2021-09-20 138 浏览
9月中叫外賣自取,金湯魚,238蚊,得6,7片斑魚肉,同埋3個番茄仔同寬粉。分量少得好過分,完全冇其他配菜!!呢個價錢?!圖片里已是全部分量,匙羹是普通飲湯嘅細匙羹,可以對比下!呢個價錢好唔抵好唔抵。200字先可以評分。咁我唯有重複表達對份量的不滿。其他康城餐廳,我叫外賣自取都不會中伏。未試過咁唔抵食金湯魚,竟然連配菜都得寬粉,未試過咁意外。對我來講,不會有下次。我都不會再試呢間,都叫返以前叫開嘅餐廳好啦
康城少有嘅中菜餐廳➖京滬佳餚🦆又搵到優惠去食飯😍但留意返個優惠可能已經完左😞店面面積好大 座位都非常闊落 不過因為優惠關平日午市都滿座👫👫〰️片皮鴨做緊半價優惠 $184/例 超抵!🦆上菜嘅時候 已經分好兩份嘅份量 擺盤都幾好 而佢嘅切法係皮同肉分開 小編一向只係中意食鬆脆嘅外皮😚有成九款配料 呢個真係好好 👍🏻因為通常其他店舖都只係得四至五種 啲配料可以切合到唔同人口味之餘 仲令到整體口味變得較有層次同變化👅推介大家配砂糖食 好正 片係做到好脆 切法都切得好好 無多餘嘅脂肪😏餅片就正常 覺得可以再熱少少 因為凍得好快❄️👉🏻不過略嫌佢嘅片皮鴨偏油 到 細食嘅小編食到一半已經油到食唔落🤭🤭〰️招牌小籠包🥟 $18/6隻估唔到呢個小籠包成為左我心目中top 3!湯嘅熱度啱啱好 唔會超辣口 而佢嘅皮厚薄適中 唔會薄到好易爛 影完相都仲完好無缺😍湯汁鮮甜 豬肉饀好鬆軟 呢個價惠勁抵食 仲要叫幾多籠都得🥰💰 Around $250 (2人)食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️#hkcp_將軍澳 #hkcp_飲茶 #hkcp_中菜➖➖➖➖➖➖➖➖📍 京滬佳餚 (將
康城少有嘅中菜餐廳➖京滬佳餚🦆

〰️片皮鴨做緊半價優惠 $184/例 超抵!🦆
上菜嘅時候 已經分好兩份嘅份量 擺盤都幾好

〰️招牌小籠包🥟 $18/6隻
招牌小籠包

💰 Around $250 (2人)
食物質數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境舒適 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
推介指數 ⭐️⭐️⭐️⭐️
#hkcp_將軍澳 #hkcp_飲茶 #hkcp_中菜
➖➖➖➖➖➖➖➖
📍 京滬佳餚 (將軍澳)
將軍澳康城路1號The LOHAS3樓333號舖
2021-09-10 156 浏览
一入嚟已經感覺唔太多對路,跟住再發現衛生狀況都唔太好,嗰啲碗碟洗唔乾淨都照放出來,叫落單嗰陣時更加冇人理,而且過到嚟嗰個男店員X口X面,好似,殘障人士咁樣一句野都唔識講,全程一句野都冇講,直接走咗,跟住落菜嗰陣時餸菜名都冇講咁直接放喺到走人,好啦,冇服務都算啦,X,大佬呢度啲食物質素真係嚇死人,個片皮鴨上到枱竟然係凍嘅,你收咁嘅價錢比啲咁嘅質素會唔會太過分呢🙃,食物質素又差又唔好食,而且有個店員特別串,叫佢加水好似得罪咗佢全家,咁嘅服務質素真係冇下次!

2021-09-07 176 浏览
今晚冇煮飯,一家大細嚟到康城新商場行街,順便搵間餐廳食飯,小朋友話想食中菜,見到呢間門面幾靚,又有小籠包食,就揀咗呢度。店內寬敞舒適,入面好大,好多卡位,仲可以睇到溜冰。先來一碟小食 $20都幾開胃,酸酸辣辣。冰鎮柚子鮑魚 $188有四隻鮑魚,冰鎮令到口感彈牙,仲食到柚子清新嘅味道。招牌小籠包 $68一籠有六粒,外皮夠薄而且多汁,新鮮熱辣食好美味。爆汁牛肉煎餅 $48冇改錯名,一咬落去真係爆汁,牛肉餡料飽滿,個皮好香脆。酲醋小排骨 $88酸酸甜甜嘅小排骨,啖啖肉,用嚟送飯一流。上湯火腿津白 $88清甜嘅津白配上上湯,整體恰到好處。瑤柱蛋白炒飯 $108炒得香口,吃到瑤柱及蛋白的鹹香,忍唔住食咗好多碗。招牌酸菜海斑片今晚嘅主菜,海斑片好嫩,內有大量酸菜芽菜等配料,個湯味道唔會好辣,又能夠刺激味蕾,配上薯粉吸晒啲味道,好惹味呢雷沙湯丸 $38最後再食埋個甜品,煙煙韌韌嘅湯圓包住芝麻餡,好香甜好滿足。

店內寬敞舒適,入面好大,好多卡位,仲可以睇到溜冰。

先來一碟小食 $20
都幾開胃,酸酸辣辣。

冰鎮柚子鮑魚 $188
有四隻鮑魚,冰鎮令到口感彈牙,仲食到柚子清新嘅味道。

招牌小籠包 $68
一籠有六粒,外皮夠薄而且多汁,新鮮熱辣食好美味。

爆汁牛肉煎餅 $48
冇改錯名,一咬落去真係爆汁,牛肉餡料飽滿,個皮好香脆。

酲醋小排骨 $88
酸酸甜甜嘅小排骨,啖啖肉,用嚟送飯一流。

上湯火腿津白 $88
清甜嘅津白配上上湯,整體恰到好處。

瑤柱蛋白炒飯 $108
炒得香口,吃到瑤柱及蛋白的鹹香,忍唔住食咗好多碗。

雷沙湯丸 $38
最後再食埋個甜品,煙煙韌韌嘅湯圓包住芝麻餡,好香甜好滿足。
  • 招牌小籠包
2021-09-04 110 浏览
康城商場嘅京滬佳餚,係食京菜嘅好地方!除咗有出晒名嘅片皮鴨,仲有魚子醬併鴨件嘅高雅菜式,夠晒Luxury!黃金鴨件伴魚子醬 $328鴨皮取最面層的部份,香酥而且油亮誘人,上面加入鮮味嘅魚子醬,下面是青瓜、山渣糕同埋薯片去堆疊爽脆清新嘅口感,既精緻又夠Luxury,推介!限時優惠。京滬酥香烤鴨 $184咁啱遇到Promotion時段,原價$368嘅烤鴨,只需半價$184,真係好好彩!限時優惠也絕不馬虎,上齊8款配料仲有兩籠鴨餅!鴨皮酥香帶油光,甘香可口!配料中嘅山渣糕真係神物,帶微酸但又唔會搶去鴨皮同埋鴨肉嘅味道,食完仲冇咁油膩,正!京滬擔擔面 $68花生醬嘅香味好濃厚,湯底香而不辣,加埋擔擔醬真係好惹味!麵條幼身而完整,拉到勁長都唔會斷,入口卻出奇地軟綿,滿分!前菜 $20好清爽好開胃!茗茶 $12/位

黃金鴨件伴魚子醬 $328

限時優惠。京滬酥香烤鴨 $184

限時優惠也絕不馬虎,上齊8款配料仲有兩籠鴨餅!

京滬擔擔面 $68

前菜 $20
好清爽好開胃!

茗茶 $12/位

📍 京滬佳餚 King's Delicacy📍 將軍澳 康城 • The LOHAS 3樓333號舖-初訪《京滬佳餚》後,它就成為了我心目中最喜愛的京滬菜品牌😍這天再訪位於康城的這家分店,還是沒有讓我們失望啊~-上次來的時候,The LOHAS還很新,溜冰場都還未開放現在終於裝修完畢,拆下圍板 - 原來《京滬佳餚》就在溜冰場上方,坐餐廳邊上的位置可以觀看冰上曲棍球練習/溜冰中的公眾🤩間中會有點嘈吵,但感覺超開揚的~-這個商場人流很多,每一間餐廳都門庭若市《京滬佳餚》店面很大,都坐滿了,大家真有品味🤪🤪-前兩遍都嚐了他們招牌的片皮鴨🦆這次雖然沒有,但也有試同樣以鴨🦆為主的鎮店菜式~另外還有不會讓人失望的「皮薄餡靚」的小籠包🥟還有小吃跟飯麵🍚🍜統統都好好吃~😍🥰😍🥰-黃金鴨件伴魚子醬 ($328)Golden Peking duck w/ caviar烤鴨是這邊的鎮店之寶❤️這道黃金鴨件除了feature了酥香鴨皮外,還疊在青瓜、山楂糕、薯片上,最後加上鹹鮮十足的魚子醬作點綴✨層次非常豐富,味道、口感都意想不到的配合的很好😍•招牌小籠包 ($68)Steamed minced pork du
📍 京滬佳餚 King's Delicacy
📍 將軍澳 康城 • The LOHAS 3樓333號舖
初訪《京滬佳餚》後,它就成為了我心目中最喜愛的京滬菜品牌😍
這天再訪位於康城的這家分店,還是沒有讓我們失望啊~
上次來的時候,The LOHAS還很新,溜冰場都還未開放
間中會有點嘈吵,但感覺超開揚的~
這個商場人流很多,每一間餐廳都門庭若市
《京滬佳餚》店面很大,都坐滿了,大家真有品味🤪🤪
前兩遍都嚐了他們招牌的片皮鴨🦆
這次雖然沒有,但也有試同樣以鴨🦆為主的鎮店菜式~
另外還有不會讓人失望的「皮薄餡靚」的小籠包🥟
還有小吃跟飯麵🍚🍜
統統都好好吃~😍🥰😍🥰
黃金鴨件伴魚子醬 ($328)
Golden Peking duck w/ caviar
烤鴨是這邊的鎮店之寶❤️
層次非常豐富,味道、口感都意想不到的配合的很好😍

招牌小籠包 ($68)
Steamed minced pork dumpling (6 pcs)
「冇得輸」小籠包‼️🥟
外皮厚度剛剛好,不厚又不會薄得容易破,透出裡面盛著的滿滿的湯汁
湯汁熱燙好喝,配上鬆化豬肉餡,超級喜歡❣️

上海三娘春卷 ($38)
Deep-fried spring roll (2 pcs)
上海三娘春卷
香脆的春卷裡包裹蔬菜、香菇
裡邊濕潤,但又沒有令外皮變得軟爛
沒有多餘的配菜已足夠好吃,十分推薦😛

京滬擔擔麵 ($68)
Signature Dan Dan noodles
湯底濃郁、麻香味濃
麵條彈牙🍜,配上肉碎跟蔥花
不錯不錯

瑤柱蛋白炒飯 ($108)
Fried rice w/ dried scallops and egg white
份量夠大~
飯粒夠乾爽、粒粒分明
入口有瑤柱鮮味、香氣
而且不會很油膩😋
另外:
• 茗茶 ($12/位)
• 泡菜 ($20/碟)

Menu:
上海三娘春卷
同朋友喺康城睇完戲順便直落食埋飯,咁啱朋友話鐘意食鴨所以就帶咗佢去之前食過覺得好正嘅京滬佳餚😚我地今次坐卡位,坐得好鬆動同舒服😌 而且呢度環境氣氛都做得好好,好適合嚟chill吓🤗坐低冇耐店員已經好快手比咗前菜小食我地啦,非常有效率😀一坐低朋友就即刻話要叫個招牌小籠包先🤣佢話好耐冇食過,而且見到我之前嘅食評話好有興趣試吓😏食完之後佢話的確冇令佢失望,而且一籠有六隻都非常掋食👍🏻第二個餸朋友叫咗京滬擔擔麵,佢話覺得個湯底辣得好過癮🤣 酸 麻 辣三個層次都有齊曬😮‍💨麵質好煙韌,而且肉碎份量都好多😛之後就係朋友特別期待嘅京滬酥烤填鴨(半例)朋友話估唔到啲皮可以咁脆而且冇多餘脂肪,啱曬佢啲減緊肥嘅人🤣👍🏻最後嘅重頭戲就係成餐最貴嘅黃金鴨件伴魚子醬🤑睇介紹先知原來呢四塊咁豐盈飽滿嘅鴨皮係廚師喺每隻烤鴨頸胸位精選出嚟🤤餐廳提供魚子醬比我地自己加落去,十分大方呀😳加埋山楂沙律醬同脆薯片一層一層咁食真係特別滋味😋😋值得一提嘅係喺商場度消費仲可以泊埋車,就算搭地鐵去都好方便㗎🤪 地址:將軍澳康城路1號The LOHAS3樓333號舖
坐低冇耐店員已經好快手比咗前菜小食我地啦,非常有效率😀
一坐低朋友就即刻話要叫個招牌小籠包先🤣
佢話好耐冇食過,而且見到我之前嘅食評話好有興趣試吓😏
招牌小籠包
食完之後佢話的確冇令佢失望,而且一籠有六隻都非常掋食👍🏻
京滬擔擔麵
麵質好煙韌,而且肉碎份量都好多😛

京滬酥烤填鴨(半例)
之後就係朋友特別期待嘅京滬酥烤填鴨(半例)

最後嘅重頭戲就係成餐最貴嘅黃金鴨件伴魚子醬🤑

黃金鴨件伴魚子醬
餐廳提供魚子醬比我地自己加落去,十分大方呀😳
加埋山楂沙律醬同脆薯片一層一層咁食真係特別滋味😋😋

地址:將軍澳康城路1號The LOHAS3樓333號舖
2021-08-24
2021-08-20 323 浏览
初試呢間中式餐廳,煮得飯多,好耐冇出去食嘢😂😅2個人食,都好飽,片皮鴨食到最後好油,已經有飲吓茶解膩。最好味係牛肉煎餅,真係爆汁㗎~小籠包正常冇特別不過間餐廳近我,味道唔差 可以再encore 嘅~希望下次可以試埋其他item~想試好多嘢,但得2個人,叫係叫咗以下:💰京滬酥香烤鴨 $188💰小籠包 $68/籠💰爆汁牛肉煎餅 $48/2件

不過間餐廳近我,味道唔差 可以再encore 嘅~
希望下次可以試埋其他item~

想試好多嘢,但得2個人,叫係叫咗以下:

京滬酥香烤鴨
小籠包
  • 招牌小籠包
2021-08-16 1789 浏览
期待已久既康城唯一大商場開咗都一段時間,陸續有唔同既餐廳開業,康城終於都唔再係一滴水都冇既沙漠。今日就去咗食其中一間中菜。餐廳夠晒闊落,仲有露天座位。餐牌選擇有好多。前菜前菜爽口蓮藕配脆豆開開胃。冰鎮柚子鮑魚 $188冰鎮鮑魚有水準,上碟已經好吸引。大大隻又爽口,而且配柚子酸酸地的味道十分討好。招牌酸菜海斑片海斑片份量足,大量酸菜薯粉芽菜等配料,酸麻味道恰到好處,如果你食到少少辣應該都會喜歡,對得住”招牌”兩個字。招牌小籠包 $68小籠包皮薄飽滿,湯汁豐富,價錢唔貴,令人想叫多兩籠。爆汁牛肉煎餅 $48爆汁程度不下於小籠包,但牛肉煎餅屬於香口一類,對比小籠包又係另一種享受。酲醋小排骨 $88賣相吸引,感覺似雪花襯托,絕對帶動到食慾,酸甜味道開胃。上湯火腿津白 $88津白清甜多汁,火腿鹹香十足,強烈的對比。瑤柱蛋白炒飯 $108飯粒分明,滲出瑤柱鮮香,夠味又唔鹹。雷沙湯丸 $38一咬開口感煙韌的湯丸皮,就有滿滿的芝麻餡。

今日就去咗食其中一間中菜。

餐廳夠晒闊落,仲有露天座位。

餐牌選擇有好多。
前菜
前菜爽口蓮藕配脆豆開開胃。
冰鎮柚子鮑魚 $188
招牌小籠包 $68
小籠包皮薄飽滿,湯汁豐富,價錢唔貴,令人想叫多兩籠。
爆汁牛肉煎餅 $48
酲醋小排骨
酲醋小排骨 $88
賣相吸引,感覺似雪花襯托,絕對帶動到食慾,酸甜味道開胃。
上湯火腿津白
上湯火腿津白 $88
津白清甜多汁,火腿鹹香十足,強烈的對比。
瑤柱蛋白炒飯 $108
飯粒分明,滲出瑤柱鮮香,夠味又唔鹹。
雷沙湯丸
雷沙湯丸 $38
一咬開口感煙韌的湯丸皮,就有滿滿的芝麻餡。
2021-08-12
酲醋小排骨
上湯火腿津白
雷沙湯丸
2021-08-13 149 浏览
晚餐來一個豐富的輕食輕食但又要好食好食但又要經貴😂經貴又要坐得舒適舒適又要環境靚靚呢到有齊哂我要求人生苦短吃喝玩樂🥳—————————-♠️黃金鴨件伴魚子醬:上次食過呢到嘅片皮鴨好正,所以今次食另一個款式。就係黃金鴨件伴魚子醬😛曾經有一段時間減肥,日日用魚子醬夾兩塊餅乾,飲一杯齋啡就係我的一餐😆魚子醬的美味,配什麼都咁好食😁😇🥳黃金鴨件皮脆,配上經貴的魚子醬魚子醬更是這裏的自家品牌…鮮甜信心的品質….信心的保證😋鴨皮一D肥糕都無,咬口卜卜脆,裡面夾着青瓜和新鮮的山渣肉,吃落開胃醒神。底層托着的薯片用來襯托盛載着鴨件,就是經典🥳————————-♥️酲醋小排骨:酸酸甜甜的味道,黑醋的食物零舍令人開胃醒神,排隊味道做得也不錯————————-♣️招牌小龍包:做得皮夠薄,小籠包內的湯滿滿的肉汁,又甜又有咬口帶有口感的外皮,果然招牌的好味道⋯⋯————————-♦️蟲草花炒翡翠苗:又甜又彈牙的蟲草花,最喜歡吃這種質感的食物,又有益又健康,翡翠苗又甜又爽脆😋吃多唔會滯吃菜又消滯晚餐輕輕食魚子醬美食有肉又有菜人生滿足極———————-食..拍…寫已經成為我,生活中的一部份鍾意食…鍾意拍…鍾意寫..留下美食

晚餐來一個豐富的輕食
人生苦短
吃喝玩樂🥳

—————————-
♠️黃金鴨件伴魚子醬:
魚子醬的美味,配什麼都咁好食😁😇🥳
黃金鴨件皮脆,配上經貴的魚子醬
魚子醬更是這裏的自家品牌…鮮甜

魚子醬美食
有肉又有菜
人生滿足極

———————-
食..拍…寫已經成為我,生活中的一部份
鍾意食…鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶🥰
—————————-
2021-08-05 239 浏览
同屋企人到將軍澳康城睇戲順道訂位食中菜,之前食過銅鑼灣分店的香烤鴨覺得不錯,所以今次再嚟食下及試其他菜式。餐牌上還有不同套餐選擇,款款都很吸引。京滬酥香烤鴨(半例)鴨皮烤至金黃色的,香脆可口,入口油香四溢,肉嫩毫不油膩,麵皮煙煙靱靭,包著鴨肉及配菜清爽美味。真厲害霸王雞丁這碟菜式望上去很多紅辣椒,但食落微辣而惹味,雞肉炸至脆卜卜,還加入花生口感豐富。冰鎮柚子鮑魚一碟有四隻份量亦不小,鮑魚清甜爽口,厚肉食落啖啖肉,配合柚子一齊食味道好清新。招牌酸菜海斑片上枱時熱辣辣香噴噴,酸辣度適中,斑片肉質鮮嫩幼滑,魚皮微脆,配菜還有酸菜、芽菜、木耳和薯粉,配菜吸入濃湯十分美味,食唔停口。
京滬酥香烤鴨(半例)
真厲害霸王雞丁
2021-07-31 167 浏览
紅燒肉有七大舊肉,最恐怖七舊肉裏面五舊係超肥嘅,肥嘅比例可以係80至90%,粉紅色嘅醬汁完全同餐牌嘅炆紅燒肉嘅感覺係兩回事。這個醬汁是杰踢踢的,這個紅燒肉完全係未夠火喉,瘦肉部份完全咬唔開,感覺似湯渣,汁只係係外層包裹住,瘦肉完全係白色沒有味道。我們三個人每人吃一件,剩餘最後四件,每一舊都係超肥,跟住一邊食一邊叫侍應生通知佢實在太難食,他主動叫經理,叫我們向他反映。我反映給他叫他自己看看這是紅燒肉嗎?每一件肥肉超過五cm,瘦肉只是最頂的部份,最後一件留給他自己看,十分之九全部係肥肉包括我哋碗中的其餘三舊,向他反映,他只說會同廚房傾傾,多謝我們俾意見。試問$98一碟餸我們碗中的三舊加碟的一舊,根本超肥吃不了,這個經理連取消這碟餸的表示也沒有,你拎走我一夠大豬肉,也值$14啦,還有加一。還未計我們碗中的三大件肉,所以這個經理根本一啲唔識處理客人投訴,基本待客之道都冇,我直情同佢講我會喺OpenRice發表意見㗎,最少都賠償我相同價值嘅糖水/甜品,因為我真係真金白銀找數㗎。
外婆紅燒肉
2021-07-30 2014 浏览
諗住今日嚟食晏,早兩個鐘打電話去book位,聽電話都已經覺得態度唔錯,轉個頭仲收到個短訊confirm。1:00準時到達安排坐卡位,環境係幾摩登,不過有少少太金碧輝煌,有啲太光,平日中午都幾多人,雖然唔係爆曬,但都已經幾嘈,不過卡位坐得都好舒服,夠闊落,張枱又夠大,嗌咁多餸都擺得落。餐牌望落去好豐富,好多唔同嘅套餐和推介,又有點心紙,豐儉由人。今次特登過嚟食片皮鴨,不過都嗌咗好多其他唔同必點菜式。先送上一點$20硬食嘅小吃,起碼唔係普通嘅花生鹹菜,係毛豆蓮藕脆豆,再送上一壺普洱茶,開頭顏色都唔錯,不過衝到第三次就冇晒色。落單之後餸菜好快就陸陸續續送上,限時招牌小籠包六隻$18,超抵,皮唔算好薄,餡料多汁有鮮味,夾超來唔容易穿,算係有咁上下水準,咁嘅價錢,真係覺得幾抵。爆汁牛肉煎餅,餡料同樣多汁有牛肉味,不過個皮略為煎得唔夠脆,墨魚蝦餅就不過不失,擔擔面嘅湯料好豐富,好夠味,麵質就麻麻,有啲過林,有啲失望,酸辣湯屬正常,雲吞鴨肉湯,雲吞就一般,有啲硬嘅感覺,鴨肉就唔係好多,不過個湯都幾濃味,水準算OK,蔥油海蜇頭,分量唔錯,海蜇頭好爽口,醋嘅味道比較重,欠缺蔥油味,不過加咗唔同嘅酸菜,配搭幾新鮮,話晒都係小吃前菜,用個碟就大陣仗咗啲。烤鴨點左半例,剛好夠四個人食,配料幾豐富,餅皮都算夠薄,鴨皮烤得好靚好鬆脆,肉質都唔錯,係真係幾有水準,上湯火腿津白嘅味道幾清香濃郁,不過個汁杰咗少少,上海炒年糕都幾好味,年糕切得幾薄配料都幾足,四個人食咗,好滿足,服務業都幾好,周不時都會有人嚟巡吓睇吓,整體都幾滿意,希望佢能夠保持水準,下次嚟再試吓唔同其他嘅菜式!
2021-07-30
2021-07-28 157 浏览
京滬佳餚 - 京式新發現自從康城商場開幕了之後,行商場未必一定會選將軍澳,因為康城亦都係一個理想目的地,因為這裏開設了各式各樣的餐館,今日介紹的是一間京菜菜館。黃金鴨件伴魚子醬 首先映入眼簾是有光澤的香脆鴨皮,配上酸酸山楂果凍片、爽口青瓜片,底部還有薯片,頂部再加上鮮味十足的魚子醬,超級豪華、味道豐富有層次的菜式。招牌小籠包 一籠有六隻相當抵食,外皮薄薄的,熱騰騰的湯汁,十分滋味。新疆羊肉熗湯麵 嫩嫩的新疆羊肉,配上彈牙的麵條,湯汁濃郁,湯汁可以掛在麵條上。牛肉煎餅 脹卜卜香口的牛肉煎餅,牛肉餡料飽滿,肉汁超多!山渣楊梅果造型十分精緻的甜點。
京滬佳餚 - 京式新發現

招牌小籠包
一籠有六隻相當抵食,外皮薄薄的,熱騰騰的湯汁,十分滋味。

新疆羊肉熗湯麵

牛肉煎餅
脹卜卜香口的牛肉煎餅,牛肉餡料飽滿,肉汁超多!

山渣楊梅果
造型十分精緻的甜點。
之前聽朋友介紹呢間中菜整體水準唔錯,所以遠少少都要入康城食。好彩訂咗位因為Booking都好full三個人叫咗半份片皮鴨,個皮一上枱仲有煙,不過就真係要盡快食,因為好快變涼片皮鴨冇乜脂肪,值得一讚就係起埋啲脂肪!皮脆有油脂香,鴨肉冇肉蘇味🍗不過餅皮唔夠,要叫多一份屋企人叫嘅孜然羊肉,一上枱已經聞到孜然香味,我唔食羊肉所以冇試,但係屋企人係羊肉專家,佢哋話$200呢個價錢真係好抵,份量多而且質素唔錯,大讚!叫咗個滕椒魚,入面係冇酸菜嘅,酸味係黎自檸檬,其實比起老壇酸菜魚少咗一個層次,但係都好好味,魚肉冇骨滑嫩,入邊仲有薯粉,嗦湯,正!