2019-01-13
早兩日返工先同朋友飲完老虎堂,因為佢係尖沙咀新開咗舖頭,我對佢嘅評價係尖沙咀老虎堂並唔好飲;今日朋友又經過見到另外一間喺加連威老道新開嘅茶飲店,睇圖片同店面環境乾淨,所以佢又買咗另外一杯黑糖飲品😂講真我其實飲呢類飲品嘅次數並唔多,絕對唔係一個專家,但係朋友對於呢一間嘅黑糖飲品讚到天上有地下無咁❤無論奶香、黑糖味定珍珠各方面,都平均得嚟都做得好好👍. 🌟黑糖波霸厚醇奶 $30賣相絕對吸睛,睇得出奶同黑糖嘅比例撞到啱啱好,睇到珍珠嘅量亦都唔少,以前讀書嘅時候因為飲過一啲珍珠又硬又難咬,大個咗其實對珍珠冇乜好感,但係呢一間嘅珍珠煙韌度爆燈,而且唔會好硬,都唔會浸到好淋一pat嘢,粒粒分明👍奶香味極重;相反黑糖味就唔會話重到好甜,兩者取到平衡,成杯嘢感覺好滑,未搞之前飲咗一啖,味道真係好分明,搞埋一齊又會係另外一個效果!😍. 🌟黑糖芝士厚醇奶 $36呢一杯個底同另外一杯其實一樣,唔同嘅係佢面頭加咗黑糖,然後加咗芝士奶蓋;重點評論一下個奶蓋,好香芝士味,而且質感係好厚實,唔會係容易散開飲唔到佢嘅味道。店員話先試一口,跟住再攪勻,果然奶蓋一定要分開飲;呢兩杯入面我會比較鍾意呢一杯,作為一個芝士控同
. 🌟黑糖波霸厚醇奶 $30
🌟黑糖芝士厚醇奶 $36
呢一杯個底同另外一杯其實一樣,唔同嘅係佢面頭加咗黑糖,然後加咗芝士奶蓋;重點評論一下個奶蓋,好香芝士味,而且質感係好厚實,唔會係容易散開飲唔到佢嘅味道。店員話先試一口,跟住再攪勻,果然奶蓋一定要分開飲;呢兩杯入面我會比較鍾意呢一杯,作為一個芝士控同奶類製品控😁呢一杯絕對滿足到我味覺嘅享受!
順帶一提,舖頭好貼心咁為客人設立左一個corner畀客人影相打卡,呢樣真係窩心到爆!💖