本身係好想食街邊燒賣,雖然本人唔食辣,個辣醬其實還可以,但係個燒賣實在太軟身冇口感,感覺有啲失望。平時我食鴻福堂質素嗰啲燒賣都叫做接受會繼續食,但呢一個真係唔會再食。魚旦都好普通好細粒。不過另外叫咗茶葉蛋,呢個茶葉蛋比隔籬街嗰間茶葉,味道更濃更香,值得推薦。

2022-12-10 354 浏览
偶然收工路過,天氣凍,想食下街邊小食。就去咗試,點知服務態度極差!我都只係一個認認真真買燒賣食嘅上班族,正正常常咁樣幫襯,冇得罪佢丫😢唉,食物質素正常啦,始終街邊係有少少污糟。疫情嚴重,我買左50蚊野,居然唔俾蓋我😕包起左都有塵飄入去。。失望
老實講我住喺附近,呢間嘢喺附近開咗好多年,之前叫陳記魚蛋,嗰陣時都還好但係自從轉左老細每況越下,之前好味嗰啲汁又取消晒轉咗啲唔好味嘅麻辣醬,啲燒賣由朝煮到夜晚,每一粒都入口即散,不過就算佢煮得時間啱啱好,燒賣材料都唔靚好似食緊粉,啲醬俾得少又少,最重要係佢哋態度極差,特別係嗰個肥c9,面度有一大撻雀斑嘅肥x,問多一句佢就好似得罪佢咁即刻黑晒面都算言語態度顯得10分唔耐煩每一句都喺度夾雜着一啲唔好聽嘅嘢。老實講執咗佢啦
2022-02-18 465 浏览
疫情關係大家都冇得堂食😅,咁就多咗好多外賣掃街,咁今次就寫下啲小食店。呢個「二少魚蛋」原先叫「陳記魚蛋」,以前一直食開㗎喇,不過轉咗名之後品質都一樣係咁好食👍🏻👍🏻我最鍾意食佢個撈麵,再加一個牛柏葉咁樣可以叫個醬汁,佢嗰醬汁係非常之出名。印尼撈麵好彈口,牛柏葉都一樣,咁今次就加多個魷魚上去,一定要叫佢加醬,如果食得辣嘅可以叫佢加大啦。陳記魚蛋係靠佢個醬汁而出名,所以一定要食佢嗰張非常之好味😋,全港獨家🇭🇰環境質素🏚:❤️❤️❤️🤍🤍衛生程度🧽:❤️❤️❤️🤍🤍美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️💗抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️🤍回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️💗

環境質素🏚:❤️❤️❤️🤍🤍
衛生程度🧽:❤️❤️❤️🤍🤍
美味程度😋:❤️❤️❤️❤️❤️💗
抵食指數🤩:❤️❤️❤️❤️🤍
回頭指數🤩:❤️❤️❤️❤️❤️💗
2020-11-21 407 浏览
香港人最鐘意掃街食下小食。魚蛋燒賣就係我小食排行榜嘅首位,搵食時經過二少魚旦就忍唔住要買黎試下。今次淨係叫左魚蓉燒賣,佢個燒賣嘅魚蓉口感好札實而且好彈牙,配埋佢個沙嗲汁加少少豉油個種鹹鹹甜甜嘅味道令人難忘。價錢亦都只係正常價位十蚊七粒。唔知大家平時去小食店最愛叫咩呢?
2020-11-19