呢間係九龍港島都有唔少分店行過都坐滿人 店外既麵包櫃睇落d麵包大大個 好似好吸引今次就黎食咗個午餐加個菠蘿包不過食落唔好食 比佢個賣相呃咗$70午餐包飲品包湯叫咗個生炒骨飯生炒骨炸到有d硬皮厚而肉少 仲有好多舊都有一大舊骨食落好唔滿足個汁唔知係咪菠蘿唔令有d過酸😢雖然個色水賣相睇落好令但食落有d失望個菠蘿包係出面櫃望落已經好吸引大大個賣$11 堂食加$1不過因為唔係新鮮出爐即上上碟已經凍咗咬落個菠蘿皮唔夠牛油香同硬唔夠鬆跪 仲有d界口包心都算軟熟雖然size 大大個不過唔夠好食 只係一個size較大既普通菠蘿包
呢間係九龍港島都有唔少分店

包心都算軟熟
雖然size 大大個
不過唔夠好食 只係一個size較大既普通菠蘿包
2024-06-22 238 浏览
琴日6月21日去食晚餐食,咖哩豬扒意粉好味但意粉是凍的豬扒是暖的。常餐正常冇特別,另外菇菌蝦球湯飯普通,凍檸茶唔夠檸檬及冇乜茶味。最特別係侍應哥哥將掉左落地下的餐牌執起就直接放回枱面,完全冇清潔就放回餐枱上,問題是我唔知地下有餐牌已採踏了多次十分污穢及整個過程係我地面前做。呢間鋪真是唔掂唔會再去。
2024-06-19 286 浏览
九龍餐室版圖越嚟越厲害👍🏻我都幫襯過唔少分店,尖沙咀依間第一次去。閒日當日起碼七成以上係遊行,超旺場我哋依啲本土人都算係稀客。餐廳面積不大,拖移枱之間都相當逼夾,就算卡位都比平常嘅細。連唔肥嘅我都坐得相當辛苦,衛生真係麻麻哋,成地都係垃圾,張枱都係痴痴立立。下午茶時段正來得好,不想食太多點左白汁吞拿魚碎蛋三文治 $45熱鴛鴦白汁吞拿魚碎蛋三文冶老實講呢個份量我真係唔收貨,啲餡只有薄薄一層,好似只係食緊兩片好厚嘅扒三文冶,幸好三文治煎香脆可口,富牛油香,但饀料少到不值一提吧!熱鴛鴦溫度足,味道比較苦澀,花奶略少所以口感不夠滑溜。整體而言呢間分店比其他店質素較差。因為佢哋定位以遊客為主,以致出品都係是是但啦。

九龍餐室版圖越嚟越厲害👍🏻

我哋依啲本土人都算係稀客。

下午茶時段正來得好,不想食太多點左

白汁吞拿魚碎蛋三文治 $45

熱鴛鴦

白汁吞拿魚碎蛋三文冶

熱鴛鴦

溫度足,味道比較苦澀,花奶略少所以口感不夠滑溜。

2024-05-27 238 浏览
永遠避雷這家店,對旅客態度極差,進門坐下後就跟沒看見我們一樣,等到我們把其他吃的拿出來準備拍照,就過來了說不能帶外帶食物,然後每次路過都是斜著眼睛看我們一眼?問小哥要了三杯水,每一杯都是重重的砸在桌面上的,水撒了一桌也跟沒看見一樣,菜品也就一般,都是預製菜。當時時間太晚就隨便找了一家店,沒想到是這個樣子,後面端菜過來的小哥還好點,還能正常交流。反正下次也不會再來了,影響心情,過來吃飯就考慮一下再進來吧눈_눈
2024-05-04 295 浏览
五一我和我的几个朋友从大陆过来旅游的,住在尖沙咀,早上偶然找到这家餐厅吃饭,服务员态度非常不友好。首先是我们的餐还没点完他就莫名其妙地跑走了,把我们愣在原地。然后吃完饭我们想找个卫生间去上,走到卫生间,看见门口挂了着一个牌子写着没有咸水,由于我们不知道咸水是什么意思,然后就想找那个服务员请教一下,没想到他态度很不耐烦地说:“你看不懂中文啊?”我说我看得懂但是不知道什么是咸水,然后他说就是没有水,于是我们就离开打算回到座位,但是没想到的是,他转过身就满餐厅到处跟别的店员说他们不知道咸水是什么。之前对香港的感觉一直很不错,但是在这家店的经历简直使我的印象跌倒谷底

2024-01-01 918 浏览
晚餐叫左3個Dinner Set包一個菜+飯+餐湯+飲品魚香茄子鮮蝦煲,勁油,食到成口油,無乜魚香味,只係辣辣地嘅芡汁,唔掂!臘肉肥牛炒芥蘭煲,個肥牛幾香滑,芥蘭都唔錯!牛扒吉列蝦飯,普通牛扒冇乜特別,吉列蝦有兩條,好厚粉!侍應要求快快快同快,完全趕客咁!
晚餐叫左3個Dinner Set
包一個菜+飯+餐湯+飲品
臘肉肥牛炒芥蘭煲,個肥牛幾香滑,芥蘭都唔錯!
牛扒吉列蝦飯,普通牛扒冇乜特別,吉列蝦有兩條,好厚粉!
侍應要求快快快同快,完全趕客咁!
东西是真的很难吃 其他人反馈的极度难食一点都不假都是游客在排队 千万不要浪费时间排这家 真的很难吃服务也是极度极度差 可以说根本就没服务 甚至是负分的服务从来没喝过这么难喝的柠檬茶 就是逛着逛着看到很多人在排队进了餐厅结果上店铺一查才发现踩坑了硬着头皮点了两份吃的 直接踩雷边上桌的也在吐槽这个店很难吃在那边吐槽说实在吃不下了还在说要查查香港浪费粮食会不会被罚款 笑死出来看到还有几十个人在排队立刻就想大喊一声 快跑!!!
东西是真的很难吃

边上桌的也在吐槽这个店很难吃

在那边吐槽说实在吃不下了
还在说要查查香港浪费粮食会不会被罚款 笑死
出来看到还有几十个人在排队
立刻就想大喊一声 快跑!!!
2023-11-13 524 浏览
未試過食咁難食既炒飯 最普通嘅茶餐廳都好食過佢幾倍🫠啲飯又爛又濕 仲炒吾勻 難以入口 食落一舊舊🤬攞三隻白烚蝦仁就話蝦球 簡直冇誠意🤬價錢完全唔成正比 20蚊我都唔會比🤬員工態度低劣 將張單一野掉落黎🤬千祈唔好再去食呢間垃圾 食兩餸飯好過👍🏻
未試過食咁難食既炒飯 最普通嘅茶餐廳都好食過佢幾倍🫠
啲飯又爛又濕 仲炒吾勻 難以入口 食落一舊舊🤬
攞三隻白烚蝦仁就話蝦球 簡直冇誠意🤬
價錢完全唔成正比 20蚊我都唔會比🤬
員工態度低劣 將張單一野掉落黎🤬
千祈唔好再去食呢間垃圾 食兩餸飯好過👍🏻
蝦醬燒肉蝦球炒飯
食LUNCH食到悶唔知食咩好... 好多年無食過呢間喇 諗住會一會佢啦是日午餐$68 凍飲+$3 Total $71一個lunch.... 叫左個照燒汁烤鰻魚伴原塊大雞扒跟意粉湯好咸 雞扒好咸 個汁好咸 唔識欣賞…. 仲要排左20分鐘
食LUNCH食到悶唔知食咩好...
好多年無食過呢間喇 諗住會一會佢啦

叫左個照燒汁烤鰻魚伴原塊大雞扒跟意粉
湯好咸 雞扒好咸 個汁好咸
唔識欣賞…. 仲要排左20分鐘
2023-08-07
2023-07-02 747 浏览
午餐同晚餐menu一樣,夠膽死晚餐收貴三,四十蚊,都算,食物完全係垃圾級,塊雞扒凍冰冰加鞋嘅,麥記都好食過佢,埋單一睇張單仲搏大霧加多三蚊外賣錢,好彩睇一睇,下次請都唔食。
2023-06-29 501 浏览
呢間真係勁👍由早、午、晚、宵夜都排隊,之前去過服務真係一般,忙到想答你都無時間,落單更加要快啲,今次去有D改變,有禮貌左,工作主動很多,我真係明白的,每日咁多客人,不停工作可以理解,只係改變少少,客人真係多左好多👍👍成功要保持加油💪講返食物,到晚市尾聲,湯依然咁濃足料👍檸檬茶亦夠茶味,食物方面都不錯,加油
食物味道非常一般,但價錢絕對唔係茶記級,普通下午茶熱飲要$58。冷氣唔夠,食到出晒汗!店內衛生環境頗差洗,好多類似蚊知嘅嘢飛來飛去!夥計非常冇禮貌,掛住嘻哈大笑傾偈!地下濕滑又唔抹乾!洗碗似是外藉人,菲律賓或者尼泊爾之類,同樓面呀姐掛住傾計!一定唔會再幫襯!
2023-06-02
下午茶
2023-05-20 397 浏览
本人香港土生土長最鍾意痞茶記,深知香港茶記文化態度一般都唔會好得去邊,但呢間野服務差到我咁大個仔要第一次上Open rice寫食評,坐低30分鐘,叫左3-4個staff幫幫手寫野,個個都話一陣,其中一個男經理仲要串到問我係咪見唔到佢拎緊杯水比客,真係差到請我都唔食
2023-05-19
午餐
2023-03-27 595 浏览
作為一個茶記愛好者又成一個健人最鐘意就係食呢個手撕雞蕃茄湯通心粉早餐可配雙蛋同餐包手撕雞唔只得胸雞部分而且分量適中蕃茄湯有蕃茄薯仔本人所以口感唔會好悶得黎又唔會死鹹太陽蛋正常發揮餐包有驚喜,表面焗到香脆可口入面唔算超軟身但有咬口 扎實有麥香味食完都會有飽足感-全個餐都係滿滿既蛋白質所以最岩注重健康既健身人士食但呢個早餐成日好快就無9點去都可能已經無曬所以成日都失望而回-環境好多卡位, 地方都闊落但人流好多間中門口排2-3個人但好快有位 但早去就唔洗排
作為一個茶記愛好者又成一個健人

所以最岩注重健康既健身人士食
但呢個早餐成日好快就無
9點去都可能已經無曬
所以成日都失望而回
好多卡位, 地方都闊落
但人流好多
間中門口排2-3個人
但好快有位
但早去就唔洗排
2023-03-16
早餐
2023-02-05 719 浏览
在尖沙咀行行下街覺得餓,想搵間茶餐廳食下下午茶,點知周圍都好多人,見呢家滿座但咁岩有人走就試下。一入去見到都好多卡位,座位是比較舒服,但環境衛生方面有待改善。今次我地叫下午茶諗住嘆下,又見門口有出爐麵包,所以點了一個「低糖紅豆扭包」及「足八吋熱狗+紅豆冰」。(留意: 堂食麵包要加$1)「低糖紅豆扭包」是好吃,唔太甜 味道岩岩好,麵包都好鬆軟。但熱狗方面就係個八吋係特別d,味道正常,另外紅豆冰就因為下午茶餐唔洗加錢就叫左,但隻杯就好silm😅
(留意: 堂食麵包要加$1)

「低糖紅豆扭包」是好吃,唔太甜 味道岩岩好,麵包都好鬆軟。

2023-02-04