2024-03-01 314 浏览
好味嘅魯肉飯,肉好夠,有肥有瘦,油亮入味,肥而不膩,足夠每口飯都食到魯肉好好食!!💞 另外叫其他單點炸蝦條、台灣香腸都煎得香脆可口,有水準!對比其他街嘅台灣餐廳,呢度值得推薦👍🏻👍🏻👍🏻 佢亦有提供西餐嘅選項,下次再試!

另外叫其他單點炸蝦條、台灣香腸都煎得香脆可口,有水準!

外卖自取
2024-03-01 166 浏览
係黃竹坑呢個沙漠真係冇野食 好彩新發現呢間餐廳,外賣自取好地方有西式又有台式,味道又唔差今日選擇左食魚加沙律 魚味道一流 香得黎煎得剛剛好沙律菜都好新鮮 紅菜頭上面d芝士都好正
係黃竹坑呢個沙漠真係冇野食
好彩新發現呢間餐廳,外賣自取好地方
有西式又有台式,味道又唔差

今日選擇左食魚加沙律
魚味道一流 香得黎煎得剛剛好

沙律菜都好新鮮 紅菜頭上面d芝士都好正

2024-03-01
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2024-02-28 145 浏览
今天試了黃竹坑工廠區的外賣自取,本身這一區都比較少台式食品, 所以都幾期待的。雞扒方面都幾好食,唔會太乾,滷肉部份有驚喜,不是平時常見的肉燥,三層肥肉好味。真係有台灣古早味的感覺配菜方面有滷水蛋酸蘿蔔,蘿蔔正常,滷水蛋入味。價錢方面都唔算係太貴,去到發現原來有網上外賣平台,不過我都算幾近,自取可以慳返運費另外都見到有人散嗌,一個滷肉飯再加其他小食,下次都可以試吓。整體感覺及味道很好。廚師都好好人,耐心介紹食品及加我入WhatsApp,未來可以叫咗之後先再過嚟攞。
雞扒方面都幾好食,唔會太乾

配菜方面有滷水蛋酸蘿蔔,蘿蔔正常,滷水蛋入味

2024-02-28
2024-02-23 131 浏览
相信係黃竹坑做野既朋友都知,黃竹坑係冇野好食,美食沙漠黎。就算開左新商場其實選擇得好少。平時都係叫開外賣多,今日睇外賣平台發現左間新既外賣店,話係五星級酒店大廚主理,所以就同朋友一齊叫左兩個餐試一試佢。去到餐廳拎外賣,員工有禮,見到佢地個廚房都幾乾淨。講返食物,我地叫左2個餐一齊食。包括Set A : "Achieve-ken" 邪惡烤雞扒 . 盛宴及Set B :''E-fish-ciency'' 「香煎深海魚柳 . 盛宴」。Set A : "Achieve-ken" 邪惡烤雞扒 . 盛宴 ($78)係秋葵天婦羅及邪惡烤雞扒配三色藜麥。三色藜麥正常,但我同朋友都好少食,食唔慣。不過都知係健康野黎,食多D,人都健康D。秋葵天婦羅好正,好食又香甜。烤雞扒就多汁同香口。Set B :''E-fish-ciency'' 「香煎深海魚柳 . 盛宴」($88)係楓糖拔絲番薯及香煎深海魚柳配忌廉磨菇意長通粉。我同朋友都鍾意食依個多D。忌廉磨菇意長通粉比較清新,配上甜既楓糖拔絲番薯同香煎深海魚柳真係好健康又好食。香煎深海魚柳相信唔係一般雪魚,煎得岩岩好,又滑又香又有香濃魚味。下次食都會再叫依個餐。發
相信係黃竹坑做野既朋友都知,黃竹坑係冇野好食,美食沙漠黎。
就算開左新商場其實選擇得好少。

去到餐廳拎外賣,員工有禮,見到佢地個廚房都幾乾淨。

Set  B
發現左依間餐廳真係好,黃竹坑朋友都一定要試一試佢!
已經約定同事下星期試下佢既牛了。
2024-02-23
外卖自取
Set  B
  • Set B :''E-fish-ciency'' 「香煎深海魚柳 . 盛宴」
2024-02-14 104 浏览
收到傳單,跟住傳單上面個WhatsApp 落單,去到位即刻有得拎,返到公司一打開個餐盒,超多餸,食到好飽,超好味,雞扒超好食,好 juicy!希望 keep 到水準!下次會再試其他餐。
2024-01-27 108 浏览
最近去咗黃竹坑返工,發現真係好難搵到好嘢食,呢區真係好難搵嘢食,就算外賣都要等好耐,最近就算開咗新商場,餐廳質素都唔係好高,而且真係太多人。在袋鼠發現呢間外賣餐廳,食過一次牛肋條覺得好正,今次試吓食雞扒。口味上唔係一般茶餐廳嗰隻,偏向於高級健康餐廳風格,雞扒好明顯係用焗爐即刻烤,甜粟米都係烤,沙律新鮮種類多,但如果醬汁有得揀會更加好,整體比較注重食品品質及賣相。價錢合理,但係品質對得上價錢嘅。可以返兜。
可以返兜。
邪惡烤雞扒