6天前
喺旺角做完嘢,到咗食飯時間又唔知食乜,行行吓見到間串燒店,諗都唔諗即刻同同事入去開餐 鋪頭外面有霓虹燈招牌,夜晚都幾搶眼地方唔算大,有種街坊聚腳嘅親切感,好啱同朋友吹水食宵夜👍🏻串燒可以選擇唔同辣度,我哋揀咗小辣,都好惹味蒜蓉茄子 $38茄子夠冧身,吸晒蒜蓉嘅香味,一咬落去,柔滑又濃郁,好似成個口腔畀蒜香包圍住👍🏻雞軟骨 (2串) $28爽脆彈牙,外層燒到微焦,配啲辣粉同孜然,好啱慢慢咬住嚟食,愈嚼愈香雞皮 $28好邪惡嘅雞皮🤭薄薄脆脆,燒到金黃,有啲焦香又唔會太油雞中翼 $36 (必食)外脆內嫩,醃得入味,少少辣但唔會搶味,食完一隻又想再食第二隻🤤牛舌心 $45 (必食)切得厚薄適中,燒到微焦又唔失彈性,啖啖牛味配上川式調味,掂豬頸肉 $35平時食串燒好少食到豬頸肉,燒得岩岩好,微脆、中間嫩滑,油香四溢👍🏻鮑魚(2隻) $58鮑魚燒得好香,上面佈滿好多蒜蓉,口感又唔會俾太多蒜蓉味冚過啲鮮味,啱啱好👍🏻呢間串燒真係集齊香、辣、鮮、脆、嫩👍🏻做宵夜真係啱晒👍🏻👍🏻
鋪頭外面有霓虹燈招牌,夜晚都幾搶眼
地方唔算大,有種街坊聚腳嘅親切感,好啱同朋友吹水食宵夜👍🏻
串燒可以選擇唔同辣度,我哋揀咗小辣,都好惹味
蒜蓉茄子 $38
雞軟骨 (2串) $28
雞皮 $28
好邪惡嘅雞皮🤭薄薄脆脆,燒到金黃,有啲焦香又唔會太油
雞中翼 $36 (必食)
牛舌心 $45 (必食)
切得厚薄適中,燒到微焦又唔失彈性,啖啖牛味配上川式調味,掂
豬頸肉 $35
鮑魚(2隻) $58