2010-07-11 27 浏览
果日我個fd生日話想食日本野,我於是帶佢去我屋企附近既依間去試下. 我地散叫左炒烏冬,燒鯖魚同燒冬菇等待.果d烏冬係讚歧烏冬,入口彈牙又夠火喉.d鯖魚又夠鮮味,一d都唔腥,加上鮮檸檬汁,真係好好味!另外,d冬菇又夠嫩,唔會痴牙,燒得岩岩好! 整餐令我地好滿足,下之有fd生日希望再黎!
!另外,d冬菇又夠嫩,唔會痴牙,燒得岩岩好!
整餐令我地好滿足,下之有fd生日希望再黎!
燒鯖魚,好味!
2010-07-03
生日
燒鯖魚,好味!
  • 燒鯖魚
2010-07-11 12 浏览
從朋友口中得知,九龍城最近開左間串燒店,一向最愛食串燒既我,緊係同班fd一齊黎食啦.結果令人十分滿意.因為一早bk定4位,所以去到都唔洗等就食喇.我地4個人總共叫左約6~7串串燒,3樣禾食咁啦.值得一提既係串燒師傅手勢真係好好.調味恰當.少少辣,好野味.燒雞翼,中蝦,和牛卷,雞軟骨都好正.最衰果陣掛住食,唔記得影相><..不過唔緊要,我都影左張禾食比大家睇,就係芥末牛柳粒喇~~牛柳大大粒,汁味濃,加埋少少芥末簡直"依支班"~~真係食到lam lam利我地仲叫左個炒飯,味道都ok. 因為有fd係會員既關係,我地全單半價,4個人埋單都係300蚊左右,抵食!! 下次一定會再帶多d fd黎食~!
其中最好味既一樣:芥末牛柳粒
2010-07-01
纪念日
其中最好味既一樣:芥末牛柳粒
  • 芥末牛柳粒 燒雞翼 燒中蝦
2010-04-09 7 浏览
小弟今次係第一次寫食評...請多多包含...因為我真係未食過咁X嘅日本嘢...有個Sunday同班fd去食lunch...入到去已經見有4個staff...跟住我地每人叫咗個lunch set...有天婦羅+烏冬 or 串燒+飯...d串燒真係好鬼快嚟到...但我地擺咗at least 5mins喺度...因為諗住等埋一齊食...但其中一個staff突然走嚟拎走一碟...話係隔嚟枱先咁樣ge做法都幾有問題...但嚟咗d串燒後...十年都冇其他嘢嚟...樣樣都吹佢幾次(including前菜,湯,飯,烏冬)...仲黑哂面終於嚟咗天婦羅喇...但我未食過天婦羅係冇汁點ge...可能我見識少啦...算...但我都想有烏冬d咁吖嘛...結果等到d天婦羅凍哂林哂...都未有烏冬...要dry食天婦羅...之後嚟咗烏冬...又冇spoon...叫佢拎嚟...我食完都仲未有....仲有一樣好important ge嘢...佢d抽氣超唔得...成間鋪煙霧迷...走人果時成身臭哂...好似bbq完咁...總括嚟講...d staff超冇禮貌..嘢食好味都變唔好味(of course bad la)...
小弟今次係第一次寫食評...請多多包含
...因為我真係未食過咁X嘅日本嘢...

咁樣ge做法都幾有問題...

總括嚟講...d staff超冇禮貌
..嘢食好味都變唔好味
(of course bad la)...唔值得好試!!!
2010-04-06 45 浏览
八點幾走左去九龍城諗住食牛肉餅,行到福老村道見到張傳單寫住$20 3串串燒真唔真呀,跟住有個派傳單妹妹同我們講真架我帶你地去啦拱有意就去會一會,一入到去唔講得小爆場,好釆有2位,坐低見到一張手寫order menu$$20有串燒拼盤澳州和牛,大花竹蝦,蕃茄仔,好好味,仲有$10天婦羅拼盤有花竹蝦,魚,南瓜真係邊有拱嫁超正呀有2款我同老婆都勁鍾意吉列蠔/叉燒魚湯麵正必食,本來影左相,比大家分享 i 風唔生姓post唔到, 唔緊要必有下次keep住 水準ok
真唔真呀
,跟住有個派傳單妹妹同我們講
真架我帶你地去啦
2010-04-02
  • 吉列蠔
  • 叉燒魚湯麵
  • 和牛串燒拼盤
晚飯時間, 姐夫提議去間新開既串燒店. 於是一行四人到這間新開鋪頭.環境算上好, 地面跟桌面一樣, 有一層薄薄的油. 沒有菜牌, 只得點菜紙. 款式一多. 叫了三個組合, 每個組合分別有三款串燒. 分別叫了"烏燒", "和牛燒"及"吉烈組合".鳥燒組合還可以, 但和牛組合真的差到不行. 和牛厚燒, 和牛竟然十分有"趙"頭, 而且唔熱. 其他的牛肉燒也沒有牛肉味. 不過一山還有一山高, 吉烈組合, 吉烈魷魚, 吉烈蠔同吉烈蝦, 完全食唔出係海鮮. 只食得出一團炸粉. 又乾又實. 你話裏面係石頭都得. 至止, 我們決定理單走人.服務方面, 真係無得頂. 串燒竟然係五分鐘內全部奉上, 快到不得了. 莫非店員唔知串燒要熱的嗎? 一次上晒, 唔凍都擺到凍啦. 如止環境, 食物加服務質素, 盛惠二百幾, 食得沒說話好講. 希望早日換鋪, 唔好拖低褔老村道的食店質素.

2010-04-04
2010-04-03
叫左十幾串, 無串係熱嘅, 串燒過左度氣唔好食架麻, 重有,order完啲野, 都唔知邊啲黎左, 邊啲未黎, 服務員態度又唔得, 價錢又唔平, 呢間野真係無樣得, 可以接得
  • 一樣都無
(非会员)
燒烤爐起入口的旁邊, 入口用膠簾當門, D 風將D煙吹入來, 成間食巿都係煙, 焗到喉嚨'確' 晒 . 叫左一個豚肉燒飯, 豚肉只是用水煮過o固種, 並沒有燒烤過, 而且好乾有雪味,d 飯係一般碟頭既飯. 湯冇味, 成個感覺係一般 $20 既快飯 . 食物不是太過難食, 不過$33 一個中午飯就真係唔多值, 同個裝修完全唔夾 .先比錢落order, 落order 前要諗清楚. 有幾個friends 之後先來, 經過觀察之後都決定轉場.

2010-03-30
2010-04-01 16 浏览
經過發現新開串燒店, 開放式串燒吧, 食物款式的確唔多, 但見店內黑板有廚師推介:露筍卷, 蟹膏大蝦炒飯都唔錯串燒雞腳筋,第一次食, 幾有咬口; 粟米原條燒好甜, 牛舌唔係好夠味; 原隻雞全亦好脆;手打花枝圓好正; 花竹蝦有7-8吋長, 花竹蝦天婦羅不連蝦頭都超過7吋, 並非之前食評講到咁啊! 蝦又大隻又彈口!一入座有員工主動介紹招牌主打套餐: $10天婦羅餐及$20串燒餐有花竹蝦x1,和牛x1,車厘茄x1, 點講都抵食啦!場地新裝修, 企理乾淨, 抽氣ok, 冷氣仲好凍!原來收成2am, 宵夜一流!
串燒雞腳筋

場地新裝修, 企理乾淨, 抽氣ok, 冷氣仲好凍!
原來收成2am, 宵夜一流!
2009-03-31
  • $20串燒餐
  • $10天婦羅餐
2010-03-30 6 浏览
中午諗住簡簡單單食個...點知就中招喇...睇倒個餐牌午市餐, 30蚊都幾底 好似叫做和牛xx飯, 有前菜, 有湯飲前菜未到, 湯未到呢d都係少問題, 但係個飯真係好唔掂, 個名同個飯完全係兩樣野, d牛肉片似吉野家果d牛肉, 但係乾曾曾, 個飯又無汁, 又唔係珍珠米...我個朋友可以用快子夾起一大舊飯.....食食下, 舖頭越黎越大煙...竟然係串燒果度燒'loan'野 + 無開抽煙機....how come.....終於有湯同前菜, 前菜係三片冬菇, 味道都可以接受, 但係個湯就無味=.=......日本既味僧湯唔係應該偏咸架咩????總之成件事就錯晒......一定唔會再食....
中午諗住簡簡單單食個...

點知就中招喇...

睇倒個餐牌午市餐, 30蚊都幾底 好似叫做和牛xx飯,
有前菜, 有湯飲

前菜未到, 湯未到呢d都係少問題,
但係個飯真係好唔掂, 個名同個飯完全係兩樣野,
我個朋友可以用快子夾起一大舊飯.....

how come.....

終於有湯同前菜, 前菜係三片冬菇, 味道都可以接受,

總之成件事就錯晒......
一定唔會再食....
2010-03-30
2010-03-30 15 浏览
我覺得d野食都幾好食,如果我一坐低就有荼飲就好lani到d service都好好...佢地一放低d野食就同我講d野食係跟咩餐...仲有講個隻咩牛係咩名我覺得個個a餐同個個咩串燒盛合都幾好食
我覺得d野食都幾好食,如果我一坐低就有荼飲就好la

我覺得個個a餐同個個咩串燒盛合都幾好食
2010-03-27
纪念日
  • 牛肉類
2010-03-26 6 浏览
本來一直都懶得開acc同寫食評,但中左呢次伏真係忍唔住開番個黎寫下之前睇報紙見屋企附近有間號稱區內唯一一間串燒開張,就黎試下.七點幾黎到,見到鋪頭坐得一半,門口仲有牌寫住某電話公司既promote $33三十分鐘內任食14款野.由於無用開果間公司,就用番正價散叫,入到話兩位,點知佢同我講:「唔好意思,散叫要等一陣」「下?要等幾耐呀?」「要八點至入得」雖然我未大爺到覺得正價食野有得優先入場或者指指點點.但結局等到八點期間,成間鋪係得一半滿,但完全無客出入過, d單亦分張枱分開,完全唔明做乜唔俾客入座,仲要係最熱門既晚飯時間.又唔係座位問題,又唔係收錢問題,又唔係要食你d優惠野要分開一批批限數量咁入,趕客乎?入到去睇紙,感覺款式好少下.三串/三件吉列set得五款(同散叫重覆),所有野食包埋麵之類都係20款左右.見唔到有蕃茄既魂串燒盛合,亦唔見燒蕃茄散叫;亦見唔到京天婦羅盛合.劃果張紙唔見,無menu,牆身都無任何野貼住.上手食評同我都只係爭三日,做乜咁神祕會少咁兩款set?同任食promote有關?睇完就覺得更加少野食.俾錢亦同上手唔一樣,我地係食完至埋單既.記住兩篇食評只係爭3日,竟然咁

「唔好意思,散叫要等一陣」
「下?要等幾耐呀?」
「要八點至入得」

見唔到有蕃茄既魂串燒盛合,亦唔見燒蕃茄散叫;亦見唔到京天婦羅盛合.劃果張紙唔見,無menu,牆身都無任何野貼住.上手食評同我都只係爭三日,做乜咁神祕會少咁兩款set?同任食promote有關?睇完就覺得更加少野食.俾錢亦同上手唔一樣,我地係食完至埋單既.記住兩篇食評只係爭3日,竟然咁大變化...

先上左個唔記得乜名盛合(唯一一款吉列set): 吉列皮炸得唔夠鬆,蝦同墨魚圈無味要靠沙律醬,隻蠔就叫幾有蠔味(唔排除有人會覺得腥),三樣得隻蠔食得過.

和牛串燒盛合(x2): 三款野無問邊款打邊款.先食最厚食(快餐店薄牛扒厚少少),四四方方,有三塊果款.勁靭,勁多渣,無乜味,食到尾好似食橡皮糖咁,似乎係上手講既和牛(但我覺得似一啖一塊既安格斯一口牛).然後食中間好肉酸既澳洲和牛,調味最重,亦最淋,有d似打邊爐肥牛捲埋一劈咁燒.最後試薄身一條過既牛,味道深淺係兩者中間,唔似第一串咁橡皮糖,亦唔似澳洲牛咁淋,無論調味同軟硬都係擺番去中間好似合理d.
(啱啱食緊第一串第一啖,有個女侍應黎問d野食得唔得,大佬都未食,點答唧)

芝味翠肉瓜: 芝士淋上翠肉瓜上面燒,除非特登,唔係好難整到佢難食,合理水準.

魚湯叉燒白麵(x2): 我果碗第一啖食落口既感覺係「哇,做乜咁大陣胡椒粉味!?」嚴重到係好似媽咪麵成包粉倒晒落去咁食果隻feel.食到底無乜胡椒粉味,可能係我果碗咁啱重手左唔好彩.但我唔知係味覺已經俾胡椒粉搶到食唔到d魚湯味,定本身魚湯真係無乜味,總之覺得啖湯真係好頹.叉燒偏肥.麵係淋麵,你可以想像成河粉既口感,但係係同米粉差唔多幼.唔鐘意淋麵既朋友要小心考慮.

燒牛舌: 牛舌已經算係牛比較重味既部份,但佢竟然可以咁淡味甚至無乜味.偏靭,但起碼唔似之前款牛o趙落有渣先.但由盛合到牛舌既所有牛都無乜牛味真係ok灰下

燒築地花竹蝦: 菜色既野,廚藝同客人口味永遠係最大爭論點,呢個亦係小弟之前唔想寫食評既主因.隻蝦細都算,但最大問題係「唔該隻蝦唔好係霉架囉」
咬左一啖,吐番出黎,埋單唔該... =w=)/
(拿,結局食完反而唔問我食物既感想喎)

本來怕串燒攤凍,所以諗住分開兩round叫,開始慶幸自己叫得少,亦後悔自己叫得多.
有味既有: 澳洲和牛(汁料調味), 吉列炸蠔(蠔味), 魚湯叉燒白麵(胡椒粉味), 燒築地花竹蝦(霉味)
其他無乜味既,食唔食自己考慮.

另外間野本身係無任何免費茶水供應.一係汽水,一係樽裝水,又無非炭酸飲品,大佬你唔係局我8蚊同你買枝水呀嘛...(唔sure有無酒類,因為唔飲酒)
好似...賺錢緊要過service咁喎...

結局上面份量既野埋單182.雖然完全唔飽,但唔敢再嗌,寧願去食糖水好過.

由入座時未滿客都要無故等位,到食品種類數量同質素(特別係隻蝦),又唔見報紙介紹果兩種盛合,到硬食8蚊枝水,汽水或乾哽三揀一.
只可以講: 無可能有下次...
2010-03-25
這 是 我 喺 網 上 寫 食 評 四 年 幾 以 嚟 ,幫 襯 過 接 近 1000 間 食 店 之 中 ,最 憤 怒 、最 不 滿 嘅 一 次。所 有 合 資 格 成 為 黑 店 嘅 元 素 ,包 括 店 員 態 度 差 、無 招 呼 、入 座 安 排 混 亂 、漏 單 、出 單 次 序 混 亂 、貨 不 對 辦 、誇 張 失 實 、生 嘢 未 整 熟 . . . 一 次 過 可 以 發 生 喺 同 一 間 店 . . . 夠 經 典 吧?未 算 . . .上 星 期 五 晚 ,如 果 你 都 喺 京 魂 ,你 或 會 遭 遇 到 以 上 部 份 或 全 部 或 更 多 嘅 情 況 ,因 為 當 晚 除 咗 我 ,仲 見 到 附 近 好 幾 枱 客 先 後 向 店 員 投 訴 ,埋 單 離 開 嘅 ,無 一 個 唔 係 面 黑黑。新 開 張 嘅 京 魂 ,號 稱 全 九 龍 城 唯 一 一 間 串 燒 專 門 店。去 到 門 口 ,見 到 招 牌 有 啲 面 善 ,原 來 佢 係 食 評 網 上 劣 評 如 潮 嘅 "燒 魂" 所 開 嘅 新 店 ,故 事 由 未 入 去 嗰 刻
上 星 期 五 晚 ,如 果 你 都 喺 京 魂 ,你 或 會 遭 遇 到 以 上 部 份 或 全 部 或 更 多 嘅 情 況 ,因 為 當 晚 除 咗 我 ,仲 見 到 附 近 好 幾 枱 客 先 後 向 店 員 投 訴 ,埋 單 離 開 嘅 ,無 一 個 唔 係 面 黑黑。新 開 張 嘅 京 魂 ,號 稱 全 九 龍 城 唯 一 一 間 串 燒 專 門 店。去 到 門 口 ,見 到 招 牌 有 啲 面 善 ,原 來 佢 係 食 評 網 上 劣 評 如 潮 嘅 "燒 魂" 所 開 嘅 新 店 ,故 事 由 未 入 去 嗰 刻 開 始 . . .
我 同 女 友 見 門 口 無 侍 應 接 待 ,於 是 入 去 攞 位 ,侍 應 話 暫 時 未 有 位 ,喺 門 口 等 等 先。之 後 有 另 外 2 對 互 不 相 識 嘅 情 侶 嚟 到 ,6 個 人 齊 齊 等 ,無 幾 耐 有 個 女 侍 應 攞 咗 啲 宣 傳 單 張 及 點 菜 單 行 到 近 門 口 ,派 俾 大 家 參 巧 之 際 ,有 個 企 喺 收 銀 機 較 高 級 嘅 男 店 員 離 遠 向 女 侍 應 大 聲 呼 喝 :「唔 駛 理 出 面 啲 人 啦!你 番 入 嚟!同 我 企 定 喺 度 . . .」
Well!佢 公 開 咁 大 聲 去 鬧 下 屬 ,係 唔 太 好 ,但 都 叫 做 唔 關 我 事。但 頭 嗰 句 就 好 有 問 題 ,我 哋 係 等 入 嚟 幫 襯 嘅 客 人 ,唔 係 "啲" 人 ,乜 客 人 可 以 唔 駛 理 嘅 咩?
大 家 聽 完 , 2 對 情 侶 即 時 走 咗 ,而 差 唔 多 時 間 店 內 亦 有 6 個 女 仔 客 一 邊 離 開 ,一 邊 黑 面 咁 話 去 第 二 度 食 過。店 內 有 6 個 位 吉 咗 ,但 無 人 招 呼 我 哋 入 去 坐 ,正 感 疑 惑 之 際 ,有 一 個 男 人 入 咗 去 對 侍 應 話 2 位 ,即 刻 有 得 安 排 入 座 . . . 我 當 然 即 時 入 去 問 嗰 個 高 級 店 員 ,點 解 我 要 企 咁 耐 門 口?人 哋 唔 駛?佢 即 時 講 咗 句 唔 好 意 思 ,叫 我 哋 隨 便 坐。
可 能 你 會 問 :「你 咁 都 仲 唔 走?」
我 見 都 等 咗 咁 耐 ,個 場 又 咁 爆 ,照 食 囉!呢 度 無 乜 裝 修 可 言 ,上 手 本 身 都 係 做 日 本 料 理 ,枱 仔 又 多 又 細 細 張 逼 逼 狹 狹 ,坐 得 唔 係 太 舒 服。串 燒 師 傅 嘅 手 勢 亦 唔 正 宗 ,相 當 MK ,莫 講 話 跟 尖 沙 咀 或 銅 鑼 灣 啲 日 式 串 燒 專 門 店 有 天 淵 之 別 ,就 連 我 愛 去 嘅 鳥 羽 名 古 屋 日 本 料 理 ,師 傅 嘅 手 勢 都 純 熟 及 有 心 機 過 佢 好 多 ,一 睇 就 知 無 得 呃 嘅!
剔 好 點 菜 單 ,見 咁 耐 水 都 無 杯 招 呼 ,算 啦!叫 個 侍 應 幫 我 哋 落 單 ,佢 竟 然 話 : 「攞 張 紙 去 櫃 枱 俾 錢 先 啦!」
吓?我 無 聽 錯 呀?自 己 埋 去 收 銀 機 度 俾 錢 先?串 燒 專 門 店 竟 然 要 好 似 去 大 家 樂 咁 ,客 人 要 喺 櫃 枱 俾 咗 錢 先。你 試 過 未 呀?我 就 真 係 第 一 次 囉!
俾 完 錢 ,見 排 喺 我 後 面 個 客 嚟 完 汽 水 又 嚟 埋 串 燒 ,但 我 張 枱 就 空 蕩 蕩 一 片 ,最 諷 刺 嘅 係 ,有 個 侍 應 攞 住 堆 放 竹 簽 嘅 筒 逐 枱 派 ,去 到 我 張 枱 時 問 :「先 生 ,你 啲 串 燒 係 咪 嚟 晒 啦?」我 好 唔 開 心 ,回 咗 一 句 :「一 串 都 未 嚟 呀!」
"又" 再 問 個 高 級 店 員 ,佢 今 次 連 唔 好 意 思 都 慳 番 ,粒 聲 唔 出 望 吓 張 單 就 走 去 攞 2 罐 汽 水 埋 嚟 放 低 即 閃 . . . 呢 段 期 間 ,後 面 有 枱 2 大 1 細 嘅 家 庭 投 訴 緊 碟 串 燒 有 問 題 ,右 邊 有 個 男 仔 向 侍 應 投 訴 有 單 落 咗 好 耐 都 仲 未 到 ,近 牆 邊 又 有 枱 客 催 罐 已 經 俾 咗 錢 嘅 汽 水 催 咗 2 次 都 未 到 . . .
新 店 開 張 期 間 ,有 款 魂 串 燒 盛 合 包 括 澳 洲 黑 毛 和 牛 + 足 7 吋 長 築 地 花 竹 蝦 + 迷 你 番 茄 total 3 串 都 只 係 收 $20?有 無 咁 筍 呀?上 到 枱 至 知 賣 $20 唔 係 無 可 能 ,澳 洲 黑 毛 和 牛 細 串 到 乜 嘢 咁 . . . .
足 7 吋 長 築 地 花 竹 蝦?散 叫 一 隻 要 $18?某 份 免 費 報 紙 報 導 話 超 值 到 叫 你 自 己 買 嚟 燒 都 唔 得?生 果 報 報 導 話 街 市 叫 價 過 百 元 得 幾 隻?
自 己 月 初 至 買 過 4 隻 花 竹 沒 錯 係 要 $140 ,但 人 家 係 游 水 活 花 竹 兼 size 大 一 倍 有 多 ,佢 呢 啲 咁 細 隻 嘅 冰 鮮 花 竹 喺 出 面 只 係 賣 $10 左 右 一 隻 ,呢 度 賣 $18 已 經 賣 一 隻 賺 一 隻 啦!啲 記 者 都 唔 知 去 過 街 市 未 就 吹 得 就 吹!
築 地 花 竹 蝦 足 7 吋 長?知 唔 知 一 支 原 子 筆 有 幾 長?5 吋 至 5 吋 半 左 右 吧!足 7 吋 長 . . . 我 諗 係 計 埋 支 竹 簽 啦!
和 牛 串 燒 盛 合 ($38) 號 稱 係 鎮 店 必 食 之 作。3 串 和 牛 由 近 到 遠 分 別 係 日 本 A4 和 牛 、澳 洲 黑 毛 和 牛 卷 及 安 格 斯 一 口 牛。中 間 嘅 澳 洲 黑 毛 和 牛 卷 賣 相 真 係 . . . 超 肉 酸。4 和 牛 燒 到 又 韌 又 無 肉 味 ,安 格 斯 一 口 牛 叫 做 燒 比 較 好 兼 多 肉 汁。
比 內 雞 串 燒 盛 合 ($28) 包 括 日 本 比 內 雞 肉 串 、燒 手 羽 先 及 礦 鹽 燒 雞 皮。我 哋 叫 咗 2 set 盛 合 共 6 串 ,但 嚟 到 只 得 一 串 燒 雞 翼 及 一 串 燒 雞 皮 . . .
竟 然 漏 咗 4 串 咁 多?見 負 責 人 返 到 店 內 ,即 時 作 出 投 訴 ,店 長 望 咗 一 陣 ,就 話 漏 咗 隻 雞 翼 ,即 刻 燒 番 俾 我 ,呢 個 時 候 嘅 佢 仲 係 好 有 禮 貌 嘅 . . . 但 佢 返 轉 頭 我 再 問 佢 ,其 實 仲 漏 咗 2 串 比 內 雞 肉 串 及 一 串 礦 鹽 燒 雞 皮 喎 . . . 氣 氛 開 始 唔 係 咁 好 . . .
雞 腳 筋 串 ($10) 燒 到 乾 硬 化 ,部 份 燒 到 變 咗 粒 炭
禽 豚 羊 串 燒 盛 合 ($38) 包 括 煙 鴨 胸 、鹿 兒 島 黑 豚 肉 及 美 國 羊 仔 肉 串 ,鹿 兒 島 黑 豚 串 出 咗 事 . . .

我 影 其 他 串 燒 相 嘅 時 候 ,女 友 攞 起 鹿 兒 島 黑 豚 串 咬 咗 一 啖 就 即 時 吐 出 ,兼 話 乜 咁 生 嘅?我 望 一 望 即 火 起 ,豚 肉 就 咁 燒 一 燒 ,由 裡 到 外 根 本 都 未 熟 ,色 澤 白 裡 透 粉 紅 到 直 情 係 生 嘅 啦!師 傅 係 咪 盲 架?知 唔 知 生 豬 肉 會 食 壞 人 架?
忍 唔 住 再 叫 店 長 埋 嚟 ,好 串 咁 講 咗 句 :「請 問 你 哋 嘅 黑 豚 串 係 唔 係 生 食 架?」店 長 即 時 黑 面 亦 回 咗 一 句 :「得 得 得!唔 駛 咁 講 嘢 嘅!」即 時 攞 起 串 生 豬 肉 走 到 師 傅 面 前 ,提 高 聲 線 好 大 聲 咁 話 :「人 哋 話 豚 肉 係 唔 係 生 食 架?」
即 係 暗 示 我 串 佢 ,喺 到 攪 事 啦!
黑 豚 串 燒 返 俾 我 係 咁 樣 嘅 ,大 吓 睇 吓 相 差 幾 遠。我 哋 無 食 到 ,串 燒 一 到 ,影 張 遺 照 ,然 後 起 身 走 人。
咁 嘅 黑 店 你 都 仲 敢 去 幫 襯?

更 多 照 片 及 內 容 請 到 我 Blog : http://hk.myblog.yahoo.com/choro-q

串燒店竟要客人落單時俾錢先,你試過未?
寫明花竹蝦足七吋長,事實係只得5吋至5吋半
雞腳筋串燒到乾硬化,變 咗粒炭照俾客
豚肉串竟然係生嘅都照俾客
再燒過係咁樣嘅,睇吓相差幾遠
串燒店竟要客人落單時俾錢先,你試過未?