招聘中
月薪 (面议)
$12,000-$15,000
月薪 (面议)
2024-02-29 124 浏览
雖然三文魚唔算話非常鮮味,味道比較淡,勝在會配埋兩包豉油同Wasabi 。份量都足夠一般女士,係一個on diet清淡嘅選擇!另外以前加筷子要加一蚊,最近就好似唔使加一蚊,佢問你有需要就會比埋

份量都足夠一般女士,係一個on diet清淡嘅選擇!

三文魚丼飯
三文魚丼飯
2024-01-30 91 浏览
去到呢家嘅外帶餐廳,心諗:今日要嚟點新鮮勁!洗完眼就揀咗幾款,心思思要試下佢哋嘅手藝。三文魚壽司一咬落去嘅感覺,哥哥,真係咁滑咁嫩🍣,個瞬間俾佢俘虜咗。再嚟個腐皮好似送到喉嚨嗰一刻,就感覺到個口感Q彈得嚟,味道仲有點醇香,食得我心水直流。星鰻?嗚哇!講真,呢個可能係我食過最soft最juicy嘅鰻魚,每一口都平衡得嚟又得意。八爪魚就有啲彈牙,醬汁帶嚟嘅鮮甜味道正到喊!😋肉鬆壽司就略嫌平平,可能下次我會試下其他款。總括嚟講,每樣食物都清新得滯,好食得黎仲親民,真係令人想日日黎!又特別適合下班搵個快樂食時間,唔知不知不覺間已經食晒成盒,真係一個字:正!👌敢於試新,平民價格嘅享受,唔止飽肚,連心都暖哂。

2023-08-20 205 浏览
唔知食咩所以平平哋執幾件壽司返屋企食幾蚊件真係好平 不過質素就平平無奇 拎咗三文魚 肉鬆 蟹籽 蟹柳 玉子 帶子 海蜇等等 全部都不過不失啦 不過關東煮都幾好食 湯底幾夠味都唔錯嘅~
唔知食咩所以平平哋執幾件壽司返屋企食
幾蚊件真係好平 不過質素就平平無奇
2023-08-05 170 浏览
三文魚好食,都幾厚飯唔會雪得太硬,又唔會一咬就鬆散平平哋,放工買10幾件填下個肚都唔錯丼飯其實都抵,但係魚生嘅份量實在比較少食完面嗰層就已經冇晒希靈魚壽司好臭 好腥唔建議食
三文魚好食,都幾厚
飯唔會雪得太硬,又唔會一咬就鬆散
平平哋,放工買10幾件填下個肚都唔錯

丼飯其實都抵,但係魚生嘅份量實在比較少
食完面嗰層就已經冇晒

希靈魚壽司好臭 好腥
唔建議食
2023-07-27 119 浏览
爭鮮外帶壽司真係平靚正,個日收工去左太子個邊有野搞,搞完都已經6點半,好想食壽司,就突然間諗起爭鮮,真係咁岩得咁橋比我見到爭鮮外帶壽司,我就買左返屋企食,我多數一買會買2盒,1盒真係唔係好夠喉,食完又唔係好飽,仲要2盒100蚊都唔駛,平靚正之選,因為我自己真係好鍾意食魚生,所以我多數會全部揀哂生野,佢啲魚生份量都唔少都幾多下,我食2盒係完全夠哂飽,爭鮮係我每個星期必食既晚餐之一,真係平靚正☝️☝️☝️
2022-02-04 597 浏览
疫情嚴重,晚市禁堂食,去爭鮮買外賣壽司,幾好生意, 都幾多人幫襯,質素一如既往, 唔錯唔錯,十件壽司跟埋,分別有兩包wasabi同兩包豉油,亦都跟埋外賣筷子,好方便,最唔方便就係到而家為止,爭鮮都淨係收現金同八達通其他電子支付方法都唔得,so sad
疫情嚴重,晚市禁堂食,
去爭鮮買外賣壽司
幾好生意, 都幾多人幫襯,

質素一如既往, 唔錯唔錯,
十件壽司跟埋,分別有兩包wasabi同兩包豉油,
亦都跟埋外賣筷子,
好方便,
最唔方便就係到而家為止,
爭鮮都淨係收現金同八達通

其他電子支付方法都唔得,so sad
2022-02-03
2021-08-27 322 浏览
平日普通walk in唔洗等,今次夜晚都要排少少隊,好快就有得入去。呢個左口魚群邊,好似有啲退步,唔知係咪轉得太耐,到我手已經冇咗嗰種油香味。口痕想食少少麻辣嘢,可以食呢個帶子裙邊,份量都OK,啲椒好多,食完大半個碟都係😂橙色嘅帆立貝,味道好似冇乜分別。三文魚腩每次都必食,今次水準一般般。三文魚呢個係未食嘅份量,我見到佢有個牌寫住成本高咗,三文魚嘅規格改變左。所以而家嘅規格就係兩塊比較厚少少嘅。咁樣嘅改變都OK,口感好咗。呢間爭先質素一時時,淘大嗰間好似好食啲。

橙色嘅帆立貝,味道好似冇乜分別。

三文魚腩每次都必食,今次水準一般般。

呢間爭先質素一時時,淘大嗰間好似好食啲。
2021-08-24
2021-07-27 194 浏览
🔴🐟 紅肉魚油脂非常高⚪️🐟白肉魚油脂同肌紅蛋白 較少。我喜愛🔴🐟 紅肉魚喇😋,所以爭鮮點咗好多碟「親子三文魚腩」,紅魚代表嘅親子三文魚腩一直最受歡迎❤️,挪威三文魚含有豐富油脂而且味道溫潤,加上日本三文魚籽,食到停唔到口。🐟極上油甘魚刺身,喺日本愛媛縣的油甘魚,肉質結實爽口,味道鮮甜👍🏻🐟比目魚二點盛,比目魚肥美,燒炙比目魚肉細嫩美,好味道❤️。sushiexpresshk#爭鮮迴轉 #好吃的壽司在爭鮮 #紅白對決 #碟碟8元
🔴🐟 紅肉魚油脂非常高
⚪️🐟白肉魚油脂同肌紅蛋白 較少。

sushiexpresshk
#爭鮮迴轉 #好吃的壽司在爭鮮 #紅白對決 #碟碟8元
  • 比目魚二點盛
  • 極上油甘魚刺身
以前最平嘅壽司就係嗰間專門食紅豆軍艦嘅壽司,後來香港就多咗呢間爭鮮,的確係變成左香港人嘅恩物,因為可以食到平價食壽司。其實呢間野個老闆都算係好有良心,咁多年來嘅壽司都係$3一粒,都冇加價,佛心價格,質素唔可以話好好,不過都叫做有塊魚生鋪埋啲飯上面,呈現壽司形態今次買咗佢哋嘅三文魚壽司, $30一盒,有10件。睇落有啲魚嘅紋,不過白色唔算清晰,究竟係傳說中嘅紅樽魚,定係三文魚呢?唔知道,可以郊遊大家評鑒一下,不過好清楚佢嘅紋係唔清晰,就如圖片所見。總括而言, $30真係好平好平好平,咁多年都冇加價,有得食算係咁,即使佢未必下真正係三文魚,不過我覺得味道都唔錯,而且咁平,唔好挑剔,唔好同其他高級三文魚壽司比較。

2021-05-24 264 浏览
有時想食吓日本嘢但又唔想堂食,想外賣。好多時都會幫襯比較平價嘅爭鮮, 佢哋嘅分店現在有很多間,連地鐵🚃站都有,其實幾方便。每件壽司只係三元一件🍣, 款式很多,隨意都能選出自己鍾意食嘅🍥🐟🐡🐠款式,可是我比較鍾情它們的三文魚飯盒(💲40),尤其是三文魚配雜錦小食嘅飯盒, 其中一款小食櫻花蝦🦐有少少臘腸感覺的質感,感覺好得意, 鹹鹹地再配埋壽司飯一齊食,味道很夾 。至於三文魚方面雖然係切到碎晒一條條,但係數量都算很多, 其他餸還有蛋絲中華沙律,蒜味螺肉及三文魚子,整個飯🍚總算超抵食,三文魚未至於到非常新鮮, 但總算達到合格以上水平。最近發現喺其他分店的爭鮮,還有近期大熱日東卷蛋糕🍰買,價錢唔算貴,不過可惜只係得抹茶和芝士味,沒有最多人愛吃嘅蜜瓜味。另外仲有個玫瑰花🌹造型嘅朱古力蛋糕🍰,只係十元一個,但係沒有買來試所以不知道味道如何。總結係,以這個價錢能食到這種味道level,已經算好ok。當然不可以與其他高級日本食肆相比,只係果腹及過下口癮,爭鮮算合格。
有時想食吓日本嘢但又唔想堂食,想外賣。

總結係

2021-05-21
其他
2021-03-12 237 浏览
Jon仔第一日轉去太子花墟附近補習,補完已是六點半,在附近隨便買吃的就好。☺️爭鮮不是第一次吃,買了五盒,共$22X💸💸💸外帶的筷子、醬油、wasabi都很充裕,感覺企企理理的。👍其實論刺身質素,現在的爭鮮並不遜色於元字頭連鎖店。油甘魚肥厚,油脂帶魚香,對得起作為今晚最貴一盒的價位。三文魚腩也很OK!帶子較薄,但價格決定一切,都是合理價。外帶壽司唯一遜色是飯,因為要冷藏,少不免乾和硬。這一點,大型超市、日系超市賣的,都一樣!習慣想吃暖飯配冷刺身的朋友,就一定要進店享用才滿足。貪快、貪就腳、貪方便、不想煮,這家仍是合理價錢的選擇!

爭鮮不是第一次吃,買了五盒,共$22X💸💸💸

外帶的筷子、醬油、wasabi都很充裕,感覺企企理理的。👍

貪快、貪就腳、貪方便、不想煮,這家仍是合理價錢的選擇!

2020-03-25 392 浏览
今日個晏就唔係好夠大份,到四點幾想揾啲嘢食吓, 唔想食燒賣魚蛋,行過爭鮮就去睇睇。原來佢出左幾個新款:豪華逸品,主要分4款,蝦,刺身,特盛同貝。 睇到佢哋每盒都大大件,很是吸引! 但都唔夠馬冀海膽壽司吸引。很是新鮮, 冇魚腥味, 因為好多 人驚海膽都係因為佢嗰陣魚腥同埋好海水嘅味道。 每片都脹卜卜令人增加食慾, 老實講佢就唔係鮮甜㗎啦但係嗰種香旭嘅海膽味好出, 飯嘅份量啱啱好唔會好大唔會好細. 食海膽通常會夾塊紫菜一齊食,依度就無

原來佢出左幾個新款:
豪華逸品,主要分4款,
蝦,
刺身
特盛同
2019-12-21 230 浏览
12月又到年尾,節日特別多,需要慰勞一下辛苦拼搏既同事們,揀左請大家食壽司,價廉物美!壽司整體味道唔錯,壽司飯又唔會硬,刺身亦無雪味,算新鮮。呢個價錢食到咁多款既壽司及小食,款式選擇又多,雖然食材廉價,但味道值得一讚!👍
2019-12-07 182 浏览
呢日小弟行過,見晚餐未有著落,所以就入去揀今晚既晚餐今次小弟就買左三文魚飯團同三文魚脆卷兩者都係飯+三文魚+紫菜,到底有咩分別呢?三文魚飯會多d,飽肚感可能會多d。不過塊紫菜完全唔得!小弟絕對唔係因為唔識meet而搞成咁,而係本身佢就已經碎哂至於三文魚脆卷呢,塊紫晴真係脆d。雖然飯係少d,但係好平均,好食!
呢日小弟行過,見晚餐未有著落,所以就入去揀今晚既晚餐

今次小弟就買左三文魚飯團同三文魚脆卷
兩者都係飯+三文魚+紫菜,到底有咩分別呢?

三文魚飯團

三文魚脆卷

三文魚飯團
三文魚脆卷
2019-11-16 189 浏览
今日差唔多到晚飯時間,但係未有餓意,所以咪係好想坐低食, 經過太子站爭鮮,就入去睇睇有啲乜嘢細細件買嚟食。見到啲八爪魚好大隻而且冇乜一pat pat嘅橙色嘅醬,唔係好似平時嗰啲,都唔知係食醬定係食八爪魚。 呢個橙色八爪魚都算係幾好味,真係食到有八爪魚原有嘅質地唔會拿到林曬, 亦都唔會過份甜, 加上有少量嘅芝麻增添香味。 本來想買卷物, 但可能夜咗真係冇選擇只係得蟹柳卷, 唔係好想食蟹柳所以就買咗要自己卷嘅三文魚手捲一塊大嘅紫菜包住兩條式中嘅三文魚條唔大唔細, 飯嘅份量都係恰到好處紫菜承諾都係有少少脆但係如果食得慢嘅話就會淋曬, 會舊手捲去都比賽一包試咗一包芥辣畀你, 我覺得食三文魚點都一定要有豉油就算一路行一路即是由去手捲到幾論盡都好。。。😒

2019-11-16