2024-10-03 121 浏览
距離食呢間拉面已經5個月當日食既時候 我個心就係一定要俾幫呢間野寫個食評 而今日我都心血來潮返黎寫翻咩原因一定要返黎寫呢?主要係味道唔好食令我好深刻咁記住當日叫左個軟殼蟹拉面食落就覺得中伏字面睇落幾正 但食落兩樣野又唔係咁搭一乾一濕 脆既軟殼蟹浸落湯又變又濕又淋 湯上面既配菜、味道都格格不入仲有隻蟹有腥味啊 只能說好怪 好怪⋯咁另外叫左另一碗豬骨湯拉面都叫正常拉面黎既建議大家黎到就叫返普通拉面好啦 唔好咁冒險試呢款「軟殼蟹拉麵」啦多謝大家既細閱
距離食呢間拉面已經5個月
咩原因一定要返黎寫呢?
主要係味道唔好食令我好深刻咁記住
當日叫左個軟殼蟹拉面
食落就覺得中伏
字面睇落幾正 但食落兩樣野又唔係咁搭一乾一濕
脆既軟殼蟹浸落湯又變又濕又淋
湯上面既配菜、味道都格格不入
仲有隻蟹有腥味啊
只能說好怪 好怪⋯

咁另外叫左另一碗豬骨湯拉面都叫正常拉面黎既

多謝大家既細閱

軟殼蟹拉面
做完運動比賽 cheat day想食啲碳水食啲肉唔知點解成間鋪無客無單廚房就係專心煮一個麵都可以咁出事啲麵無咬勁啲湯除左少少一般肉湯肉味咩味都唔特出拉麵店 麵普通 無麥味 無口感 無咬勁 有鹼味鷄肉普通煮熟左 無肉味 無蛋白質甜味 無調味味湯頭極其量落左肉煮過有煮過既味成間店staff勁得閒 無心煮好碗麵碗麵bear minimum 無雲吞味 無水餃味 無牛味肉 似拉麵風格先勉強話你係拉麵店咁大間鋪 咁大間廚房 咁好空間 咁少客 點解啲員工可以咁得閒 咁無野做可以咁求其煮到咁bear minimum 除左一碗麵食得飽肚既功能 其他既野咩都無 (咁我做咩唔食杯麵/出前一丁/老茶沙嗲牛麵?)到底係食物太差 無客定無客所以食物就會差飲食難做 但唔代表我想你執我想你進步但唔知你執左先定進步先我唔識理解
做完運動比賽 cheat day

但唔知你執左先定進步先

我唔識理解
2024-09-08
2024-06-22 456 浏览
昨天青衣返工🚶🏻‍♀️‍➡️🚶🏻‍♀️‍➡️🚶🏻‍♀️‍➡️,放工唔知食乜好?咁啱經過見到有我最鍾意嘅雞白湯底拉麵。咁就入去試吓。點咗一碗牛肝菌雞白湯拉麵,炸池魚同蘋果汁作為我嘅晚餐。炸池魚😋😋😋味道剛好,不會太油。其實應該要啤酒🍺🍺🍺係最匹配😂😂😂。牛肝菌雞白湯拉麵,湯頭好飲,清甜而不有油膩,拉麵硬度適中,滑嫩雞肉,煮得剛剛好。座位環境舒適,不會太逼夾,下次過嚟再試其他人氣拉麵。👍🏻👍🏻👍🏻
點咗一碗牛肝菌雞白湯拉麵,炸池魚同蘋果汁作為我嘅晚餐。
炸池魚
牛肝菌雞白湯拉麵
2024-06-21
炸池魚
牛肝菌雞白湯拉麵
2024-06-07 461 浏览
後悔無睇食評就幫襯,非常 萬分同意認同其他網友評論:此店全無服務可言,服務生態度差差差,但竟收加一服務費,難以想像如此食肆可以在貴租金嘅青衣城生存,只能講祝佢好運食物質素方面,温泉蛋牛肉飯,下午茶時間連加一收$70,質素跟其他快餐店無兩樣,性價比超級低🤮🤮🤮🤮🤮唯一可取地方係無咩人幫襯,環境舒適,但無咩人幫襯,服務生都可以無服務,實屬難得。此店屬麵屋武藏集團,但管理如此差勁,管理層有否正視待客之道
後悔無睇食評就幫襯,非常 萬分同意認同其他網友評論:

此店屬麵屋武藏集團,但管理如此差勁,管理層有否正視待客之道
2024-06-07
2024-05-17 421 浏览
去之前已經睇過下食評,大部份都係話服務態度差,本住試下心態今晚就試一試,結果真係令人大開眼界,首先因為有老人家,拎住拐杖行得比較慢,行到佢嘅出菜門口阻一阻住個長髮馬尾4眼女侍應,雖然佢有避開,但都俾佢睥一睥,隔住副眼鏡都睇到佢團火,跟住我地坐好晒,問另一個女侍應唔該佢俾杯熱水,佢答等陣,不過佢當時係向其他冇人嘅方向講,我唔知佢係咪見到啲我地見唔到嘅嘢啦,所以杯熱水佢係拎咗去我地隔離張枱,雖然俾呢2位女侍應影響當初入黎嘅興奮心情,但都希望食物令我地改觀,可惜,食物質素真係一般,試過一次就算
2024-05-13 450 浏览
行過見到有新出既 浪人蟹湯拉麵,本身係浪人fan既我忍吾住入去打卡食返碗浪人拉麵先!😍😍⭐️特製浪人蟹湯拉麵 set叫左個浪人蟹湯拉麵set, 配蟹子沙律同特飲,浪人蟹湯拉麵個湯好濃,真係好香蟹味好想飲多幾啖,碗麵有一大隻軟殼蟹,熱辣辣剛剛炸好,隻蟹都幾大隻,幾好食😋👍⭐️叉燒飯同餐牌張相一樣好多塊肉! 中間有隻日本流心蛋,撈埋d飯一齊食充滿蛋香⭐️五輪洞餃子餃子好普通,上枱時吾夠熱,只係暖暖地,無咩特別😅

⭐️特製浪人蟹湯拉麵 set

⭐️叉燒飯

⭐️五輪洞餃子
餃子好普通,上枱時吾夠熱,只係暖暖地,無咩特別😅

2024-05-12
2024-05-11 360 浏览
好入唔返青衣,是但搵間餐廳食,就食呢間,其實帶位呀,加水果d女同事都冇問題,係有一位負責出餐既男同事好有問題,佢上小食果下啪一餐放係枱跟住走左,我仲以為我做左d咩得罪佢,之後再上拉麵次次都啪一聲放低,唔會問碗麵係邊位碗麵係咩黎,佢重力放低一堆食物後就走左,我有留意佢對其他客都係一樣態度,keep住聽到啪啪啪,佢放親咩上枱都好大力,真係激死人,食物就非常一般,就算半價我都一定唔會再黎
2024-03-10 463 浏览
以前食過已經知依間冇服務,今次企係門口等安排入座,入面得一位女待應,但好似當我透明。等左陣我決定行入去同佢講”兩位”,勁黑面咁叫我企門口等。。。你係要我等都應該先打聲招呼,比個眼神手勢,一直扮睇唔到無視,我點知你咩意思,當時三分二座位都係空,我黎食飯定受氣?真係唔怪之得星期日晚市得佢哋咁清閑咁多位,果然有原因。以上內容只針對3月10號,晚上19:00當值個位女待應
真係唔怪之得星期日晚市得佢哋咁清閑咁多位,果然有原因。

以上內容只針對3月10號,晚上19:00當值個位女待應
2024-01-27 465 浏览
今天在青衣城逛街本來想去茶樓吃粵菜但是我不太餓所以打消吃粵菜的念頭然後突然發現這不起眼的拉麵🍜店我點了一個地獄拉麵🍜看起來很辣 但其實不辣😂味道不錯但份量有點小 不過很適合女生 份量剛剛好😝
今天在青衣城逛街
看起來很辣 但其實不辣😂
味道不錯
但份量有點小 不過很適合女生 份量剛剛好😝
2024-01-08 436 浏览
話說因為睇戲無端端走咗青衣,喺好趕時間之下,搵到依間嘢食,估唔到呢間新開嘅餐廳都幾有水準。我記得以前都係做拉麵,而家呢keep住都係做日本嘢。係完全冇心理負擔之下,嗌咗個拉麵,天婦羅,鐵板燒牛舌,同埋燒鰻魚。上菜速度快,而且樣樣都好好食,真係好難得!高度推薦可以再回頭!It’s very surprised that the food in this restaurant are very good. We went without any expectations. They served food very fast. The services were good.

我記得以前都係做拉麵,而家呢keep住都係做日本嘢。

2023-12-17
2024-01-02 347 浏览
新一年,帶住婆婆去青衣城散步同搵嘢食!五輪洞裝修後我係第一次食,第一感覺係服務態度很好,當有輪椅是,服務員💁‍♀️沒有不滿,不耐煩的目光,而且很好的幫我們安排座位。雖然三個人,但因為都比較細食,所以叫左兩個餐就算,電話落單都好方便!靖魚定食,味道清淡,健康。米都好好食😋。好岩老人家食!沾麵,一路俾我嘅感覺都會好濃,好咸,不過依間好好,佢嘅湯汁有三款選擇,正常湯底,濃湯汁同辣湯汁,所以可以因應自己嘅口味去選擇自己嘅湯底!另外,仲可以選擇想要嘅小食(餃子/炸雞/豚肉飯)對於胃口大嘅人仲可以選擇埋飯!

靖魚定食
天婦羅沾麵

靖魚定食,味道清淡,健康。米都好好食😋。好岩老人家食!

2024-01-01
靖魚定食
天婦羅沾麵
2023-12-09 358 浏览
同男朋友9點入黎睇下仲有無得食 驚過咗last order 問咗句 請問仲有無得堂食? 個戴眼鏡女店員 吓咗聲 有呀 求其指咗張枱 叫我哋自己行入去 嘢食算嚟得快 但個湯係暖偏凍 沾麵拉麵都係不過味道算唔錯 食飯中途叫女店員可唔可以幫我地斟水 佢望住我哋 哦咗聲 之後選擇無視 亦無叫其他店員幫手另外店員之間閒談夾雜粗口亦好大聲 覺得自己比緊百幾蚊 但食梗茶餐廳嘅服務態度質素整體嚟講 大家無視店員嘅服務態度嘅話 嘢食嘅味道ok 只係凍冰冰 熱啲嘅話還可以
嘢食算嚟得快 但個湯係暖偏凍 沾麵拉麵都係
不過味道算唔錯
另外店員之間閒談夾雜粗口亦好大聲
覺得自己比緊百幾蚊 但食梗茶餐廳嘅服務態度質素

2023-11-27 317 浏览
午餐的蒜香牛肉,叫了二十分鐘,還沒到,於是乎便找待應生幫手跟進,隨後等多三分鐘後,便上檯。但味道方面,完全無味。等了二十分鐘,滿懐希望的一餐,就此粉碎。奉勸大家不要在這五輪洞用膳,因為是浪費金錢及Quota午餐的蒜香牛肉,叫了二十分鐘,還沒到,於是乎便找待應生幫手跟進,隨後等多三分鐘後,便上檯。但味道方面,完全無味。等了二十分鐘,滿懐希望的一餐,就此粉碎。奉勸大家不要在這五輪洞用膳,因為是浪費金錢及Quota午餐的蒜香牛肉,叫了二十分鐘,還沒到,於是乎便找待應生幫手跟進,隨後等多三分鐘後,便上檯。但味道方面,完全無味。等了二十分鐘,滿懐希望的一餐,就此粉碎。奉勸大家不要在這五輪洞用膳,因為是浪費金錢及Quota

2023-11-27
2023-09-06 459 浏览
大商場內的美味沾麵跟男朋友點了2個濃味沾麵,麵質很好很特別,有別於其他拉麵的口感亦好掛湯。濃湯有鴨油,可選要/不要,我們都選了要鴨油,湯底夠熱吃不出油感。可惜地點有點遠,不然可以再去一試其他口味。
大商場內的美味沾麵

可惜地點有點遠,不然可以再去一試其他口味。
2023-09-05
2023-08-29 543 浏览
🎏麵屋武藏🥢港女已經幫襯過好多次麵屋武藏,感覺幾抵食。今次黎個晚上輕食。🥬黑松露玉子沙律 $45非常推介呢個沙律,蔬菜配搭得宜又爽脆。仲有半粒完美既溏心蛋。性價比高。🐟五輪卷(香草、比目魚)$88厚厚的比目魚配上脆脆的炸皮,肉感滿滿。份量都算不錯!🍜五輪洞拉麵 $88麵屋武藏招牌拉麵,同樣只要$88。湯頭層次分明,第一啖覺得有啲淡,但轉頭浸香味就湧出來。麵條幼身但不太掛湯。港女較欣賞佢地既小食呢!下次再試佢地其他出品!
🎏麵屋武藏🥢

🥬黑松露玉子沙律 $45

🐟五輪卷(香草、比目魚)$88

厚厚的比目魚配上脆脆的炸皮,肉感滿滿。
份量都算不錯!

🍜五輪洞拉麵 $88

港女較欣賞佢地既小食呢!下次再試佢地其他出品!