2020-09-06 503 浏览
疫情下大部份餐廳都推出外賣優惠,而這間以葡國菜為主的亞蘇爾,外賣有7折優惠。假日午餐有約十款,大既百元起,還包餐湯及飲品。咖喱B牛坑腩伴脆豬包牛坑腩炆得入味又夠腍,可選配白飯或脆豬包,有名你叫脆豬真係香脆鬆軟,吸收了咖喱汁味道,十分惹味。芝士薯仔馬介休球每次過澳門都一定食馬介休球,咸咸香香既味道,加上外脆內軟的口感,裏面有一絲絲的魚肉,味道獨特,裏面有一絲絲的魚肉。葡撻。外賣買二送一,葡撻焗至外皮酥脆,蛋香且滑,表面香甜好味。

假日午餐有約十款,大既百元起,還包餐湯及飲品。

咖喱B牛坑腩伴脆豬包

芝士薯仔馬介休球

葡撻。
外賣買二送一,葡撻焗至外皮酥脆,蛋香且滑,表面香甜好味。
2020-09-06 439 浏览
椰香味好重的葡國雞飯今日放假,但奶奶說要自己油牆壁,沒有時間煮飯,叫我們自己買外賣回來吃。所以我就去附近的商場,即是形點,買了個外賣回來吃,省掉要奶奶煮飯。我去了形點的亞蘇爾,一間食澳門菜的餐廳。簡單叫了一些甜品,飲品,和湯,連主菜。等待時間都幾快,我在等候期間,還去了旁邊的萬寧順便買了一支洗頭水,哈哈。說回正題,先講椰香葡國雞伴白飯,這個要138元。肉眼望,已經見到咖哩色,以及好香的椰子味,椰香味好重。每件雞都沾上醬汁,配上白飯好滋味。我個人覺得光是醬汁配白飯,其實都好味。哈哈。又有幾片辣肉腸,增添整個飯的色彩和味道。雞件的雞皮好薄,一點都不肥膩。整個飯連醬汁,我輕鬆全部食掉,嘿嘿...........另外,有叫幾件經典原味葡撻,這個是14元一件。一小件的,咬幾口就完。好重牛油味,蛋味都好濃烈。上面有微微燒焦的味道,風味十足。飲品就叫了橙汁,22元。都幾大杯的。湯就叫了松露野菌忌廉湯,48元 。這個湯好好飲,好濃厚的忌廉品,質地比較厚,又有一些切粒狀的辣肉腸,野菌味又豐富,飲下去,跟堂食不分高下。賣單250元。食完感覺好像食了放題般的飽。
椰香味好重的葡國雞飯

飲品就叫了橙汁,22元。都幾大杯的。

賣單250元。食完感覺好像食了放題般的飽。
2020-09-04
  • 葡撻
  • 葡國雞
2020-09-04 300 浏览
這間店舖位於元朗Yoho Mail商場嘅亞蘇爾店舖!食物方面都好多款式!係一間澳門餐廳!我買咗兩款外賣試吓!.肉醬芝士意大利粉鮮茄焗豬扒飯.鮮茄焗豬扒飯:賣相都唔錯十分之吸引!豬扒好腍身!唔道恰恰好!咬落豬扒到好有咬口相當之唔錯!👍👍👍個豬扒汁酸酸甜甜真係唔錯好好味道!😋😋😋.肉醬芝士意大利麵:真係睇得吓!去嘅肉醬食落好好味!😋😋😋肉醬十分之嫰滑又有咬口!相當之唔錯!芝士味道好香濃!意大利麵食入口又唔會過腍恰恰好!好有水準!👍👍👍
肉醬芝士意大利粉

鮮茄焗豬扒飯:

肉醬芝士意大利麵:
2020-09-04
15 分钟 (外卖自取)
2020-09-03 258 浏览
今日去Yoho  mall超市入貨順便買外賣做午餐🥣位於2樓的亞蘇爾澳門菜餐廳主要食葡國菜,亦有很多優惠又吸引午餐😋入到店內店員有禮貌介紹餐廳的招牌菜式👍椰香葡國雞伴白飯一打開盒蓋香濃椰香味香噴噴,有葡國風味,雞肉嫩滑入味👍醬汁加入白飯食得津津入味😋外賣亦都保持到食物質素👍香烤乳豬脆包伴田園沙律及薯條乳豬份量亦不少,啖啖肉,外皮炸得香脆可口,肉質鮮嫩多汁,加入甜酸醬很配合。薯條炸得炸卜卜,田園沙律清新可口😋
入到店內店員有禮貌介紹餐廳的招牌菜式👍
椰香葡國雞伴白飯
香烤乳豬脆包伴田園沙律及薯條
2020-09-01 232 浏览
沒有晚市堂食,咁唯有食外賣,今日黎試下亞蘇爾先,外賣自取有七折,仲有汽水送。下午時段黎買,平日黎講餐廳都幾多人喎,幾乎滿座呢。等左十分鐘左右就有得拎了,拎上手熱辣辣㗎。可入微波爐嘅外賣盒,想環保一點,食完後都有洗番乾淨,自我感覺良好。有錫紙包裝個盒係焗飯黎,另一盒係意粉。屋企人點左呢個東望洋芝士鮮茄焗豬扒飯,葡國版本嘅焗豬扒飯,好香啊~豬扒有三塊,厚切!軟腍多汁,入口甘香,好好味!仲要多芝士勁正,個茄汁底酸酸甜甜好開胃,啲飯吸了汁都好好味啊~另外仲點左十月初五蝦子松露意大利麵,個名會諗起某電視劇。入面有好多菇菇,臘腸等,配料下得幾多。唔少得係大量蝦子,鹹鮮美味,個醬汁濃厚,完全包住啲意粉,呢碟都好好味呀~折完後一百蚊一個餐左右,唔算話好平,但最緊要屋企人食得開心嘛。
下午時段黎買,平日黎講餐廳都幾多人喎,幾乎滿座呢。
等左十分鐘左右就有得拎了,拎上手熱辣辣㗎。
有錫紙包裝個盒係焗飯黎,另一盒係意粉。
另外仲點左十月初五蝦子松露意大利麵,個名會諗起某電視劇。
入面有好多菇菇,臘腸等,配料下得幾多。

2020-08-27
10 分钟 (外卖自取)
2020-08-30 248 浏览
趁住而家外賣仲有七折,今日就嚟到我最鍾意食嘅澳門葡國餐廳登登登登,搞咗大概半個鐘終於返到屋企開餐啦,今日我就叫咗三個餐,兩個豬扒包,加一個焗豬扒飯豬扒包有兩款一款係原味,另一款就係有辣味再加埋黑松露醬呢款係有辣醬嘅,上面仲會多咗啲黑松露醬,令成個包嘅感覺會豐富左屋企人就好鍾意食呢款嘅原味豬扒包,依家過唔到澳門,唯有食住亞蘇爾嘅豬扒包頂住檔先,雖然口感就一定係比堂食爭左啲啲,但係塊豬扒真係好林好林,喺其他地方都食唔到咁大塊咁入味咁林嘅豬扒,抵讚樹國同沙律仲要分開闔上添最後個焗豬扒飯非常認真有誠意,飯係炒底嘅,仲有唔少芝士醬,而且豬扒仲要冇骨,啱晒我呢啲懶人最後買單呢個價錢仲有七折,平時真係食唔到
趁住而家外賣仲有七折,今日就嚟到我最鍾意食嘅澳門葡國餐廳
豬扒包有兩款一款係原味,另一款就係有辣味再加埋黑松露醬
辣肉腸松露豬扒包
樹國同沙律仲要分開闔上添
鮮茄焗豬扒飯
最後買單呢個價錢仲有七折,平時真係食唔到
2020-08-29
辣肉腸松露豬扒包
2020-08-27 3674 浏览
役情嘅關係,已經食咗好多 外賣啦!今日喺yoho mall一田買完嘢,就順便買埋晚餐返去食啦😏😏見到亞蘇爾葡國菜 ,好耐冇去澳門喇 ,一於今晚就食葡菜啦,外賣仲有七折 🤩🤩食葡菜當然要食佢嘅葡式焗豬扒飯啦 😍😍當然唔少得葡撻啦 飯後甜品🍮 職員衛生做到足 ,而且又快手又醒目👍👍一拎上手,外賣咁重手嘅🤪🤪嗌咗兩樣嘢加四個葡撻咋喎 返屋企睇一睇有驚喜 🤩葡式焗豬扒飯 食得出即叫即做 😍飯底係炒蛋飯 ,夠乾身 ,豬扒又淋又香 🥰🥰大量鮮茄感覺好健康呢 ☺️☺️焗豬扒飯果然係佢哋嘅signature做得超級好 ,而且份量仲好多添 😛豬扒包同薯角沙律分開 用上法包焗得又脆又香 ,豬扒超級厚,薯角雖然淋咗少少 ,但都仲好好味呀 🥰🥰配埋沙律感覺好fresh食飽飽真係食唔落個蛋撻,留嚟做宵夜!蛋香又濃又滑,酥皮又酥又脆 !真係唔錯🥳😟七折 都真好抵呀!Encore encore😋😋

職員衛生做到足 ,而且又快手又醒目👍👍

一拎上手,外賣咁重手嘅🤪🤪嗌咗兩樣嘢加四個葡撻咋喎

七折 都真好抵呀!Encore encore😋😋
外卖自取
2020-07-24 769 浏览
這間餐廳位於元朗Yoho一期2樓,其實是間葡式的餐廳!我點了一個下午茶餐,豬扒包:烘得好脆,跟沙律汁,如果加埋牛油仲正,豬扒帶有少少黑椒味,正正常常,另外蕃茄都好fresh, 色香味俱全!另外叫了一個葡撻:覺得普普通通,好肯德基葡撻少少!環境舒適,坐得幾舒服,現在呢個時候一個人都可以坐卡位,一到hea的好地方!
這間餐廳位於元朗Yoho一期2樓,其實是間葡式的餐廳!
另外叫了一個葡撻:覺得普普通通,好肯德基葡撻少少!
葡撻
2020-07-24
$75.2 (下午茶)
葡撻
2020-06-26 815 浏览
屋企一向都較少煮飯,所以經常會幫襯元朗附近的外賣,而Yoho Mall內的餐廳因為就腳所以就會外賣自取。其中亞蘇爾雖然未算成日幫襯,但一個月都有2至3次,每次的食品質素都令人滿意。疫情關係最近好多餐廳都推出外賣的優惠,亞蘇爾亦做緊外賣推廣,所以最近都幫襯多咗。食品我會推介焗豬扒飯,我平時都有品嚐唔同餐廳的焗豬扒飯,亞蘇蘇爾的真係好好食。另一樣乳豬包,乳豬的皮脆口感超正。仲有馬介休球及記得加埋葡撻作為甜品就一流。

2020-06-23
外卖自取
2020-05-28 1302 浏览
小編一家四口光顧貴葡式餐廳,品嘗了一些具有特色的葡國菜,如咖喱葡國雞、牛坑腩飯,深深感受到這些食物全部要焗,要烤的,在香港能享受葡國菜的餐廳不多,唯貴餐廳可做到這類食品。個人認為一個餐份量頗多,很有飽足感,而且價錢合理,不算太貴,尤其平日星期一至五午市套餐,大多在100元以下便能夠品嘗; 可惜焗飯給小編的感覺總是吃少少就已經很飽濟,可能要大家一起分享才能吃得到。論服務方面,貴餐廳員工表現中規中矩,有招呼客人,以禮待人,也給人熱誠、親切的感覺。論環境方面,也算舒適寬敞,給人悠閒、和諧的感覺。整體來說,貴餐廳食物質素穩定,服務質素挺好,環境舒適,價錢合理,有機會會再來品嘗其他葡式食品。

論環境方面,也算舒適寬敞,給人悠閒、和諧的感覺。

• 葡國雞
2020-05-24 1072 浏览
Lunch 叫左2的set 芝士葡國雞焗飯同咖喱牛腩1個馬介休球先講馬介休球 唔香 唔脆 唔啱味 少驚喜入面有啲拉c嘅芝士芝士葡國雞焗飯 好油膩 冇咩香味 係博愛醫院食個葡國雞飯差唔多...個咖喱牛腩 啲飯硬過意大利飯 又乾😅 入面啲香草個啲其實上菜前應該整返出嚟 又唔食得 食食下又要好似食到舊膠咁仲有個餐湯(蘑菇忌廉湯)!!! 好似飲緊個有鹹味嘅漿糊咁.... 我諗 最好食嘅就係馬介休球中間個啲冇dressing 嘅生菜😀唔好食 又未到難食嘅 不過唔會係100蚊個set 嘅價位

先講馬介休球 唔香 唔脆 唔啱味 少驚喜入面有啲拉c嘅芝士

唔好食 又未到難食嘅 不過唔會係100蚊個set 嘅價位
2020-05-04 1462 浏览
屋企人生日飯,唔想去太遠結果又要係yohomall搵食😛😛大少話唔食中餐又唔鋸扒,咁就試下澳門葡國菜啦😛呢間舖頭就唔算好大,但係夜晚食飯都好少要等位嘅,訂咗枱就唔駛等直接入去食啦😝餐前小食要咗個炸馬介休薯仔波同埋葡汁焗青口,炸馬介休球啱啱炸起,熱辣辣,外皮夠酥脆,入邊薯仔軟滑得來又夠馬介休味,大推!青口就一般般啦🙈主菜就要左一個焗鴨飯、一個意粉同埋一個葡國雞配蒜蓉包,焗鴨飯唔好睇佢細細份,其實都好飽㗎,味道就有啲似我哋中式嘅臘味飯,好香嘅鴨油滲哂入飯粒,一啖接一啖停唔到😋😋 另外兩個道比較遜色,可能係個鴨飯太好食😛另一個重頭戲就係煙燻豬手,侍應會成個盤連埋一個蓋係你面前做煙燻嘅過程,佢做緊嘅時候已經好香煙燻味傳出嚟,之後就可以開始食啦!豬手皮整得非常之脆,入邊亦都唔會太肥,脆皮連埋少少嘅肥膏再加埋豬手肉食得啱啱好啦見係食葡國菜,我哋都要咗兩個葡撻做甜品,可惜葡撻就真係麻麻哋啦🐒🐒我建議大家唔使特登叫嚟食🙈
屋企人生日飯,唔想去太遠結果又要係yohomall搵食😛😛

大少話唔食中餐又唔鋸扒,咁就試下澳門葡國菜啦😛

• 鵝肝焗鴨飯
  • 芝士馬介休球
2020-04-29 1114 浏览
葡國腸松露芝士豬扒包~聽到個名就已經好想試!賣相勁正!主角豬扒雖然有啲肥,但係其他野都可以補救到,有濃郁但依然清新既芝士,腸仔粒,令到層次好豐富!好juicy!!!薯格都幾好,炸得夠熱夠熟,炸油都唔會好舊!溫泉火山口葡國雞芝士焗飯~除咗醬汁係黃色之外其他嘢同Pizza Hut食到嘅完全唔同,面頭有馬介休鹹魚同好多芝士 餸就有薯仔同菠蘿。呢個飯會有飯焦香,整體不錯~但可惜嘅係唔係人人都接受到佢嘅鹹魚香,略嫌有點刺鼻難聞。餐湯係南瓜湯,口感豐富,入口滑,味道濃 ,唔會好一粒粒同南瓜糊。
薯格都幾好,炸得夠熱夠熟,炸油都唔會好舊!

2020-04-13 1061 浏览
今晚食飯多過四個人,所以唯有嗌外賣啦。因為我哋係叫外賣,所以到我哋食嘅時候啲薯角、乳豬包都已經林左。意粉個汁已經索到乾晒(但係佢本身個黑松露蟹子味係好重,幾好食嘅)紅酒 🍷燴牛尾好入味,好林,份量都幾足。芝士馬介休薯波都好食(不過好似得6粒)霹靂無敵非洲雞(有啲似沙嗲味、唔辣既,但隻雞唔滑)個鵝肝焗鴨焗飯都好香,個肝煎得幾脆)
今晚食飯多過四個人,所以唯有嗌外賣啦。

紅酒 🍷燴牛尾好入味,好林,份量都幾足。
芝士馬介休薯波都好食(不過好似得6粒)
霹靂無敵非洲雞(有啲似沙嗲味、唔辣既,但隻雞唔滑)
個鵝肝焗鴨焗飯都好香,個肝煎得幾脆)
2020-04-11
外卖送餐
庆祝纪念
生日
  • 鵝肝焗鴨飯
  • 芝士馬介休球
  • 十月初五蝦籽松露意大利麵
2020-02-16 892 浏览
難得今天想找間餐廳吃午餐,人流已很少的yohomall是一個好選擇。之前有吃過一次,今次再光顧試其他食品!😎西班牙血橙果粒茶看到含有豐富維他命c馬上選了它,一壺上很有味道,喝上來不會太濃,帶點甜甜酸酸的,挺開胃!濃香砵酒燴牛尾熱乎乎的上枱,香香的味道,份量很大。牛尾非常軟熟,惹味非常,加上蕃茄和薯仔來煮得入味。🤗滋補藥膳雞湯米近來真的要進補一下,湯底像燉湯一樣非常好喝,加上滑雞件,一口接一口不停地吃,吃一口喝一口湯,非常過癮。😍辣肉腸松露芝士豬扒包 伴田園沙律及薯條松露配上芝士,豐富的味道加上一粒粒辣肉腸,口感有趣,豬扒有別一般外面乾巴巴的豬扒包,豬扒肉汁豐富,厚身熟透但非常易咬,驚喜!加上熱乎乎的粗薯條,合我心意☺️☺️

西班牙血橙果粒茶

濃香砵酒燴牛尾