2022-11-20 17 浏览
琴晚去咗朗豪坊行街, 經過見到 ❥⧽ICHIJUISSAI ❥⧽ 主打日式輕食, 價錢幾相宜, 所以就入去食晚飯咯。餐廳走和風簡約路線, 感覺好舒適, 自己可以隨便搵位坐, 然後出去落單比錢, 都幾方便。𓊈濃香牛肉野菌咖喱飯 ✧ 法式龍蝦濃湯 $𝟾𝟿𓊉牛肉咖哩飯充滿牛肉香味, 味道香濃, 有少少似紅酒燉牛肉, 甜甜地不太辣。配菜有薯仔, 紅蘿蔔同野菌, 全部都好軟腍。龍蝦湯面層有幾舊龍蝦肉, 有d 驚喜, 龍蝦肉鮮甜爽口, 湯嘅味道香濃帶 creamy, 好好飲!𓊈溫達盧豚肉咖喱飯 $𝟻𝟿𓊉豚肉咖哩飯偏向印度風味, 酸酸辣辣, 相比起牛肉咖哩飯較辣, 不過好開胃, 而裡面嘅蕃茄令咖哩飯多咗一份鮮甜味。

𓊈濃香牛肉野菌咖喱飯 ✧ 法式龍蝦濃湯 $𝟾𝟿𓊉

𓊈溫達盧豚肉咖喱飯 $𝟻𝟿𓊉
2022-11-16 32 浏览
lunch成日都諗唔到食咩好😗今次買個外賣返公司食見呢間🍛日本咖哩飯好似幾吸引咁~而且佢既包裝都好精美 真係好有日式便當feel.🔸和風番茄雞肉咖喱飯 $59番茄既微微酸甜 配上日式咖喱的香甜雞肉滑滑的 每啖飯都充滿咖喱汁🔸跟餐+$25 五彩野菜濃豆腐拌香香的芝麻味 五彩野菜就係雜菜切到一條條同濃豆腐的味道相配合 係日式既風味~.🔸溫達盧豚肉咖喱飯 $59豚肉味道香濃 呢隻咖哩就有好輕微的辣味 但日式咖哩都係偏甜 食得辣既我反而覺得係香而不辣🔸跟餐+$20 野菜沙律杯.📍一汁一菜📌旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖
lunch成日都諗唔到食咩好😗
今次買個外賣返公司食
見呢間🍛日本咖哩飯好似幾吸引咁~
而且佢既包裝都好精美 真係好有日式便當feel
🔸和風番茄雞肉咖喱飯 $59
番茄既微微酸甜 配上日式咖喱的香甜
雞肉滑滑的 每啖飯都充滿咖喱汁
🔸跟餐+$25 五彩野菜濃豆腐拌
香香的芝麻味 五彩野菜就係雜菜切到一條條
同濃豆腐的味道相配合 係日式既風味~
🔸溫達盧豚肉咖喱飯 $59
豚肉味道香濃 呢隻咖哩就有好輕微的辣味
但日式咖哩都係偏甜 食得辣既我反而覺得係香而不辣
🔸跟餐+$20 野菜沙律杯
📍一汁一菜
📌旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖
外卖自取
2022-11-15 16 浏览
成日經過呢度留意咗呢間餐廳好耐🤣環境好日系今日終於有機會試到😍.💎 $89 套餐C(湯+咖哩飯).💎 法式龍蝦濃湯朋友叫嘅套餐係包咗一個湯同一個咖喱飯而湯就可以喺六款入面任選一款~朋友揀咗龍蝦濃湯😍我都試咗幾啖真係超香龍蝦味😆10分足料入面嘅龍蝦粒亦都幾多龍蝦湯陪住龍蝦肉一齊食🥳口感超豐富🥰.💎 和風番茄雞肉咖哩飯好少食到咁正宗嘅日式咖喱飯🥳味道唔係好辣朋友唔係太食得辣都覺得完全OK😆咖喱有少少甜香超適合送飯雞肉嘅份量都頗多配着白飯一齊食好好食😍.💎 加配 $20 油揚豆腐黑豚薑汁燒因為想試多啲餸嘅關係🤣就冇叫到一個套餐 選擇咗分開加配呢個黑豚薑汁燒真係好有日本風味🤩完全係日本嘅味道~洋蔥配埋豆腐片、豚肉撈埋飯一齊食真係好夾😆洋蔥嘅少少甜味配埋豚肉本身帶嘅少少鹹香一齊食好好味😎.💎 $25 五彩野菜濃豆腐拌另外仲叫咗一個豆腐拌有好多唔同款嘅蔬菜啱晒鍾意食菜嘅我地🤣包咗好多唔同種類嘅菜令我哋一次過試到好多食材🥳好滿足.💎 $10 田牧越光米呢個米飯食落同出面嘅真係有分別🥰雖然口感好軟綿綿但仍然係粒粒分明👍🏻生熟程度啱啱好
成日經過呢度
留意咗呢間餐廳好耐🤣
環境好日系
今日終於有機會試到😍

💎 $89 套餐C(湯+咖哩飯)

💎 法式龍蝦濃湯

朋友叫嘅套餐
係包咗一個湯同一個咖喱飯
而湯就可以喺六款入面任選一款~
朋友揀咗龍蝦濃湯😍

💎 加配 $20 油揚豆腐黑豚薑汁燒

因為想試多啲餸嘅關係🤣
就冇叫到一個套餐 選擇咗分開加配
呢個黑豚薑汁燒真係好有日本風味🤩
完全係日本嘅味道~
洋蔥配埋豆腐片、豚肉
撈埋飯一齊食真係好夾😆

雖然口感好軟綿綿
但仍然係粒粒分明👍🏻
生熟程度啱啱好
2022-11-13 20 浏览
每次經過都很想吃的一汁一菜餐廳主打日式料理令你感受一下日本家的味道·餐廳位於朗豪少坊最底層和式日系裝修 · 舒適寫意ꔐ濃香牛肉野菌咖喱飯($99/Set)一直好想食呢間咖喱飯咖喱非常香濃ꕀ有層次帶香料香氣微辣調味令咖喱更為惹味牛肉炆煮到軟腍還帶點咬口ꕀ不會過度軟爛撈飯超邪疚但又好滿足ꔐ法式龍蝦濃湯(餐配)龍蝦味很濃郁ꕀ湯既濃稠度剛好蝦肉份量給得蠻大方ꔐ蕃茄菠菜芝士雞肉卷(+$20)雞肉卷卷得很精緻ꕀ雞肉完全不老還很嫩滑ꕀ蕃茄醬汁酸酸甜甜很開胃ꔐ野菜沙律杯($10)超大杯的野菜沙律剛好中和咖喱的油膩感¨̮ ᴴᴬᵛᴱ ᴬ ᴳᴼᴼᴰ ᵀᴵᴹᴱ દ ᵕ̈ ૩點套餐感覺便宜點但店員忘了給蜜桃紅茶有點小無奈還好咖喱飯完全挽回失落感
每次經過都很想吃的一汁一菜
餐廳主打日式料理
令你感受一下日本家的味道
餐廳位於朗豪少坊最底層
和式日系裝修 · 舒適寫意

ꔐ濃香牛肉野菌咖喱飯($99/Set)
一直好想食呢間咖喱飯
咖喱非常香濃ꕀ有層次帶香料香氣
微辣調味令咖喱更為惹味
牛肉炆煮到軟腍還帶點咬口ꕀ不會過度軟爛
撈飯超邪疚但又好滿足

ꔐ法式龍蝦濃湯(餐配)
龍蝦味很濃郁ꕀ湯既濃稠度剛好
蝦肉份量給得蠻大方

ꔐ蕃茄菠菜芝士雞肉卷(+$20)
雞肉卷卷得很精緻ꕀ雞肉完全不老
還很嫩滑ꕀ蕃茄醬汁酸酸甜甜很開胃

ꔐ野菜沙律杯($10)
超大杯的野菜沙律
剛好中和咖喱的油膩感

¨̮ ᴴᴬᵛᴱ ᴬ ᴳᴼᴼᴰ ᵀᴵᴹᴱ દ ᵕ̈ ૩
點套餐感覺便宜點
但店員忘了給蜜桃紅茶
有點小無奈
還好咖喱飯完全挽回失落感
— #cowcow旺角朗豪坊不嬲都多好味嘅嘢食今次食咗間好有驚喜嘅日式餐廳無論係裝修定係食物質素都非常之出色(⑉• •⑉)• ───── ✾ ───── •𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 :⧐咖哩飯套餐 | $89↬ 一汁一菜和牛羅宋湯↬ 濃香牛肉野菌咖喱飯↬ 番茄菠菜芝士雞肉巻 (+$20)↬ 蜜桃紅茶↬ 野菜沙律杯 (+$10)⸝⸝⸝☾一汁一菜和牛羅宋湯超多蕃茄熬製嘅羅宋湯仲加入咗檸檬片提升酸味和牛同蔬菜嘅數量都幾多整體好滿意ദ്ദി˶ー̀֊ー́ )⸝⸝⸝☾濃香牛肉野菌咖喱飯日式咖喱始終都係我最鍾意食嘅咖喱味道調得好好 非常惹味咖喱汁加埋好多好多嘅牛肉好快就食完成個飯(✿´༥`✿)⸝⸝⸝☾番茄菠菜芝士雞肉巻原來呢個係經過5小時慢煮加上菠菜同芝士仲有特製嘅蕃茄汁味道好夾(๑•̀ㅂ•́)و✧⸝⸝⸝☾蜜桃紅茶佢係預先調配好嘅紅茶蜜桃味非常之濃烈⸝⸝⸝☾野菜沙律杯有青瓜 胡蘿蔔 紫椰菜 奇異果 生菜配上沙律醋好清新( ˶ˊᵕˋ)੭♡總括來講呢度嘅食物都非常之有質素而且裝修行簡約木系坐得好舒服而且店員都非常之友善喺我哋對住餐牌有選擇困難嘅時候佢都有過嚟介紹佢哋嘅餐牌而且出菜的非常之快捷有效率下次都會再嚟呢度食⸝⸝⸝♡︎•
— #cowcow旺角
朗豪坊不嬲都多好味嘅嘢食
今次食咗間好有驚喜嘅日式餐廳
無論係裝修定係食物質素都非常之出色(⑉• •⑉)

𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫 :
⧐咖哩飯套餐 | $89
↬ 一汁一菜和牛羅宋湯
↬ 濃香牛肉野菌咖喱飯
↬ 番茄菠菜芝士雞肉巻 (+$20)
↬ 蜜桃紅茶
↬ 野菜沙律杯 (+$10)

⸝⸝⸝☾一汁一菜和牛羅宋湯
超多蕃茄熬製嘅羅宋湯
仲加入咗檸檬片提升酸味
和牛同蔬菜嘅數量都幾多
整體好滿意ദ്ദി˶ー̀֊ー́ )

⸝⸝⸝☾濃香牛肉野菌咖喱飯
日式咖喱始終都係我最鍾意食嘅咖喱
味道調得好好 非常惹味
咖喱汁加埋好多好多嘅牛肉
好快就食完成個飯(✿´༥`✿)

番茄菠菜芝士雞肉巻

服務 𝟺 / 𝟻
衛生 𝟺 / 𝟻
抵食 𝟻 / 𝟻
• ───── ✾ ───── •
📍 一汁一菜 (朗豪坊) (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號舖
2022-11-10
番茄菠菜芝士雞肉巻
野菜沙律杯
  • 番茄菠菜芝士雞肉卷
主打日式簡餐🍱果日想係做運動前想食啲健康住家飯,所以黎呢度就最岩啦🙈外食族又多個有營既選擇🤓🔅套餐組合·$69✨一汁一菜和牛羅宋湯·+$10好濃既蕃茄味🍅有唔同既蔬菜:洋蔥、薯仔、紅蘿蔔條🥬同2大舊和牛🐮幾足料🙉✨五菜野菜濃豆腐拌呢道涼拌小菜分別有紅蘿蔔絲🥕、菠菜絲🥬、蒟蒻條、油揚絲同鴻喜菇條☺️色彩繽紛仲好香麻油味😉✨石窯餐包因為唔想食飯所以叫左餐包🤓幾軟熟濕潤😀仲可以簡沙律🥗✨蕃茄菠菜芝士雞肉卷·+$20雞肉包住芝士同菠菜,個賣相好似韓式飯捲咁🤣蕃茄蓉汁好開胃✨油揚油腐黑豚薑汁燒·+$25呢道菜對比起其他會油膩小小,黑豚肉膏位較多🐽油揚吸收曬黑豚肉既精華,味道係唔錯既🐷✨烏龍茶·+$10

🔅套餐組合·$69
✨一汁一菜和牛羅宋湯·+$10

✨五菜野菜濃豆腐拌

✨石窯餐包
因為唔想食飯所以叫左餐包🤓幾軟熟濕潤😀仲可以簡沙律🥗

✨蕃茄菠菜芝士雞肉卷·+$20
雞肉包住芝士同菠菜,個賣相好似韓式飯捲咁🤣蕃茄蓉汁好開胃

✨油揚油腐黑豚薑汁燒·+$25

✨烏龍茶·+$10
2022-11-11 527 浏览
一汁一菜留意到最近朗豪坊地下餐廳開左新野,一間係食吐司,一間係食日式湯加飯,今次我食左湯加飯嘅餐廳一汁一菜,餐廳嘅設計係走簡單同舒適類型,唔會話太豪華同浮誇,店員都好好,見到咁多嘢食唔知食咩好,佢會話比你知,邊種係餐廳嘅signature產品。————————————————————————𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:⧐一汁一菜和牛羅宋湯⧐濃香牛肉野菌咖喱飯⧐番茄菠菜芝士雞肉巻⧐蜜桃紅茶⧐石窯麵包☻一汁一菜和牛羅宋湯,應該係好天然,所以個味道唔重,偏向新鮮蕃茄同牛肉味多,個味好濃郁。☻濃香牛肉野菌咖喱飯,佢個咖哩係日式個種,唔會好辣,加埋炸蒜撈埋牛肉同野菌一齊食,都幾夾架。☻番茄菠菜芝士雞肉巻,店員推介,係工廠慢煮5小時,可以雞肉好解嫩,一啲都唔榎歰歰☻蜜桃紅茶,微甜有桃味。☻石窯麵包,硬身麵包,似法包口感。——————————————————————————————📝評分味道 ⁴/ ⁶環境 ⁴/ ⁶服務 ⁴/ ⁶衛生 ⁴/ ⁶抵食 ⁴/ ⁶—————————————————————————📍一汁一菜旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號鋪
一汁一菜

————————————————————————
𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫:

⧐一汁一菜和牛羅宋湯
⧐濃香牛肉野菌咖喱飯
⧐番茄菠菜芝士雞肉巻
⧐蜜桃紅茶
⧐石窯麵包

☻蜜桃紅茶,微甜有桃味。

☻石窯麵包,硬身麵包,似法包口感。

📝評分

旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層26-27號鋪
2022-11-10
  • 番茄菠菜芝士雞肉卷
2022-11-08 13 浏览
第一次來訪這間日式輕食餐廳,這裡的菜式很健康啊‼️💪🏻▫️❥$𝟭𝟳𝟴 限定二人前🥢二人餐有湯、飯、小菜、飲品‼️最喜歡意大利產番茄濃湯,味道真的很濃郁,還加了一顆雞蛋,豐富呀‼️😋牛肉咖哩飯也相當不錯‼️牛肉很軟嫩,咖哩汁可以說是白飯小偷,不知不覺整碟都吃光光了‼️🤤~~~~~~~~~~~~~~~~湯🥣北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯意大利產番茄蔬菜濃湯(配溫泉蛋)▫️飯🍚濃香牛肉野菌咖哩飯日本米飯▫️小菜🥘番茄菠菜芝士雞肉卷油揚豆腐黑豚薑汁燒▫️飲品🥤蜜桃紅茶烏龍茶
第一次來訪這間日式輕食餐廳,這裡的菜式很健康啊‼️💪🏻
❥$𝟭𝟳𝟴 限定二人前🥢
~~~~~~~~~~~~~~~~
湯🥣
北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯
意大利產番茄蔬菜濃湯(配溫泉蛋)
飯🍚
日本米飯
小菜🥘
飲品🥤
蜜桃紅茶
烏龍茶
2022-11-05 37 浏览
一汁一菜 (旺角).記得科勞 @cr.eating_hk ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و些些!..............................🍽 限定二人前 $178.🍲 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯(👏🏻8/10).個湯好足料 有西蘭花 蘿蔔 雞肉同埋粟米粒粒粒粟米令個湯多咗啲口感 所以飲落唔會膩🌽整體質地偏杰身 飲落好飽肚!.🍲 花菜巴馬火腿濃湯(👏🏻7/10).巴馬火腿分量都幾多 同個花菜湯都幾夾🥦另外仲有好多薯仔粒 所以比第一碗更加飽肚🤣.🍛 濃香牛肉野菌咖喱飯(👏🏻9/10).咖哩汁係偏甜同比較杰身 帶少少辣味牛肉同菇嘅分量都正常 落咗少少蔥酥令個口感更加豐富牛肉炆到得軟腍入味 配埋個咖喱無得輸😋.🥢 番茄菠菜芝士雞肉卷(👏🏻8/10).雞肉都幾滑 捲咗少少菠菜同芝士 不過味道唔太明顯配埋個番茄汁食酸酸甜甜好開胃😋.🥢 油揚豆腐黑豚薑汁燒(👏🏻10/10).呢道菜真係必叫 味道同調味都very good😆豬肉用咗腩肉位  肥瘦適中分量夠多 另外加咗少少菜落去中和翻個油膩感油揚無油溢味 索哂啲豬肉同薑汁嘅味 勁好食😍.🍵 凍日本綠茶、凍蜜桃紅茶(👏🏻8/10).............
一汁一菜 (旺角)
🍽 限定二人前 $178
🍲 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯(👏🏻8/10)
個湯好足料 有西蘭花 蘿蔔 雞肉同埋粟米粒
粒粒粟米令個湯多咗啲口感 所以飲落唔會膩🌽
整體質地偏杰身 飲落好飽肚!
🍲 花菜巴馬火腿濃湯(👏🏻7/10)
花菜巴馬火腿濃湯
巴馬火腿分量都幾多 同個花菜湯都幾夾🥦
另外仲有好多薯仔粒 所以比第一碗更加飽肚🤣
🍛 濃香牛肉野菌咖喱飯(👏🏻9/10)
咖哩汁係偏甜同比較杰身 帶少少辣味
牛肉同菇嘅分量都正常 落咗少少蔥酥令個口感更加豐富
牛肉炆到得軟腍入味 配埋個咖喱無得輸😋
🥢 番茄菠菜芝士雞肉卷(👏🏻8/10)
番茄菠菜芝士雞肉卷, 油揚豆腐黑豚薑汁燒
雞肉都幾滑 捲咗少少菠菜同芝士 不過味道唔太明顯
配埋個番茄汁食酸酸甜甜好開胃😋
🥢 油揚豆腐黑豚薑汁燒(👏🏻10/10)
呢道菜真係必叫 味道同調味都very good😆
豬肉用咗腩肉位  肥瘦適中分量夠多
另外加咗少少菜落去中和翻個油膩感
油揚無油溢味 索哂啲豬肉同薑汁嘅味 勁好食😍
🍵 凍日本綠茶、凍蜜桃紅茶(👏🏻8/10)
花菜巴馬火腿濃湯
番茄菠菜芝士雞肉卷, 油揚豆腐黑豚薑汁燒
2022-11-05 10 浏览
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️一汁一菜#旺角 #朗豪坊睇落平平無奇 估唔到食落又幾好味👍🏻意大利產蕃茄蔬菜濃湯(配溫泉蛋)香濃蕃茄味 夠曬酸甜 無論齋飲定係攞嚟撈飯都好好味有湯料既加持 從未試過食飯食得咁快番茄菠菜芝士雞肉卷估唔到係包住好似卷物咁 再切片上個汁好好味 但無奈雞肉有啲硬 五彩野菜濃豆腐拌味道都唔錯 食下湯飯 再配埋野菜中和反蜜桃紅茶(熱)香濃蜜桃味 冬天飲夠曬暖心消滯Encore?Ys,個湯用黎撈飯 可以食多一碗
💁🏻‍♀💁🏻💁🏻‍♂️️💁🏿‍♀️💁🏿💁🏿‍♂️
一汁一菜
#旺角 #朗豪坊

睇落平平無奇 估唔到食落又幾好味

👍🏻意大利產蕃茄蔬菜濃湯(配溫泉蛋)
香濃蕃茄味 夠曬酸甜

味道都唔錯 食下湯飯 再配埋野菜中和反

蜜桃紅茶(熱)
香濃蜜桃味 冬天飲夠曬暖心消滯

Encore?
Ys,個湯用黎撈飯 可以食多一碗
2022-11-04 20 浏览
上次行過朗豪坊發現原來呢度都有一汁一菜,今日lunch嘅時候特登過嚟買返公司食和牛羅宋湯羅宋湯好足料好濃郁,有蕃茄、洋蔥、西芹、甘筍等,最特別嘅係有用到新鮮嘅檸檬,仲有和牛肉,馬鈴薯肉好淋添,好味😋油揚豆腐黑豚薑汁燒呢個好友日式風味,油炸過嘅豆腐皮及晒薑汁,配埋黑豚肉一齊炒好惹味意大利產蕃茄蔬菜濃湯配溫泉蛋蕃茄蔬菜濃湯酸酸甜甜好開胃,入邊仲有蕃茄、洋蔥、甘筍、西芹等蔬菜,仲有一隻半熟嘅溫泉蛋,真係好正🤩蕃茄菠菜芝士雞肉卷🫔雞肉包住芝士同埋菠菜,仲牛油煎到金黃色,雞肉都好軟滑,再淋上蕃茄汁,用嚟送飯好開胃

和牛羅宋湯

意大利產蕃茄蔬菜濃湯配溫泉蛋

蕃茄菠菜芝士雞肉卷🫔
2022-11-04 59 浏览
到旺角食飯又多個選擇!!朗豪坊簡約輕便的日式洋風輕食店,木系裝約,色調溫暖舒服,坐得舒服。☁️限定二人前 $178包括 : 湯x2, 咖哩飯, 白飯, 小菜x2, 飲品x2☁️ 法式龍蝦濃湯 (+$10)超級濃郁的龍蝦湯,湯較濃稠 。色香味俱全,滿滿的龍蝦味,內有貨真價實龍蝦肉,+$10好划算!!☁️ 意大利產番茄蔬菜濃湯(配溫泉蛋)好多配料的雜菜湯,酸酸甜甜的番茄味~有不少雜菜,好開胃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)而且跟配溫泉蛋,我撈了白飯一同享用,讚!!☁️ 濃香牛肉野菌咖哩飯咖哩好香濃!!有日式咖哩感覺!!甜甜的帶一點點辣,用作撈飯一流有牛肉、薯仔和野菌(•̀ᴗ• )☁️ 油揚豆腐黑豚薑汁燒是日最愛,好惹味的一道小菜腐皮充份索哂燒汁,香香甜甜的好滋味!!黑豚肉不會很老,肉質嫩!!☁️番茄菠菜芝士雞肉卷開胃小菜,有三塊雞肉卷。(๑˃́ꇴ˂̀๑)較健康的創意料理,雞肉嫩,番茄味突出。☁️ 蜜桃紅茶(凍)、日本綠茶推薦日本綠茶,熱飲茶味濃~

☁️限定二人前 $178
包括 : 湯x2, 咖哩飯, 白飯, 小菜x2, 飲品x2

☁️ 法式龍蝦濃湯 (+$10)
超級濃郁的龍蝦湯,湯較濃稠 。
色香味俱全,滿滿的龍蝦味,
內有貨真價實龍蝦肉,+$10好划算!!

☁️ 意大利產番茄蔬菜濃湯(配溫
泉蛋)
好多配料的雜菜湯,酸酸甜甜的番茄味~
有不少雜菜,好開胃(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
而且跟配溫泉蛋,我撈了白飯一同享用,讚!!

☁️ 濃香牛肉野菌咖哩飯
咖哩好香濃!!有日式咖哩感覺!!
甜甜的帶一點點辣,用作撈飯一流
有牛肉、薯仔和野菌(•̀ᴗ• )

☁️ 油揚豆腐黑豚薑汁燒
是日最愛,好惹味的一道小菜
腐皮充份索哂燒汁,香香甜甜的好滋味!!
黑豚肉不會很老,肉質嫩!!

☁️番茄菠菜芝士雞肉卷
開胃小菜,有三塊雞肉卷。(๑˃́ꇴ˂̀๑)
較健康的創意料理,雞肉嫩,番茄味突出。

☁️ 蜜桃紅茶(凍)、日本綠茶
推薦日本綠茶,熱飲茶味濃~
法式龍蝦濃湯
意大利產番茄蔬菜濃湯(配溫 泉蛋)
2022-11-03
法式龍蝦濃湯
意大利產番茄蔬菜濃湯(配溫 泉蛋)
  • 濃香牛肉野菌咖喱飯
餐廳主打日式洋風輕食料理簡簡單單搭配,食出溫馨住家菜味道而位於朗豪坊分店係可以堂食店內設計充滿日式情調,簡約日系風格 —-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-✾ 套餐 $79湯|一品料理|日本米飯♡ 法式龍蝦湯龍蝦湯鮮美濃厚,入口Creamy🦞而且仲有爽彈蝦肉肥妹用黎拌飯食,都唔錯嫁🫣♡ 油揚豆腐黑豚薑汁燒薄切豚肉片同油揚豆腐以生薑燒汁調味加上洋蔥絲、紅蘿蔔絲同椰菜炒香豚肉片爽口,而油揚豆腐吸收曬醬汁味道本身甜甜地餘帶有豬油香同淡淡薑汁味健康美味亦相當下飯🍚♡ 日本米飯米飯飯香綿密,粒粒分明軟糯煙靭,有嚼勁🍚♡ 熱烏龍茶(套餐+$10)烏龍茶係無糖,茶味好濃食完飯,飲啖茶相當解膩✾ 和風番茄雞肉咖喱飯 $59表面放上香脆炸蓮藕片雞肉份量都幾多,肉質軟腍日式咖喱本身唔會好辣,加上用番茄熬製微辣中帶酸酸甜甜味道,十分開胃🍅
餐廳主打日式洋風輕食料理
簡簡單單搭配,食出溫馨住家菜味道
而位於朗豪坊分店係可以堂食
店內設計充滿日式情調,簡約日系風格

—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-

✾ 套餐 $79
湯|一品料理|日本米飯

♡ 法式龍蝦湯
龍蝦湯鮮美濃厚,入口Creamy🦞
而且仲有爽彈蝦肉
肥妹用黎拌飯食,都唔錯嫁🫣

♡ 油揚豆腐黑豚薑汁燒
薄切豚肉片同油揚豆腐以生薑燒汁調味
加上洋蔥絲、紅蘿蔔絲同椰菜炒香
豚肉片爽口,而油揚豆腐吸收曬醬汁味道
本身甜甜地餘帶有豬油香同淡淡薑汁味
健康美味亦相當下飯🍚

♡ 日本米飯
米飯飯香綿密,粒粒分明
軟糯煙靭,有嚼勁🍚

♡ 熱烏龍茶(套餐+$10)
烏龍茶係無糖,茶味好濃
食完飯,飲啖茶相當解膩

✾ 和風番茄雞肉咖喱飯 $59
表面放上香脆炸蓮藕片
雞肉份量都幾多,肉質軟腍
日式咖喱本身唔會好辣,加上用番茄熬製
微辣中帶酸酸甜甜味道,十分開胃🍅

2022-10-31 14 浏览
一汁一菜係主打日式和風料理概念嘅餐廳餐廳裝修簡約 小清新風格🍃🌱今次叫左限定二人前 $178 🥰有兩個湯 一碗咖哩飯 一碗日本米飯兩款小菜 同兩杯飲品北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯飲落真係好鮮好滑🥰因為係用上北海道嘅材料❤️豆乳飲得出令成個湯更香滑而且甜粟食落好爽口清甜雞肉都好香滑好嫩滑法式龍蝦濃湯 +$10好香濃嘅龍蝦湯✨再加上佢地煲得好香滑飲落仲有龍蝦肉😍 已經飲得出幾足料😋濃香牛肉野菌咖喱飯咖喱有微微嘅辣度😋牛肉整得好香淋😍😍😍 仲有好多野菌咖哩汁撈埋白飯食 簡直一流😝番茄菠菜芝士雞肉卷成個卷好足料好香😋再加埋有芝士😍好邪惡好正裏面仲有菠菜 同埋 雞肉👍🏻醬汁係用上蕃茄汁 食落好開胃😎👍🏻油揚豆腐黑豚薑汁燒油揚豆腐吸哂啲汁😋 好正而且黑豚肉都好滑好爽口蜜桃紅茶 同埋 日本綠茶(凍)兩杯小妹都叫左凍飲😋蜜桃紅茶飲落甜度剛剛好✨加埋紅茶 味道更香日本綠茶飲落都好香好正👍🏻綠茶味香得黎唔澀😎正
一汁一菜係主打日式和風料理概念嘅餐廳

裏面仲有菠菜 同埋 雞肉👍🏻
醬汁係用上蕃茄汁 食落好開胃😎👍🏻

油揚豆腐吸哂啲汁😋 好正
而且黑豚肉都好滑好爽口

蜜桃紅茶 同埋 日本綠茶(凍)
兩杯小妹都叫左凍飲😋
蜜桃紅茶飲落甜度剛剛好✨
加埋紅茶 味道更香
日本綠茶飲落都好香好正👍🏻
綠茶味香得黎唔澀😎正
2022-10-29 14 浏览
🥢限定2人前 $178-北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯 ·幾香濃而且唔似罐頭湯, 而家都幾足料每啖都甜甜地好易入口-法式龍蝦濃湯 + $10 · 龍蝦同樣都濃郁, 而且有蝦肉唔會好dry-濃香牛肉野菌咖喱飯 · 因為外賣既關係, 佢會將咖喱同飯分開放👍🏻 而牛肉既量都唔少再加上野菌雜菇, 食量細啲既我都好夠飽🙊-蕃茄菠菜芝士雞肉卷 ·見佢幾特別, 所以係人群中選中佢, 健身人士應該好受佢歡迎🙊-油揚豆腐黑豚薑汁燒 ·呢個好出色, 只要加埋香飯絕對可以再要多份👍🏻 而且豚肉肉質都唔錯-蜜桃紅茶 ·好似出面包裝既桃茶但唔會太甜
🥢限定2人前 $178
-北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯
·幾香濃而且唔似罐頭湯, 而家都幾足料每啖都甜甜地好易入口

-法式龍蝦濃湯 + $10
· 龍蝦同樣都濃郁, 而且有蝦肉唔會好dry

-濃香牛肉野菌咖喱飯

-蕃茄菠菜芝士雞肉卷