餐厅: 一遊
资讯:

2024-11-25 150 浏览
每年朋友生日,都習慣外出慶祝,今次叫番枝sake先,多謝職員推介神龍純米大吟釀,長期低溫發酵超級容易入口,酒精濃度有16.8度,味道較甜,果香味香容易口,🔅天婦羅白子:白子口感未必人人都岩,不過炸後既子視覺上容易入口,外脆內軟,咬後口感滑身,就算唔點醬汁都好好食。🔅香蔥吞拿魚腩蓉壽司卷:吞拿魚腩肉好新鮮,搭上少許蔥段味道清新,細細件容易入口。🔅刺身沙律:醬汁酸酸甜甜幾開胃,赤蝦算大隻同刺身份量算多,車厘茄好甜。🔅魷魚軟骨:咬落爽口,一啲都韌。🔅豚肉車厘茄串:豚肉鮮嫩多汁,燒後有少少煙燻香,配上清甜既車厘茄,刻時減低左油膩感。🔅雞肉京蔥串:雞肉嫩滑,京蔥爽口,兩者完美既融合。🔅牛舌:牛舌屬厚片,本以為會好韌,但出奇地入口口感爽滑,牛舌燒得岩岩好,師傅控制火喉錯。🔅鹽燒活鰻:口感札實,肉質嫩口,外層香脆,加上鰻魚醬汁一同入口,滋味無窮。🔅鴨胸肉湯蕎麥麵:鴨胸肉軟淋,湯蕎麥麵質彈牙。總結,係諾士佛臺黎講價錢唔算貴,食物有質,職員招呼有禮。

🔅魷魚軟骨:咬落爽口,一啲都韌。
🔅雞肉京蔥串:雞肉嫩滑,京蔥爽口,兩者完美既融合。
🔅鴨胸肉湯蕎麥麵:鴨胸肉軟淋,湯蕎麥麵質彈牙。

總結,係諾士佛臺黎講價錢唔算貴,食物有質,職員招呼有禮。
2024-11-25 75 浏览
Sake推介之《一遊》上次食過一次後,都意猶未盡😋,因為無論餐廳環境同食物質都不錯👍🏻,話說朋友想不醉無歸,咁就叫店員介紹下sake🥃,店員推介神龍純米大吟釀,sake低溫發酵而成,有微微果香,容易入口,酒精濃度有16.8度🤪,天婦羅白子:天婦羅白子炸後外脆內軟,口感豐厚,配搭醋橘汁食,味道豐富。刺身沙律:店員紹沙律汁係師傅特別調制,入口酸酸甜甜,蕃茄仔好甜,沙律菜色澤翠綠,赤蝦算新鮮大隻,而刺身份量都多。香蔥吞拿魚腩蓉壽司卷:吞拿魚腩蓉十分新鮮,入口即溶,而翠綠既蔥段令壽司卷視角上更加吸引,兩者搭配一齊入口味道豐富,令人一口接一口。雞肉京蔥串:雞肉肉質鮮嫩,京蔥好香。鹽燒活鰻:肉質幼滑,口感結實,外層燒到少少脆口,加上醬汁一同入口,令人回味無窮。明太子烤雞串:面頭上有少少芝士,明太子唔算辣,明太子加上芝既配搭係一個完美組合。豚肉車厘茄串:豬肉片燒後唔會乾哂水,保持到有少少肉汁,車厘茄爽甜,呢個豚肉車厘茄串好好食,叫左2 round✌🏻。牛舌:牛舌同樣有驚喜💫,都叫左2 round,睇上去好厚既牛舌,以為好韌,但咬落好軟嫩同爽口,口感滑順。炸魷魚:份量多,每件都魷魚大小適中,而且入口咬
Sake推介之《一遊》

雞肉京蔥串:雞肉肉質鮮嫩,京蔥好香。

炸魷魚:份量多,每件都魷魚大小適中,而且入口咬落炸粉唔多,油膩感不重。

鴨胸肉湯蕎麥麵:鴨胸肉出奇好食,肉質幼軟,蕎麥麵質地彈牙。

Biryhday Dessert:訂台時一講左係生日慶祝,叫餐廳準備甜品,所以不在meun內,所以都有驚喜,多謝餐廳💯。

總結串燒每樣都好平均🫶🏻,師傅唔會燒到燶哂,環境環境都浪漫,適合拍拖❣️,而且sake唔算好貴,值得下次再來😎。

一遊
尖沙咀諾士佛臺1號4樓

#foodie #hkfoodie #hkfoodblogger #美食當前 #食咗先講 #一遊 #TheYuuJapaneseDining #日本菜 壽#司 #刺身 #少鹽少糖食店 #sake #純米大吟釀
2024-11-05
2024-11-25 99 浏览
【尖沙咀•一遊】@ππππππππππππππππππππππππππππππ激正日本料理 居酒屋沙拉融合了多種口感,酥炸雞軟骨,外脆內嫩,令人驚喜。海膽炸芝士與海膽蟹肉捲的搭配,風味獨特,讓人回味無窮。豪華刺身拼盤新鮮美味,五種魚類各具特色,搭配燒烤豬肉和番茄、牛舌、雞翅與起司燒雞,豐富的燒烤選擇令人滿足。 燒烤鮭魚更是鮮美,搭配豆腐湯,口感清新。海膽炒飯香濃可口,搭配的荔枝鹽汽水、葡萄可樂和桃子汽水,為整體餐點增添了清爽感。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 1700✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #一遊 #web3尖沙咀一遊 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號4樓
【尖沙咀•一遊】@
激正日本料理 居酒屋

沙拉融合了多種口感,酥炸雞軟骨,外脆內嫩,令人驚喜。
海膽炸芝士與海膽蟹肉捲的搭配,風味獨特,讓人回味無窮。

燒烤鮭魚更是鮮美,搭配豆腐湯,口感清新。

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 1700
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #一遊 #web3尖沙咀
一遊 (尖沙咀)
2024-11-24 76 浏览
今日收工約埋三五知己一齊把酒談心 環境一流呀!The Yuu salad搭配了清新的蔬菜與精緻的醬料,讓人胃口大開。Deep fried chicken soft bone 炸雞軟骨外酥內嫩,配搭清酒來作下酒小食簡直無懈可擊!fried cheese w sea urchin濃郁的炸芝士香氣與海膽的鮮甜,用紫菜包裹著在口中完美融合。sushimi 5 kin豪華刺身五品選用新鮮的油甘魚、鮑魚、八爪魚、吞拿魚、海蝦,每件都鮮甜充滿著魚油香味。Uni crabmeat Roll海膽蟹肉卷厚實且飽滿,讓海膽的鮮味得以充分展現。Grilled pork and tomato Grilled ox tongueGrilled chicken wingGrilled chicken with cheese Squid boneGRILLED SALMON豬肉和番茄的組合帶來獨特的酸甜風味,燒牛舌軟嫩多汁,雞翅則外皮酥脆,肉質鮮美,而起司的加入則為烤雞增添了濃郁的風味。墨魚骨的濃烈口感和烤三文魚的香氣也同樣令人難以忘懷。Deep fried beancurd in soup炸豆腐外脆內軟,浸泡在湯中
今日收工約埋三五知己一齊把酒談心 環境一流呀!

The Yuu salad
搭配了清新的蔬菜與精緻的醬料,讓人胃口大開。

Deep fried chicken soft bone
炸雞軟骨外酥內嫩,配搭清酒來作下酒小食簡直無懈可擊!

fried cheese w sea urchin
濃郁的炸芝士香氣與海膽的鮮甜,用紫菜包裹著在口中完美融合。

sushimi 5 kin

Uni crabmeat Roll
海膽蟹肉卷厚實且飽滿,讓海膽的鮮味得以充分展現。

Grilled chicken wing
Grilled chicken with cheese
Squid bone
GRILLED SALMON

Deep fried beancurd in soup
炸豆腐外脆內軟,浸泡在湯中非常特別可口,是一道暖心暖胃的菜式。

Sea urchin fried rice
海膽炒飯則融合了海膽的鮮味與米飯的質感,每一口都能感受到豐富的滋味。

Lyche soda with salt
Grape calpis soda
Peach soda
荔枝蘇打加入鹽的點綴,讓甜味更加突出,葡萄蘇打和水蜜桃蘇打也都清爽宜人,是解渴的好選擇。
2024-11-18 144 浏览
今日同閠蜜聚會,大家都鐘意食串燒,所以book左大獲好評既日系居酒屋一遊,果然好舒適,食物都好高質!燒香蔥雞肉呢道串燒用嫩滑嘅雞肉,加上新鮮香蔥,味道清新可口。雞肉多汁,香蔥嘅香氣令整道菜更加出色!燒豚肉配蕃茄燒豚肉外脆內嫩,搭配甜美嘅蕃茄,味道層次豐富。蕃茄嘅酸甜感為豚肉增添咗清新感!燒牛舌牛舌燒到軟嫩,肉質鮮美,帶有獨特嘅肉香,食落去好滿足!燒雞肉配鱈魚籽鱈魚籽口感嘅creamy,為嫩雞肉增添咗好多風味。燒烤嘅香氣同魚籽嘅鮮味交融,真係好特別!燒雞翼外皮香脆,肉質嫩滑。調味適中,經過炭火燒烤之後,香氣四溢!軟殼蟹手卷外面炸得金黃香脆,裡面嘅軟殼蟹肉質鮮嫩,味道非常豐富,外脆內嫩!

燒香蔥雞肉

燒豚肉配蕃茄

燒牛舌
牛舌燒到軟嫩,肉質鮮美,帶有獨特嘅肉香,食落去好滿足!

燒雞肉配鱈魚籽

燒雞翼
外皮香脆,肉質嫩滑。調味適中,經過炭火燒烤之後,香氣四溢!

軟殼蟹手卷

2024-11-16 135 浏览
最近好掛住日本去咗一遊居酒屋,止止癢,呢間居酒屋有個舒適嘅環境,非常日系又帶點浪漫,適合同朋友一齊聚餐傾計!神龍純米大吟釀極品日本清酒,以高品質嘅米釀造而成。佢嘅香氣清新,帶有果香同花香,飲落去口感柔滑,回味悠長!燒鱈魚乾燒至剛好,肉質鬆軟,味道非常好,送燒酒一流!刺身五點盛精緻又新鮮!每一片魚肉都切得薄而均勻,色澤鮮艷,令人一見就食慾大開。吞拿魚肉質緊實,鮮味十足,口感滑順;油甘魚則有微微嘅油脂,增添咗風味,食落去非常滿足;至於鯛魚,清爽可口! 好滿足,絕對係生魚片愛好者必試嘅!神龍純米大吟釀極品日本清酒,以高品質嘅米釀造而成。佢嘅香氣清新,帶有果香同花香,飲落去口感柔滑,回味悠長!一遊沙律清新爽口,好多配料,健康又好食!泡菜豚肉炒飯味道濃郁,泡菜嘅香辣感同豬肉好配,食咗之後仲想再嚟一碗!

神龍純米大吟釀

燒鱈魚乾
燒至剛好,肉質鬆軟,味道非常好,送燒酒一流!

刺身五點盛

神龍純米大吟釀

一遊沙律
清新爽口,好多配料,健康又好食!

泡菜豚肉炒飯
味道濃郁,泡菜嘅香辣感同豬肉好配,食咗之後仲想再嚟一碗!
2024-11-14 127 浏览
在尖沙咀的**The Yuu Japanese Dining**,🍣這家懷舊的日式酒吧,讓人彷彿置身於某個小巷的深處,充滿了日本的溫暖與情懷。🌸我點了**溫泉蛋沙拉**,💰$85.00,滑嫩的溫泉蛋在新鮮蔬菜上,像是一個小小的春天,🍳每一口都讓人心頭一暖。接著是**炸雞軟骨**,🍗$48.00,外層酥脆,內裡卻是那樣的柔嫩,讓我想起了童年時的無憂無慮。**海膽吞拿壽司**,🦑這一盤的價位是$245.00,鮮美的海膽與吞拿魚的搭配,彷彿海洋的味道在唇齒間蔓延,🌊讓人陶醉。不遠處,**烤豬肉配番茄**,🥓$38.00,豬肉的多汁,與那酸甜的番茄交織,恍若一場味道的舞蹈。**烤雞肉配青蔥**,🍖$30.00,清新的香氣撲鼻而來,令人愉悅;**烤牛舌**,🐄$52.00,柔軟的口感如同舌尖的低語,令人無法抗拒。🍽️別忘了**魷魚骨**,🦑$38.00,這脆脆的口感,像是過去的某個瞬間,讓人心生懷念。接著是**梅洒煎比目魚**,🐟$178.00,梅子醬的酸甜與魚肉的鮮美,簡直是味覺的奇妙交響曲。**烤鰻魚**,🍚$78.00,香氣四溢,讓人忍不住想要再點一份;**烤羊排**,🍖$68.00,肉質鮮

**烤鰻魚**,🍚$78.00,香氣四溢,讓人忍不住想要再點一份;**烤羊排**,🍖$68.00,肉質鮮嫩,彷彿是對味蕾的深情款待。

最後,搭配一杯**黑啤酒**,🍺$66.00,或是**果味汽水**,🥤$42.00,清爽的滋味在口中迴盪,完美地結束了這一頓充滿情感的日式盛宴。

**The Yuu Japanese Dining**
地址:4/F One Knutsford, No. 1 Knutsford Terrace, Tsim Sha Tsui🏮
在尖沙咀的**The Yuu Japanese Dining**,🍣這是一家環境懷舊的日式酒吧,讓人感受到濃厚的日本風情。🌸我點了**溫泉蛋沙拉**,💰價格是$85.00,🍳滑嫩的溫泉蛋搭配新鮮的蔬菜,令人食指大動。🥗接著是**炸雞軟骨**,🍗$48.00,外脆內嫩的口感,讓人一試成主顧。**海膽吞拿壽司**,🦑高達$245.00,鮮美的海膽和吞拿魚,口感絕佳,彷彿在海洋中游泳。🌊還有**烤豬肉配番茄**,🥓$38.00,豬肉多汁,搭配番茄的酸甜,完美融合。**烤雞肉配青蔥**,🍖$30.00,清新的口味令人愉悅;**烤牛舌**,🐄$52.00,口感柔軟,讓人陶醉。🍽️別忘了**魷魚骨**,🦑$38.00,脆脆的好味道。接下來,**梅酒煎比目魚**,🐟$178.00,梅酒的酸甜與魚肉的鮮美無比匹配。**烤鰻魚**,🍚$78.00,香氣四溢,令人垂涎;**烤羊排**,🍖$68.00,肉質鮮嫩,值得一試。最後,搭配一杯**黑啤酒**,🍺$66.00,或是**果味汽水**,🥤$42.00,清爽又消暑,完美結束這一頓美味的日式盛宴。**The Yuu Japanese Dining** 地址:

**The Yuu Japanese Dining**
2024-11-12 127 浏览
前幾日朋友帶咗我去尖沙咀呢間居酒屋,餐廳環境好舒服燈光昏暗又柔和!好鍾意呢度嘅裝修風格特別有情調☺️我同朋友點左幾款嘢食,包括極尚壽司10貫、吞拿魚卷、清酒煮蜆、牛肩胛炒飯,全部都好好食,好新鮮😋極尚壽司10貫有新鮮嘅海膽、牡丹蝦、中拖羅、Red tuna、魷魚、吞拿魚蓉、帶子、油甘魚,全部都超級新鮮🤤朋友最鍾意海膽覺得好鮮甜,而我就好鍾意中拖羅,因為油脂豐富,入口即溶🤤🤤吞拿魚卷上層係吞拿魚蓉,飯卷包住左清爽嘅青瓜,令人食落去,口感又綿又脆,口感勁豐富👍清酒煮蜆好香嘅清酒同牛油味,而且蜆肉夠肥美,啖啖肉牛肩胛炒飯炒飯粒粒分明,肉味香濃,食起上嚟非常有鑊氣,令人食完好滿足😋📍 一遊 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號4樓#尖沙咀 #美食推介 #日式料理 #一遊 #居酒屋 #尖沙咀推介 #清酒 #sake #relax

極尚壽司10貫

吞拿魚卷

清酒煮蜆
好香嘅清酒同牛油味,而且蜆肉夠肥美,啖啖肉

牛肩胛炒飯

📍 一遊 (尖沙咀)

2024-10-28
2024-11-10 111 浏览
有朋友想吃高質日本餐,我就再次光顧這間位於尖沙咀諾士佛台的一遊。#鮟鱇魚肝 前菜鮟鱇魚肝夾著海帶一齊吃,口感滑嫩細滑、入口即化。#海鮮沙律  大大隻的赤蝦與雜錦魚生,配師父自家製酸甜汁,食落酸酸甜甜,十分開胃。#signature東洋卷  班戟皮卷著牛油果飛魚子鰻魚,一如以往的好味。# 十貫壽司  滿瀉的海膽軍艦與蔥吞拿魚蓉軍艦,新鮮好味, 大讚。# 天婦羅白子 平時的白子多是灼一灼食口感未必人人都岩,這次是炸的白子,增添了一重焦香,再擠上一點醋橘汁外脆內軟,味道豐厚。#原隻汁燒日本魷魚  彈牙美味!#串燒 其中的雞皮蝦,大大塊的牛舌,雞肉明太子燒實在太香口!

#原隻汁燒日本魷魚  彈牙美味!

2024-11-04
  • 串燒
  • 燒牛舌
  • 燒雞皮蝦
2024-11-08 177 浏览
以前喺尖沙咀返工,間唔中都會同同事去諾士佛臺嘅居酒屋一遊聚餐,轉工之後就比較少光顧,移咗民嘅同事最近返港話好懷念呢間老店,就約埋幾個舊同事重遊舊地。今日唔飲清酒,我哋四人都叫咗唔同口味嘅sour,同事嗰杯grape sour顏色最靚。先嚟幾樣前菜小食,海鮮沙律($118)有幾款時令魚生,搭配生菜等和特製醬汁,整個配搭好清新。安康魚肝( $108)同炸白子 ($168)都超好味,特別係個白子,第一次食炸嘅,新鮮炸起外脆內軟,口感非常奇妙。另一樣必點嘅係一遊嘅signature東洋卷($ 78/兩件),牛油果加鰻魚同蟹子,捲成一個哈哈笑圖案,外層嘅班戟皮係好軟滑,食得出廚師嘅用心。去居酒屋點可以唔食串燒,今次叫咗鹽燒活鰻($78),燒牛舌($52),明太子雞串燒 ($32),燒雞皮蝦 ($88),燒秋葵($30)各二,全部都好好食,明太子雞串燒同燒活鰻要趁熱食。壽司十貫 ($220)有吞拿魚, 金目鯛, 金時鯛,深海池魚王,北海道海膽,魷魚,吞拿魚蓉,炙燒伊佐木魚,赤蝦......最後仲加左個雜錦刺身飯,裏面有三文魚子,帶子, 金時鯛,海膽,醋飯亦調製得恰到好處,為呢餐畫上完美句號。另外值

另外值得一讚係呢度服務非常好,每位員工都好有禮貎,為整個用餐體驗加分。

2024-11-06 140 浏览
早幾日約埋幾個好姊妹一齊出去gathering,搵咗尖沙咀一間好出名嘅居酒屋☺️一路傾吓計,食吓串燒,一齊講吓近況🥰居酒屋地理位置方便,位於諾士佛台,上到去充滿日本風格🇯🇵氣氛一流😍The Yuu Salad沙律色彩繽紛,新鮮脆嫩的生菜、甜美的番茄,再加上小丸子及珍珠,超新奇嘅搭配,小丸子🍡珍珠口感軟糯,口感豐富,加上店舖特製的醬汁,真係超正🥰 Toyo Roll東洋卷外觀精緻,外層係柔軟嘅pancake皮,內裏係新鮮鰻魚同蟹子及牛油果的餡料,店員建議用手食🤣咬落去時,鰻魚嘅鮮味與蔬菜的清脆相互交融,口感豐富👍Fried Cheese with Sea Urchin呢個炸芝士海膽朋友都超推薦👍香濃的芝士與海膽結合,外層金黃酥脆,內部則是融化的芝士,令人垂涎欲滴🤤🤤Grilled Chicken with Codroe明太子烤雞串色澤誘人,讓人一看就想品嚐😋雞肉經過烤製,外皮酥脆,內裡鮮嫩,明太子的鹹香與雞肉的鮮味,非常夾,而且顆粒感增添了口感的層次😋Grilled Quail Egg小巧可愛嘅鵪鶉蛋,烤到外表金黃,令人忍不住想即刻放入口🤣經過烤製後的鵪鶉蛋香氣四溢,讓人感受到濃郁的蛋香☺️

The Yuu Salad

Toyo Roll

Fried Cheese with Sea Urchin

Grilled Chicken with Codroe

Grilled Quail Egg

Grilled Pork and Tomato
豬肉烤至外焦內嫩,番茄的酸甜味道與豬肉的鮮香,完美搭配👍

Grilled Ox Tongue
烤牛舌切片厚實,經過烤製,肉質軟嫩,口感滑順,帶有獨特的嚼勁。

Grilled Fresh Eel
烤鰻魚肉質滑嫩,外層香脆,經過烤製後香氣四溢,令人陶醉。

Lychee Soda with Salt
海鹽荔枝色澤清透,帶有淡淡的荔枝香氣,令人感到清新。氣泡的清爽感與荔枝的甜味相結合,搭配少許的鹽,令味道更加平衡又獨特,十分解渴😍

Grape Calpis Soda
Calpis的乳酸風味與葡萄的甜味結合,氣泡的清爽感讓整體口感更加輕盈。葡萄的果香與Calpis的酸甜相互融合,令人飲落非常清爽😍

📍一遊 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號4樓

#一遊 #居酒屋 #日式居酒屋 #料理 #日式料理 #諾士佛台 #尖沙咀諾士佛台 #美食推介 #尖沙咀美食 #聚會一流 #relax #yummy #chillandgrill #串燒 #啤酒
2024-10-28
  • 串燒
  • 炸芝士海膽
  • 小丸子珍珠沙律
2024-11-06 120 浏览
好耐都冇嚟過尖沙咀諾士佛台食飯,難得今日一次過可以約得晒好耐都冇見嘅老朋友,所以就決定嚟一間日本居酒屋,始終我哋大家都鍾意飲酒,到日本嘅居酒屋可以邊飲邊食。呢度嘅裝修都好有日本風格,而且燈光暗暗地,一班朋友嚟食嘢飲酒就最適合。一來就要sake先啦,店員推介神龍純米大吟釀,係經過長期低溫發酵,超級容易入口,我覺得我自己一個人有一支都真係冇問題。食物方面都超正,八爪魚沙律上面有果蓉,好refreshing。炸雞軟骨同炸八爪魚用嚟送走一流!sashimi platter有生磨wasabi,超好食!油甘魚好肥美,鮑魚口感都好正,醬汁調校得剛剛好。串燒牛舌同雞肉串係我嘅最愛,食得出個火候剛剛好!鐵板宮島蠔又大隻又肥美,加埋甜甜地嘅醬汁,真係超好食,呢個我覺得係必點!海膽炒飯亦都炒得好香,為呢一餐畫上完美嘅句號。

🍱餐廳:一遊 (尖沙咀)🍽️類別:日式居酒屋💯回頭率:8.5/10這是小編最近品嚐過的居酒屋中,選擇最為多樣的一家。從多款日式前菜、精緻刺身壽司,到天婦羅炸物和經典串燒,再到各類飯湯,應有盡有,可謂居酒屋界天花板。 .🍑推薦指數: ★★★★★★▪️揚海苔芝士海膽卷 $95
外層的炸皮酥脆可口,內裡包裹著紫菜、芝士和海膽。鹹甜味道交織,爽脆柔滑交融,層次感不錯。▪️刺身五點:甜蝦、北寄貝、吞拿魚、帆立貝、吞拿魚 $320
就居酒屋而言,海鮮新鮮度挺不錯,尤其是帆立貝和北寄貝,甘甜的口感中透著鮮香。 ▪️海膽炒飯 $168
色澤金黃,粒粒分明,質感乾爽。海膽的分量充足,完全沒有腥味,且略帶鮮甜,質素相當不錯。 ▪️特上海之幸飯 $250
配料相當豐富,包含海膽、甜蝦、拖羅蓉、帆立貝、吞拿魚和三文魚子,鮮度度十足。🍑推薦指數: ★★★★★☆▪️南瓜沙拉 $72
以粗糙的南瓜蓉為基底,搭配爽脆的炸年藕片,兩者的香甜交融,清新而不膩。 ▪️串燒:牛舌、雞肉、天然鹽燒大蝦、豚肉車厘茄、燒雞翼、燒雞肉京蔥串、汁燒日本魷魚、免治雞肉日本青椒、魯筍 其中最讓人印象深刻的是燒雞肉京蔥串,雞肉與蔥的香氣相當搭配;豚肉車厘
🍱餐廳:一遊 (尖沙咀)
🍽️類別:日式居酒屋

燒雞肉京蔥串
豚肉車厘茄
牛舌
天然鹽燒大蝦
其中最讓人印象深刻的是燒雞肉京蔥串,雞肉與蔥的香氣相當搭配;豚肉車厘茄的亦頗特別,鮮甜的番茄完全解除了豚肉的油膩感。
在店員的推薦下點了一支清酒,濃度頗高,但完全沒有灼喉的感覺,挺有驚喜。
清酒

牛舌
天然鹽燒大蝦
清酒
2024-11-04 42 浏览
📔午市套餐(包括沙律、湯、甜品)🥢日本蒲燒鰻魚定食$138一打開鰻魚蓋飯驚喜嚟喇~四大件鰻魚足原條,口感蓬鬆柔軟醬汁滲透米飯後粒粒皆幸福🐟霜贏禦膳$198(高檔刺身 7款 )🌊三文魚|帶子|赤蝦|間白🌊比目魚|八爪魚|鰤魚🥢鰤魚~嫩中透紅,柔軟細滑,肉身油潤點綴三星漬更提升味道🥢間白~肥美帶琥珀色,肉嫩甘口。🥢黑甜伊咗木~較為獨特,以黑糖養殖所以食起嚟肥美柔軟,清甜與油脂喺口中綻放特別完美🍨甜品~黑白·芝麻糯米糍,餡料cream+紅豆🫘軟糯唔會太甜👨‍🍳師傅精心嚴選高質時令食材,驚喜與美味嘅結合,晚間Omakase " 瀛"套餐可享🍣壽司追加♾️壽司放題!
📔午市套餐(包括沙律、湯、甜品

🥢日本蒲燒鰻魚定食$138
一打開鰻魚蓋飯驚喜嚟喇~

四大件鰻魚足原條,口感蓬鬆柔軟
醬汁滲透米飯後粒粒皆幸福

🐟霜贏禦膳$198(高檔刺身 7款 )
🌊三文魚|帶子|赤蝦|間白
🌊比目魚|八爪魚|鰤魚

🥢鰤魚~嫩中透紅,柔軟細滑,肉身油潤點綴三星漬更提升味道
🥢間白~肥美帶琥珀色,肉嫩甘口。

🥢黑甜伊咗木~較為獨特,以黑糖養殖
所以食起嚟肥美柔軟,清甜與油脂喺口中
綻放特別完美

可享🍣壽司追加♾️壽司放題