2022-10-28
平時經常係銅鑼灣行街,比較多連鎖店舖,今日想轉下口味,搭叮叮過黎,試吓好嘢😋。行經其中一個街口,見到一間幾有日式風味既小店,居酒屋style,店舖簡約,坐得舒服,餐廳服務態度熱情,耐心教我地掃code落單,準備開始食啦!和風什菜沙律等緊主食之前,可以嗌定作為開胃菜,蔬菜、青瓜同埋沙律醬既配搭非常不錯,為晚餐作為一個好既開始!牛肉壽喜燒筆者好鍾意食壽喜燒湯,湯內有好多蔬菜,加埋粉絲底,入口清甜,又唔會覺得豉油落得太多,加上豆腐、溫泉蛋,整體質素不過不失,大家可以一試!醬燒雞扒拉麵既然試得日式美食,拉麵梗係唔可以唔嗌,今次筆者嗌咗地獄湯底,配合筆者辣口味,拉麵入口煙靭爽口,雞扒亦係味道濃郁,而且價錢親民,除咗拉麵,亦都可以選擇烏冬!🤤🤤小食類和風辛味軟殼蟹(配辣蟹籽醬)芝麻蝦多士先講吓軟殼蟹,食落去嗰陣都幾有驚喜,外表酥脆,一咬落去就有好多蟹膏流出黎🤤🤤應該係成晚最意想不到嘅食物,都係個句,以親民價錢可以試到咁高質嘅食物,真係又抵又好食😋蝦多士就係作為今次晚餐嘅甜品,咬落去有原隻蝦係入面,味道可口~
和風什菜沙律
牛肉壽喜燒
醬燒雞扒拉麵
小食類
和風辛味軟殼蟹(配辣蟹籽醬)
芝麻蝦多士