2023-01-31
見到呢一個古色古香嘅門面 已經感受到入邊一定係一間有特色嘅餐廳😆 原來係一間川菜火鍋店 見到價錢幾抵食真係決定一試👍🏻火鍋湯底價錢由$106起 唔使再揀右揀 我哋決定試三國演義鍋 一次過可以食哂3款口味嘅湯底👅 三款口味嘅湯底係麻辣同另外4款湯底揀兩款 我哋最後試咗蕃茄 菌湯同輕成都口味嘅麻辣湯👍🏻 個人比較鍾意食菌湯 麻辣唔食得辣嘅朋友揀輕成都口味都OK 唔會太辣🤓火鍋配料價錢都唔貴 而且佢仲可以揀大份或者小份 幾flexibile👍🏻 我哋今晚就食咗招牌手切牛肉 新西蘭高鈣羊肉 沙巴魚 鮮蝦 萵筍 潮汕牛肉丸 鮮香菇😋 手切牛肉嘅牛尾牙味都幾出眾 另外潮汕牛肉丸都係推介 非常彈牙多汁👅食完火鍋仲可以叫甜品 叫左冰粉同紅糖糍粑🥰 冰粉嘅配料都幾多 仲有山楂提子乾等等 甜甜地正好解辣🌟