估唔到太和街市有咁多好野食🤤呢間二町屋日本野都開左好幾年,我都幫襯過佢好多次外賣‼️最常幫襯嘅就係辛辣三文魚丼‼️‼️都只係$40咋😵😵超抵食👍👍如果我叫外賣返醫院仲送埋盒紙包飲品‼️‼️非常良心‼️❤️唔好睇佢個盒以為好細盒應該唔夠飽,但打開首先見到啲三文魚粒係po滿晒成個飯面😃仲有啲日本子姜同蔥花😃三文魚粒撈埋啲辣味非常惹味‼️啲飯食落原來好多😵😵仲有加埋啲飯素,飯唔會太凍又唔會熱,啱啱好‼️加埋啲咁惹味嘅辣味三文魚粒,不經不覺已經食晒成碗飯🤣🤣食完真係好飽‼️性價比超高‼️佢仲有好多唔同嘅丼飯,有生同熟嘅都有,價錢都係$5×內👍👍
估唔到太和街市有咁多好野食🤤

呢間二町屋日本野都開左好幾年,我都幫襯過佢好多次外賣‼️

如果我叫外賣返醫院仲送埋盒紙包飲品‼️‼️非常良心‼️❤️

佢仲有好多唔同嘅丼飯,有生同熟嘅都有,價錢都係$5×內👍👍
我深深體會到,事情真係唔好睇表面!😌我經常去太和街市買餸,街市裏面都有成十間食檔,午餐時間都有唔少學生哥坐响檔前嘅凳仔堂食,我多數買外賣。一直都唔敢幫襯呢間日本魚生壽司店,怕唔新鮮肚痛!但係我太膚淺喇!見個鹽燒左口魚飯,$49咁抵食,諗住熟食安全就試咗第一次,然後就變咗常客!個鹽燒左口魚飯真係好好食,推介!燒過嘅左口魚嘅魚油香好出,同啲醬汁好夾!份量一個女人仔食啱啱好!我仲要係堂食,完全唔介意同後面買餸嘅人碰撞,就知道真係好食啦!不過我都係建議外賣返屋企慢慢嘆會舒服啲!😅今日我買咗自選魚生飯,有拖蘿蓉、三文魚籽、赤貝同甜虾,仲有五件壽司。食外賣都要有儀式感,擺好盤同大家分享!除咗紫菜碎之外,魚生飯都會放飯素,如果想口味正宗啲,我建議走飯素!至於壽司係精緻型,手握壽司並唔係機握大舊飯果種。呢個午餐我總共只花咗$108,魚生食得出處理得當,完全冇腥味,味道當然同高級日本餐廳三百幾蚊一個魚生飯係有距離,但係絕對唔會比商場裏面間迴轉壽司差,仲要比樓上果間連鎖外賣壽司店好添!
我深深體會到,事情真係唔好睇表面!😌
自選魚生飯,壽司

食外賣都要有儀式感,擺好盤同大家分享!
2023-06-26
等候时间
10 分钟 (堂食)
自選魚生飯,壽司
2022-06-05 626 浏览
好食,2月wfh開始周不時都會買呢間外賣。好抵食,個飯多到我可以分兩餐食 lol質素好過同商場另一間外賣店,支持下小店!最中意燒左口邊飯同三文魚親子丼~同埋自選飯都好抵食~
2022-04-29 414 浏览
好食,又抵食,唔係頹飯 。成日經過都想試下,終於啱時候買,第一次寫食評,因為唔想冇呢啲小店,所以推薦一下,大家多多支持。我個人鍾意食燒過嘅三文魚😗好適合我口味,同埋分量好好。賣相都好吸引。
好食,又抵食,唔係頹飯 。
2021-09-01 457 浏览
位於太和街市既呢間隱世食店竟然冇人推介過,等小編做第一個啦😌一開始新開個時同事們都嫌佢勁細碗食唔夠飽,等佢地改良左我先去試左第一次,結果真係好高評價😚🍱 醬燒帶子飯 $48因為我唔食生野,專登叫店員幫我燒到全熟佢地都ok😍落望都驚個飯會勁dry,得啲帶子係面🤭但驚喜係啲醬係晒啲帶子底,唔多唔少,岩岩好夠食晒成碗飯😬帶子食得出質素唔差,好鮮味🤤呢個價錢可以食到鋪到成個碗面都係有質素既帶子,真係物超所值🥺年輕人創業好難,希望大家多多支持🥰

🍱 醬燒帶子飯 $48
因為我唔食生野,專登叫店員幫我燒到全熟佢地都ok😍
落望都驚個飯會勁dry,得啲帶子係面🤭
但驚喜係啲醬係晒啲帶子底,唔多唔少,岩岩好夠食晒成碗飯😬
帶子食得出質素唔差,好鮮味🤤
年輕人創業好難,希望大家多多支持🥰
醬燒帶子飯
醬燒帶子飯