2023-08-01
呢日約咗三個朋友食晚飯 有位住將軍澳嘅朋友就建議嚟食呢間餐廳嘅四人餐 佢話個餐包咗好多野食 好豐富㗎🤪清江魚 毛血旺口味呢個就係全餐嘅重頭戲 一條烤魚上面鋪滿好多辣椒粒 真係夠晒惹味🐟 食落味道都幾刺激㗎 叫咗毛血旺口味就當然有好多配菜啦 有鴨血 午餐肉 牛柏葉 芽菜 真係非常足料啊🤩烤魚配菜烤魚食到咁上下就要放埋啲配菜落去啦😉 叫咗嘅配菜有土豆片 鴨血片 蓮藕片 魚豆腐 由於友人好鍾意食鴨血 所以再另外加配多一份 鴨血配麻辣真係絕配 其他配菜一樣咁索湯 入晒味好正😋蒜蓉燒扇貝可以揀蒜蓉燒扇貝或者生蠔 不過因為朋友鍾意食扇貝多啲 所以我就揀咗扇貝😎 呢度嘅扇貝大大粒 好厚肉啊🐚串燒呢個套餐仲包括咗8款串燒🍡 我哋揀咗燒羊肉串 燒肥牛串 厚燒牛舌串 燒荷蘭豬五花腩 燒雞軟骨串 燒雞中翼 燒雞腎同埋燒玉米🌽 特別鍾意牛舌同雞中翼 牛舌非常彈牙 雞中翼就有好多肉汁 串燒仲有個爐熱住 可以慢慢食🔥芥末涼拌秋葵呢個前菜幾清新幾爽口 連平日唔係好鍾意食秋葵嘅我都食多咗幾條🫛川渝小酥肉肉炸得幾鬆脆 細細碟都可以過吓口癮🐷香辣韮菜鴨血呢個鴨血小食嘅辣又同烤魚湯底嘅辣唔同🌶️ 呢個香辣比較重麻香嘅味蔥油拌
清江魚 毛血旺口味
香辣韮菜鴨血
蔥油拌麵
呢個麵都幾大份量 面頭嘅乾蔥幾香😚 面嘅口感唔會太硬
甜品
呢個四川冰粉糖水都係我第一次嘅嘗試🍧 上面有山楂 紅豆 松子同提子乾 冰粉本身冇咩味 甜味主要都係靠上面嘅配料🫘
飲品
食辣野最緊要有杯凍飲🤪 消暑得嚟又可以解辣吖嘛 我哋叫咗爆珠百香果茉莉綠茶 爆珠芒果乳酸茉莉綠茶 爆珠草莓番石榴乳酸梳打同埋爆珠青瓜青檸梳打🫢 全部都唔會太甜 幾中意呢度嘅爆珠 口感煙韌有少少似珍珠
呢一餐真係食得超飽 因為呢個套餐真係好豐富 我哋都食得好開心😁 如果鍾意食辣嘅朋友一定要試呢個毛血旺口味烤魚