2024-07-16 1142 浏览
今日去淘大睇戲,睇戲前要醫一醫肚先餐廳雖然係商場內, 但設計好似日本街頭麵檔,幾有feel 🤭拉麵由湯底,麵底, 淋度都可以揀,好似tailor make🤭 記得一張單只填一碗麵呀 所有食物都係即點即整,上枱時都係熱辣辣的。 今次試左一款沾麵,一款湯麵, 小食點了章魚小丸子和餃子雞白湯拉麵雞白湯湯底配上2塊豚肉叉燒湯底超級濃郁, 好似忌廉雞湯咁濃稠拉麵預設左幼麵,同湯底很匹配,可以盡情吸收湯底,但又唔會浸淋👍🏻 2片豚肉幾嫩。特別推介原隻溫泉蛋,又滑又夠味,必點特濃豚肉沾麵預設日式粗拉麵,配有烤香豚肉和超濃湯。湯入面仲有豚肉粒同大蔥。粗麵很煙韌。豚肉烤得超香,入口即溶化。沾麵嘅豚肉湯,入面有角切豚肉同大蔥,夾埋粗麵一齊食,口感好豐富外加2個小食都好出色章魚小丸子外皮唔會烤到好硬,配埋醬汁同木魚絲食, 好有水準餃子好有驚喜,外皮煎到脆,仲脹卜卜, 好得意。入面嘅肉唔會死實,又唔嚡。咁日式嘅環境,一定要點番枝波子汽水應下境啦🤣 白桃烏龍冷泡茶, 無糖,可以解膩, 大大枝18蚊, 好抵飲。之前經過呢度見排哂長龍,食過後就知點解。
今日去淘大睇戲,睇戲前要醫一醫肚先

所有食物都係即點即整,上枱時都係熱辣辣的。

今次試左一款沾麵,一款湯麵, 小食點了章魚小丸子和餃子

雞白湯湯底配上2塊豚肉叉燒
湯底超級濃郁, 好似忌廉雞湯咁濃稠
特別推介原隻溫泉蛋,又滑又夠味,必點

特濃豚肉沾麵
預設日式粗拉麵,配有烤香豚肉和超濃湯。
湯入面仲有豚肉粒同大蔥。粗麵很煙韌。
豚肉烤得超香,入口即溶化。

外加2個小食都好出色
章魚小丸子外皮唔會烤到好硬,配埋醬汁同木魚絲食, 好有水準

之前經過呢度見排哂長龍,食過後就知點解。

• 章魚燒
  • 燒餃子
  • 特濃豚骨沾麵
同朋友好耐都少食拉麵,去左九龍灣得寶商場有間小店食拉麵,聽講都幾多人去食而九龍灣分店期間限定拉麵是檸檬柚子拉麵,都幾吸引一生懸麵~~拉麵店主打沾麵及拉麵都好受歡迎店內有四人枱,在店出面也有一字型吧枱同時吧枱位置睇到開放式廚房設計海老拉麵 $𝟾𝟾有半邊溏心蛋 ,海老拉麵湯底味道岩岩好,唔會咸, 最面舖滿非常多櫻花蝦,入口脆脆又 有層次感配幼麵條,一條條麵條好咬口, 幾片豚肉片好軟淋 再額外加了紫菜片個湯都底有郁濃既櫻花蝦味可以飲到幾美味期間限定我最愛,一食難忘檸檬柚子拉麵 $75檸檬及柚子既味道都好濃郁,檸檬味道拉麵好特別酸酸地好熱天氣好醒胃入面有幾片叉燒、雞胸同糖心蛋再額外點多了糖心蛋+1雞軟骨棒  $29雞軟骨棒外層有的脆,中間內有雞肉及雞軟骨,內層柔軟又啖啖肉有沙律醬好美味好食!煎餃子  $29金黃日式餃子,皮薄香又脆口,中間有肉餡及菜不會太乾身,細細隻好入口飲品波子汽水、檸檬綠茶、可樂女職員服務一般,可以再細心一點就更加好廚房煮廚師好專心,味道水準非常好一生懸麵牛頭角道3號得寶商場地下121號舖

而九龍灣分店期間限定拉麵是檸檬柚子拉麵,都幾吸引
一生懸麵~~拉麵店主打沾麵及拉麵

都好受歡迎

店內有四人枱,在店出面也有一字型吧枱

同時吧枱位置睇到開放式廚房設計
海老拉麵 $𝟾𝟾

個湯都底有郁濃既櫻花蝦味可以飲到幾美味
期間限定我最愛,一食難忘
檸檬柚子拉麵 $75

入面有幾片叉燒、雞胸同糖心蛋再額外點多了糖心蛋+1
雞軟骨棒  $29

雞軟骨棒外層有的脆,中間內有雞肉及雞軟骨,內層柔軟又啖啖肉

有沙律醬好美味好食!
煎餃子  $29

金黃日式餃子,皮薄香又脆口,中間有肉餡及菜

不會太乾身,細細隻好入口
飲品

波子汽水、檸檬綠茶、可樂

女職員服務一般,可以再細心一點就更加好

廚房煮廚師好專心,味道水準非常好

一生懸麵

牛頭角道3號得寶商場地下121號舖
2024-06-25 859 浏览
在一個小小的商場裡,我發現了一家水準超高的拉麵店。雖然店面不大,卻充滿了濃郁的日本風情,仿佛置身於日本的屋台店中。我一邊注視著師傅熟練地烹煮,一邊迫不及待地等待著美食的到來。辛辣沾麵 $82選擇了凍麵,麵條冰涼得剛剛好,又粗又彈牙,沾上濃郁熱熱的豬骨湯底,帶點辣味,將叉燒,溏心蛋一起放進沾麵湯中,刺激著味蕾 ,美味 。檸檬柚子拉麵 $75這碗檸檬柚子拉麵充滿驚喜!每一口都迎接著檸檬的清新香氣,帶來微酸微鹹的風味,令人忍不住一口接一口。麵條彈牙有嚼勁,與柚子的酸甜交融,創造出意想不到的美味組合,讓人愛不釋手。章魚燒 $29圓圓的章魚燒餅皮酥脆,內部有著鮮嫩的章魚,入口爽滑,濃郁的章魚味道和醬油以及沙拉醬的組合令人垂涎欲滴。雞軟骨棒 $29外酥內軟,充滿雞肉和雞軟骨的口感,帶著濃郁的雞味,淋上醬油和沙拉醬,很惹味 。煎餃子 $29金黃香脆的日式餃子,餡料飽滿,豬肉和少許蔬菜的平衡,使得口感清爽卻不油膩。SAGE冷泡茶白桃烏龍  $20香港本地品牌,泡茶充分釋放茶葉的甘甜原味和桃的香味,和緩苦澀味,解膩一流 。SAGE有氣蜜桃茶 $22帶著豐富的蜜桃風味,清爽又甜美,是消暑的絕佳選擇 。

辛辣沾麵 $82

檸檬柚子拉麵 $75

章魚燒 $29

雞軟骨棒 $29

煎餃子 $29
SAGE冷泡茶白桃烏龍  $20
SAGE有氣蜜桃茶 $22
帶著豐富的蜜桃風味,清爽又甜美,是消暑的絕佳選擇 。
  • 檸檬柚子拉麵
這間人氣本地拉麵其中一間分店位於九龍灣的得寶商場,主打沾麵和拉麵,小店老闆專門遠赴日本學習,所有湯底均每日真材實料新鮮熬煮。店內裝潢以傳統日本拉麵小店為主,設有四人枱,亦有一字型吧枱,適合一人至多人聚會。雞白湯拉麵 - $95使用大量雞骨與蔬菜長時間熬煮,充分釋出膠原蛋白,湯底如牛奶般的濃厚鮮香,濃稠得微黏嘴,有濃郁的雞肉鮮味,又有清爽的尾韻;慢煮雞叉燒保留最大程度的水份,嫩滑而不乾柴;幼麵更加容易掛湯,煙韌彈牙。檸檬柚子拉麵 - $75九龍灣分店限定口味。湯底加入秘製柚子醬及檸檬片,散發酸酸甜甜的果香,清爽而不膩,令人食慾大增!同樣有慢熟叉燒、慢煮雞叉燒及半熟蛋。慢熟豚叉燒(三片) +$20日式叉燒採用肥瘦兼備的五花腩肉,日式醬油滷得好入味,散發濃郁肉香,滑順而不油膩。 半熟蛋 +$12滑溜的溏心蛋咬開有著軟綿香甜的蛋黃。雞軟骨棒 - $29煎得外脆內軟,內有雞肉及雞軟骨,有著濃濃雞味及爽口感,還淋上醬油及沙律醬,很惹味。煎餃子 - $29香脆金黃的日式餃子,皮薄而不膩,飽滿的五花肉餡,油脂相對地較豐富,有少許蔬肉平衡肉膩感,入口很清爽。SAGE冷泡茶白桃烏龍 & 桂花烏龍 - $2

慢煮雞叉燒

雞白湯拉麵 - $95
檸檬柚子拉麵
檸檬柚子拉麵

檸檬柚子拉麵 - $75
慢熟豚叉燒(三片)

慢熟豚叉燒(三片) +$20
半熟蛋

半熟蛋 +$12
滑溜的溏心蛋咬開有著軟綿香甜的蛋黃。
雞軟骨棒
雞軟骨棒

雞軟骨棒 - $29
煎餃子
煎餃子

煎餃子 - $29
SAGE冷泡茶白桃烏龍 & 桂花烏龍

SAGE冷泡茶白桃烏龍 & 桂花烏龍 - $20/支
來自香港本地品牌,冷泡茶採用獨有冷萃技術,充分釋放茶葉的甘甜原味,和緩苦澀,非常健康。
2024-06-04
午餐
1. 雞白湯拉麵 $95湯底好濃郁雞味,而且飲落非常滑溜好creamy ,食完都忍唔住飲晒成碗湯,而且唔會飲到好鹹好口渴,入面有一片慢煮雞胸肉,同埋慢煮叉燒,食落都好腍,而叉燒有煙燻嘅香味,溫泉蛋做到糖心效果,蛋白有豉油嘅香甜,拉麵非常掛湯汁,而且可以按個人口味選擇面嘅軟硬度,好貼心,非常推介。🌟 評分: 8.5/102. 特濃豚骨沾麵 $82 + 慢煮叉燒 $20沾麵湯非常之濃豬骨香味,而且入面仲有一粒粒嘅豚肉,麵條除咗可以揀軟硬之外,沾麵仲可以揀熱定凍,沾麵非常之掛汁,而且食落滑同埋彈牙,叉燒肥瘦適中,同上面唔同嘅係,叉燒係厚切,食落有油香,同埋有煙熏香味,而我哋加咗慢煮叉燒,慢煮叉燒有3片,而且每一片都好大片,每一片都食到火炙過嘅香味,同埋好腍;最後我哋都有飲埋個沾麵湯,濃而唔膩。🌟 評分: 8/103. 煎餃子 $29餃子煎到金黃色,外皮香脆,而且個皮好薄,入面係椰菜同豬肉餡,可以點醋,中和油膩感,令味道更加有層次。🌟 評分: 7.5/104. 章魚燒 $29木魚紫菜絲完全覆蓋章魚燒,每粒都脹卜卜,麵糊比例岩岩好,入面嘅章魚粒彈牙。🌟 評分: 7/10🎖️整體評分🎖️❤️ 味道: 8

1. 雞白湯拉麵 $95

❤️ 味道: 8.5/10
🧡 環境: 8/10
💛 服務: 8.5/10
💙 性價比: 8.5/10

📍一生懸麵 (九龍灣)
九龍灣牛頭角道3號得寶商場地下121號舖
  • 白湯豚骨拉麵
2024-10-23 0 浏览
第二次探呢間店,上次食左最招牌嘅雞白湯拉麵,都幾好食,今次試試沾麵。《魚介🐟豚骨🐖沾麵🍜》香味 (3.5/5) - 香味幾夠,不過我一直都認為,只要有海鮮响個湯道,包括魚介,魚干,特別係蝦,香味一定不會欠奉。所以香味夠係基本野,我又聞唔出有其他香味點綴,所以只屬中上。沾汁 (3/5) - 呢個沾汁,味道係好好,不過最大問題係,唔夠濃郁。沾汁有別於湯麵個湯,應該要比較濃同比較鹹,先至可以發揮到沾汁嘅作用。而,呢個沾汁味道好歸好,但唔夠濃,唔夠鹹,質感亦唔夠厚,我完全唔覺得我食緊沾麵。偶然,一d拉麵店嘅濃厚拉麵個湯,比佢更濃厚,更夠味,所以,我認為 3 分都好盡,算合格因為佢味道係好。另外,佢比左塊青檸,可以揤落去個湯道提味。我有試過,係幾好,效果唔錯,不過,青檸會令人馬上聯想起東南亞菜,特別係泰菜,所以我認為如果店家想帶來另一個清新嘅層次,可以用柚子醋,會更加日風。麵條 (3/5) - 用左全粒粉造嘅麵,雖然個目錄話係用粗麵,我認為未至於係太麵,頂多係中太麵。口感正常,軟硬度適中。雖然用左全粒粉,出奇地,小麥味只屬正常,唔特別強烈。呢款麵我認為就正正常常,中上啦。麵同沾汁嘅配合,因為沾汁

《魚介🐟豚骨🐖沾麵🍜》
魚介🐟豚骨🐖沾麵🍜

麵同沾汁嘅配合,因為沾汁唔夠濃郁,所以就算沾晒d湯夾起d麵來食,湯嘅味都係薄弱,我係要沾完,再筆起少少沾汁連埋d麵一齊食先至叫 ok。呢吓係要扣分。

配料 (3/5) - 豬叉燒,用左腩肉部份,有火炙過,夠肉味,口感嫩滑,幾好食。

溏心蛋,就比較弱,調味唔夠,蛋味唔夠,不過生熟度還好。

荀方面,直情係差,有渣。味道就算係正常都好,有渣嘅荀冇理由會比客食,又要扣分。

整體 - 不推薦。佢只係一款普普通通嘅魚介豚骨沾麵,冇乜記憶點。不過,如果經過食返碗,係 ok,未至於伏。
2024-10-23
2024-10-03 42 浏览
今日帶左囡囡去淘大得寶商場上堂,經過見到一念懸麵拉麵店,決定坐低醫肚先店內主打沾麵、拉麵,湯底。湯底每日新鮮熬製,相當吸引雞白湯拉麵今次揀左呢款人氣雞白湯拉麵,雞白湯湯底味道清甜,湯底口感幼滑,麵質我揀左適中,質感爽口,拉麵非常掛汁,慢煮雞胸肉肉質幼嫩,叉燒都好腍淋入味,加上至愛的流心溫泉蛋,值得推介章魚燒章魚燒外脆內軟綿,八爪魚彈牙,配上章魚汁燒及木魚絲,增加味道層次感SAGE有氣茶 蜜桃紅茶第一次飲呢款有氣蜜桃紅茶,清甜解渴,吾太甜,不錯
店內主打沾麵、拉麵,湯底。湯底每日新鮮熬製,相當吸引

章魚燒

SAGE有氣茶 蜜桃紅茶
第一次飲呢款有氣蜜桃紅茶,清甜解渴,吾太甜,不錯

2024-09-14
午餐
2024-10-03 37 浏览
一生懸麵 - 九龍灣📍九龍灣牛頭角道3號得寶商場地下121號舖觀塘區好食拉麵店唔多,呢間係其中一間我鐘意既。 小店有兩張4人枱同一張長吧枱,有日式居酒居既感覺。 坐長吧枱仲可以望坐師傅整麵🤭 佢每月仲有特別menu,為客人保持新鮮感。海老拉麵 - $88朋友既海老拉麵,加叉燒 $18。 海老份量超多,成個碗既面頭都係,佢係類似櫻花蝦咁既蝦乾,好脆口。先飲一口湯,超級香濃既蝦湯味,麵質幼細,係黃色嘅幼身拉麵,煙靭彈牙。加咗$18要叉燒,配菜有半隻糖心蛋同竹筍,加埋卜就再滿足啲。特濃豚骨沾麵 - $82佢有好似款沾麵湯底選擇,點左比較傳統既豬骨湯。 湯上枱既時候好夠熱,一般沾麵湯底都會比較濃,呢個都唔係列外,但佢龍得來又唔會好鹹。方面佢會比較粗,都係煙靭彈牙既,質地都好掛面。佢嘅配料同啱啱一樣,特別要講吓叉燒,有炭燒嘅香,咬落口有少少油脂,非常滋味。章魚燒 - $29 突然好想食章魚燒,都叫左一客黎試吓。一碟又五粒, 即叫即整,都好燙口,係外脆內軟嘅,性價比都OK. 蜂蜜綠茶/有氣桃茶 - $15/$22竟然有港產桃味有氣茶,桃同茶味都幾balance不錯。 道地綠茶就正常發揮啦🤭
一生懸麵 - 九龍灣

📍九龍灣牛頭角道3號得寶商場地下121號舖

海老拉麵 - $88

特濃豚骨沾麵 - $82

章魚燒 - $29

蜂蜜綠茶/有氣桃茶 - $15/$22
2024-10-02 50 浏览
難得黎到九龍灣梗係要去幫襯小店呢間拉麵店格局真係好似日本吧枱位置直接對住廚房 可以睇到師傅烹製海老拉麵 $88另一款試左蝦既拉麵 拉麵麵條無咁粗身 但都十分掛汁湯底放滿左櫻花蝦 勁濃蝦香好鮮味 特濃豚骨沾麵 $82我自己就特別鍾意食沾麵 比較喜愛粗身同彈牙嘅麵條呢度濃豚骨湯底真係非常濃郁 但係又唔會好咸沾麵本身已經跟咗灸燒過既叉燒 糖心蛋同筍湯汁仲會有厚切叉燒粒 真係好滿足 另外都仲有小食同飲品可以嗌兩款小食揀左雞軟骨棒同煎餃子雞軟骨棒上面嘅蔥超級香 配埋燒汁一流餃子外皮好脆 點埋醋好香
難得黎到九龍灣梗係要去幫襯小店

兩款小食揀左雞軟骨棒同煎餃子
雞軟骨棒上面嘅蔥超級香 配埋燒汁一流
餃子外皮好脆 點埋醋好香
2024-09-28 81 浏览
👧🏻😋👅🍽✨百吃不厭沾麵店☺️-🇯🇵 平民小店坐吧枱好chill, 簡單食個沾麵又一餐☺️ 係得寶淘大一帶最好食既拉麵店!-🍜 海老沾麵 $88 加麵底 $15 加慢熟豚叉燒 $20魚介豚骨沾麵 $82💯加底用大碗, 沾麵條粗身彈牙, 揀左偏硬更岩口味, 慢熟豚叉燒呈白色薄身好軟滑💯海老湯鮮甜濃郁, 有幾塊肥叉更油潤但唔膩, 巨多櫻花蝦好鹹鮮; 魚介稍稍偏鹹做沾麵湯就岩岩好-🥟 小食✨煎餃子 $29 即叫即煎餃皮香脆挺身, 肉餡飽滿✨章魚燒 $29 外皮焦香, 章魚粒彈牙鮮甜-🥤 飲品💯SAGE白桃烏龍茶 $20 香港製造既原片茶葉冷泡茶, 白桃同烏龍各自都好香好突出💯波子汽水 $16 童年回憶殺! 比回憶中既味道冇咁甜, 有波子玩開心😂
👧🏻😋👅🍽✨

✨章魚燒 $29 外皮焦香, 章魚粒彈牙鮮甜

🥤
飲品

2024-09-22 71 浏览
平時鍾意捐窿捐罅去搵好野食, 由其是鍾意食日本拉麵, 今次竟然畀我在九龍灣得寶商場內搵到好嘢食, 裝修好似喺日本的舊式車仔檔, 一排人排排座, 低著頭食麵, 好似去了日本一樣. 拉麵店仲會有期間限定, 種類繁多, 包羅萬有, 真係唔好錯過-雞白湯拉麵 $95.0 另追加了慢熟豚叉燒三片長$20.0 (超抵食)慢煮雞叉燒, 雞肉鮮嫩軟滑, 慢熟豚叉燒, 肥瘦均匀, 咬落去軟淋唔鞋口, 拉麵軟硬適中, 又有咬口, 雞白湯用雞骨熬煮至奶白色,鮮濃雞白湯湯底飽滿,豐盈,濃鬱, 再配上香蔥、溏心蛋, 極為吸引, 好味-海老沾麵 $88.0 另追加了竹筍$10.0 (超多)沾麵可選冷麵或熱麵, 粗麵條, 麵質爽口彈牙煙韌配上海老湯, 湯底好厚, 飽和度極高, 內有大量櫻花蝦, 湯頭用海老熬煮, 十分之香濃及好重蝦味.一住麵, 沾一下湯, 湯汁十分掛麵, 豚肉肉嫩又多汁, 肥瘦均勻, 肉味豐富,肉汁帶甜,口感柔嫩, 層次分明, 值得推介追加小食每款都只是HKD29.0-煎餃子, 香脆爆汁, 性價比極, 有5隻咁多-雞軟骨棒, 十分之有咬口, 內有雞軟骨粒- 章魚燒, 外脆內軟, 內有八爪魚粒,

-海老沾麵 $88.0 另追加了竹筍$10.0 (超多)

追加小食每款都只是HKD29.0
-煎餃子, 香脆爆汁, 性價比極, 有5隻咁多
-雞軟骨棒, 十分之有咬口, 內有雞軟骨粒
- 章魚燒, 外脆內軟, 內有八爪魚粒, 配上醬汁及木魚絲, 好味

2024-09-12 122 浏览
去九龍灣附近行街,好耐冇食過拉麵,又未試過呢間嘅拉麵店就決定去試一試雞白湯拉麵雞湯味道濃郁又creamy,湯又夠熱,口感柔滑,有一絲的甜味,拉麵軟硬度啱啱好,仲要好掛湯,慢煮叉燒同慢煮雞肉都好軟嫩,流心蛋都唔差!!煎餃子:煎餃子的外皮薄,煎到酥脆,有口感,咬落多肉汁。總結:拉麵出色,會再番黎食過!餐廳名稱:一生懸麵 (牛頭角)餐廳地址:九龍灣牛頭角道3號得寶商場地下121號舖

煎餃子:
煎餃子的外皮薄,煎到酥脆,有口感,咬落多肉汁。

總結:
拉麵出色,會再番黎食過!

餐廳名稱:一生懸麵 (牛頭角)
餐廳地址:九龍灣牛頭角道3號得寶商場地下121號舖
2024-09-09
2024-08-28 238 浏览
一生懸麵响香港有幾間分店, 不過因為就腳就揀左九龍灣得寶商場嗰間食, 而揀邊款都係不加思索, 邊款招牌食邊款, 就佢啦!🐔 雞白湯拉麵 🍜香味 (2/5) - 講真, 真係冇乜香味。麵條 (4/5) - 幼麵,小麥味夠,配個湯幾夾,好食嘅。湯頭 (3/5) - 我認為湯論味道,論質感,論鹹度,都係好嘅,只不過,既然叫得雞白湯,我會預期雞味會係主角,只可惜,一啖飲落口,雞味嘅存在感好薄弱。配料 (5/5) - 主角當然係雞叉燒啦,嘩,好好食!相信係慢煮處理,好嫩滑,雞味極之夠,直程係飆出來咁滯,相常之好食!而其他配料都係平均上準之上,所以論配料來講近乎係冇得彈。是咁的,我認為叫得做雞白湯拉麵,雞湯同雞叉燒係重中之重呢碗麵係差左個湯唔夠雞味。我食過其他店嘅雞白湯拉麵,雞味係濃郁過呢間。不過,雖然係咁,因為佢嘅雞叉燒質量係去到驚豔水平,而個湯味道係好嘅,所以拉上補下都係正野。整體 - 值得推薦 👍👍👍
🐔 雞白湯拉麵 🍜
香味 (2/5) - 講真, 真係冇乜香味。
麵條 (4/5) - 幼麵,小麥味夠,配個湯幾夾,好食嘅。
整體 - 值得推薦 👍👍👍
2024-08-28
2024-07-26 306 浏览
係商場入面嘅日本屋台裝修拉麵店🍜開放式廚房睇住師傅煮麵🍜猶如置身日本 🇯🇵🙆🏽‍♀️海老沾麵$88 🍜+12椰菜🥬+糖心蛋$12🥚+叉燒$18海量嘅櫻花蝦非常足料🦐蝦汁濃厚配料有洋蔥粒同蒜片令鮮味更突出,配上粗面非常掛汁而且一啲都唔油膩😋椰菜好爽脆新鮮✨流心蛋蛋味濃郁🥚火炙過嘅叉燒甘香柔潤半肥瘦比例剛好✨🙆🏽‍♀️辛辣拉麵🌶️$82+竹筍$10竹筍份量誇張🤭點小小湯已經好好味屬於微辣級嘅拉麵🍜唔會搶咗豬骨湯嘅鮮味👍🏻粗身麵條煙煙韌韌好掛湯🫶🏻🙆🏽‍♀️雞軟骨捧🐥$29雞肉同雞軟骨嘅比例恰到好處😋軟骨爽脆有咬口,口感豐富✨🙆🏽‍♀️煎餃子🥟$29 脹卜卜又香脆可口😋點少少醋好好味✨👫人均消費$150
係商場入面嘅日本屋台裝修拉麵店🍜
開放式廚房睇住師傅煮麵🍜猶如置身日本 🇯🇵
海量嘅櫻花蝦非常足料🦐蝦汁濃厚配料有洋蔥粒同蒜片
令鮮味更突出,配上粗面非常掛汁而且一啲都唔油膩😋
椰菜好爽脆新鮮✨流心蛋蛋味濃郁🥚
火炙過嘅叉燒甘香柔潤半肥瘦比例剛好✨
🙆🏽‍♀️辛辣拉麵🌶️$82+竹筍$10
竹筍份量誇張🤭點小小湯已經好好味
屬於微辣級嘅拉麵🍜唔會搶咗豬骨湯嘅鮮味👍🏻
粗身麵條煙煙韌韌好掛湯🫶🏻
🙆🏽‍♀️雞軟骨捧🐥$29雞肉同雞軟骨嘅比例恰到好處😋
軟骨爽脆有咬口,口感豐富✨
👫人均消費$150
煎餃子😋
  • 雞軟骨棒
  • 濃香櫻蝦沾麵
2024-07-06 236 浏览
每次經過旺角店都大排長龍這次來到九龍灣分店剛好有空位就來個簡單lunch餐牌有各種湯底的拉麵和沾麵🍜包括有特濃豚骨湯、海老湯、辛辣湯底等更有期間限定的檸檬柚子拉麵🍋這次點了店家最出名的白雞湯拉麵試試😆✩‧₊白雞湯拉麵($95)(加配3片慢煮豚叉燒$20)🐓🐔ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶湯底用了超多雞骨熬製有很重雞湯的味道湯底較清沒有油膩感幼身拉麵有點掛湯每碗拉麵都有原隻糖心蛋及慢煮雞胸🥚雞胸肉質嫩滑額外點了慢煮豚叉燒叉燒偏瘦但肉質一樣軟熟既健康又滿晒足😆
每次經過旺角店都大排長龍
這次來到九龍灣分店剛好有空位
就來個簡單lunch
餐牌有各種湯底的拉麵和沾麵🍜
包括有特濃豚骨湯、海老湯、辛辣湯底等
更有期間限定的檸檬柚子拉麵🍋
這次點了店家最出名的白雞湯拉麵試試😆