2024-07-04 21 浏览
榛子拿破崙層次豐富,入口即溶。外皮酥脆,內裡濃郁香滑,糖度剛好,非常美味。而芒果拿破崙就散發一股陣陣清新果香,蛋糕本身亦十分鬆軟細緻。兩款蛋糕搭配得天衣無縫,無論係lovers定係喜歡水果嘅朋友,都會愛上呢兩款拿破崙。作為一個點心,份量剛剛好,既唔會太撐,又可以讓人回味無窮。

2024-04-09 37 浏览
⚜️芒果柚子忌廉蛋糕 淨係睇到蛋糕嘅表面都已經好吸引,好有春天嘅感覺。面頭有芒果粒、柚子寒天、柚子粒、忌廉皮、朱古力裝飾、三色堇、迷迭香、忌廉,咁多嘅裝飾唔使講大家都睇到有幾靚同埋幾吸引。 而中間夾層就有芒果粒、芒果奶凍、蜂蜜柚子醬、海綿蛋糕、忌廉真係非常豐富,好睇得來仲要好好味,啲芒果仲好甜添。 ⚜️芒果麻糬巴斯克蛋糕 巴斯克蛋糕真係大熱啊 ,大家都會唔陌生,佢有芒果粒、忌廉做點綴。中間夾層:芒果味麻糬、巴斯克芝士蛋糕、海綿蛋糕。芝士味道超香濃,配上芒果回味無窮。
⚜️芒果柚子忌廉蛋糕

⚜️芒果麻糬巴斯克蛋糕

2024-01-24 141 浏览
新年就泥到啦🧧大家念送咩禮係咪念到頭都爆呢?🤣今次想推介除左糕點以外既送禮之選🔥 東海堂 ×霜田有沙/東海堂 × SPYxFAMILY 獨家限定禮盒新年款🥰送禮一定大方又得體❣️東海堂x霜田有沙蛋卷禮盒🎁原味蛋卷(10條裝)會員價:$77盒|特價:$79/盒|零售價:$99/盒東海堂與日本著名人氣插畫家霜田有沙再度合作 聯手推出「東海堂 ×霜田有沙蛋卷禮盒」😍超萌貓貓在桃紅色背景襯托下 凸顯出新年的喜慶氣氛 愛貓之人一定要入手🥰禮盒内是經典產品— 原味蛋卷🥚鬆脆無比 香濃牛油味帶著淡淡的蛋香 採用五種材料製作 法國牛油,新鮮雞蛋,麵粉,砂糖及水👍🏻不含人造牛油 無添加防腐劑 色素及香料🙈SPYXFAMILY 間諜家家酒|東海堂禮盒(共16件)北海道3.6牛乳曲奇(10件)+原味杏仁條(6件)會員價:$128/盒|滙豐7折價:$130.2/盒特價:$149/盒|零售價:$186/盒作為SPYXFAMILY 粉絲 我必定收藏🥰仲系東海堂首次推出SPYXFAMILY 全新賀年禮盒🎁禮盒以能讀懂別人心思的洛伊德.安妮亞/擁有「預知能力」的大型犬彭德為設計藍本 而「花生」和「閃電徽章」等圖案也悄悄

東海堂x霜田有沙蛋卷禮盒🎁原味蛋卷(10條裝)
會員價:$77盒|特價:$79/盒|零售價:$99/盒
禮盒内是經典產品— 原味蛋卷🥚鬆脆無比
香濃牛油味帶著淡淡的蛋香 採用五種材料製作
法國牛油,新鮮雞蛋,麵粉,砂糖及水👍🏻
不含人造牛油 無添加防腐劑 色素及香料🙈

SPYXFAMILY 間諜家家酒|東海堂禮盒(共16件)
北海道3.6牛乳曲奇(10件)+原味杏仁條(6件)
會員價:$128/盒|滙豐7折價:$130.2/盒
🔥可加錢換領雙面設計的可愛環保袋🧳
上面印上安妮亞和彭德的頭像😍😍
2024-01-17
2023-09-22 120 浏览
朋友生日,佢鍾意柴犬,所以訂呢個蛋糕俾佢造型幾可愛,同網上見到嘅差唔多,只係隻眼開咗少少😆▶️ Shiba Inu Fruit Cake ($279)外層佈滿椰絲忌廉,入面係原味海綿蛋糕,中間夾雜雜果海綿蛋糕軟身,比較空氣🍰味道較偏甜生果豐富,有提子、桃、車厘子等,令蛋糕更加甜柴犬嘅耳仔、鼻哥、手掌都係用白朱古力製🐾係一個好傳統港式蛋糕嘅味道Size算大,本身set好咗,大概可以切到8-9件正常size蛋糕
朋友生日,佢鍾意柴犬,所以訂呢個蛋糕俾佢
造型幾可愛,同網上見到嘅差唔多,只係隻眼開咗少少😆
外層佈滿椰絲忌廉,入面係原味海綿蛋糕,中間夾雜雜果
海綿蛋糕軟身,比較空氣🍰
味道較偏甜
Shiba Inu Fruit Cake

生果豐富,有提子、桃、車厘子等,令蛋糕更加甜
柴犬嘅耳仔、鼻哥、手掌都係用白朱古力製🐾
係一個好傳統港式蛋糕嘅味道

2023-09-02 79 浏览
趁住屋企人生日,喺東海堂買咗個香印提子巨峰忌廉蛋糕為佢慶祝==========🔹香印提子巨峰忌廉蛋糕 $299香印和巨峰提子兩款鋪滿在忌廉蛋糕上,海綿蛋糕的中心夾層是草莓醬, 裡面有粒粒白提子汁寒天;口感豐富又清甜,面層再鋪上綿滑忌廉、銀珠糖和滿滿的香印提子,精緻感及誠意滿分香印及巨峰有著不同的獨特果香,香印青提果香清甜帶花香;巨峰黑提香濃甜蜜帶微微酒香,兩者加起來為雙重享受卻毫無違和感海綿蛋糕鬆軟綿密又細緻,帶不錯的蛋香;忌廉輕身軟滑;配合甜滋滋的草莓醬、清甜QQ的提子汁寒天及甜度適中的銀珠糖,味道口感皆層次豐富,絕對是高雅的味蕾享受
趁住屋企人生日,喺東海堂買咗個香印提子巨峰忌廉蛋糕為佢慶祝
==========
🔹香印提子巨峰忌廉蛋糕 $299
2023-03-04 209 浏览
努力工作咗一個星期,週末打算買甜品當做下午茶獎勵自己,經過東海堂見到我最鍾意食嘅水果撻,於是就買咗兩個。水果撻草莓:撻皮香脆鬆化之餘不會有很多油膩的牛油,平時是黑朱古力層改為白朱古力,味道較為清新,不過造得不夠細緻,白朱古力弄得四處都有,影響視覺。草莓大顆蜜柑:撻皮同樣香脆鬆化:蜜柑不算太甜,但仍然很多汁,中間層蛋糕鬆軟,不會乾巴巴的

水果撻
草莓:
撻皮香脆鬆化之餘不會有很多油膩的牛油,
草莓大顆

蜜柑:
撻皮同樣香脆鬆化:
蜜柑不算太甜,但仍然很多汁,
中間層蛋糕鬆軟,不會乾巴巴的

2023-02-24 77 浏览
我哋日日都會食麵包做早餐!有陣時見到啲新式嘅爆都會試吓,呢一見到個網絡唔係好油膩,士多啤梨白朱古力麵包咁就試吓佢啦!服務同埋環境應該唔使多講,麵包店都係咁上下,呢度都OK嘅會問你有咩需要如果你企喺度太耐🤣呢個新出嘅白朱古力士多啤梨麵包完全唔掂,佢個包皮雖然粉紅色但係應該係悉數,食落去完全冇乜朱古力或者士多啤梨嘅味道,入面醬更差。。。首先冇幅相嘅含量咁多咁靚,只有好扁好扁好少嘅dddddd,我唔記得影相, 而且仲要一啲都唔香,我自己查花生醬煉奶仲好味$11呢個份量呢個質素完全唔值!不過試新嘢係咁㗎啦仲有買咗一個平時食開嘅芝士包! 因為嗰個食開所以搞到正都係麵包嘅質素唔會話差太遠,因為你見到佢唔靚仔都唔會買z🤣🤣我講緊嗰個係「車打金文畢芝士包」, 呢個好味大家可以試

$11呢個份量呢個質素完全唔值!不過試新嘢係咁㗎啦

仲有買咗一個平時食開嘅芝士包! 因為嗰個食開所以搞到正都係
麵包嘅質素唔會話差太遠,因為你見到佢唔靚仔都唔會買z🤣🤣

我講緊嗰個係「車打金文畢芝士包」, 呢個好味大家可以試
用餐时段
下午茶
2022-10-11 126 浏览
朋友生日但係忘記咗訂蛋糕臨時臨急喺旺角地鐵站見到有個東海堂就即刻睇吓有冇咩現成嘅蛋糕賣見到一個蛋糕好吸引企鵝蜜柑溫泉蛋糕咁佢係固定左0.8磅原價係$259但係即刻下載佢個Apps註冊做會員就有八八折變咗做$228食落去啲蜜柑有啲酸但係呢個蛋糕係幾靚嘅打卡就唔錯但係味道就欠奉
朋友生日但係忘記咗訂蛋糕
見到一個蛋糕好吸引企鵝蜜柑溫泉蛋糕
咁佢係固定左0.8磅
2022-10-11 70 浏览
My mother likes deep baked cheese cake.I used my Yuu birthday bonus to exchange a small deep baked cheese cake from this shop to share with my mother.The cake is creamy, cheesy and delicious. It is best to put it in the fridge for a while before you enjoy it with a green tea or earl grey.

芝士麻薯波 $21以前成日都好鍾意食芝士波波今日見到東海堂有芝士波波賣就買返包試吓 一包有5粒食落去冇咩芝士味 反而山崎嗰個又大粒又重芝士味 但係都好QQ 口感都有彈性唔會好似食粉咁係芝士味唔夠多同埋比較細粒呢個價來講都算貴佢勝在每一份都預先裝好喺膠袋唔洗用夾夾比較衛生
芝士麻薯波 $21
呢個價來講都算貴
佢勝在每一份都預先裝好喺膠袋
唔洗用夾夾比較衛生
2020-12-22 412 浏览
家人有餅咭,加錢換購福願旋栗蛋糕,感受一下暫時缺失的節日氣氛。已踏入栗子飄香的季節,很想嘗味呵!福願旋栗蛋糕$229細緻幼滑的栗子茸配上清香醇厚的紅茶蛋糕,再以原粒栗子作點綴,味道清新,非常感受清純口味。夾層蘊藏了朱古力杏仁脆、朱古力碎及栗子餡,多重口感完美配搭,栗子餡味道香馥,如果香脆的朱古力杏仁脆可以多些,口感更佳。福願旋栗蛋糕,願將美味化作祝福,旋走世界疫情,回復生活正軌,衆望所歸,超棒的!
家人有餅咭,加錢換購福願旋栗蛋糕,
感受一下暫時缺失的節日氣氛。
已踏入栗子飄香的季節,很想嘗味呵!

福願旋栗蛋糕$229
細緻幼滑的栗子茸配上清香醇厚的紅茶蛋糕,
再以原粒栗子作點綴,味道清新,非常感受清純口味。
福願旋栗

夾層蘊藏了朱古力杏仁脆、朱古力碎及栗子餡,
多重口感完美配搭,栗子餡味道香馥,
如果香脆的朱古力杏仁脆可以多些,口感更佳。
福願旋栗

福願旋栗蛋糕,願將美味化作祝福
,旋走世界疫情,回復生活正軌,衆望所歸
,超棒的!
2020-12-21
2020-11-29 199 浏览
話說有一日同女友去左旺角行街食野, 咁因為夜晚果餐食得少左, 搞到屋企都未返到既情況個肚就已經打哂鼓了, 咁岩經過旺角地鐵站果間東海堂, 唔知咩事做緊買一件第二件半價優惠, 咁就決定買番4件cake返屋企頂下肚餓, 咁埋單total 65蚊左右, 本人覺得東海堂既切餅質素一向唔錯, 因此都好有信心咁試D新野, 不過好彩既就係今次完全係冇中伏, 非常好味蜜瓜切餅由上而下咁鋪滿左蜜瓜寒天, 蜜瓜粒, 赤肉蜜瓜粒, 蜜瓜味蛋糕同忌廉,  咁成個切餅都好重蜜瓜味, 不過果種蜜瓜香味係好甜好甜, 但食落去又唔係好甜, 反而係清新既感覺居多, 比起蜜瓜肉我更喜歡寒天, 因為唔中意太死甜既感覺, 赤肉蜜瓜粒好多汁而且口感好juciy, 蜜瓜味蛋糕同忌廉食落冇咁重蜜瓜味, 不過就似吹波膠既味道, 整體係好食既, 可以一試海鹽焦糖朱古力切餅, 呢個就上次食過嫁啦, 因為佢咸咸地帶甜所以風味好好, 甜度點到即止, 上層既啫喱真係幾時都係咁好食, 加上佢嘅慕絲清香朱古力蛋糕切餅由上而下咁鋪滿左可可粉, 合桃粒, 朱古力慕絲, 脆焦糖脆同埋黑森林蛋糕, 可能放得太耐嘅關係所以可可粉有點受潮唔乾身, 合桃同朱古

朱古力蛋糕切餅

朱古力蛋糕切餅由上而下咁鋪滿左可可粉, 合桃粒, 朱古力慕絲, 脆焦糖脆同埋黑森林蛋糕, 可能放得太耐嘅關係所以可可粉有點受潮唔乾身, 合桃同朱古力慕絲非常夾, 而且佔成件切餅嘅大多數, 對於中意食慕絲嘅人應該會好滿足, 響蛋糕裏面夾有少少嘅焦糖脆, 令到成個切餅嘅味道相對一致, 都係屬濃郁嘅味道, 建議重口味人仕食用

曲奇雲呢拿北海道牛乳芝士切餅

曲奇雲呢拿北海道牛乳芝士切餅由上而下咁鋪滿左黑白朱古力片, OREO 曲奇碎塊, 北海道牛乳忌廉, 曲奇雲呢拿牛乳芝士蛋糕, 最低就係OREO曲奇底, 呢個因為有白朱古力嘅關係係比其他幾件切餅濟嘅, 雖然有oreo 粒粒, 但因為放得太耐關係所以都會比較淋身, 北海道牛乳忌廉比一般忌廉滑身, 密度高, 奶味重, 牛乳芝士蛋糕就唔覺有芝士味, 因為牛奶味太重, 最底果層oreo 撈埋黎食會平衡到果種甜膩感
  • 朱古力蛋糕切餅
2020-11-10 129 浏览
經過東海堂看到小蛋糕好美味,忍不住就買啦!這款沖繩紫薯玄米茶撻東海堂嚴選沖繩宮古島紫薯製作,鬆脆曲奇撻底盛載着香甜軟滑的沖繩紫薯茸,教人一試傾心!綿密細膩的栗子撻,配上沖繩黑糖就是這款極上.沖繩黑糖栗子撻了。口感綿密,入口即化,還不會太甜。增量芒果大福不要錯過了,不止量大,外皮QQ的雪媚娘皮細白軟糯,第一口咬到的是特别Q滑的冰皮,里面是奶香味,裹着好吃的芒果粒, 酸酸甜甜、口感丰富。 咬一口就能享受到她的清甜軟滑,可别停不了口哦!
經過東海堂看到小蛋糕好美味,忍不住就買啦

2020-08-01 207 浏览
平日覺得東海堂既出品多數好過美心,雖然知道東海堂都係美心集團既成員,但係始終路線唔同,啲蛋糕都有唔同,而今次我覺得東海堂既新野都好一般,整體既水準都下降左,令我有啲失望。今次買左款花畑木糠芝士蛋糕,芒糍,同埋見佢幾平而買埋既伯爵茶布丁燒。個木糠芝士蛋糕既味道其實尚算可以,但係佢旁邊既忌廉係好多都碎曬出黎,再加埋個蛋糕本身有好多碎曬既木糠,又再加埋芝士既部份比較硬身又乾身,搞到整體口感同感覺都比較差又失望。至於個芒糍,我都好失望,特別個皮,本身東海堂既冰皮月餅既皮既質感差,而個芒糍既皮就正正係類似冰皮月餅,所以個皮其實唔好食,芒果肉唔算多,但係都可以講幾甜既,整體唔太出色。而令我最最最失望既莫過於係布丁燒,果刻終於明白點解個布丁燒會咁平啦,食第一啖已經唔想再食,直接就掉左,佢有好輕微既伯爵茶味,其他就係甜,成個布丁燒我就只覺得超級甜甜同甜。
平日覺得東海堂既出品多數好過美心,
雖然知道東海堂都係美心集團既成員,
但係始終路線唔同,啲蛋糕都有唔同,
而今次我覺得東海堂既新野都好一般,
整體既水準都下降左,令我有啲失望。

今次買左款花畑木糠芝士蛋糕,芒糍,
同埋見佢幾平而買埋既伯爵茶布丁燒。
個木糠芝士蛋糕既味道其實尚算可以,
但係佢旁邊既忌廉係好多都碎曬出黎,
再加埋個蛋糕本身有好多碎曬既木糠,
又再加埋芝士既部份比較硬身又乾身,
搞到整體口感同感覺都比較差又失望。

至於個芒糍,我都好失望,特別個皮,
本身東海堂既冰皮月餅既皮既質感差,
而個芒糍既皮就正正係類似冰皮月餅,
所以個皮其實唔好食,芒果肉唔算多,
但係都可以講幾甜既,整體唔太出色。

而令我最最最失望既莫過於係布丁燒,
果刻終於明白點解個布丁燒會咁平啦,
食第一啖已經唔想再食,直接就掉左,
佢有好輕微既伯爵茶味,其他就係甜,
成個布丁燒我就只覺得超級甜甜同甜。
2020-07-25 184 浏览
東海Deep Baked cheese cake $55有餅卡+$5 抵到冇朋友價錢平令我買之外,其實呢個cheese cake 有別於一般New york Cheese cake ,係好滑,好濃芝士味果種,細細個一家人食都晤會好heavy 👍🏻推薦🤗🤗
東海Deep Baked cheese cake $55
有餅卡+$5 抵到冇朋友