🙋🏻‍♂️叫了兩個午市套餐,一個是乳豬意大利麵,另一個是豬扒包,套餐有湯和飲品(冷熱均可)🔰乳豬燴香草意大利麵$108,所謂乳豬,是乳豬條,有些連皮的,當然皮不是脆的,但不用緊,因肉嫩,又有紅黃椒粒、蘑菇和火腿粒,香草忌廉汁調得剛好,整碟都合我🔰經典豬扒包$65,當天出品很失色,豬扒不嫩和難咬開,也有點嚡,沙律菜不新鮮,顏色暗啞,菜葉和邊呈茶色,只有炸薯條尚可,有微脆質感🤔不知是否因疫情少了顧客,食物的消耗量不大,以致食物的質量遜色💳結帳時,已將豬扒和沙律菜的品質告知餐廳職員,讓他們留意食材的質素

乳豬燴香草意大利麵

經典豬扒包

乳豬燴香草意大利麵
2020-02-06 560 浏览
今日去咗YOHO MALL睇賀歲片,順便喺附近搵食,見到亞蘇爾今日唔使排隊,又咁耐冇去過澳門,於是就入去回味一下正宗葡國菜先!點了兩個香橙味既葡撻,橙味清新,蛋味香濃。葡國辣肉腸凱撒沙律,辣肉腸口感似軟身既臘腸,小小辣很惹味,沙律菜配上碎芝士,很健康。必點豬扒包,份量十足,厚厚的豬扒,中間夾著芝士肉碎和碎蕃茄,邊吃邊跌出來,麵包亦很爽脆,配上新鮮的炸薯角,$70多元十分抵食!葡式焗豬扒飯,厚厚的豬扒,豬扒不會太乾,配上大量車打芝士,飯粒炒到乾身,得滿足。人均消費百多元,喺YOHO MALL 很難得了吧。

點了兩個香橙味既葡撻,橙味清新,蛋味香濃。

人均消費百多元,喺YOHO MALL 很難得了吧。
2020-01-30 491 浏览
我發現出去食野好多時都係食西餐,今日都唔例外😅😅2:00左右到餐廳,都係lunch set我哋揀咗L2同L7餐湯一般,好似淨係得白湯冇紅湯揀唔知係咪見到我哋兩個人食,所以分開咗兩份呢,都幾好喎,唔使自己切到一岩一忽薯條有少少凍咗,都算ok啦呢款包🍞幾好食喎,有豬扒🐷番茄🍅同生菜🥬以上幾樣野我竟然覺得個包係最好食😂😂左邊紅色嘅醬我就冇試過,因為發雞盲睇唔倒拿拿拿,呢個set可以選擇跟飯或者包,我對飯一向興趣不大,睇圖就知我揀咗咩啦咖哩OK啦,有牛有薯仔題外話每台客人走咗之後,員工都會用漂白水抹枱呢個時勢最緊要乾淨,佢哋做得到共同抗疫,香港人加油
我發現出去食野好多時都係食西餐,今日都唔例外😅😅

2:00左右到餐廳,都係lunch set

我哋揀咗L2同L7

餐湯一般,好似淨係得白湯冇紅湯揀

薯條有少少凍咗,都算ok啦

呢款包🍞幾好食喎,有豬扒🐷番茄🍅同生菜🥬
以上幾樣野我竟然覺得個包係最好食😂😂

左邊紅色嘅醬我就冇試過,因為發雞盲睇唔倒

咖哩OK啦,有牛有薯仔

題外話

每台客人走咗之後,員工都會用漂白水抹枱
呢個時勢最緊要乾淨,佢哋做得到

共同抗疫,香港人加油

2020-01-26 231 浏览
#乳豬配香草意大利麵 ⭐️⭐️⭐️#咖哩雞配豬仔包 ⭐️⭐️⭐️⭐️有時突然想食澳門葡國菜,又未有假放喎,近近地係香港都食到😆呢間都算高質架,最緊要係咩?有我至愛#奶茶 飲啊嘛哈哈🍻午餐食完繼續番工心情都會好d🤣⭕️咖喱甜辣適中,好開胃啊⭕️意粉配乳豬原來都幾夾⭕️薯仔湯好少餐廳會整,又ok 喎❗️價位算係高,不過食物係高質既❌唯一係今日送湯個麵包好似有少少益味總括來說,係屬於高質葡菜,值得各位一試!
#乳豬配香草意大利麵 ⭐️⭐️⭐️
#咖哩雞配豬仔包 ⭐️⭐️⭐️⭐️
⭕️咖喱甜辣適中,好開胃啊
⭕️意粉配乳豬原來都幾夾
⭕️薯仔湯好少餐廳會整,又ok 喎
❗️價位算係高,不過食物係高質既
❌唯一係今日送湯個麵包好似有少少益味
總括來說,係屬於高質葡菜,值得各位一試!
  • 咖哩
2020-01-21 274 浏览
和家人午飯時間,去了yoho mall亞蘇爾餐廳,座位十分寬闊,坐得很舒服,食物款式選擇不算好多,勝在夠精平時市面上能食到的沙甸魚,通常都是罐頭醃製過的,這裏有烤沙甸魚供應😋😋😋👍沙甸魚的營養價值實在太多,不用多說,這裏大大條88元打孖上,再加上新鮮檸檬和葡式醬汁,十分惹味葡式扒包,大大件,一食爆汁,滿口芝士香😋辣肉腸,以為會很辣,原來是沒有辣味的,食落帶有少少鹹香味,配上葡式醬汁很出色的小食

葡式扒包,大大件,一食爆汁,滿口芝士香😋

小食

2020-01-12 240 浏览
同朋友仔去完形點1期行完街,揀咗去2樓《亞蘇爾》食澳門菜。餐廳裝修明亮舒適,座位坐得舒服。葡國辣肉腸凱撒沙律($68)- 沙律菜清甜爽囗,麵包粒相當酥脆,配上爽軟辣肉腸,健康又好食。東望洋芝士鮮茄焗豬扒飯 ($108)- 焗豬扒飯表面舖滿香囗嘅芝士及酸甜鮮茄,豬扒爽口鬆軟,肉味鮮甜,飯粒亦相當香口,味道豐富融和好食。澳萄鴨肝芝士牛肝菌焗鴨飯($168)- 鴨肝味道濃郁,表面煎得香脆, 珍珠米吸滿鴨肝及牛肝菌嘅香味,加上又香又爽嘅辣肉腸,食完齒頰留香。
同朋友仔去完形點1期行完街,揀咗去2樓《亞蘇爾》食澳門菜。

餐廳裝修明亮舒適,座位坐得舒服。

2019-12-11 287 浏览
唔想轉登去澳門但又想食正宗葡國菜?去元朗亞蘇爾就最好不過脆香乳豬野菌牛油焗飯有三大件乳豬件,下面呈深啡色既就係有著好濃味既牛肝菌飯乳豬皮脆肉嫩,食落一d都唔鞋,可以好輕易咬開,而皮上面仲有香濃既椰絲味估唔到意粉都可以咁中西合璧,蝦子、忌廉同意粉撈埋原來可以咁夾其實食食下就feel到有d飽飽地,所以建議大家可以一齊share食冬天食呢碗湯飯真係最好不過,材料有青口、魷魚、蜆肉、蝦肉等等,當然唔少得主角蕃茄湯啦,鮮味再加蕃茄味,我最後成碗食哂藥饍雞湯米原來係即叫即整,所以大家要耐心等候
唔想轉登去澳門但又想食正宗葡國菜?去元朗亞蘇爾就最好不過

十月初五蝦子松露意大利面

水坑尾海鮮蕃茄魚湯燴飯

路環咸魚炒椰菜苗

藥饍雞湯米原來係即叫即整,所以大家要耐心等候
藥饍雞湯米
2019-12-03
十月初五蝦子松露意大利面
水坑尾海鮮蕃茄魚湯燴飯
路環咸魚炒椰菜苗
藥饍雞湯米
2019-12-10 231 浏览
自從之前發生過元朗恐襲之後,呢個商場真係靜左好多,今次假期晚飯時間黎食竟然可以唔駛等位,可見影響有幾咁嚴重,希望唔會影響到呢到嘅餐廳啦我仲想可以繼續食好野架 脆香乳豬野菌牛油焗飯乳豬皮脆肉嫩,皮上面的椰絲味濃十月初五蝦子鬆露意大利面忌廉味濃慨意大利面鋪滿了蝦子,而蝦子之上又有鬆露,兩種滋味交融慨衝撃,令我一口接一口食唔停呀:yummy:水坑尾海鮮蕃茄魚魚湯燴飯路環鹹魚炒椰菜苗藥膳雞湯米湯底藥膳味濃郁,最合適而家秋冬時節食!米粉吸收左湯底藥膳味之後,馬上升級成為另一個層次!
我仲想可以繼續食好野架

脆香乳豬野菌牛油焗飯
乳豬皮脆肉嫩,皮上面的椰絲味濃

十月初五蝦子鬆露意大利面

水坑尾海鮮蕃茄魚魚湯燴飯

路環鹹魚炒椰菜苗

藥膳雞湯米
2019-12-01
2019-12-05 219 浏览
係Yoho 行咗陣街見肚餓,無意中見到喱間有葡撻賣,口痕想食葡撻,加上之前聽友人講食過喱間分店,聽說不錯,就入去試試。叫了一碟小食-辣豬耳沙律,係地道既葡式前菜。豬耳口感爽滑,不韌,配以橄欖,橄欖油,白醋,沙律菜等,非常開胃。咖哩牛坑腩配白飯,較多肉和滑,軟稔入味。咖喱汁微辣,比較水,冇杰撻撻。除咗原味葡撻之外,都試下佢啲fusion 葡撻,叫左一種咖啡,另外北海道3.6牛乳薑汁蛋白,熱辣辣上枱,垂涎三尺。咬落去皮鬆脆香口,蛋香味濃郁,咖啡味沒有蓋過蛋味,甜度適中,姜汁蛋白既撻反而似平時糖水舖食燉蛋咁,只不過多咗層脆皮係外圍。

2019-11-26 176 浏览
Yoho 大部分餐廳都試得七七八八,有晚諗住食outxxxx, 先醒起依間澳門菜未試過睇完餐牌價錢算合理,決定一試炒菜有幾款,我地揀左咸魚炒椰菜苗茶爽口新鮮,食到有咸魚同埋有咸香味,所以味道都會偏鹹左d咖啡牛坑腩配埋個白飯~咖哩味正,只有好輕微既辣,味道調得唔錯牛坑腩都有7-8 件,份量足夠,同埋有埋薯子,夠淋比較失望反而係條魚,魚肉一般,而且多骨,個人覺得要點醬會好食d我地weekend六點半去到,有近乎大半既台都係留左台。。。。。所以想食真係早d bk 定位啦

睇完餐牌價錢算合理,決定一試

咸魚炒椰菜苗

炒菜有幾款,我地揀左咸魚炒椰菜苗

茶爽口新鮮,食到有咸魚同埋有咸香味,所以味道都會偏鹹左d

咖哩牛坑腩

咖啡牛坑腩配埋個白飯~

咖哩味正
,只有好輕微既辣,味道調得唔錯

牛坑腩都有7-8 件,份量足夠,同埋有埋薯子,夠淋

檸檬燒沙甸魚

2019-11-23
咖哩牛坑腩
2019-11-23 181 浏览
今日同女友去元朗食呢間位於V city商場入邊嘅亞蘇爾,其實平時開好多商場入邊都有亞蘇爾,不過就未入過去食我去既時間咁岩唔駛等位,入到黎環境整潔,座位舒適闊落我地叫左馬介休橄欖油炒雜菜-個味道好夠鹹鹹地好好送飯,可能多油所以咁好食,不過橄欖油唔怕啦😆水坑尾海鮮蕃茄魚湯飯-呢個正,個湯飯好夠味,蕃茄味唔會太濃,留左位置你個海鮮魚湯,會想添加食👍🏻濠江咖喱雞-咖喱味一般,椰香重但係唔夠辣,雞肉好嫩,ok啦🙂芒果有子沙冰-加左柚子感覺fresh好多👍🏻價錢貴貴地,但呢個質數唔差,最緊要係值😘

我去既時間咁岩唔駛等位,入到黎環境整潔,座位舒適闊落
我地叫左

芒果有子沙冰-加左柚子感覺fresh好多👍🏻

價錢貴貴地,但呢個質數唔差,最緊要係值😘
  • 水坑尾海鮮番茄魚湯飯
2019-11-10 179 浏览
食物選擇小,價錢偏貴,細份!😱😱😱😱😱😱😱😱味道一般無咩特出!用呢個價錢不值…🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽服務開始還好,食完後似趕客……趕收工掛👾👾👾👾👾👾👾👾有小孩,問咗炒飯spicy or not..唔辣先叫……結果大人都辣到食唔到!😑😑😑😑😑😑😑😑事先有講明生日飯,有個手掌大的小蛋糕話加切餅費唔比食,勁掃興!🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽無下次了!
食物選擇小,價錢偏貴,細份!
😱😱😱😱😱😱😱😱
味道一般無咩特出!用呢個價錢不值…
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
服務開始還好,食完後似趕客……趕收工掛
👾👾👾👾👾👾👾👾
😑😑😑😑😑😑😑😑
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
無下次了!
2019-10-23 208 浏览
想食出色葡菜?看來不需去澳門了🤭,今日同公老發現了一間不但食物質素高而且環境都相當舒適的葡國菜餐廳。下次可以試下坐室外,一邊品嚐美食一邊享受舒適環境,氣氛看似頗浪漫🌹。十月初五蝦子松露意大利麵此道菜式是人氣熱賣之一,那當然要一嚐,面頭鋪滿了黑松露醬,難怪如此香濃,每吃一口都可品嚐到松露及蝦子的鮮味同香氣,意想不到它們的味道是這麼夾的。煙燻蘋果木脆皮鹹豬手伴薯菜幸好老公堅持要點這個,這隻脆皮豬手會另你愛上它,叫人百吃不厭!店員即場煙燻,相當有氣勢,只需數分鐘便完成,可以開動了!外皮非常脆,每咬一下都卜卜聲,整件豬手烤得剛剛好,不會太乾,保留了水份,令到整塊豬皮又脆又煙韌,而且肉質嫩滑,真的吃到停不了口!芝士奶油薯仔焗馬介休食葡菜點可以少了馬介休,這道馬介休菜式也沒有叫我們失望,濃郁香口,不會太鹹,而且上枱時熱辣辣,還有芝士拉絲!

十月初五蝦子松露意大利麵

煙燻蘋果木脆皮鹹豬手伴薯菜
店員即場煙燻,相當有氣勢,只需數分鐘便完成,可以開動了!

芝士奶油薯仔焗馬介休

2019-10-21 2963 浏览
呢排成日去開元朗做嘢,不過好多餐廳都好早關門,選擇少左,好在亞蘇爾仲有開,仲有機會食到滋味既葡餐!一如以往,人氣一樣旺盛,晚餐時間都已經坐得滿滿,門口亦傳來陣陣葡撻既香味!餐牌選擇多,一般的葡式美食都有供應,例如豬扒包,馬介休呢d一定揾到!今晚既上菜速度都幾快,頭盤霹靂魷魚沙律首先送到!酸酸辣辣幾開胃,魷魚同沙律菜都幾爽口,賣相都唔錯!跟住有馬介休芝士球出場,大大粒賣相吸引,特別喜歡個酸酸甜甜既沙律醬汁,配上外脆既外皮,寧舍醒神!馬介休入面除左有薯蓉同陣陣咸香味外,還有溶化左既芝士,一咬開就流晒出嚟,非常邪惡!再嚟就係香味十足既咖哩b牛坑腩伴蒜蓉包,份量十足,兩片香脆既蒜味十足既蒜蓉包,配上甜中帶辣既咖哩汁,有點覺得仲好食過d牛坑腩!牛坑腩都幾軟稔,又入味,薯仔同樣出色!最後出場就係份量十足,辣肉醬松露芝士豬扒包伴田園沙律及薯條,熱辣辣香脆既豬扒包賣相非常吸引!豬扒包用料十足,大大塊豬扒配上辣肉醬汁,滋味十足,要小心d 食,醬汁多到流出嚟!呢餐既好味程度,其實睇下最後呢張相就可以知道答案!

牛坑腩都幾軟稔,又入味,薯仔同樣出色!

呢餐既好味程度,其實睇下最後呢張相就可以知道答案!

• 辣肉醬松露芝士豬扒包伴田園沙律及薯條
  • 芝士馬介休球
  • 咖喱牛坑腩
2019-10-20 188 浏览
今日約佐朋友喺元朗見面,順便食埋個晚飯。 知道yoho 有間澳門餐廳,地點又就腳, 又好耐冇食過葡國菜。餐廳裝修好整潔,座位都好大好舒服。 服務都十分周到, 水和杯一早已經擺在枱上。其實餐牌上嘅選擇都好多。首先選擇了阿蘇以選小食拼盤。 當中有芝士馬介休球, 葡國辣肉腸,魷魚鬚沙律,香辣豬耳沙律,烤意瓜和松露芝士脆包! 個味道其實相當唔錯,其中最欣賞嘅係馬介休好香又好食!澳門經典豬扒包半田園沙律及薯條。 食豬扒包最怕系塊豬扒太dry, 呢個豬扒包畀我感覺係一啲都唔dry而口感相當不錯!橄欖馬介休炒椰菜,份量十足, 啲菜阿樂又爽口好新鮮!

橄欖馬介休炒椰菜,份量十足, 啲菜阿樂又爽口好新鮮!

• 亞蘇爾小食拼盤