2024-10-20
好耐無見朋友仔,好難得夾到時間,我突然好想食上海嘢,佢又想去新城市廣場,咁就揀左上海姥姥。其實呢,佢有下午茶餐,不過我哋見有蟹粉系列,所以決定散叫。雞絲粉皮(輕盈)粉皮最重要就係醬汁,呢個麻醬夠香,撈左粉皮好好味。雞絲不會太硬,整體都好味。蟹粉濃湯水餃拉麵呢個一般般,蟹味唔算濃。特上蟹粉小籠包咬落都有湯汁,不過同麵一樣蟹味不夠濃。另外叫左鮮肉鍋貼,因為掛住食唔記得影相下午茶時段指定餐牌有9折,不過蟹粉類就無折啦。整體食物不過不失,但服務就有好大進步空間。第一下午茶時段有好多位,但我哋2人安排2人位,我見隔離2人會有1.5張枱,另一邊直情有2人坐4人位呢2枱人應該係繁忙時段入座,我哋已經2點幾到,好多人走,反而佢俾一張2人枱我哋。好彩啲食物唔係一次過黎,如果唔係一定唔夠位放。另外我哋坐喺貼住間隔嗰張枱,啲姐姐就直接喺嗰到放食物落枱,佢貪方便我ok,但佢明知嗰個位有食物都唔行多2步去另一邊放低同收起唔要嘅碟,要我哋幫佢手攞住碟餸,再幫忙遞個吉碟俾佢。其實佢唔係茶餐廳,要收茶錢亦收加一,我覺得呢個服務唔合格。
其實呢,佢有下午茶餐,不過我哋見有蟹粉系列,所以決定散叫。
雞絲粉皮(輕盈)
蟹粉濃湯水餃拉麵
呢個一般般,蟹味唔算濃。
特上蟹粉小籠包
咬落都有湯汁,不過同麵一樣蟹味不夠濃。
另外叫左鮮肉鍋貼,因為掛住食唔記得影相
下午茶時段指定餐牌有9折,不過蟹粉類就無折啦。