2024-09-24 0 浏览
今日同同事lunch決定去呢一間食Lunch hour大概都要排五至10分鐘到好快坐低咗我哋四個人都係食海南雞兩個同事要白飯兩個同事要油飯Peak hour嘅關係 等候時間都要耐少少不過海南雞上得好快海南雞肉質嫩口 份量都幾夠例湯鮮甜好飲 一飲就已經飲晒成碗飯嘅份量係正常 我嗌咗油飯 加埋海南雞簡直係絕配我哋四個同事一齊share咗炒通菜炒通菜就要等耐少少先上到枱不過係值得嘅 因為味道唔錯加埋佢附上嘅醬汁10分惹味😙😙😋
今日同同事lunch決定去呢一間食

不過係值得嘅 因為味道唔錯
加埋佢附上嘅醬汁
10分惹味😙😙😋

2024-09-23 0 浏览
——————————————————————<喇沙米線🌶 💲83>亞參雞飯嘅喇沙米線,湯底濃郁香濃,米線Q彈爽滑,配料豐富,不過缺點就係佢過鹹,同我平時食嘅喇沙好唔一樣,有一下感覺似食緊川菜米線,不過對於鍾意食辣嘅朋友黎講都算係OK嘅選擇,不過價錢都唔算平!<肉骨茶🍲 $86>亞參雞飯嘅肉骨茶,湯汁濃郁醇厚,肉骨入味,鮮香可口。配料新鮮,湯頭滋補。一碗熱騰騰嘅肉骨茶,暖胃又暖心。食完真係滿足,不過以午市黎講呢個價錢算係好貴!
——————————————————————

<喇沙米線🌶 💲83>
喇沙米線

<肉骨茶🍲 $86>
2024-09-03 213 浏览
今日休息,好耐冇行又一城,之前間唔中都會黎尼邊搵野食,今日想食星馬菜,直上2樓搵亞參雞飯,之前聽朋友講呢間啲嘢食都OK,今晚就試呢間啦!可能係繁忙時間,都有幾多人排隊,不過入客速度都幾快,大約等咗10分鐘左右就可入座。未食過老鼠粉,貪新鮮試吓,原來幾好味!講返服務員,我見個個都好勤力做嘢 ,值得讚吓上菜嘅服務員,叫我要小心啲,個盤有啲熱,有咩需要可以搵佢哋!今時今日做嘢有效率,態度又好嘅服務員少之又少,呢間鋪值得嘉許!👏
2024-09-02
等候时间
8 分钟 (堂食)
前幾日剛剛和朋友一起去九龍塘又一城逛商場,路經見到又一城亞參雞飯,就和朋友中午時段去試試,當時客人也是很多及要排隊,但是此店侍應就安排適合的位置給我們用膳,服務態度很好,出餐速度也是很快,我們點了一個豬手飯及一碗喇沙米線,份量適合我們的,用餐的感覺舒適及性價比高,之後一定會再次光顧
2024-08-26
等候时间
8 分钟 (堂食)
  • 喇沙米線
  • 豬手飯
2024-08-24 270 浏览
今日星期六周圍都超多人、落嚟又一城見到亞參有個下午茶餐,諗住睇吓個餐牌,有個四眼仔好熱情咁走來問我幾多位,咁就是但啦入嚟試吓,結果,點咗個咖喱雞飯,出餐速度好快,平均等咗兩三分鐘,個咖喱雞簡直有驚喜,啖啖肉,食到好滿足,今晚返去都唔使食飯喇,杯凍檸茶茶味又夠足,食到一半期間,姓黎既侍應,過嚟同我講依家做緊優惠,follow 社交媒體網站送嘢飲一杯,呢位同事好有耐性咁幫我去撳,令到我攞到兩張飲品券,可以下次再嚟用,一餐簡直好滿意,侍應嘅服務態度都好好,希望佢哋繼續努力!

下午茶餐咖哩雞飯
2024-08-24
等候时间
2 分钟 (堂食)
下午茶餐咖哩雞飯
  • 馬來咖哩
2024-08-18 288 浏览
呢間餐廳嘅海南雞飯實在令人失望,得三塊雞肉,仲要有一塊係雞皮冒充雞肉。雖然知道下午茶嘅份量會少啲,但咁嘅品質真係接受唔到。點解我哋唔可以有更多嘅雞肉享受呢?海南雞飯係一道以雞肉為主角嘅菜,應該係鮮嫩多汁,食落去令人滿足,唔係咁少得可憐。仲有,佢哋嘅通菜更加令人失望。通菜應該係炒得有鑊氣,鮮嫩可口,但呢度嘅通菜就只係「綠」熟,好似冇經過炒咁,完全冇味道,只係自己點醬就算。呢種嘅處理方法完全冇可能接受,我哋應該食到嘅係熱騰騰嘅炒通菜,而唔係咁樣冇經過烹調嘅青菜。總括嚟講,呢間餐廳嘅海南雞飯同通菜都冇達到應有嘅水平,冇可能再有第二次。我哋應該享受美食,而唔係被呢啲低劣嘅食物所欺騙。我哋期望餐廳能夠尊重我哋嘅味蕾,提供真正美味嘅食物,而唔係咁樣偷工減料,令人失望。海南雞飯啲雞肉得3塊,雖然話下午茶份量,但啲海南雞係鑲金嘅? 衰到有一塊係雞皮扮雞肉。通菜完全就係「綠」熟再自己點醬,唔係炒有鑊氣果種。總體而言,不會再有第二次。

通菜完全就係「綠」熟再自己點醬,唔係炒有鑊氣果種。

總體而言,不會再有第二次。
2024-08-18
2024-08-18 186 浏览
今日再嘗試亞叁,我一同5人黎到,好多人排隊,我地都等佐陣,之後負責排隊同事問我地如果快入座可能要分開坐,如果要一起就要等一陣,比我地選擇,我地要求做埋一起,所以等佐一陣。距地見到我地有個婆婆,知道我地要等都要坐埋一齊,於是拿坐張凳叫婆婆坐住等,好好同事,值得等,有教養品牌服務。
2024-08-15 170 浏览
一入到就有一位侍應安排入座,效率都算唔錯!然後二維碼點餐,期間我朋友想加配小食,見到餐牌寫住$39兩款小食,甘我地就自己打算點,搵唔到$39兩款小食嘅優惠,咁就舉手搵侍應,有一位姓郭嘅(應該係呢度嘅經理)我見名牌有個IC兩個字,就過嚟迎接我哋,速度都好快,佢就教我哋喺手機度落,然後幫我哋轉價錢,態度都好好,另外我朋友點咗海南雞飯,期間冇嗌嘢飲,就順便問埋嘢飲點樣轉價錢,佢都好樂意咁答我哋,而且好細心咁教埋我哋點樣落單,最後仲推介咗我哋食嗰款南洋包,真係好好食,冇介紹錯!個海南雞真係做到好滑,正!值得一讚!😋😋
2024-08-11
等候时间
10 分钟 (堂食)
用餐时段
  • 亞參去骨海南雞飯
2024-08-13 123 浏览
我把信用卡忘在餐廳了。打電話給工作人員,她向我保證他們已經為我保留了它。我剛去餐廳拿信用卡。那位姓郭的女工作人員非常友善和友善。我真的很欣賞如此優質的服務。太棒了!
2024-08-13 119 浏览
喺九龍塘上完堂,上黎food court醫下肚,見到有間亞參雞飯,門口排緊隊,諗住過睇下啦,5分鐘左右就安排好位置,真心唔算等太耐,門口有位四眼待應都幾好禮貌帶我上去坐,我問佢有咩好介紹,你就介紹我:梗係試下我哋個海南雞啦⋯⋯仲主動幫我落單!唔使5分鐘就拎到我面前!賣相就唔差,食落去仲正,碟雞超滑!配埋個汁,好好食!走嘅時候個侍應仲主動同我問係咪冇介紹錯?老實講,真係冇介紹錯。下次要帶埋我老婆過嚟試吓
海南鸡饭
2024-08-13
等候时间
5 分钟 (堂食)
海南鸡饭
2024-08-07 272 浏览
晚上去又一城戲院睇戲,貪佢戲院比較鬆動闊落,當然就喺又一城食埋晚飯先入場,上到樓上 food court 睇嚟睇去冇咪啱食,見到隔離有亞參雞飯,就入去食個海南雞飯啦~我同朋友入去,啲職員已經唔多理客人,用QRcode落單又有啲嘢落唔到,咁叫侍應啦,佢就好唔耐煩話用QRcode落單,我就話落唔到我朋友想食嘅小食,問佢係咪無,佢話有之後拋下一句咁我幫你落囉,客觀而言海南雞飯係幾好食,雞滑有味,飯又香,湯都好飲,服務就衰過無服務,見有部分侍應生好似當啲客係仇人咁。
用餐时段
2024-06-22 337 浏览
咖喱鸡饭,就是白切鸡加热一点,泡在咖喱汁中,咬开后,里面冻的。部分鸡肉有一点生,没有全熟。咖喱味道很淡,马铃薯是炸过放比较久的,入不到味道。秋葵未斩掉根部。咖喱汤汁也不浓郁,不太像自家调制的,有预制菜的味道,米饭不弹,没有嚼劲,比较干,比较硬。不推荐尝试。店员自己安排座位失误,入座后又来问我几位,门口排队客人较多,店员因此当客人面斗嘴吵架,互相埋怨。之前在其他店铺吃粉面饭都还好,不知为何如今质素这么差。

2024-06-10 379 浏览
諗住九龍塘可以平小小食個tea叫咗個$48咖喱豬扒撈麵set~出餐幾快 仲幫我我哋轉二人卡位味道方面,個咖喱辣醬好過癮惹味我哋仲加咗$39兩種小食豬肉串ok,個多士牛油太大舊,唔建議叫Overall性價比都幾高嘅
諗住九龍塘可以平小小食個tea
叫咗個$48咖喱豬扒撈麵set~
出餐幾快 仲幫我我哋轉二人卡位
味道方面,個咖喱辣醬好過癮惹味
我哋仲加咗$39兩種小食
豬肉串ok,個多士牛油太大舊,唔建議叫
Overall性價比都幾高嘅
入去坐低 5:38pm叫左野食,一路等左15分鐘個海南雞飯都未拎到出黎,我相信一間專賣海南雞飯既舖頭應該一早準備好海南雞同飯唔洗慢慢煮下麻?等左15分鐘5:55pm同左阿姐講,唔知係咪真係有幫我地問廚房,過左20分鐘5:58pm終於有個阿姐係廚房拎住兩盤海南雞飯出黎不過唔係俾我地 係俾隔離遲我地10分鐘入座既客人,我即卡大大聲同阿姐講我等左廿分鐘啦喎點解係俾佢地先? 佢先死死地氣抽一盤俾我 搞到我成個乞衣乞佢飯咁。亦令人懷疑究竟頭先個阿姐係咪真係有幫我追廚房個飯? 快快趣食完埋單,拎定張信用卡出黎,埋單櫃台姓郭既阿姐叫我自己用自助埋單埋,話唔收信用卡。下!?你台面成部信用卡機擺左出黎,而且你都擺明見到我想用信用卡俾,你同我講唔收信用卡? 擺明唔想幫客人手收錢姐? 有冇咁懶啊?以後不會再光顧!

以後不會再光顧!
2024-05-05
等候时间
20 分钟 (堂食)
  • 沒有
2024-04-12 378 浏览
諗唔到食咩走咗嚟食,安排咗我入座之後個職員話轉頭俾QR code,點知最後無返過嚟,你唔記得就唔好應承我啦阿姐。咁我唯有叫人過嚟,但係我舉手同嗌唔該嗌咗10分鐘,幾個職員都扮聽唔到睇唔到,要我用大約90分貝超大聲咁嗌唔該,先至望過嚟,而家喉嚨沙沙地有啲痛。等咗一陣,杯凍檸茶終於嚟,但係阿姐拎到嚟,倒到成枱都係茶,又飲少幾啖,個阿姐又應承換過杯俾我,結果同頭先一樣,冇咗件事。之後有個大大聲粗粗魯魯男經理拎個海南雞飯過嚟,個雞湯倒瀉晒成個盤都係湯,連隻匙羹都有。大家冇咩事都係唔好嚟呢間,搞到冇晒胃口,建議行幾步平平地食麥當勞都冇咁嬲。
2024-04-12
等候时间
5 分钟 (堂食)