2019-02-03 517 浏览
話說今晚我同🙎🏻‍♂️都覺得唔係好肚餓(可能HH食得太多==),喺呢個情況下我即刻諗到係去食串燒,細細串份量容易控制,又多選擇😝本身係去<串串貢>試下,但要等枱所以就跟住佢張notice去呢間<串夠味>試下,可能係姊妹店?等左陣入得(果時8點幾)選擇唔算超多,但價錢都好平民既D串燒係即刻燒既,因為都要等幾個字先有得食,同埋黎到係熱辣辣😁我最鐘意係個<燒肥鱔串>、<意大利香草羊鞍>同<鹽燒三文魚頭>😋肥鱔燒得岩岩好,一d都唔乾,係鮮魚味同有肉感,必食!!羊鞍🐑可以指定幾多成熟,我地叫左7成燒出黎肉好淋,香草味加埋個汁好惹味😌跟住就係燒三文魚頭🐟個魚頭好大,都係燒得好好,肉好滑,唔洗檸檬🍋汁只係沾少少醬汁已經好好食😋另外燒飯團🍙都燒得唔錯,就係要有飯焦感同香,呢個唔錯👍🏻我地仲叫左燒雞翼、蠔、蟶子、茄子🍆、雞腎串等, 整體都燒得ok,正常味唯一唔好食既係個<香脆芝士豆卜串>😔等得最耐係呢個個豆卜好乾又硬,芝士應該係放喺度凍返所以食落係一舊野咁😑飲品我見好多人飲<龍眼水>,飲落都o

等左陣入得(果時8點幾)
選擇唔算超多,但價錢都好平民既

肥鱔燒得岩岩好,一d都唔乾,係鮮魚味同有肉感,必食!!
燒肥鱔

羊鞍🐑可以指定幾多成熟,我地叫左7成
燒出黎肉好淋,香草味加埋個汁好惹味😌
燒羊鞍

跟住就係燒三文魚頭🐟
個魚頭好大,都係燒得好好,肉好滑,
唔洗檸檬🍋汁只係沾少少醬汁已經好好食😋
燒三文魚頭

另外燒飯團🍙都燒得唔錯,就係要有飯焦感同香,
呢個唔錯👍🏻
燒飯團水

唯一唔好食既係個<香脆芝士豆卜串>😔
等得最耐係呢個
個豆卜好乾又硬,芝士應該係放喺度凍返所以食落係一舊野咁😑
香脆芝士豆卜串

飲品我見好多人飲<龍眼水>,飲落都ok,係有甜味既,個底仲有一粒粒大龍眼(其實個樽口好窄都食唔到個龍眼既haha)
龍眼水

整體上串燒都好食,有d好出色,有d就正常ok啦,個豆卜串就要改善啦

2個人食左$300頭,都ok啦😁

2019-02-01
燒肥鱔
燒羊鞍
燒三文魚頭
燒飯團水
龍眼水
2018-12-17 551 浏览
拒d串燒真係好味道😍冷盤基本上桂花蜜糖蕃茄我係必叫ga,因為拒個桂花味好清香,再叫左個鯖魚,拒燒到個皮好脆,今次重試左個鮑魚,拒燒到岩岩好,重蓉左好多蒜蓉做底,所以成隻鮑魚好香蒜蓉味,正
2018-11-16 559 浏览
突然好想食串光燒而朋友又想食平啲 睇下openrice見到就試先講蔬菜類 因為自己覺得食串燒要有啲菜類先健康 必推嘅係脆玉瓜同茄子!脆玉瓜用鹽燒 好香好好食 食到忍唔係想係咁嗌!而茄子用醬燒 都係一流!第二推介海鮮類!好滑好滑好滑!又唔會腥添 正!之後到台灣feel啲嘅-雞皮 台灣腸好香口 雞皮好香好脆🤤金菇肥牛卷 唔似坊間嘅金菇會好難咬 唔錯唔錯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻唯一失色嘅係食個飯團 好乾好硬 雖然都知道燒嘅會乾身啲 但係乾到有啲難咬 而味道又唔特別 成個飯團好似係食硬飯係食飯焦咁 整體上味道唔錯 服務都好好 野食都唔會等好耐先有 而且價錢都唔貴👍🏻

第二推介海鮮類!好滑好滑好滑!又唔會腥添 正!

之後到台灣feel啲嘅-雞皮 台灣腸
好香口 雞皮好香好脆🤤

2018-10-10 584 浏览
我的私房串燒店!!😋😋😋今日推介嘅呢間串燒店係我心目中嘅頭三甲🎖🎖最大嘅優點就係 大件夾抵食👍👍 同埋佢真係燒得好好食㗎同埋價錢喺天后大坑呢一區叫"好抵"!!燒白鱔係必點 50蚊一串,價錢中規中矩但係已經平過好多日本居酒屋,同埋真心真係肥美大件,肉質彈牙!😍😍😍羊架係鐵膽, 因為真係叫做抵, 閒閒地平時一份兩件都要百幾蚊,呢度100蚊都唔使,但今日就煮得稍為熟咗少少,同埋呢度係冇芥辣或者薄荷醬提供🤔🤔金菇牛肉捲係我嘅至愛,因為我係"金菇控", 呢度啲金菇超級爽口照燒原條粟米係成餐飯唯一嘅蔬菜🤣🤣平價抵食"食肉獸"之選: 照燒雞肉串: 無與倫比的滑黑椒台灣腸: 廿蚊有五條 😍😍😍蜜糖大大粒墨魚丸: 明仔話牛丸彈牙啲厚燒牛舌: 成吋厚㗎!!正!!☺☺☺必食海鮮之選:真心推介三文魚頭🐟🐟係抵食過油甘魚魚鮫嘅! 首先價錢抵啲之外,啲肉質都滑啲! 三文魚面豬登真係大大嚿,好滑滑㗎照燒原隻墨魚筒都係我至愛嘅鐵腳,但因為今日我胃痛所以先冇嗌🤣🤣🤣照燒帆立貝嘅size今次細左少少澱粉控之選:唔怕熱氣嘅話可以嗌燒飯團, 啲飯焦脆卜卜好正!想良心好過啲嘅, 感覺瘦啲嘅,強力推介熱烏冬一碗!!豉油湯好好好好
我的私房串燒店!!😋😋😋

厚燒牛舌: 成吋厚㗎!!正!!☺☺☺

必食海鮮之選:

照燒帆立貝嘅size今次細左少少

澱粉控之選:
唔怕熱氣嘅話可以嗌燒飯團, 啲飯焦脆卜卜好正!
想良心好過啲嘅, 感覺瘦啲嘅,強力推介熱烏冬一碗!!豉油湯好好好好飲, 烏冬都好彈牙🍲🍲🍲食埋碗烏冬就係 Perfect ending~

記得叫支秘製夏枯茶清下熱!
  • 厚牛舌
  • 三文魚頭
2018-09-18 381 浏览
食咗$188一啲都唔夠飽,啲嘢食好多都燒過龍,鴨舌更加係燶哂,秋刀魚又苦又難食,行遠少少去紅磡嗰幾間平好多又抵食,呢間真係不了唔會再考慮食呢間串燒。不了不了不了
2018-09-11 423 浏览
天后好多好野食,今日去呢間串燒為主題食個夠。環境:其實都幾差,好迫好窄,無咩私隱度,可以話係平時窄到無氣透的糖水鋪咁。服務:沒有什麼服務,上菜速度都幾慢,由於我同友人趕時間,催侍應追下食物,又非常快出所有食物,都算配合。推介食物:1.薄荷羊架羊架4成熟非常好,有肉汁,肉林,薄荷香味剛剛好。2.青口一流,有濃濃酒香,青口爽口。3.聖子辣辣地,好惹味!4.蒜蓉十分香口,食完預左口臭~5.白菇有燒烤的香味,亦鎖住菇的水份,nice. 6.大蜆加入薑絲,十分美味。Ok之選:蠔牛舌青瓜冷烏冬雞翼鮑魚,帶子,新疆雞,柚子清酒失敗之選:燒牛, 嚴重over cook.食左咁多野,埋單約$700, 食物水準不錯,可惜環境真係太窄太差,上菜速度慢,扣分,希望你地可更上一層樓,擴充鋪頭。加油!
天后好多好野食,今日去呢間串燒為主題食個夠。

環境:

服務:

推介食物:
1.薄荷羊架
羊架4成熟非常好,有肉汁,肉林,薄荷香味剛剛好。

2.青口
一流,有濃濃酒香,青口爽口。

3.聖子
辣辣地,好惹味!

4.蒜蓉
十分香口,食完預左口臭~

5.白菇
有燒烤的香味,亦鎖住菇的水份,nice.

6.大蜆
加入薑絲,十分美味。

Ok之選:

牛舌

青瓜

冷烏冬

雞翼

鮑魚,帶子,新疆雞,柚子清酒

失敗之選:
燒牛, 嚴重over cook.

2018-07-08 522 浏览
夜晚成日口痕嘅時候唔知食啲乜 我會嚟天后呢間食串燒 鋪頭細細地 串燒幾好食 有埋日本清酒飲就最啱我啦 講明係食宵夜所以都唔係叫得太多 當晚叫左幾樣野 雞肉串同安格斯牛肉粒串都好食下次係天后唔知食咩,就揀呢間啦
下次係天后唔知食咩,就揀呢間啦
雞肉串,安格斯牛肉粒串
2018-07-07
宵夜
雞肉串,安格斯牛肉粒串
2018-06-07 437 浏览
係天后行行下見到好多人排隊,就趁熱鬧一齊排。等左30分鐘到,終於到我地哈哈order既 form唔算好多 selection 但樣樣都係精選點左牛舌 豬頸肉 雞亦 燒菠蘿 原條魷魚 紅酒牛肉 烏冬 等左大概15分鐘 樣樣都熱辣辣 即刻燒 好夠味 所有野都係super新鮮!!店主都攞定d pepper過黎 重口味有重口味食2個人埋單都係$400有找估唔到反黎openrice下呢間野甘小review 原全係underrate!!
係天后行行下見到好多人排隊,就趁熱鬧一齊排。
等左30分鐘到,終於到我地哈哈
點左牛舌 豬頸肉 雞亦 燒菠蘿 原條魷魚 紅酒牛肉 烏冬
等左大概15分鐘
樣樣都熱辣辣 即刻燒 好夠味
所有野都係super新鮮!!
店主都攞定d pepper過黎 重口味有重口味食
2個人埋單都係$400有找
估唔到反黎openrice下呢間野甘小review
原全係underrate!!
身為串燒狂熱份子,九龍港島試過唔少串燒,「串夠味」真係好正👍 好味到平均每個月最少食一次😋 食咗快兩年都冇令我失望過。最鍾意食佢既海鮮。燒鱔、燒鮑魚(聽老細講過係南非鮑)、燒聖子(我至愛,不在菜單上,時令海鮮)、燒珍寶帶子等,調味和火候都控制得好好。其他特色串燒和特飲都好好味!原個西瓜汁好清甜,唔怕食串燒會熱氣😄地方細細坐得尚算舒服,比較其他串燒店,「串夠味」價錢實惠,食満$250又有coupon送。好味又抵食😋👍

好味到平均每個月最少食一次😋 食咗快兩年都冇令我失望過。

原個西瓜汁
燒肥鱔串
燒年糕串
金菇肥牛串
雞軟骨串(兩串)
原個西瓜汁
燒肥鱔串
燒年糕串
金菇肥牛串
雞軟骨串(兩串)
2017-06-14 938 浏览
星期五放工同幾個同事想傾下計飲下酒想搵個唔太嘈 有酒飲 食物好味既地方 係天后附近番工 所以帶左佢地去之前食過既串燒店價錢唔算係平 但係個個地區 環境ok 呢個價錢係唔錯呢個天氣 食住串燒一路飲啤酒 真係幾爽我好鐘意食海鮮所以好多時食串燒都一定會叫 今次叫鮑魚,蟶子同蝦 蟶子爽口同大隻 不過今次略嫌洋蔥太多 但都保持到水準 好味!第一次食呢到既燒蝦 有驚喜 又幾好味!燒鮑魚就一直都係我最愛另外安格斯牛柳粒同芝士獅子狗都唔錯 不過唔記得影相
星期五放工同幾個同事想傾下計飲下酒
想搵個唔太嘈 有酒飲 食物好味既地方
係天后附近番工 所以帶左佢地去之前食過既串燒店
價錢唔算係平 但係個個地區 環境ok 呢個價錢係唔錯

呢個天氣 食住串燒一路飲啤酒 真係幾爽

蟶子
爽口同大隻 不過今次略嫌洋蔥太多 但都保持到水準 好味!

第一次食呢到既燒蝦 有驚喜 又幾好味!

燒鮑魚就一直都係我最愛

另外安格斯牛柳粒同芝士獅子狗都唔錯 不過唔記得影相

2017-06-09
2017-01-04 1210 浏览
燒白膳: 大大條, 有2申, 夠肥美,但無咩調味, 有D 漏燒免治雞肉串: 又係兩大條, 入面有D 雞軟骨, 有咬口, 唔怕係肥肉燒豬頸肉: OK, 正常質素燒多春魚: 用鍚紙包住燒, 好香口!可能平時食港式/川式串燒多, 覺得呢度D 日式串燒味道淡左D

燒豬頸肉: OK, 正常質素

燒多春魚: 用鍚紙包住燒, 好香口!

2017-01-03 979 浏览
好精彩, 每次放工,好攰想食串燒一定嚟呢度, 啤酒$22有3罐, 爽呀! 串燒味道,火候啱啱好, 其實無咩可以彈, 唯一係通風可以再做好D, 冬天坐外面無問題, 夏天就辛苦D. 食滿額有優惠券送, 提我返嚟回味下, 不過我次次都忘記咗,過期lu
  • 薄荷羊架
  • 燒牛舌(厚切)
  • 桂花蕃茄沙津
  • 燒肥蠔
  • 豬肉/牛肉露笋卷
2016-09-16 1680 浏览
可能星期一返工太辛苦,突然好想食甜品減下壓,所以放工約個同事一齊出去天后食甜品,之前當然要打個底食個晚餐先,又唔想咁飽肚,所以去左依間串燒店~ 店內座位不多,但坐得還算舒適,也沒有油煙味,抽風做得幾好~1. 桂花蜜糖鮮蕃茄 ($20)將原個蕃茄切片,再配上桂花蜜糖,甜甜地又有桂香味,食串燒途中得閒食一口,可以中和下油膩感,又可以食多幾串串燒~2. 鹽燒雞軟骨串 ($22)正正常常,燒得幾香脆~3. 照燒豬頸肉串 ($24)厚厚的豬頸肉,分量足且充滿肉汁,但唔夠香口~4. 醉安格斯牛串 ($42)店家應該預先將牛肉粒浸入醬料中,令肉粒充滿酒味,食落質感爽脆又帶有牛肉味,好味~5. 雞脾姑串 ($17) & 6. 麻麻地雞中翼串 ($22)雞脾姑為大路貨色,不過不失,如果唔想食太多肉可以一食~  雞翼帶有微微麻香,不算濃烈,反而有點像黑椒味,幾得意~7. 燒肥鱔串 ($48)鱔肉肥厚,未有用太多醬汁反而突出鱔肉本身的鮮味,食落去令人好滿足~8. 搞乜鬼 ($24)用魚肉包住油炸鬼,油炸鬼香口脆卜卜,加上酸酸尾尾的醬汁,幾有新意~9. 燒特色飯團 ($23)飯團好實,外面燒到脆脆地,加上甜甜

2. 鹽燒雞軟骨串 ($22)

正正常常,燒得幾香脆~
3. 照燒豬頸肉串 ($24)

厚厚的豬頸肉,分量足且充滿肉汁,但唔夠香口~
4. 醉安格斯牛串 ($42)

7. 燒肥鱔串 ($48)

8. 搞乜鬼 ($24)

9. 燒特色飯團 ($23)

飯團好實,外面燒到脆脆地,加上甜甜地的日式醬油,味道唔錯同好飽~
10. 龍眼水 ($13)

龍眼味濃,又唔太甜,下火一流~
總結:味道不錯,價格也大眾化,情侶/一班人幫襯亦得,埋單臨走還送了張優惠卷,下次憑卷可以免費獲贈串燒4串~ 會再去encore
2016-09-12
  • 桂花密糖鮮蕃茄
  • 醉安格斯牛串
  • 燒肥鱔串
  • 搞乜鬼
2016-04-03 1635 浏览
今晚去完銅鑼灣約左老公去食串燒。我地叫了以下食物:1.燒雞脾菇-不但多汁而且帶有很的菇味,加上面頭既蒜鹽,令雞脾菇更加惹味2.露荀牛肉串-在露荀上加上牛肉一齊燒,不但令牛肉味滲入清甜露荀當中,更帶出露荀清香3.燒牛舌-爽脆的牛舌加上燒酒來燒,將冇味的牛舌帶出陣陣牛味4.燒粟米-相信大家都有試過去燒野食時會燒粟米,但結果係好易濃,但這裡不但沒有濃,而且用上牛油同蒜鹽,就係這些調味料令簡單的粟米帶出特別的效果,係唯一我地再叫多客的原因5.醉心安格斯牛柳粒-老闆很細心首先用酒製作牛柳粒,再在燒的過程塗上百花蜜,再加上精緻的燒功,將牛柳封鎖肉汁,所以令牛柳粒的口感保留牛肉的肉汁,加上百花蜜,確實令人有醉心的感覺。總括來說,以串燒價錢確實合理,因為老闆用的食材新鮮,所以令人食得像去日本食一樣。
今晚去完銅鑼灣約左老公去食串燒。

我地叫了以下食物:

燒雞脾菇
燒粟米
燒牛舌
2015-11-24 1158 浏览
被邀與好友一家人食晚餐。本來想去「串串貢」的,但原來星期一休息,所以又來到姊妹店。當然亦是好友一家至愛之店。小小的一家店但食品(特別串燒)種類之多,真厲害。點了:雞翼:鹽燒,味道啱啱好,夠味唔太鹹,好牛舌-唔硬,都係鹽燒好肥鱔-至愛,鱔肉肥美。露荀豬肉卷---好特別,好juicy,好好味!龍眼水好好飲,唔多甜多龍眼肉,樽裝食品好快到,食唔切,唔記得影相,只有影咗露荀卷,因為特別在成條露荀㗎。
小小的一家店但食品(特別串燒)種類之多,真厲害。
點了:雞翼:鹽燒,味道啱啱好,夠味唔太鹹,好
牛舌-唔硬,都係鹽燒好
肥鱔-至愛,鱔肉肥美。
露荀豬肉卷---好特別,好juicy,好好味!

龍眼水好好飲,唔多甜多龍眼肉,樽裝

露荀豬肉串
露荀豬肉串