同好朋友慶祝生日🎂特登去咗元朗呢間日式燒肉❤️叫咗二人餐🤤🥗蜜桃蟹籽沙律呢個餐有幾款和牛同海鮮:🐮A5鹿兒島和牛西冷(四切)✅肉質軟腍🐮十勝和牛貝肉(四切)✅超級爽口🐮十勝和牛肉眼頂(四切)✅牛味濃🐮和牛眼芯 (四切)✅肉味濃有咬口🐷米豚肉眼✅不過不失😋珍寶元貝✅新鮮爽甜🦞澳洲龍蝦尾✅彈牙鮮美個人覺得個set幾抵,仲可以一次過試到唔同部位和牛🍺特飲/生啤🍨和風雪糕🍍燒菠蘿🍚溫泉玉子紫菜飯個人推廣 A5鹿兒島和牛西冷 ⭐️⭐️⭐️肉質好嫩滑🤤🤤入口即融仲開得好夜下 Happy Friday同朋友去食吓燒肉飲下啤酒吹下水 啱晒~值得再去!!
同好朋友慶祝生日🎂
🐮和牛眼芯 (四切)✅肉味濃有咬口
🐷米豚肉眼✅不過不失
😋珍寶元貝✅新鮮爽甜
🦞澳洲龍蝦尾✅彈牙鮮美
個人覺得個set幾抵,仲可以一次過試到唔同部位和牛
🍺特飲/生啤
🍨和風雪糕
🍍燒菠蘿
🍚溫泉玉子紫菜飯
個人推廣 A5鹿兒島和牛西冷 ⭐️⭐️⭐️
肉質好嫩滑🤤🤤入口即融
仲開得好夜下 Happy Friday同朋友去
食吓燒肉飲下啤酒吹下水 啱晒~
值得再去!!
2024-08-21
庆祝纪念
生日
2024-08-25 809 浏览
點咗個大阪城盛盒,真係好過癮!三層肉好豐富,十勝和牛嘅肉眼頂嫩滑多汁,薩摩雞腿肉滑不留渣,米豚五花油香四溢,超正!仲有嗰和風牛油果紫菜沙律,半個牛油果熟得啱啱好,口感軟滑又帶點奶油香,配埋爽脆沙律同清新酸甜醬油,開胃又解膩。最後嗰蟹味噌甲羅燒,自己親手燒,香味慢慢飄出來,濃鬱又帶點蟹嘅鮮甜,真係好滿足啊!
2024-08-25 660 浏览
在元朗少有的高質素的燒烤食店,食材、服務及座位是不錯,我們選了套餐食物,提出來的肉類款式多及味道不錯,燒烤期間,服務員也主動換燒烤網服務,是值得一讚,總括以這個價錢食到這質素食材及服務是開心,所以當日晚餐也享受.
  • 十勝和牛肉眼頂
  • 和牛眼芯
  • 龍蝦尾
🍱一人盛套裝😋叫左兩個套餐,套餐黎講其實幾抵食,價錢唔貴之餘套餐既種類都多,有肉有海鮮,仲可以跟多個紫菜飯,其實都幾滿足。🦀甲羅燒蟹膏的份量三四人黎講是足夠既,而且十分新鮮,美中不足的是,麵包是白麵包,雖然可以自己燒一燒,但如果可以直接配多士就更好。🦪生蠔比想像中大隻同飽滿,食得出食材新鮮之餘質素都唔錯,燒肉店黎講呢一點已經好加分。🥗蟹籽沙律😋首先先讚既係,佢真係好太份!而且有好多蟹柳同蟹子,沙律醬都好足,食到最後一啖都依然可以食到蟹柳同蟹籽。

🍱一人盛套裝

🦀甲羅燒

🦪生蠔

🥗蟹籽沙律
2024-07-27 1364 浏览
前一日訂座Book咗第二日星期四晚上食極盛2人餐(買咗OpenRice 套餐價錢$690包加一,冇Book枱嘅話現場$798),d肉都唔錯,擺盤好靚,而且出面有d日式裝飾,整體都好啱女仔/情侶打卡。套餐包一大盤前菜蟹籽沙律、3定4款牛肉+1款五花豚肉(各4件左右)、生蠔2隻+1條切好嘅北海道魷魚,生菜+翠肉瓜(各4片/塊)、2杯特飲、2個甜品(自選雪糕一球)同2個紫菜白飯。總結黎講成餐除左要挑剔果個飯唔係用珍珠米,係普通冇咬口嘅淋身嘅白飯,紫菜唔算脆口同唔肉牛x既牛角飯有麻油香,而且飯入面嘅燒肉汁又唔多,重口味嘅我地略嫌淡味。不過我地兩個女仔食得好飽,本身唔食飯都OK,而且個飯量係好大。我覺得呢間燒肉係好有誠意,特飲會用新鮮菠蘿,甜品係雪糕但佢有加紅豆蓉係底,唔hea。牛肉既質素老實講同牛x差唔多,最好食係魷魚,燒到乾身好好食!當晚係平日晚上,但成場得2枱真係好可惜呀,因為買左OpenRice 劵之後唔洗再加一,埋單唔洗$700,真係CP值高,食完就話走得,我地都呆左,而且兩位服務員服務態度都好好。撐住呀,希望下次黎食會改下個飯做珍珠米啦,話哂都係日本料理嘛,同埋醬汁方面可以多d選擇(
當晚係平日晚上,但成場得2枱真係好可惜呀,因為買左OpenRice 劵之後唔洗再加一,埋單唔洗$700,真係CP值高,食完就話走得,我地都呆左,而且兩位服務員服務態度都好好。撐住呀,希望下次黎食會改下個飯做珍珠米啦,話哂都係日本料理嘛,同埋醬汁方面可以多d選擇(佢一開始提供每人兩格醬汁碟係日式燒肉汁同類似韓式辣醬,再加枱上一樽黑椒同椒味鹽),最後私心希望可以改一款牛肉做牛舌,哈哈!

2024-07-25
用餐优惠
團購
  • 北海道魷魚
  • 和風雪糕
📍就在香港元朗❗️必食高質日式烤肉料理店❗️❤️推薦指數:⭐⭐⭐⭐⭐💯❗️食靚和牛不一定要飛過去日本🇯🇵才能吃到🙈推薦一家性價比很高,和牛🥩品質很好的日式燒肉料理店🥰☺️🫰🏻就在元朗千色店後邊,辣媽旁邊!!!好容易找到👌🏻🩷好推薦這個至尊二人前套餐只需要💰888就可以食到😋好抵食,呢個價錢可以食到咁高質嘅和牛真係好大滿足૮₍ ˊᗜˋ₎ა💜套餐包括有前菜:兩款沙拉🥗可以選擇,我們選了紫菜牛油果🥑(好大份)好fresh !💜每款肉都會有4塊~1: A5鹿兒島和牛西冷入口即溶。2:十勝和牛貝肉😍3:米豚肉眼,4:和牛眼芯夠油香😋5:還有澳洲龍蝦尾🦞和生蠔🦪每款都超好吃😋另外還有兩客和風溫泉蛋紫菜飯🍚足夠飽!最後還送兩個雪糕🍦還送特飲或者生啤🍺二選一2杯。另外只需要加💰88蚊就可以飲品放題🤣🙈升級兩小時任飲啤酒🍺清酒🍶特飲🍹Chill🍻超正燒肉🥩油香十足👍🏻一淡和牛一啖酒🍶🦞🍍🫐PS:寶子們記得午餐是不需要加一服務費哦🥰🫶🏻#烧肉#和牛#海鲜#任饮#生啤#日本餐#元朗#元朗美食#元朗必食#香港必食#香港探店#香港餐厅#香港旅游
📍就在香港元朗❗️必食高質日式烤肉料理店❗️

• 海鮮盛
  • 紫菜珍珠飯
  • 北海道魷魚
2024-07-13 852 浏览
日本燒肉 邊食和牛邊打卡比呢個裝修吸引咗入嚟 小橫町風格座位寬敞,而且可以叫二人套餐非常方便🥑和風牛油果紫菜沙律 前菜係清爽嘅沙律配上牛油果、紫菜、生菜味道酸酸甜甜,健康同開胃🐂A5和牛西冷和牛西冷油脂分布平均,超香油脂味 食落去鮮嫩多汁,好順滑,感覺入口即溶1,仲要大塊,呢個係必試!🐂十勝和牛眼芯呢個部位食落去口感有彈性,肉質細嫩,咬落去多汁,亦都唔會有好韌🦞珍寶元貝元貝好大隻同牛油蒜蓉一齊燒!味道真係好夾 職員都會幫手燒下食落去好新鮮,而且亦都唔會過硬肉質彈牙,而且鮮甜🦞龍蝦尾 龍蝦肉質彈牙,細細件一啖食到,店員推薦上最後可以加牛油或者黑椒調味,食落去好新鮮,而旦啖啖肉好滿足🍚溫泉玉子紫菜飯上面鋪上紫菜同埋一隻溫泉蛋同紫菜飯無融為一體,配上燒肉好送飯整個環境好似去咗日本食燒肉咁呢度嘅設計真係花咗好多心思,而且嘢食又新鮮 下次會帶埋屋企人再戰!
日本燒肉 邊食和牛邊打卡
比呢個裝修吸引咗入嚟 小橫町風格
座位寬敞,而且可以叫二人套餐非常方便

🥑和風牛油果紫菜沙律
前菜係清爽嘅沙律配上牛油果、紫菜、生菜
味道酸酸甜甜,健康同開胃

🐂A5和牛西冷

🐂十勝和牛眼芯

🦞珍寶元貝
元貝好大隻同牛油蒜蓉一齊燒!
味道真係好夾 職員都會幫手燒下
食落去好新鮮,而且亦都唔會過硬
肉質彈牙,而且鮮甜

🦞龍蝦尾

🍚溫泉玉子紫菜飯

整個環境好似去咗日本食燒肉咁
2024-07-12 647 浏览
講真日式燒肉好難唔好食,但呢間算一般囉!咁今日放假和我娘親食午餐,平時去開富達那間九丁目日本料理,但今日心血來潮想食燒肉所以來咗呢間試下(應該係姐妹店)環境都叫做ok嘅不過燒烤爐細咗啲有任飲套餐,呢度比較似飲酒地方多啲!餐飲叫咗提子和百香果,百香果比較好飲我和媽媽點咗個自選套餐,分別係a選1種肉(主要牛肉)和b3種肉(豬牛雞都有)肉係ok嘅不過我媽牙齒唔好食唔到牛舌,配套都比較差剪刀都無把要問人拎,醬汁得一種比較少,侍應得一兩個好似好忙咁!(另一個有啲似老闆)價錢唔算貴,兩個餐200$有找(日式燒肉算平)公平啲講日式燒肉無話好唔好食,但可以係醬料上下工夫(所以味道比3⭐️)

環境都叫做ok嘅

不過燒烤爐細咗啲

有任飲套餐,呢度比較似飲酒地方多啲!

餐飲叫咗提子和百香果,百香果比較好飲

2024-07-09
午餐
2024-07-03 457 浏览
店名: 九丁目燒肉料理地址: 元朗西菁街10號好順泰大地下57-58號舖輕鐵大棠路站,行5分鐘環境: 4/5價錢: 4/5味道: 5/5入咗嚟元朗一日遊,搵到呢間隱世日式燒肉店🥓,裝修日本風🇯🇵,環境好舒服。入到去座位好寬敞,嘢食種類多,仲有好多套餐、散叫選擇👍🏻。如果有選擇困難,可以推薦直接嗌套餐🙆🏻‍♀️,呢間絕對可以一試❗️燒肉豐盛二人餐🌟$1288和風牛油果紫菜沙律❤️❤️❤️❤️前菜係清爽嘅沙律🥬,配上牛油果、紫菜、車厘茄、生菜。味道酸酸甜甜,健康同開胃🫶🏻原件18cm A5和牛西冷❤️❤️❤️❤️❤️和牛西冷油脂分布平均🥳,食落去鮮嫩多汁,好順滑,感覺入口即溶👅,仲要大大塊,呢個係必試👀十勝和牛眼芯❤️❤️❤️❤️❤️呢個部位食落去口感有彈性,肉質細嫩,咬落去多汁,亦都唔會有油膩感😻十勝和牛橫膈肌❤️❤️❤️❤️和牛橫膈肌食落去有口感,呢個部位比較有韌性。油脂較少,如果你鍾意少油脂嘅和牛,呢個部位就好適合你🌟薄切牛舌芯❤️❤️❤️❤️牛舌肉質十分彈牙,再加上佢嘅調味令到牛舌嘅鮮味更加突出🧂,薄薄一片比較冇負擔感🙈米豚五花肉❤️❤️❤️❤️肥肉唔算多,肉質香軟,如果唔食牛肉嘅朋友呢一個就好適合你。食落去好有口感,比較有韌性🐵日本生
店名: 九丁目燒肉料理

十勝和牛橫膈肌❤️❤️❤️❤️

薄切牛舌芯❤️❤️❤️❤️

米豚五花肉❤️❤️❤️❤️

日本生蠔❤️❤️❤️❤️
生蠔新鮮,而且大大隻,佢亦都有配搭牛油同蒜蓉,加落去一齊燒🔥。食落去亦都唔會有腥味,呢個絕對一試🫶🏻

珍寶元貝❤️❤️❤️❤️❤️
元貝大大隻,呢個絕對要同牛油蒜蓉一齊燒❗️好match❗️元貝食落去好新鮮,而且亦都唔會過硬,肉質彈牙,而且鮮甜😻

龍蝦尾❤️❤️❤️❤️❤️
龍蝦肉質彈牙,店員亦都有推薦👍🏻最後可以加牛油或者黑椒調味,食落去好新鮮,而且啖啖肉好滿足👅

溫泉玉子紫菜飯❤️❤️❤️❤️❤️
入面有一大碗飯上面都鋪上紫菜同埋一隻溫泉蛋🥚,蛋漿同紫菜飯🍚融為一體,配上燒肉食好match!食到想encore多一碗!

野菜拼盤❤️❤️❤️❤️
有新鮮嘅生菜同埋菠蘿,燒菠蘿🍍好吸引同多汁。食完晒啲燒肉可以解膩,而生菜🥬亦都可以配搭燒肉一齊食。

士多啤梨荔枝梳打❤️❤️❤️❤️
呢杯嘢飲一上黎,就見到大大杯,打卡一流。味道唔會過甜,入面亦都有士多啤梨🍓果肉同荔枝。

草莓奇異果梳打❤️❤️❤️❤️
呢一杯酸酸甜甜🥝,配搭燒肉十分解渴,甜度適中。

和風雪糕❤️❤️❤️❤️
店員話有牛奶味、朱古力味同曲奇味。我哋就揀咗朱古力味🍫同曲奇味🍪。食完燒肉再食雪糕好滿足,係一個完美嘅飯後甜品

限定優惠⏰
而家滿$150每位,可以加$88升級2小時任飲生啤、清酒和特飲。見到都好多人有用升級優惠,大家嚟到可以一試!
2024-07-02 374 浏览
今日來到元朗陀地朋友推薦的餐廳,裝修很日式,好像去了日本的感覺,建議晚上燈籠都亮燈時來打卡,好有氛圍感進店時看到一對老爺爺老奶奶在認真選擇燒肉套餐,連老人家都會來吃的燒肉應該就是嫩滑好吃的燒肉了我們叫了至尊二人餐,前菜有蜜桃蟹籽沙律,燒肉包括有和牛各個部位還有海鮮龍蝦和生蠔🦪,美味的燒肉配上溫泉蛋紫菜飯超滿足飲品都有多種選擇,我們選了清香怡人的西柚青檸梳打水和香甜濃郁的抹茶忌廉紅豆冰,吃飽喝足再加上兩客綿綿滑滑的牛奶雪糕
2024-06-23 359 浏览
差唔多平半价每次黎都咁多人好彩book定位呢個二人餐真係抵食到好飽好好食滿滿的和牛香味差d入口即溶d員工仲幫你排好隊食米豚肉眼先再食十勝和牛肉眼跟住上品和牛肉眼之後到luerdao和牛A5西冷🤩之後再到海鮮次序真係排得好好
2024-04-14 552 浏览
為食妹👧🏻呢日嚟到元朗想一嚐燒肉嘅滿足😋冇諗到64蚊就食到A4和牛🥩!依家午市仲有半價優惠❗️一至五仲唔洗加一添🤩❗️大家去之前記得留意佢地嘅社交平台睇下仲有冇呢個優惠啦😗~🥩自選燒肉套餐A(8選3) $104👅和牛肉眼芯 個人最大推!肉質夠稔,油脂超夠!入口即溶,一啲都唔韌🤤!👅和牛橫隔肌 相對肉眼芯油脂冇咁飽滿,適合唔太中意油冧冧嘅大家☺️~👅上品牛胸腹超厚肉,厚得嚟唔韌,加埋黑椒,味道勁出😋!🥩自選燒肉套餐A(1款) B(2款) $64👅和牛肉眼頂正常發揮😌!👅中落牛舌好食!燒得啱啱好,肉質稔而彈牙😉!👅牛舌根比起中落牛舌細塊啲,個人認為較中落牛舌出色,中意牛舌嘅各位呢兩款必選👍!以上燒肉定食配味噌湯、甜品、餐飲、紫菜飯**改配溫泉玉子紫菜飯加10蚊*改配溫泉玉子手打烏冬加18蚊

🥩自選燒肉套餐A(8選3) $104
👅和牛肉眼芯
個人最大推!肉質夠稔,油脂超夠!入口即溶,一啲都唔韌🤤!
👅和牛橫隔肌
相對肉眼芯油脂冇咁飽滿,適合唔太中意油冧冧嘅大家☺️~
👅上品牛胸腹
超厚肉,厚得嚟唔韌,加埋黑椒,味道勁出😋!

🥩自選燒肉套餐A(1款) B(2款) $64
👅和牛肉眼頂
正常發揮😌!
👅中落牛舌
好食!燒得啱啱好,肉質稔而彈牙😉!
👅牛舌根

以上燒肉定食配味噌湯、甜品、餐飲、紫菜飯*

*改配溫泉玉子紫菜飯加10蚊
*改配溫泉玉子手打烏冬加18蚊

2024-02-03
午餐
2024-02-17 396 浏览
第一次送上台的食物唔係好熱,要求服務員重新加熱之後,真係好好味, 因為聽朋友講嚟呢度食,調味料好緊要, 同服務員講我要去最好味嘅三種調味料佢都肯畀我; 服務算好好㗎喇, 埋單都畀咗50蚊貼士, 下次會再嚟
  • 蟹籽沙律
2024-02-01 410 浏览
今日星期日,一家三口去食自選燒肉午餐,有和牛西冷、和牛肉眼芯、和牛橫膈肌、和牛貝肉、和牛肉眼頂、和牛肩肉、和牛小排、和牛胸腹、牛舌和牛肋條….等等。除咗牛肉,仲有雞腿肉、五花腩、豬頸肉等等。午餐定食可以選擇以上食物兩碟至四碟,我一行三人,所以可以揀12碟,試到咁多唔同嘅款,好開心。每一款都好好味,各有特色。除咗主菜燒肉,仲有紫菜日本米飯、麵豉湯、沙律、餐飲。老闆仲送多一碟有繪圖嘅雪糕俾小朋友,老闆好細心,見到小朋友攞住隻毛公仔,知道佢好鍾意,就畫咗上隻碟度,好有心思。伙計好有善,服務好好,上菜快,有禮貌。食材好新鮮,雪花和牛肥瘦相當均勻,好有牛肉嘅新鮮香味,切成薄片,入口即溶。鍾意食牛肉嘅一定要你試下。

2024-01-29 286 浏览
燒肉其實都唔係要去日本,佢間油質素嘅居酒屋都一樣食到靚牛肉凍蕃茄呢個前菜之前喺日本食過真係好好食,然後喺香港去親居酒屋都一定會叫黎食,再加上食燒肉食得多會比較膩,就一定要配呢一個前菜嚟清一清口腔嘅膩感甲羅燒呢度可以嗌甲羅燒自己燒,不過就略嫌麵包有啲硬,但係蟹膏味道都唔錯,好有鮮味我哋叫咗好多款唔同嘅牛肉,入口都唔錯,呢個嘅價錢食呢個嘅質素係合邏輯,份量亦都唔少,除咗肉類之外,仲有雞皮,呢樣真係有驚喜,因為佢係成塊雞皮俾你自己慢慢燒除咗以上都仲有海鮮,蔬菜類俾你選擇,食物款式都多,強烈推介大家過嚟試一試
燒肉其實都唔係要去日本,佢間油質素嘅居酒屋都一樣食到靚牛肉

凍蕃茄

甲羅燒