2024-04-28 166 浏览
因工作地點調動,上次光顧仁沙洞已是疫情前,最近腦海突然記起這間地道韓國餐廳,於是週未特意過來。叫了一個午餐海鮮湯麵,另外加了一個牛肉飯卷。這間韓國餐廳價錢很平民化,值得推薦
牛肉飯卷,海鮮湯麵
2024-04-27
用餐时段
牛肉飯卷,海鮮湯麵
2023-09-22 715 浏览
又係一個土瓜環放lunch嘅weekday,同事話食過呢間不錯,而筆者又心心念念炸醬麵多日,所以就揀呢間。一樣12點15左右到,等入座時間為0,坐底就有menu,店員真係아줌마年紀,但應該就係韓國人,叫咗我嘅炸醬麵就自己去拎水,有個箱裝住,幾衛生,餐具就佢會送上。炸醬麵到,feel到係剛煮好嘅麵體,再加一早煮好一大鍋炸醬。先講配菜,一份翠玉瓜同一份薯仔,都係好韓國嘅配菜,但係配菜嘅目的係早和食厭咗嘅味道同埋帶一絲新嘅口感,翠玉瓜同薯仔都係偏淋嘅食物,而且味道冇好突出,起唔到配菜嘅作用,少少失望,唔知道可唔可以特別要求邊種配菜呢而主菜炸醬麵用咗Chul麵,即係黃色油麵,係筆者想食嘅麵體,好鍾意要用兩隻筷子左右手咁撈,特別有韓劇feel!Chul麵感覺係特別長,所以夾起都考筷子功同要用到少少陰力,筆者未食飯冇乜力,食到啲汁彈哂上恤衫,所以食嗰時要小心啲。筆者最近戒牛,但炸醬嘅肉食落有牛肉一絲一絲嘅感覺,我有問過店員,但店員都唔確定,所以唔食牛嘅都要留意吓。不過以唔加一,同埋有午市價,都不錯一試。

2023-09-13
2023-07-31 539 浏览
我第一次落韓國,簡單既餐廳佈置,唔知係因言語不同定怎,不太友善阿朱媽~ 但其實係都滿細心的姨姨~ 去嗰度食嘢就會令我回憶番曬黎😂一間街坊既餐廳,一個永恆既星期午餐餐牌,沒有熱情的招待,自已飲水自己斟,係度用膳就是簡簡單單咁,我鍾意食水冷麵。所以多選星期一或五, 其它日子來就會選石頭鍋飯或拌飯~ 多同事們一起去吃就可以叫飯卷、炸雞、煎餃子🤣🤣🤣🤣happy share
去嗰度食嘢就會令我回憶番曬黎😂

2023-03-01 981 浏览
這家韓國餐廳的菜色並不是很好,味道普通,沒有什麼特別的驚喜。餐點的擺盤也很普通,沒有什麼特別的設計。餐廳老板還算很友善,提供了良好的服務,讓人感到很舒適。價格方面也算合理,不會讓人覺得太負擔。總體來說,這家韓國餐廳還是值得一試的,但是我不會再去第二次。這家餐廳的地理位置不錯,很容易找到,交通也很方便。餐廳的環境很本土化,給人一種很特別的感覺,很適合團體聚會。雖然菜色普通,但是因為餐廳的獨特氛圍,還是值得一去的。總的來說,這家韓國餐廳菜色普通,價格合理,老板友善,地理位置好,環境本土化,很適合團體聚會。雖然不是很推薦,但還是值得一試。

• 前菜
  • 雞肉石頭飯
2023-02-27 642 浏览
極之垃圾餐廳,員工態度有問題,叫佢換烤爐碟說話多多(烤碟都已經燒到燶)都話仲可以燒;叫佢拎個碗就比隻碟,跟住仲要夠膽死話隻碟可以當碗用(我想拎黎裝湯)....食物質素都系差,啲肉似放左好耐,塊牛更系隔離百佳幾十蚊貨仔解凍比客人食,個湯就完全辛辣麵味精,甘樣7百幾蚊食餐飯極之勞氣,勸見到沒黎食 。
今天原本想著說去嘗試下其她加韓式烤肉怎麼樣,吃完我想說這價錢這素質,我簡直不知道用什麼形容詞形容他們,真的不值得🙁記住這家店叫‘仁沙洞’,我已經掉坑去了!千里迢迢跑到土瓜灣來這家吃個氣,遠遠超乎我想像,第一次去吃還要受氣!剛坐下沒多久有5個人進店明明有人安排位置還叫服務員安排別的座位,服務員就讓我們換位置,加上沒上菜就覺得無所謂給了唄,後面開始吃著吃著就氣,想想就後悔剛剛就不應該讓!服務員實質差到不行,讓她換盧、給多一個鐵碗還要那麼多話講一直想惹毛我們!是個短髮肥老大媽她同事叫她不要講,我男友都快氣大了!她還覺得自己有理,我真服了,我讓男友不要生氣,為了這種人沒必要,吃完就走吧😤有一次沒第二次還有那些肉我都懷疑是不是街市裡面賣的醃製肥牛⋯⋯頂😅吃完就後悔!這素質還不如去吃韓式buffet關鍵是這家店超多差評的,我要是知道就不會來這家😅看open rice評論說前一任韓國老闆走了,換了新老闆越做越多人罵,我相信了🥲看這員工和這菜品就知道什麼料!唉,吃個教訓!還是直接去韓國吃吧!兩人700多都不知道吃了什麼!居然還給我加服務費!我靠,他們惹毛我們算是一種服務嗎🙂唉!祝他們早日關門大吉🙏🏻別

服務員實質差到不行,讓她換盧、給多一個鐵碗還要那麼多話講一直想惹毛我們!是個短髮肥老大媽[撇嘴]她同事叫她不要講,我男友都快氣大了!她還覺得自己有理,我真服了,我讓男友不要生氣,為了這種人沒必要,吃完就走吧😤有一次沒第二次

兩人700多都不知道吃了什麼!居然還給我加服務費!我靠,他們惹毛我們算是一種服務嗎🙂唉!祝他們早日關門大吉🙏🏻別出來害人了
2022-12-12 595 浏览
四人食叫左個二人份量牛肋骨燒烤包五花肉 同石頭飯另外叫左年糕拉麵豆腐煱加白飯韓啤買二送人味道無其他人寫到咁差對比大部份連鎖/本地韓國餐廳好食,價錢呢個味道黎講合理,十分推薦
四人食

味道無其他人寫到咁差

• 牛肋骨
  • 炒年糕
2022-11-29 471 浏览
海鮮湯飯啲湯仲淺色過煮麵水,又冇海鮮又冇味,唔會再食,如果再食就係狗泡菜湯飯都係一樣咁淺色,咁淺色我不如去攞水喉水溝飯,淡到冇人有,咁難食不如執咗佢啦真係好難食,真係冇誇張,如果最低分係零分我會負2分,大家唔好覺得我係打手,我真係俾錢買難食,好嬲好嬲嘢食完全冇味又唔足料又唔新鮮,咁嘅態度點樣開餐廳,唔知點解咁嘅垃圾餐廳喺外賣平台都有4.4分,完全中晒伏,又貴又難食,不如佢俾錢我我煮返俾佢,等我話佢知乜嘢叫食物最後建議大家千祈唔好幫襯,邊個幫襯邊個係狗

最後建議大家千祈唔好幫襯,邊個幫襯邊個係狗
2022-11-29
等候时间
40 分钟 (外卖送餐)
2022-11-13 374 浏览
土瓜灣的確好少有韓國嘢啱啱好想食炸雞 想就腳啲就去樓下食點左一個蜜糖牛油炸雞同埋牛肋骨湯飯蜜糖牛油炸雞幾唔錯牛油味好香 雞非常Juice幾鍾意佢嗰汁😋至於牛肋骨湯飯我覺得係一個暖笠笠嘅選擇個湯底淆得好燶加埋佢地俾嘅辣醬撈埋落去有啖熱湯,真係好舒服~價錢就少少貴但無咩選擇下都叫幾唔錯特別係突然好想食炸雞嘅時候👉🏼👈🏼
土瓜灣的確好少有韓國嘢

至於牛肋骨湯飯
我覺得係一個暖笠笠嘅選擇
個湯底淆得好燶
加埋佢地俾嘅辣醬撈埋落去
有啖熱湯,真係好舒服~
價錢就少少貴
但無咩選擇下都叫幾唔錯
特別係突然好想食炸雞嘅時候👉🏼👈🏼
2022-10-01
  • 牛肋骨
2022-07-28 809 浏览
黑色店,強迫顧客消費滿$200先收信用卡,門口又冇張貼消費滿200嘅字眼,我一個人黎食晚餐,點樣食滿$200,重同我講冇下次,冇傻啦重下次,唔會再幫襯呢間黑色店。。

2022-04-28 1093 浏览
突如其來想食韓式伴飯😋呢間價錢比較平 平民之選之前都叫過幾次外賣今次叫咗燒雞肉飯同埋石頭伴飯配豬肉外賣回家同屋企人食今次個石頭伴飯冇左隻蛋😊🙇🏻‍♀️另外份量少左 外賣碗都細左味道方面係保持好味😋既不過豬肉方面 味道淡左 份量都比之前少咗韓式辣醬係另上 所以可以按自己喜好加入個飯度驚喜係個燒雞肉飯😍個雞肉好好食😋 配埋雜菜 d汁都好好食配飯一流❤️🥺唯一個飯好少 好彩雞肉份量多如果唔係都未必夠飽😅另外佢跟既小配菜之一 甜薯仔 好好食😋 小朋友都爭住食
突如其來想食韓式伴飯😋

石頭伴飯套餐配豬肉
燒雞肉飯
配菜甜薯仔
  • 甜薯仔
📍仁沙洞韓國料理餐廳位於土瓜灣土瓜灣道335號偉恆昌新村,我地第一次黎食覺得好食,值得推薦一下比大家觀眾,下次經過可以試下食😄 今次我地食午餐,叫左牛肉拌飯,雞肉石頭鍋飯(有飯焦),泡菜餅(夠辣),泡菜餃(夠辣),味道💯份量夠食👍衛生👌大家可以睇下食物賣相係好正架😊😊抵食👍👍 Menu 裡面有套餐,包左2款韓式小食,醃薯仔, 泡菜, (例湯)海帶湯。😍😍🥰🥰食完之後好飽😊😊其實衣間餐廳好大架😱😱入面有好多張檯,完全唔洗等位😌😌又坐得舒服😉😉
📍仁沙洞韓國料理
2022-04-16
  • 泡菜餃
  • 牛肉拌飯
  • 雞肉石頭飯
  • 泡菜煎餅
2022-04-14 475 浏览
好多時想食韓國嘢, 但係都偏貴, 難得見到呢間 ❥⧽仁沙洞 ❥⧽好似比較相宜, d comment 都唔錯, 所以就叫外賣試吓。𓊈燒牛肉飯𓊉傳統韓國牛肉風味, 牛肉有d 碎, 所以無乜咬口, 不過牛肉好入味, 配埋椰菜, 洋蔥同蘿蔔絲一齊食, 係好食嘅。𓊈泡菜豬肉飯 ✧ 少辣𓊉明明揀咗少辣, 但係個辣度係噴火級, 本身味道幾好, 不過真係太辣。而豬肉唔係一片片, 都係有少少碎, 所以都係無乜咬口。𓊈配泡菜 ✧ 薯仔 ✧ 芽菜 ✧ 牛肉湯𓊉有配菜提供真係好好, 韓式感🆙🆙 牛肉湯好好飲, 濃郁但唔會太咸。✧✧ 整體食物都好食, 價錢亦相宜, 係會再叫外賣嘅餐廳。

𓊈燒牛肉飯𓊉

𓊈泡菜豬肉飯 ✧ 少辣𓊉

𓊈配泡菜 ✧ 薯仔 ✧ 芽菜 ✧ 牛肉湯𓊉

✧✧ 整體食物都好食, 價錢亦相宜, 係會再叫外賣嘅餐廳。
燒牛肉飯
泡菜豬肉飯 ✧ 少辣
配泡菜 ✧ 薯仔 ✧ 芽菜 ✧ 牛肉湯
等候时间
30 分钟 (外卖送餐)
用餐时段
燒牛肉飯
泡菜豬肉飯 ✧ 少辣
配泡菜 ✧ 薯仔 ✧ 芽菜 ✧ 牛肉湯
2022-03-12 497 浏览
呢日係紅磡一直散步 行行下黎到土瓜灣 餓餓地見到呢間韓國野 見個樣幾正宗就入左去諗住試下餐廳既食物定價都幾高 係呢區黎講算係中上價錢我地呢日嗌咗牛肉粉絲湯飯同埋泡菜豬肉蓋飯 食物質素中中挺挺 味道唔算好正宗 不過份量幾多既 但呢個價錢我會expect更多 畢竟都唔算好平😖

餐廳既食物定價都幾高 係呢區黎講算係中上價錢
但呢個價錢我會expect更多 畢竟都唔算好平😖
2021-09-26 944 浏览
We ordered a half crispy and half seasoned fried chicken for delivery second times. While the chicken was still crispy when delivered this time, the chicken was a bit salty. Especially for the seasoned fried chicken as the chicken itself was a bit salty, together with the spicy sauce, it became too salty for us.

外卖送餐