2023-02-24 175 浏览
位於尖沙咀山林道小巷裏的[串酒里KEBA BEER]主打日式和川式串燒,燒海鮮,小食,炸物和特色手工啤,地方細細,但非常有氣氛,今晚黎朝聖,座無虛席,好熱鬧,特別一提店員服務態度超好,每項食物上枱時都會介紹👍🏻兩個人一邊飲啤酒,一邊食串燒,不知不覺點咗好多,串燒全部即叫即燒,師傅調味和掌握食材生熟程度剛好,非常唔錯😋🐔麻辣醬燒雞肉串 $ 38札幌芝麻香燒餃子雞翼 $ 49日本雞肝串 $ 36日本雞皮串 $ 36🐮鹽燒厚切牛舌 $ 68鹽燒安格斯牛柳粒 $ 68🐷豚肉腐皮卷 $ 48煙肉荔枝串 $ 48自家製醬汁燒黑豚肉 $ 49🍳🦪🐠燒玉子$ 32車打芝士燒扇貝 $ 88鹽燒鯖魚 $ 59🌽🍆🥦蒜蓉燒原條茄子 $ 49醬燒牛油新鮮粟米 $ 29蒜蓉牛油蔬菜 $ 58🍺支裝手工啤酒 $ 78Draft Asahi $ 78

🐔

Draft Asahi $ 78
  • 蒜蓉燒原條茄子
  • 燒玉子
2023-02-20 65 浏览
Ooo隱世高水準串燒店ooO山林道隱蔽嘅串燒小店,店舖雖小但串燒款式應有盡有!店內仲有幾款本地品牌既粗口手工啤酒🍻適合約埋幾個朋友放工後黎吹下水💕💕OooooO🦀松葉蟹蓋甲羅燒拼薯角 $99薯角沾上滿滿的鮮甜蟹膏,正!OooooO✨惹味汁燒豬仔脾(兩隻) $59很少在串燒店見到有豬仔脾燒得岩岩好, 外皮少乾中間肉嫩多汁喜歡豬仔脾係因為佢口感爽爽的用手拎住食更惹味🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻OooooO✨手工啤酒 $78地道的香港人廣東話粗口文化為構思許多宇詞都極富特色變化甚多🤬🤬就像各有不特色的手工啤酒,令人印象深刻。OooooO蒜蓉燒原條茄子🍆 $49大量的蒜蓉加上木魚片蓋面的燒原條茄子, 串燒必吃。OooooO黑松露蒜蓉燒扇貝(三隻)🦪 $98大扇貝新鮮肉厚,黑松露的配搭入口有2款味道, 幾創新。OooooO✨日本雞蛋燒廣島蠔 (三隻) $88廣島蠔超級肥美飽滿,淋上日本雞蛋及醬汁😋😋味道超正,力推!OooooO✨芥末雞翼 $34燒到外皮脆,日式芥末味帶點清新,自己幾喜歡。
Ooo隱世高水準串燒店ooO

🦀松葉蟹蓋甲羅燒拼薯角 $99
薯角沾上滿滿的鮮甜蟹膏,正!

✨惹味汁燒豬仔脾(兩隻) $59
很少在串燒店見到有豬仔脾
燒得岩岩好, 外皮少乾中間肉嫩多汁
喜歡豬仔脾係因為佢口感爽爽的
用手拎住食更惹味🙌🏻🙌🏻🙌🏻🙌🏻

✨手工啤酒 $78
地道的香港人廣東話粗口文化為構思
許多宇詞都極富特色變化甚多🤬🤬
就像各有不特色的手工啤酒,令人印象深刻。

蒜蓉燒原條茄子🍆 $49
大量的蒜蓉加上木魚片蓋面的燒原條茄子, 串燒必吃。

黑松露蒜蓉燒扇貝(三隻)🦪 $98
大扇貝新鮮肉厚,黑松露的配搭入口有2款味道, 幾創新。

✨日本雞蛋燒廣島蠔 (三隻) $88
廣島蠔超級肥美飽滿,淋上日本雞蛋及醬汁😋😋
味道超正,力推!

✨芥末雞翼 $34
燒到外皮脆,日式芥末味帶點清新,自己幾喜歡。
串酒里琴晚去咗尖沙咀山林道嘅一間隱世串燒餐廳食野, 講起隱世真係好鬼隱蔽,位置喺同發押左邊條小巷入面,去到門口仲見到香港人必撐嘅粗口手工啤酒個易拉架。入面真係好細,門口雖然無一級,但寬度啱啱好夠我部輪椅入去,店員都好好招呼,幫我搵一個最方便嘅座位比我坐!👍👍👍我哋一坐低就睇到menu都幾多野食叫,應該有接近100款野食叫,我哋叫咗6樣野食,全部都係即叫即整,每樣野食大約要等5-10分鐘先上枱!1.鹽燒厚切牛舌$68(9/10)一串有4大舊厚切牛舌,燒得啱啱好,完全唔硬又有肉汁,調味方面唔會太重,搶唔到濃濃嘅牛味,鍾意食牛舌嘅你一定要試下啦!😋😋😋❤❤❤2.自家惹味炸雞$49(8/10)非常酥脆,肉質嫩滑,帶少少辣!👍👍👍3.香草燒紐西蘭羊架(2件)$98(9/10)我覺得呢個羊架係要必食!羊架燒到啱啱好, 燒到入面肉質小小紅,羊味濃又唔羶,出面又有勁多香草,如果仲係覺得有羊羶味嘅話不妨試下滴幾滴檸檬汁,佢哋好細心旁邊已放咗一件檸檬喺度!❤❤😋4.椒鹽魷魚圈$59(8/10)呢個魷魚圈份量算多,有9舊,炸得非常酥脆, 魷魚唔韌,好彈牙,都係要必食!😋😋😋5.車打芝士燒日本廣島蠔(3件)$
串酒里

1.鹽燒厚切牛舌$68(9/10)

2.自家惹味炸雞$49(8/10)
非常酥脆,肉質嫩滑,帶少少辣!👍👍👍

3.香草燒紐西蘭羊架(2件)$98(9/10)

4.椒鹽魷魚圈$59(8/10)

5.車打芝士燒日本廣島蠔(3件)$88(9/10)
呢個日本廣島蠔好鮮甜,又大隻,蠔上面鋪上咗勁多芝士,廣島蠔拉絲都係第一次見,證明隻蠔真係堅爆多芝士,好掂!好好味!

6.泰式辣汁燒扇貝(3件)$88(9/10)
呢個扇貝鮮甜多汁,其他地方燒扇貝都係燒到好乾好硬,呢度就唔同啦!再配上勁多泰式辣醬令到扇貝有少少辣,唔錯唔錯!👍👍👍

個人口味總評分:8.66/10

地址:尖沙咀山林道6號B舖 (漢國中心對面)

#串酒里 #串燒 #香港美食 #尖沙咀美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
  • 香草燒紐西蘭羊架
2023-02-13 89 浏览
happy Friday最鍾意同成班朋友食串燒飲番杯😍今次我哋揀咗位於尖沙咀山林道嘅隱世黃店串燒店🔸芥末雞翼每次食串燒必點嘅雞翼,加上芥末調味,送酒一流🔸火辣牛丸牛丸食落彈牙,夠辣亦十分惹味🔸鹽燒安格斯牛柳燒得剛好又有咬口,能鎖住肉汁,口感亦十分juicy🔸日本雞皮串雞皮燒得香脆可口,實在是必點的佐酒小食🔸川式燒韭菜韭菜又嫩又新鮮,孜然粉份量足夠🔸鹽燒日本甜薯甜薯有四粒,每粒都係bite size,食落幼滑軟綿,味道香甜

🔸芥末雞翼
每次食串燒必點嘅雞翼,加上芥末調味,送酒一流

🔸火辣牛丸
牛丸食落彈牙,夠辣亦十分惹味

🔸鹽燒安格斯牛柳
燒得剛好又有咬口,能鎖住肉汁,口感亦十分juicy

🔸日本雞皮串
雞皮燒得香脆可口,實在是必點的佐酒小食

🔸川式燒韭菜
韭菜又嫩又新鮮,孜然粉份量足夠

🔸鹽燒日本甜薯
鹽燒日本甜薯
鹽燒日本甜薯
2023-02-12 31 浏览
尖沙咀山林道呢間燒店實在隱蔽,位置係店與店內既小巷,出面亦無太明顯既指示牌,真係一不留神就會容易錯過。呢度除左串燒外,最特色既就係佢哋既手工啤。點解?因為係富有#香港特色,屬於#香港人 既手工啤,如圖🙌🏻辣味剁椒燒扇貝辣味剁椒整體酸酸辣辣,好惹味好開胃,扇貝好大隻厚肉。錫紙蒜蓉牛仔骨牛仔骨好腍,肉味濃郁,配埋蒜蓉,成件實在係吸引。日本雞胸骨串外層雞胸肉算軟嫩而且唔乾,加上內層脆卜卜雞軟骨,口感不錯。蒜蓉燒原條茄子茄子上有海量牛油蒜蓉,再加埋木魚碎,好惹味。茄子非常厚肉,好似切緊茄子扒咁。脆燒日本原條鰻魚鰻魚爽口彈牙,配上燒汁既微甜同芝麻香,美味。芝士竹輪咬落去有熱辣辣嘅流心芝士🫶🏻黑松露沙律醬薯條薯條份量比預期多,保持到脆身同熱辣辣。黑松露味唔會搶去沙律醬風頭 好味。

辣味剁椒燒扇貝
辣味剁椒整體酸酸辣辣,好惹味好開胃,扇貝好大隻厚肉。

錫紙蒜蓉牛仔骨
牛仔骨好腍,肉味濃郁,配埋蒜蓉,成件實在係吸引。

日本雞胸骨串
外層雞胸肉算軟嫩而且唔乾,加上內層脆卜卜雞軟骨,口感不錯。

脆燒日本原條鰻魚
鰻魚爽口彈牙,配上燒汁既微甜同芝麻香,美味。

芝士竹輪
咬落去有熱辣辣嘅流心芝士🫶🏻

黑松露沙律醬薯條

2023-02-08
2023-02-09 17 浏览
星期一忙左成日開會,放工約埋朋友坐低飲杯野聚舊,揀左呢間位於山林道既串燒店,摸住酒杯底食串燒夠哂Chill,餐廳引入火山石燒技術,一於試下佢地既串燒先~🌟鹽燒安格斯牛柳粒識食一定食安格斯牛柳粒,燒得剛剛好又有咬口,口感亦好juicy🌟秘製醬汁香燒豬頸肉佢地既豬頸肉都燒得好好味,豬頸肉好厚身但又好腍,配埋餐廳既秘製醬汁夠惹味🌟川式燒韭菜韭菜好嫩好juicy,好香的孜然味道,正🌟日式汁燒翠玉瓜好香孜然味,燒得好香而且唔會乾🌟蒜蓉燒原條茄子食串燒必食原條茄子,上面鋪滿左木魚碎同蒜蓉粒,茄子肉好軟腍,好好食🌟鹽燒日本甜薯朋友最鐘意食甜薯,呢度既甜薯燒到外面微微鹽香,食落軟滑又香甜

🌟鹽燒安格斯牛柳粒

🌟秘製醬汁香燒豬頸肉

🌟川式燒韭菜
韭菜好嫩好juicy,好香的孜然味道,正

🌟日式汁燒翠玉瓜
好香孜然味,燒得好香而且唔會乾

🌟蒜蓉燒原條茄子

🌟鹽燒日本甜薯
2023-02-09 12 浏览
好耐無食過串燒喇😌早幾日放工就同朋友係尖沙咀搵左間串燒食😋川式脆燒雞軟骨佢個外皮果然燒到好脆🤩表面加埋孜然粉好惹味!川式燒韭菜食串燒必叫既蔬菜就係燒韭菜😌呢隻d燒韭菜唔會燒得太乾太過火,調味料既味道同份量都啱啱好👍🏻蒜蓉燒原條茄子茄子都係幾乎每次食串燒都一定會叫既😋上面鋪左好多牛油蒜蓉,加埋木魚碎好夾👍🏻火辣牛丸、芥末雞翼火辣牛丸都真係幾辣,不過辣得好過癮😂中意食辣既就啱哂喇😌第一次食芥末味既雞翼仲以為好奇怪,點知都幾好食幾特別喎!
好耐無食過串燒喇😌早幾日放工就同朋友係尖沙咀搵左間串燒食😋

川式脆燒雞軟骨
佢個外皮果然燒到好脆🤩表面加埋孜然粉好惹味!

火辣牛丸、芥末雞翼
2023-02-07 16 浏览
一向都話做左媽媽之後要有屬於自己既Me time,星期一晚約左另一個媽媽朋友一齊食飯放鬆下,呢間位於山林道隱世小巷既串酒里就最適合啦~🌟鹽燒安格斯牛柳粒安格斯牛柳粒好出色,只需要用少少鹽調味就足夠,牛味香濃又有嚼勁🌟川式脆燒雞軟骨食串燒我一定會叫雞軟骨,口感爽脆,送酒一流🌟日式汁燒翠玉瓜翠玉瓜燒烤過後依然保持豐富的水份,加上孜然粉做調味,夠哂惹味🌟芥末雞翼燒雞翼我就最鐘意食,平時多數用孜然粉調味,呢度好特別用上芥末做雞翼既調味,估唔到又幾好食🌟秘製醬汁香燒豬頸肉最怕燒豬頸肉燒到太乾唔好食但呢度唔會,仲保持到肉質鮮嫩多汁,正呀🌟鹽燒日本甜薯體積小巧可愛,一啖一粒,味道香甜

🌟鹽燒安格斯牛柳粒

🌟川式脆燒雞軟骨
食串燒我一定會叫雞軟骨,口感爽脆,送酒一流

🌟日式汁燒翠玉瓜

🌟芥末雞翼

🌟秘製醬汁香燒豬頸肉

🌟鹽燒日本甜薯
體積小巧可愛,一啖一粒,味道香甜

2K
工作一整天,收工喺附近食埋Dinner原來山林道都有串燒食餐廳以木系嘅裝裝潢,坐低食下串燒 飲下酒,幾Relex✨ 黃金蒜蓉燒扇貝第一時間搵下有咩海鮮揀咗扇貝都幾大隻,加入蒜蓉令味道更香,好鮮味✨ 川式脆燒雞軟骨辣辣地嘅雞軟骨,好有嚼口燒完都唔會好乾身✨ 芥末雞翼,火辣牛丸雞翼配上芥末嘅味道好夾愛辣之人必食火辣牛丸✨日本雞皮串雞皮串 燒完之後勁香口脆卜卜又唔會好油每次見到都一定會食以後收工食飯 又多個選擇喇✌🏻

工作一整天,收工喺附近食埋Dinner
原來山林道都有串燒食

餐廳以木系嘅裝裝潢,
坐低食下串燒 飲下酒,幾Relex

✨ 黃金蒜蓉燒扇貝

第一時間搵下有咩海鮮
揀咗扇貝都幾大隻,
加入蒜蓉令味道更香,好鮮味

✨ 川式脆燒雞軟骨

辣辣地嘅雞軟骨,好有嚼口
燒完都唔會好乾身

✨ 芥末雞翼,火辣牛丸

雞翼配上芥末嘅味道好夾

用餐时段
  • 川式脆燒雞軟骨
  • 芥末雞翼
2023-02-06 277 浏览
係尖沙咀山林道,原來有間好隱蔽嘅串燒小店(要係另一間餐廳旁行入去小巷中),見佢有推介粗口手工啤酒,別具特色,幾適合三五知己淺斟幾杯,一邊食串燒一邊分享近況❤️💬 鹽燒厚切牛舌👅牛舌燒得岩岩好,調味唔會太重而影響牛舌原味,肉汁豐富,入口好嫩滑,亦帶出濃濃嘅牛味🤤特別推介畀🐮🐮愛好者👍👍回頭食: ⓨⓔⓢ💬 惹味汁燒豬仔髀🍖喜歡啖啖肉嘅朋友仔,豬仔髀就係你必試之選喇🤭 可以拎住支骨撕出肉塊,一嘗豪邁之風(當然都可以好斯文咁食😛)味道亦名乎其實地惹味😆 肉食愛好者可以試下👍回頭食: ⓨⓔⓢ💬汁燒煙肉蠔卷🦪蠔嘅size比想像中大😍 燒香咗嘅煙肉包裹漲卜卜嘅蠔,一口一隻超滿足😛回頭食: ⓨⓔⓢ💬 汁燒墨魚咀🐙味道都算重~墨魚咀亦燒得幾香,不過我本身唔太好墨魚咀😆,同時個人覺得佢比較乾身,相對其他串燒,我就比較偏喜歡串燒多啲🤭🤭回頭食: ⓝⓞ💬 日本雞心串🐔有日本直送系列就緊係要試下啦!揀選咗平時比較少食嘅雞心,食落幾有口感😛幾爽口,味道就唔算好出,幾似我平時食開嘅雞腎🥰回頭食: ⓨⓔⓢ💬蒜蓉燒原條茄子🍆醬汁、蒜蓉、鰹魚碎加喺茄子上🤤 配料間各自發揮獨特而惹味嘅功效🤭 令人一口接住一口,佢嘅份量都唔少

💬 鹽燒厚切牛舌👅

💬 惹味汁燒豬仔髀🍖

💬汁燒煙肉蠔卷🦪

💬 汁燒墨魚咀🐙
回頭食: ⓝⓞ

💬 日本雞心串🐔

💬蒜蓉燒原條茄子🍆
醬汁、蒜蓉、鰹魚碎加喺茄子上🤤 配料間各自發揮獨特而惹味嘅功效🤭 令人一口接住一口,佢嘅份量都唔少😛 正

💬 香脆蜜糖燒新鮮粟米🌽
本身佢嘅粟米已經好香甜,再加上佢嘅蜜糖🍯,經過燒烤過程,將蜜糖溶入每粒粟米當中,十分可口🤭

💬 芝士煙肉焗大啡菇🍄
燒溶嘅芝士、芝士粉配上煙肉已經係好夾嘅配搭👅再加上juicy大啡菇🥰 食完唔會好膩!

💬 黃金醬燒扇貝(三隻)🦪
好奇咩係黃金醬,所以就叫咗trytry 🤭 原來係似卡_奇妙醬,酸酸甜甜都幾開胃,大扇貝肉厚且新鮮👍👍
回頭食: ⓨⓔⓢ

總結一下,店鋪位置係尖沙咀至佐敦附近都方便,而店內氣氛舒適和諧,食物款式都唔少,質素都👍👍,我見佢仲有蠔串系列,下次嚟一齊要再試試!

❤️串酒里
❤️尖沙咀山林道6號B舖 (漢國中心對面)
❤️2234 5001
▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂﹍▂
@hamm.eat.alot
ʕ⁠っ⁠•⁠ᴥ⁠•⁠ʔ⁠っ
  • 蒜蓉燒原條茄子
  • 鹽燒厚切牛舌
原本見到有成7百幾個like, 應該都唔會差得去邊,點知食完覺得難食先返黎睇食評,發現啲評語個個都寫"隱世" "惹味" 令人懷疑係假評/鱔稿...啲啤酒係特別既,幾個frd 飲係開心既,但啲串燒串串都淨係得孜然味,豬仔脾啲肉係散嘅,十足十啲雪藏醃過龍嘅肉,啲蠔同扇貝上面擺滿晒蒜頭但入面係一啲鮮味都無...啲野上到黎仲要係唔熱,到埋單個陣見到勁多串燒擺左係出餐口好耐都無出餐🤡4個人食左接近2千蚊,極度唔值...絕對唔會再黎食

4個人食左接近2千蚊,極度唔值...
絕對唔會再黎食
2023-02-05 17 浏览
轉眼間已經放完農曆新年假,同事提議收工去happy hour 代替中午去吃開年飯 , 當然讚好。收工飲兩杯意猶未盡,就轉場去咗食串燒加手工啤酒。川式燒韭菜 , 韭菜不嬲係我嘅至愛,灑上川式辣粉,香辣脆口川式脆燒雞軟骨 , 非常有咬口,配啤酒一流.日式汁燒翠玉瓜,翠玉瓜多汁,感覺清新.黃金蒜蓉燒扇貝,重口味得嚟又鮮味濃沃.蒜蓉燒原條茄子,茄子都係我嘅至愛,每次食串燒必點項目.今晚再配埋手工啤酒,真的盡興而歸.人均消費💰 : $ 250總結✍ : 香口惹味NatNat評分💎💎💎💎(5💎為最高)

川式燒韭菜 , 韭菜不嬲係我嘅至愛,灑上川式辣粉,香辣脆口

川式脆燒雞軟骨 , 非常有咬口,配啤酒一流.

日式汁燒翠玉瓜,翠玉瓜多汁,感覺清新.

黃金蒜蓉燒扇貝,重口味得嚟又鮮味濃沃.

蒜蓉燒原條茄子,茄子都係我嘅至愛,每次食串燒必點項目.

今晚再配埋手工啤酒,真的盡興而歸.

人均消費💰 : $ 250
總結✍ : 香口惹味
NatNat評分💎💎💎💎
(5💎為最高)
2023-01-29 27 浏览
🍗尖沙咀隱世串燒店🍻------------------------------💛惹味汁燒雞泡魚乾-💵49雞泡魚乾燒得唔會好韌😳加埋啲醬汁會更加好食🤤💛椒鹽杏鮑菇-💵48杏鮑菇好多汁🥰唔會好油💛煙肉荔枝串-💵48好有驚喜😂又有甜甜地又有鹹鹹地😍識落有好多重嘅口感🤣小編幾推薦呢個啊🤩💛自家製惹味雞肉串-💵38燒得啱啱好🤓加埋啲調味粉😮係令到雞肉串升華咗🫣味道更好食🫶🏻💛川式脆燒雞軟骨-💵34脆卜卜嘅雞軟骨👀每一粒都沾上好多嘅調味粉⭐️💛鹽燒安格斯牛柳粒-💵68牛柳粒好有肉汁😍特別鍾意😘啱啱好一口一啖🤙🏻💛錫紙金菇-💵58份量好足✌🏻食落有牛油味同埋蒜蓉嘅味道👾又香又好食🤤💛黃金蒜蓉燒扇貝(3隻)-💵88啱啱燒起熱辣辣🔥蒜蓉多到就嚟滿瀉出嚟✨所以好good🥰😍------------------------------🤤好味度:8/10🧚🏻回頭率:8.5/10串酒里 (尖沙咀)🇭🇰尖沙咀山林道6號B舖 (漢國中心對面)
🍗尖沙咀隱世串燒店🍻

💛黃金蒜蓉燒扇貝(3隻)-💵88
啱啱燒起熱辣辣🔥蒜蓉多到就嚟滿瀉出嚟✨所以好good🥰😍
🤤好味度:8/10
🧚🏻回頭率:8.5/10

串酒里 (尖沙咀)
🇭🇰尖沙咀山林道6號B舖 (漢國中心對面)
2023-01-18 28 浏览
-班friend 去chill 之選👍🏻分享吓我個推介❤️你知我係辣既朋友,呢度好多濃味同埋辣嘅串燒揀。仲有好特色嘅手工啤酒🍺🌶️辣之選👍🏻火辣牛丸-呢個我係咁encore。👍🏻辣味剁椒燒虎蝦-虎蝦新鮮Juicy 👍🏻川味麻辣香燒雞翼-雞翼配啤酒最正嘅配搭👍🏻麻辣醬燒黑豚肉-個醬好好味,燒得啱啱好😋唔辣之選👍🏻 麻吉燒-最鍾意嘅麻糬口感👍🏻鹽燒安格斯牛柳-超嫩滑,-口啱啱好👍🏻鹽燒黑椒牛仔骨-黑椒好惹味👍🏻豚肉腐皮卷-呢個好特別,冇諗過咁夾👍🏻日本雞皮串-好脆好似食緊薯片咁
-班friend 去chill 之選👍🏻分享吓我個推介❤️

🌶️辣之選

👍🏻火辣牛丸-呢個我係咁encore。
👍🏻辣味剁椒燒虎蝦-虎蝦新鮮Juicy
👍🏻川味麻辣香燒雞翼-雞翼配啤酒最正嘅配搭
👍🏻麻辣醬燒黑豚肉-個醬好好味,燒得啱啱好

😋唔辣之選
👍🏻 麻吉燒-最鍾意嘅麻糬口感
👍🏻鹽燒安格斯牛柳-超嫩滑,-口啱啱好
👍🏻鹽燒黑椒牛仔骨-黑椒好惹味
👍🏻豚肉腐皮卷-呢個好特別,冇諗過咁夾
👍🏻日本雞皮串-好脆好似食緊薯片咁
2023-01-12 75 浏览
今日去左串酒里食串燒 🍢就咁聽個名已經夠唒Fun🤣餐廳係條小巷入面小店唔算好大, 但係串燒款式就夠唒多👍估唔到係山林道都有間隱世串燒小店每次食串燒都會叫燒茄子🍆呢度嘅蒜蓉燒原條茄子, 燒得好香口 👍上面超多香口既牛油蒜蓉, 面頭加埋啲木魚碎,香上加香🤣另外仲有d比較少見既燒物- 青芥末燒日本廣島蠔呢個配搭非常有趣😆燒蠔鮮甜多汁, 加埋青芥末, 後勁會有d攻鼻, 但又好過癮😂- 惹味汁燒豬仔脾 出面好少有得成隻脾燒嚟食, 啖啖肉好過癮- 豚肉腐皮卷, 腐皮加埋豚肉, 令每啖都非常多汁, 增加層次感另外我都叫左- 鹽燒厚切牛舌: 味道剛好, 牛舌好爽口, 燒完d 油脂慢慢滲出, 好香口- 川式麻辣香燒雞翼:面頭佈滿孜然粉, 夠唒惹味- 麻吉燒: 外層燒香後中間嘅麻糬更加煙靭- 原條鰻魚: 燒得好脆口- 鹽燒日本甜薯: 燒完既甜薯更加香甜軟糯整體來講, 呢到既串燒做得非常出色, 選擇非常多而且配搭新穎
今日去左串酒里食串燒 🍢
就咁聽個名已經夠唒Fun🤣餐廳係條小巷入面
小店唔算好大, 但係串燒款式就夠唒多👍
估唔到係山林道都有間隱世串燒小店

每次食串燒都會叫燒茄子🍆
呢度嘅蒜蓉燒原條茄子, 燒得好香口 👍
上面超多香口既牛油蒜蓉, 面頭加埋啲木魚碎,香上加香🤣

另外仲有d比較少見既燒物
- 青芥末燒日本廣島蠔
呢個配搭非常有趣😆燒蠔鮮甜多汁,
加埋青芥末, 後勁會有d攻鼻, 但又好過癮😂

- 惹味汁燒豬仔脾
出面好少有得成隻脾燒嚟食, 啖啖肉好過癮

- 豚肉腐皮卷,
腐皮加埋豚肉, 令每啖都非常多汁, 增加層次感

另外我都叫左
- 川式麻辣香燒雞翼:面頭佈滿孜然粉, 夠唒惹味
- 麻吉燒: 外層燒香後中間嘅麻糬更加煙靭
- 原條鰻魚: 燒得好脆口