2024-10-11 0 浏览
約咗好耐,去試呢一間喺社交平台好多片嘅餐廳,一早預留咗一隻斑馬流心瀨尿蝦去食,入去坐低無耐就首先叫杯嘢飲先,不過冇影相叫咗杯asahi三個人每款串燒都叫咗一至兩串,整體嚟講都算好食,但係感覺上又冇乜太特別燒鰻魚佢哋話好好食,但係我唔食鰻魚,所以冇食到^_^燒牛肩胛,呢個麻麻哋,比較嚡身厚,同埋冇乜特別呢個係雞配京蔥燒,正正常常普普通通,冇乜特別呢個串好食,嗰個蛋黃配油漬,好香濃,點嗰個雞肉骨丸好味全晚最有驚喜係呢一個雞皮串,好香脆再嚟一串牛舌,係好食嘅,夠厚身同爽口然後再叫多串燒雞見,偏向嚡身啲,都係比較鍾意食雞頸,雞頸會嫩滑好多,都有叫,但係唔記得咗影相全晚嘅主角終於出現,呢一隻斑馬流心瀨尿蝦,好特別,第一次食,啲膏好似芝士咁,但係唔算好香滑,但係可以試一次

燒鰻魚佢哋話好好食,但係我唔食鰻魚,所以冇食到^_^

燒牛肩胛,呢個麻麻哋,比較嚡身厚,同埋冇乜特別

呢個係雞配京蔥燒,正正常常普普通通,冇乜特別

呢個串好食,嗰個蛋黃配油漬,好香濃,點嗰個雞肉骨丸好味

全晚最有驚喜係呢一個雞皮串,好香脆

再嚟一串牛舌,係好食嘅,夠厚身同爽口

• 斑馬流心瀨尿蝦
2024-09-22 57 浏览
呢間串燒店,主廚真係好有水準,以前喺銅鑼灣已經好出名,所以專登過海黎食佢整既串燒。佢主打嘅雞串燒,仲有特別部位,真係超好食!主廚好用心,每串都燒得啱啱好,外面焦脆,裡面嫩滑。我特別鐘意食燒雞翼、雞蠔、雞心動脈、白鱔、五花腩,鹽燒汁燒都可以食到啲鮮味!仲可以預訂飛機貨,燒日本蠔都好好味😋佢哋自己熬製嘅雞湯超好味,可以配烏冬或者燒飯糰。店內仲有好多款唔同嘅酒同cocktail,配埋串燒真係正😋會定期過黎幫襯

• 雞蠔
  • 雞心動脈
  • 白鱔
  • 雞湯
2024-09-01 165 浏览
得知一気店內的師父由銅鑼灣轉了來做,我貴為佢的捧場客,昨晚便到來吃串燒,師父功力依然保持水準。佢有好多手作都是我欣賞的,而我最欣賞就係佢嘅燒雞翼,我敢說是我本人吃過咁多間串燒店之中最好味的,皮脆多汁,試咗之後返唔到轉頭,我總共食咗四串。另外,不得不提佢有一個燒雞冠,也是我最喜愛的,味道非常特别好吃,而且唔係周圍的串燒店都有得食。還有燒豆腐、燒菠蘿、燒大蝦也必選的,整體串燒都好出色,最後還有一個雞湯烏冬,也是非常好味。

2024-08-23
  • 燒雞翼
  • 燒雞冠
2023-12-05 921 浏览
一間唔起眼嘅餐廳, 經過都唔知道佢係一間餐廳, 我哋一行五人, 想搵個地方食下嘢傾下偈, 呢間舖仔好適合。我哋叫咗 大蔥雞串燒 煙肉萬能蔥卷 龍蝦 扇貝 燒鳥皮 牛舌 烤魷魚 燒鱔 天婦羅 等等。主菜未上之前叫咗三款小食, 我哋叫咗榮螺 枝豆 炸魚仔雖然舖頭細細味道一流, 所有嘢都熱辣辣逐樣逐樣上,又唔會急叫我哋走,服務都好好, 不停幫我哋換碟,加茶加水。我覺得最好食就係大蔥雞肉串 雞翼 &煙肉萬能蔥卷, 好香燒得好好食, 另外有一個雞蠔肉都好特別, 佢哋話呢個雞係可以生食,所以表面燒到脆卜卜 裏面半生熟,肉質好淋好 juicy 最後一人一杯豆腐雪糕。咁就畫上完美嘅句號雖然價錢比較貴, 食物質素高,會再嚟,希望繼續keep住個質素ps: 如果想食特別嘅海鮮可以預早預訂, 本來想食斑馬瀨尿蝦,要提前預訂,今日食唔到
一間唔起眼嘅餐廳, 經過都唔知道佢係一間餐廳
最後一人一杯豆腐雪糕
。咁就畫上完美嘅句號

2023-12-04
  • 燒雞翼
  • 煙肉萬能蔥卷
路過見到舖頭好特別,開門睇吓,啱啱好得兩個位老闆招呼非常熱情,除咗介紹有乜嘢特別好食,仲每支酒介紹我哋分別!果然真係好特別,好多嘢原來都要預留⋯第一次食燒咁大隻瀨尿蝦,仲要有好多膏😍煙肉萬能蔥,好多汁,味道夠香,連續食咗兩次!燒雞肝入口即溶,完全係好高質素!估唔到仲有原條燒魚,唔係一夜干,皮好脆,肉好嫩滑,條魚真係好新鮮!當我哋飲完清酒,想試吓轉其他酒,老闆介紹有一啲唔係成日有貨嘅白酒,配搭埋串燒真係好好味
路過見到舖頭好特別,開門睇吓,啱啱好得兩個位

超級大隻瀨尿蝦
原條燒新鮮魚,皮脆肉嫩抵食
入口即溶鵝肝,望到已經忍唔住
煙肉萬能蔥
2023-10-22
超級大隻瀨尿蝦
入口即溶鵝肝,望到已經忍唔住
煙肉萬能蔥
  • 超級大隻瀨尿蝦,好香,口感好嫩滑,仲要超級多糕
  • 九肚與天婦羅,蘑菇天婦羅食完係會追住想繼續食,一啲都唔油
  • 鵝肝好大塊,要兩個人一齊食,入口即溶,回味無窮
  • 原條燒馬油,超級抵食,而且好新鮮,燒出嚟皮夠香,肉夠嫩
一間好舒適嘅居酒屋,裝潢簡約而唔失雅緻,令人感到好放鬆。餐廳嘅燈光柔和,音樂都好啱啱好。餐桌上嘅餐具都好精緻,每一件都係用心揀選嘅,感覺好用心。而且,餐廳嘅服務都好周到,服務員總係笑容滿面咁迎接客人。佢哋都好細心咁為客人解釋每一道菜嘅特色同埋食用方法,好貼心。佢哋嘅串燒特別推介,每一串都烤得啱啱好,口感好滑好嫩,而且種類好豐富,有本地海鮮、瀨尿蝦、貝殼、豬牛雞等等,每一種都有唔同嘅調味,食得好過癮。除咗串燒,佢哋嘅日本菜都好精緻,每一道菜都有自己嘅特色。而且,餐廳嘅位置都好方便,交通便利,可以輕鬆到達。好值得一試嘅居酒屋,唔止食物好食,環境同服務都好出色。 推薦: 瀨尿蝦+蚌+馬友 👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾
好值得一試嘅居酒屋,唔止食物好食,環境同服務都好出色。
推薦: 瀨尿蝦+蚌+馬友 👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾👍🏾
2023-10-12
2023-09-24 544 浏览
蕃茄蒜頭榮螺漬💬酸酸甜甜帶一點點微辣,榮螺不腥沒異味,開胃👍🏻雞心💬咸度適中,中間還是很多汁水的感覺。雞肝💬外層沒有燒得很有焦香,但就保留了雞肝半熟狀態下的那一種嫩滑口感,就算半熟也沒有生腥味🫰🏼雞蠔肉💬雞肉香脆沒焦味,在師傅的建議下燒成七成熟,肉裡面還帶有一點透明,但肉汁非常豐富,好吃好吃。穴子天婦💬外層沒有油膩的感覺,穴子的油份也充足,沾上海鹽來吃就是簡單的好吃。燒蟶子💬熟度燒得剛剛好,食材也很新鮮,惟木魚花感覺下得多了一點點,再微調一下就好了。雞軟骨💬辛辣味比想像中重了一點點,軟骨連著的肉燒得香得很,肉的比例也比往常吃的多點,但都沒有油膩的感覺,喜歡。煙肉年糕卷 青海苔💬這串的香味有趣的有一點像章魚燒的感覺,但味道也是重而不膩,年糕把煙肉的油份吸收掉,是罪惡又好吃。半熟流心斑馬瀨尿蝦💬餐廳的招牌菜,是有點矛盾的味道,是經加熱後的甲殼類海產和燒得一成熟的蝦膏互相碰撞,蝦膏有點像啫喱又有點像可以溶化的感覺,很有趣,是有吃的,但對我來說可能熟一點點,蝦肉的味道更搶眼就會更好吃了。總結:這次是二訪了,店員服務勤力,態度親切,對清酒的認識都很深,介紹的清酒都是我們想喝和喜歡喝的口味,會再來
蕃茄蒜頭榮螺漬
💬酸酸甜甜帶一點點微辣,榮螺不腥沒異味,開胃👍🏻

雞心
💬咸度適中,中間還是很多汁水的感覺。

雞肝

穴子天婦

燒蟶子

雞軟骨

煙肉年糕卷 青海苔

半熟流心斑馬瀨尿蝦

總結:
這次是二訪了,店員服務勤力,態度親切,對清酒的認識都很深,介紹的清酒都是我們想喝和喜歡喝的口味,會再來的🫶🏻
2023-09-22
2023-09-13 446 浏览
清幽的居酒屋,環境舒服唔會嘈。店長對食材有要求,兩位師傅用心即場製作,望住佢地做。不同類型的清酒,花多眼亂,好彩店員有耐性了解我鍾意乜,再推介俾我希望之後可以加多啲串燒款式。沙律等👍🏾👍🏾👍🏾一定會再黎幫襯

希望之後可以加多啲串燒款式。沙律等👍🏾👍🏾👍🏾

一定會再黎幫襯
2023-09-13
用餐时段
2023-08-26 454 浏览
星期五Happy Friday梗係要去搵啲好嘢食。一気環境唔算好大,好有小店feel,好似「深夜食堂」咁。今次我同老公就坐咗喺bar 檯度,可以睇住師傅係我哋面前燒串燒同炸天婦羅。一開始我哋都叫咗清酒同串燒食,之後見到師傅炸天婦羅好靚,即刻叫多一客沙追魚天婦羅😂。即叫即炸,真係好好食好新鮮。中間店主都有過嚟同我哋傾吓偈,講吓清酒經,仲會推薦清酒俾我哋。推薦食物: 沙追魚天婦羅、雞蠔肉串燒、酥炸池魚仔佢哋真係非常好送酒😂
星期五Happy Friday梗係要去搵啲好嘢食。
一気環境唔算好大,好有小店feel,好似「深夜食堂」咁。

推薦食物: 沙追魚天婦羅、雞蠔肉串燒、酥炸池魚仔
佢哋真係非常好送酒😂
炸池魚仔
雞軟骨串
沙追魚天婦羅
2023-08-17 372 浏览
係尖沙咀食咗一間新開,正在試業嘅居酒屋,舖頭sake嘅選擇有好多種,除開日式配酒小食,亦有天婦羅 燒鳥 燒牛 燒海鮮等,選擇多樣。整體環境亦都幾舒服,師傅整嘢細緻,有d menu度冇嘅嘢都可以問一問師傅,有機會師傅都整到俾你。老細都好熱情推介sake同食物。食物個人比較推介牛脷 雞蠔肉 雞肩。👍🏾👍🏾👍🏾牛脷 烤得外焦里嫩,牛香味濃郁。👍🏾👍🏾👍🏾雞蠔肉 雞蠔肉嘅皮烤得焦脆,雞肉嫩滑多汁,調味啱啱好,冇刷燒汁,保留雞肉本身鮮味。👍🏾👍🏾👍🏾雞肩 特別之處在于上邊嘅薏米miso,加上雞肩肉嘅嫩滑,真係值得一試嘅組合。
👍🏾👍🏾👍🏾
牛脷 烤得外焦里嫩,牛香味濃郁。
牛舌
雞肩