此店店员长期服务态度极差!!!本人感受是堪比全港服务意识最差的铺头!没有之一,只要倒数第一!!!🦶🦶🦶长期装聋作哑,一问三不知,假装听不到!本以为个别员工私人质素,谁知每次体验感都极差!思及,铺头经理有不可推卸之责任!建议大家慎入!!!🦶🦶🦶🦶🦶🦶
2022-07-07 473 浏览
水吧果2位,長期都已經係態度差都算,因為呢位經常唔喜歡回答人問題的,只係今次買票後,又有D唔明,唔知張票是否要比佢定等號碼展示,所以問下,點知2位D態度真係差到。。忍唔住問佢地點解咁差態度,就話無。 但係做響背後係咁話我。最好笑到我最後一個餐可以取既時候,因為我都無留意呢個餐有D乜,而個2位又唔叫號碼,只係放左响餐盤便算,所以我自己攞啦。埋位與朋友食左一陣,佢走埋來,話我無買腸粉,呢碟要即刻攞走。見佢攞去掉咗。真係嘔血, 佢地自己放錯, 走埋嚟, 話要攞番, 話因為我冇買, 等就唔認自己放錯食物。 呢兩位真係一絕, 只係有 客人做錯, 佢哋自己一定冇錯, 絕配絕配
2022-06-20 261 浏览
今日叫左外賣,食鮑片福建炒飯,等左5-10分鐘就拎得呢個飯無呃人一打開個飯盒就見到有兩塊鮑片😂炒飯就正常水平,啲汁水左小小,份量女人食就啱啱好,男人食可能會啱夠$38蚊一個飯連杯野飲,月尾食佢就啱哂
今日叫左外賣,食鮑片福建炒飯,等左5-10分鐘就拎得
呢個飯無呃人一打開個飯盒就見到有兩塊鮑片😂

$38蚊一個飯連杯野飲,月尾食佢就啱哂

外卖自取
2020-04-19 798 浏览
早餐外賣自取等差不多40分鐘,疫情下已減半坐位,排晒隊已要度體温都放咁多人入內。做又做唔切,又做漏單。又亂咁執食物畀外賣客人,叫A餐又執錯B餐,又要等再做過。不知所謂!
2020-04-19
40 分钟 (外卖自取)
$78 (早餐)
2020-02-14 560 浏览
在樓下商場的連鎖快餐店吃膩了,行遠少少,到一粥麵吃午餐,看到有豬潤粥,就二話不說點這個。老公則點了粟米瘦肉粥,另外加了一碟油菜,共$72,非常抵吃。 豬潤份量也不少,滑淨爽口,粥底則一般,不過以這價錢算是這樣吧。
2020-01-06 117 浏览
又來一粥麵吃午餐,今次試吃雲吞麵,麵質不錯,但有點䶨水味,加了一碟菜,明明菜牌上寫是腩汁,但落單時說只可選蠔油,還要淋了很多蠔油在菜面老公點了炸兩,口感及味道也不錯。一間普普通通不要有要求及期望的連鎖食店。

老公點了炸兩,口感及味道也不錯。

一間普普通通不要有要求及期望的連鎖食店。
2019-10-08 329 浏览
啱啱買咗外賣叫咗三個餸有一個餸冇咗肥牛漏咗無比肥牛我T.T 打電話返去又冇人聽依家好無助....其實講真啲嘢食,真心好食!下次我仲幫唔幫襯外賣好..可唔可以俾返啲俾我呀唔該!
啱啱買咗外賣
叫咗三個餸
有一個餸冇咗肥牛
漏咗無比肥牛我T.T
打電話返去又冇人聽
依家好無助....
其實講真啲嘢食,真心好食!
下次我仲幫唔幫襯外賣好..
可唔可以俾返啲俾我呀唔該!
外卖自取
2019-09-04 126 浏览
經常路過,第一次來吃,形式像一般快餐店,看大大的餐牌,排隊買票,找坐位及取食物。但座位較一般快餐店濶落舒適。鮮蝦福建炒飯 - 足料好味,有很多蝦豬潤魚腩粥(送油炸鬼) - 份量很大,豬潤爽脆,魚腩肥美,粥底夠棉夠滑油菜 - 以腩汁焯的西生菜🥬很好味西柚果茶 - 味道不錯

鮮蝦福建炒飯 - 足料好味,有很多蝦

油菜 - 以腩汁焯的西生菜🥬很好味

西柚果茶 - 味道不錯
2019-02-07 625 浏览
新年流流,巿係冇邊間食肆開,即使開門做生意,都要加一加二,仲要排晒長龍。唔想等的話,就揀連鎖式快餐店,價錢都唔會標得太高。當日都尚早,但午市某些餐都售罄。揀冇可揀之下,我地只好揀了「沙丹雞扒飯」配凍檸茶(包凍飲)$39 和「鮮蝦雲吞麵配炸兩」$38。這間一粥麵的環境大,坐得闊落,枱又好多,容易搵位。麵有5粒雲吞,都大大粒,但麵質就同雲吞麵舖差得遠。炸兩的油炸鬼都脆身,不過都已經攤凍。「沙丹肉餅」係平時爸爸至愛,但今天只有雞扒咋。塊雞扒相比平時真係細得可憐。菠蘿片送飯都幾開胃。另外附上的甜豉油要讚一讚,好好送飯。唔知係咪新年後加價,兩個餐都各加了一蚊呢?

當日都尚早,但午市某些餐都售罄。

這間一粥麵的環境大,坐得闊落,枱又好多,容易搵位。

鮮蝦雲吞麵配炸兩

。菠蘿片送飯都幾開胃。另外附上的甜豉油要讚一讚,好好送飯。
沙丹雞扒飯

唔知係咪新年後加價,兩個餐都各加了一蚊呢?
2019-02-06
沙丹雞扒飯
係我決定寫呢一篇食評之前,我內心都掙扎咗好耐😂因為曾幾何時我恥笑過一位ig有2.1K followers,OpenRice是LV. 4嘅朋友,佢介紹一哥焗豬扒飯嘅食評都有8.3分⋯⋯🤡但係今天,我要寫嘅食評就係一粥麵🥶👇🏽其實都唔係啲乜嘢新鮮事,因為一粥麵上年都推出過粥底打邊爐,小弟都食過一次!不過唔知係咪因為香港人普遍都係食大家樂、美心、吉野家嘅打邊爐居多,所以較少留意其實唔少快餐店都有得打邊爐🤙🏽先至聲明,我係一個唔係太鍾意食酸辣嘅人(食譚仔我從來唔會食酸辣)😊😌不過今晚食飯唔係太多啱胃口,竟然比我見到一個咁特別嘅打邊爐,$68only。由於我老竇比左一張減$4嘅優惠券我,所以實際只係需要$64就可以食到🤭🤭酸菜嘅味道屬於少酸,亦都唔會太辣😆 魚肉及豬肚嘅份量都算多,湯鍋裏邊亦都有芫荽、芽菜、木耳。另外仲有肥牛一盒、烏冬一個以及生菜🥬整體來講都算幾有驚喜,起碼唔使成日去食吉邊先啦🤪 而且一粥麵有送餐服務,店員亦都好有禮貌,所以呢一餐性價比我會比好高分數👍🏽👍🏽 ——————————食物質素:7/10 環境衛生:7/10 舒適度:7/10服務:8/10 性價比:9/10 總評分:7.

但係今天,我要寫嘅食評就係一粥麵🥶👇🏽

酸菜嘅味道屬於少酸,亦都唔會太辣😆
魚肉及豬肚嘅份量都算多,
湯鍋裏邊亦都有芫荽、芽菜、木耳。
另外仲有肥牛一盒、烏冬一個以及生菜🥬

——————————
食物質素:7/10
環境衛生:7/10
舒適度:7/10
服務:8/10
性價比:9/10
總評分:7.6/10
——————————
#foodblogger #foodlover #foodie #hkfoodie #相機食先 #大埔
2019-01-10
2018-02-04 409 浏览
服务态度差,下午茶去食野,d嘢超耐,之后仲话机坏左(部number机,姐罗嘢食果部),根本部嘢都无问题,讲大话,唔啱啦!之后好啦,有野食啦!咁执野个阿姐见到你食完一碟啦,咁就问都唔问咁拎走(btw我仲有其他嘢未食),见到你食完咩就收,😡😡😡,好差啊!D人真係,仲有,个阿姐执野,D水弹到超远,家下你好唔想做咩,唔想做唔好做啰!其实最好就请返D好D嘅人,interview有无啊?选取态度好的,这样客人食得开心,员工又做得开心!is bad!not good enough!
not good enough!
2018-02-04
2017-05-07 632 浏览
喺大埔又去食下午茶啦,今次揀一間平民化小小嘅一粥麵,位於一個新型屋邨嘅地下鋪頭,入到去大多數嘅客人都係以長者為主,買嘢食嘅方式同出面嘅快餐店一樣,都係要先係收銀處俾錢買,再攞張飛去攞食物。我哋就叫左一個豉椒味排骨鳳爪飯配凍奶茶,同埋一碗牛肉湯河再加一碟炸兩腸粉配熱華田,好平呀兩樣加埋都唔使$100。排骨鳳爪飯就普普通通,咁嘅價錢都算OK嘅,鳳爪同排骨好似出面啲酒樓嘅點心咁都冇乜分別,都係咁嘅味道,飯既硬度到都可以。個河粉就普普通通泰林啦,不過牛肉味都幾重嘅,咱倆入面啲油炸鬼都唔除嘅,不過咁嘅價錢有咁嘅質素都OK嘅,唔好要求咁多。

2017-02-08 614 浏览
與家人到慈山寺參拜後,就帶爸爸到大埔墟馳名的鴻記吃雞蛋仔,$8 一底的雞蛋仔實在超值,可惜這天人流較多,雞蛋仔的質素亦一般,只是淋淋的,不及初訪時的外脆內軟. 當然一底雞蛋仔就不夠飽的,就到了寶鄉村的一粥麵吃下午茶. 燒汁豬扒刈包+粟米瘦肉粥+熱奶茶 ($27) 家父要了這套餐,說豬扒刈包居然要熱烘烘的,相當鬆軟可口. 記得上次於屯門店吃到是凍的,這分店的食物是即製實在好吃多了. 至於粟米粥都是燙口的,粥底都幾綿滑,這個價錢還配上餐飲,實在便宜得無話再說. 燒汁豬扒刈包+齋腸粉+熱檸水 ($27) 媽媽則要了齋腸粉餐,我也吃了少許,只是為了要吃腸粉的麻醬、甜醬而已. 腸粉夠熱又夠滑,配上醬汁已經很美味. 選配食物後,可以優惠價加配 喳咋 ($6),只售$6 的喳咋也絕不欺場,甜度適中,內裡還有不少花生、綠豆、麥米等,喝後相當溫暖又飽肚. 這分店面積相當大,而且人流不多,水準亦比屯門店好得多,如果下次回大埔,想找個地方吃點輕食,我會再來的~ 大埔寶鄉邨地下G02及G03號舖
與家人到慈山寺參拜後,就帶爸爸到大埔墟馳名的鴻記吃雞蛋仔$8 一底的雞蛋仔實在超值,可惜這天人流較多,雞蛋仔的質素亦一般,只是淋淋的,不及初訪時的外脆內軟. 當然一底雞蛋仔就不夠飽的,就到了寶鄉村的一粥麵吃下午茶.

燒汁豬扒刈包+粟米瘦肉粥+熱奶茶 ($27)

燒汁豬扒刈包+齋腸粉+熱檸水 ($27)

大埔寶鄉邨地下G02及G03號舖