2024-10-27 1261 浏览
這幾天特別想吃日本料理,因此找到了尖沙咀的一間居酒屋,嘗試了他們的高壽喜燒以及其他小食。餐廳的空間寬敞,食物質素也相當不錯,尤其是壽喜燒,實在值得推薦!🤤🥩🔥 堂煮壽喜燒(先煎後湯)(A4和牛肩胛部位 250g) - $428 這道菜是相當傳統的關西風壽喜燒,足足有五大片牛肉,A4的食材名副其實,口感與性價比都非常匹配。壽喜燒的做法屬於關西風,先煎後湯的方式被認為比較傳統。首先,使用牛脂炒香洋蔥,接著將牛肉片平鋪在鍋中,並用壽喜燒醬汁輕輕煎香,讓牛肉的油脂與醬汁中的糖分充分融合,然後再加入其他配料。這道壽喜燒選用了A4和牛肩胛部位,這是非常適合用來做壽喜燒的部位。肩胛部位因為是牛隻活動較多的部分,所以肉質比其他部位稍微結實一些,但仍然保持一定的嫩度。肩胛部位擁有豐富的油脂分布,能夠帶來濃厚的肉味與油脂香氣。肉質非常細膩,肉纖維相對柔軟,咀嚼時有一種入口即化的感覺。與A5相比,A4的肉味更為明顯,不完全由脂肪主導,吃起來肉味與油脂味道更加平衡。在炖煮壽喜燒時,牛肉不會因為油脂過多而顯得油膩,同時豐富的香氣融入湯底,提升了整體風味。🍗 鹽燒薩摩雞尾 - $54 外酥內嫩,帶有輕微的膠質

串燒

🍗 鹽燒薩摩雞尾 - $54
外酥內嫩,帶有輕微的膠質口感,油脂豐富但不會過於油膩。

🍗 鹽燒薩摩雞腎 - $48
雞腎具有嚼勁,肉質柔軟,不會過於硬實。

🍗 鹽燒雞皮 - $32
外皮酥脆,內部柔軟且帶有脂肪層,膠質感豐富。

🍗 汁燒薩摩雞肉 - $32
汁燒的醬汁甜鹹適中,每一口雞肉都吸收了濃郁的醬汁風味。

🍗 鹽燒雞軟骨 - $32
雞軟骨富有嚼勁,脆爽有力。

🐟🔥 鹽燒白鱔 - $48
外層微脆,帶有淡淡的煙燻感,魚肉嫩滑,味道不錯。
炙燒左口魚裙邊

🐟🔥 炙燒左口魚裙邊6切 - $58
外層稍微炙燒,帶有淡淡的油脂感。
鹽焗牛舌

👅🧂 鹽焗牛舌 - $48
鹽焗的做法保持了牛舌的原汁原味,纖維感與肉味未算突出。
鮟鱇魚肝

🐟🍲 鮟鱇魚肝 - $48
滑嫩細膩,口感類似鵝肝,入口即化。
清酒煮蜆

🐚🍶 清酒煮蜆 - $48
蜆肉細膩多汁,帶有淡淡的清酒香氣。

🍏🍹 青蘋果乳酸梳打 - $38
氣泡輕盈,酸甜適中,飲後非常解膩。

目前餐廳還有優惠活動,非常划算!🤩🥳
📌 全日支裝清酒半價!
📌 7:00PM前結帳或10:00PM後入座:正價食品八折、生啤買一送一、指定火鍋每日三款半價!

串燒
炙燒左口魚裙邊
鹽焗牛舌
鮟鱇魚肝
清酒煮蜆
2024-10-26 1287 浏览
餐廳的入口位於厚福街,整條通道佈置得甚有日本風,樓梯上一層是餐廳,入內時職員會敲起迎賓的鼓聲。以手機落單,食物種類選擇多。點了"賣飛佛"油甘魚刺身,軟嫩細膩,喜歡魚油的香氣。鹽燒雞翼外皮酥脆,鹽味恰到好處。燒廣島生蠔不過不失,賣相美觀。唐揚海苔魷魚鬚,酥脆鮮美。慢煮雞肉芫荽沙律,真是一大窩芫荽😅絕對適合芫荽控。若以芫荽作點綴提味,個人並不介意,惟這個量太澎湃了,有點卻步。席上的芫荽控表示不錯!西京銀鱈魚的魚肉滑嫩香甜,富燒烤的香氣。日式煎餃子外皮微脆,內餡多汁,搭配醬油醋更顯風味。櫻花蝦柚子味噌燒飯團有驚喜,櫻花蝦的香氣與柚子的清新完美融合。由於同一時間落單,食物放滿一枱,於是清了沙律和部份食物才請侍應生幫忙烹調壽喜燒。堂煮壽喜燒採用A4和牛肩胛部位,蘸上蛋漿後特別軟滑,壽喜燒可追加份量。吃過和牛後,侍應生會幫忙排好蔬菜才離開,過程不用顧客自行動手,十分合心意,服務貼心!紅豆鯛魚燒美味,外皮微脆,紅豆餡料爆滿,甜度合適。室內環境多卡位,坐得舒適,具空間感和私隱度。

以手機落單,食物種類選擇多。

點了"賣飛佛"油甘魚刺身,軟嫩細膩,喜歡魚油的香氣。

鹽燒雞翼外皮酥脆,鹽味恰到好處。

燒廣島生蠔不過不失,賣相美觀。

唐揚海苔魷魚鬚,酥脆鮮美。

西京銀鱈魚的魚肉滑嫩香甜,富燒烤的香氣。

日式煎餃子外皮微脆,內餡多汁,搭配醬油醋更顯風味。

紅豆鯛魚燒美味,外皮微脆,紅豆餡料爆滿,甜度合適。

室內環境多卡位,坐得舒適,具空間感和私隱度。
餐廳位於尖沙咀厚福街,座位在1樓,但地下門面已很吸引人注意,整間餐廳都充滿日式原素。職員有禮貌,還會幫手服務燒肉。堂煮壽喜燒-A4和牛肩胛部位250g +期間限定追加100g真係好好味,職員一開始會燒俾我地食,然後就教我地自己燒,或者請佢繼續。首先燒香牛肥膏和紫洋蔥,就可以將和牛放鍋,每燒一片肉就倒少少壽喜燒汁,煮熟就沾生蛋漿食。和牛片雪花好靚,又大又薄,好快就熟,牛味香濃,超級正!食完250g忍唔住要再追加100g。M6澳洲和牛100g澳洲和牛也唔錯,可以同日本和牛一樣咁燒,亦可以之後加湯火鍋咁食。蔬菜菇菌籃有菜有菇,可中和一下剛才食太多肉類~~甲羅燒一本都香蟹味,連米餅一齊食,米餅味道也很濃郁。三文魚3切三文魚刺身新鮮肥美。牛油果吞拿魚他他牛油果蓉和吞拿魚果蓉混合在一起,口感很滑溜。飲品有日本茶供應,但若果想要其他飲品,可以選擇現在餐廳店鋪的優惠:全日支裝清酒半價!!還有若果在7:00PM前埋單離座或10:00PM後入座,可以正價食品8折/生啤買一送一/每日三款指定火鍋半價!!

堂煮壽喜燒-A4和牛肩胛部位250g
+期間限定追加100g

M6澳洲和牛100g

蔬菜菇菌籃
有菜有菇,可中和一下剛才食太多肉類~~

甲羅燒一本
都香蟹味,連米餅一齊食,米餅味道也很濃郁。

三文魚3切
三文魚刺身新鮮肥美。

牛油果吞拿魚他他
牛油果蓉和吞拿魚果蓉混合在一起,口感很滑溜。

3天前 0 浏览
去完芬蘭,星期日和老公去尖沙咀令和鍋物酒場吃暖暖的晚餐。現在店鋪有優惠: 全日支裝清酒半價,7:00前結賬離座/10:00後入座可享正價食品8折/生啤買一送一/每日三款指定火鍋半價。堂煮壽喜燒用上A4和牛肩胛部位先煎後湯,侍應會專門幫你煎牛肉,煎好後蘸生雞蛋再給你吃,吃完牛肉會把蔬菜放進鍋裡加湯煮,有菜有肉很均衡,牛肉肉質非常嫩滑,甜甜地,很好吃。汁燒薩摩雞肝、A4和牛肋條、薩摩半全翼、鹽燒白鱔、鹽燒薩摩雞腎叫了五串串燒,全都燒得剛好,味道不錯。日本黑毛和牛鍋燒烏冬日本烏冬彈牙滑溜,吃完很暖胃。炙燒和牛粒炒飯除了幾片牛肉外,炒飯裡也有不少的和牛粒。紅豆鯛魚燒外皮脆脆地,紅豆餡滿到尾巴都有,美味。
去完芬蘭,星期日和老公去尖沙咀令和鍋物酒場吃暖暖的晚餐。
堂煮壽喜燒
叫了五串串燒,全都燒得剛好,味道不錯。
日本黑毛和牛鍋燒烏冬
日本烏冬彈牙滑溜,吃完很暖胃。
日本黑毛和牛鍋燒烏冬
炙燒和牛粒炒飯
除了幾片牛肉外,炒飯裡也有不少的和牛粒。
炙燒和牛粒炒飯
紅豆鯛魚燒
外皮脆脆地,紅豆餡滿到尾巴都有,美味。
2024-12-08
4天前 0 浏览
今日行過厚褔街見到呢間裝修得好日式嘅日本餐廳,被佢吸引住,一於入去試吓,餐廳入面嘅裝修都勁有日本feel。食物種類都幾多,我地叫咗幾款試吓。壽喜燒呢set壽喜燒都幾豐富,係用A4和牛肩胛,牛嘅脂肪分佈好均勻,好靚嘅雪花紋,首先店員用牛嘅脂肪煎咗和牛比我地食先,d牛食落好淋滑,好重牛味,再加各款嘅蔬菜打邊爐,d蔬菜吸收晒d湯汁好好味,正令和海膽拿玻崙個賣相非常吸引人眼球,上面海膽勁新鮮鮮甜,夾住吞拿魚蓉,仲有紫菜天婦羅,一啖食落去口感非常豐富。汁燒16吋日本大魷魚筒真係好大隻,魷魚都幾厚肉,燒得好香,都幾爽口彈牙,唔錯汁燒牛大腸燒牛大腸都係第1次食,唔算太肥,但有非常香嘅油脂香味。汁燒薩摩雞心雞心燒到面頭焦脆,口感爽脆,幾好味鹽燒雞皮燒到脆卜卜,已經將油脂燒晒出黎,所以完全唔肥,好香口池魚唐揚份量都幾多,每條魚都炸得好脆,可以連骨都食理燒三文魚頭個魚頭都幾大個,燒到好脆,魚油非常豐富,唔錯醬油燒飯團燒到外皮脆卜卜,變咗飯焦,好香口,d醬油都幾好味,唔會好咸店員都有推介餐廳優惠,全日支裝清酒半價7:00前隔坐或者10:00後入座,正價食品有8折/生啤買一送一/每日三款指定火鍋半價,都幾抵。

壽喜燒

令和海膽拿玻崙

汁燒16吋日本大魷魚筒
真係好大隻,魷魚都幾厚肉,燒得好香,都幾爽口彈牙,唔錯

汁燒牛大腸
燒牛大腸都係第1次食,唔算太肥,但有非常香嘅油脂香味。

汁燒薩摩雞心
雞心燒到面頭焦脆,口感爽脆,幾好味

鹽燒雞皮
燒到脆卜卜,已經將油脂燒晒出黎,所以完全唔肥,好香口

池魚唐揚
份量都幾多,每條魚都炸得好脆,可以連骨都食理

燒三文魚頭
個魚頭都幾大個,燒到好脆,魚油非常豐富,唔錯

醬油燒飯團
燒到外皮脆卜卜,變咗飯焦,好香口,d醬油都幾好味,唔會好咸

店員都有推介餐廳優惠,全日支裝清酒半價
4天前 0 浏览
令和鍋物酒場主打日式料理,而且餐廳提供超過100款清酒梅酒,鍾意日本料理同埋飲日本酒嘅朋友一定要嚟試吓。今次食咗呢個招牌堂煮壽喜燒$428,套餐有A4和牛肩胛部位(250g),脂肪分布均勻,而且牛尾濃郁。食唔夠可以另外再追加肉。而且仲有專人全程燒埋俾你食,服務周到。食完燒肉可以轉做火鍋。另外要提及就係佢嘅酒類產品,餐廳有多種日本酒選擇,除咗啤酒仲有清酒同埋梅酒。價格偏高嘅酒都有得賣。鍾意飲酒嘅朋友一定要趁呢個優惠期間嚟幫襯。刺身方面由廚師發辦,揀選現有新鮮食材,唔使驚會中伏。另外個人非常推介石板燒,採用和牛。入口即溶。加上少少鹽調味,超級滿足。

刺身方面由廚師發辦,揀選現有新鮮食材,唔使驚會中伏。

4天前 0 浏览
肥肥嘅熊貓仔女都鍾意食宵夜~ 令和鍋物酒場於晚上22:00後所有菜品都有八折優惠😍好抵呀🦪 味噌廣島蠔鍋$88比較清甜嘅一個鍋品,包括廣島蠔同雜菜~ 入邊有六隻肥嘟嘟嘅蠔😙 再飲一口清甜嘅味噌湯,好適合冬日暖身食用🤩🦪 燒廣島生蠔 $48/2本點解一餐入邊可以食第二款蠔嘅菜式?因為呢個係完全唔同嘅食法~ 鋪上秘製嘅醬汁去燒到啱啱好熟到嘅蠔,超惹味~ 除咗惹味醬汁之外,肥美嘅生蠔再配上佢本身獨有嘅海水味,超新鮮👍🏼🌟 重點推介:堂煮壽喜燒 $428提供A4和牛肩胛部位250g🐮 肉質上乘,油脂分布均勻,而且大大塊,食兩件就開始覺得飽😆 特製嘅壽喜燒醬油,再配上豐盛嘅菜品,唔講以為自己身在日本食緊壽喜燒😛 店員會問你需要幫忙煮壽喜燒定係你自己操作👍🏼 💛溫馨提示:於openrice可以搵到其他訂座優惠

🦪 味噌廣島蠔鍋$88

🦪 燒廣島生蠔 $48/2本

🌟 重點推介:堂煮壽喜燒 $428

💛溫馨提示:於openrice可以搵到其他訂座優惠
在尖沙咀厚福街的「令和」係朋友食完激讚既居酒屋。走進餐廳,無論係走廊、天花板還是座位,都充滿了濃厚既日本風情。令和既堂煮壽喜燒絕對係必點既重頭戲!A4和牛肉質鮮嫩,店員熟練地用先煎後湯既做法,睇住慢慢煮熟,肉香四溢,沾上蛋汁食用,入口時滑順既口感讓人回味無窮。關西大阪風既魷魚串大大隻,鮮嫩彈牙,燒烤香味彌漫,海味十足。酥脆既唐揚海苔魷魚鬚同燒鱈魚干,搭配啤酒絕對係一流既享受,帆立貝既鮮甜也讓人印象深刻。萬能蔥豚肉串上滿滿既蔥,特別適合蔥控既朋友。芝麻雞翼外脆內嫩,日式煎餃子煎至金黃香脆,作為小食,口感味道都幾好。值得一題既係令和居酒屋既服務非常友善同專業,絕對值得一試!而且而家仲有超值優惠,全日支裝清酒半價!如果你在7:00PM前埋單離座,或者10:00PM後入座,仲可以享受到正價食品8折、生啤買一送一,甚至每日三款指定火鍋半價!快啲約埋朋友一齊享受呢個美味同優惠!

2024-10-02
  • 堂煮壽喜燒
  • 令和玉子燒
今晚去左間好有日本風情既居酒屋 由入門口開始都佈置得非常靚 打左陣卡先入座!餐廳內裝修色彩繽紛 掛左好多吾同顏色圖案既燈籠 見到都開心!✨堂煮壽喜燒(先煎後湯)今日主要黎係好想試下呢個壽喜燒 日本A4黑毛和牛!!! 大大塊色澤好靚 油脂均勻豐富!店員非常仔細地幫我地即製 先將大蔥洋蔥用牛既脂肪粒爆起 加點壽喜燒醬汁 再逐片和牛放入半煎煮 食前撈入生蛋黃! 非常好食! 牛味突出 又滑又香!食完哂牛之後店員會幫我地加入湯底 烹煮蔬菜!✨田樂燒茄子茄子燒到岩岩好 皮脆內JUICY 上面加左D秘製麵鼓醬 好夾好食!✨大蝦天婦羅炸粉比例剛好 不會有油膩感 蝦都好彈牙既✨北海道花魚一夜干係香港比較少見一夜干 見度呢度有即叫! 鐘意佢D魚肉堅實有口感 大大條好觧甜✨鹽燒白鱔鱔夠新鮮好爽口!✨月見和牛棒朋友至愛 牛味濃 外皮焦脆,內𥚃肉味香濃! 撈入生蛋黃醬油 倍感滑溜!另外叫左幾樣串燒 都燒得吾錯!✨柚子鹽黑豚肉串✨汁燒薩摩雞肉✨鹽燒薩摩雞腎整體呢間居酒屋性價比都幾高 同朋友來飲下酒食下串燒鍋物RELAX下好爽重點一題 我地今日早左黎開餐 店員話原來而家只要係7PM前賣單或10PM後入座 正價既食品

✨堂煮壽喜燒(先煎後湯)

食完哂牛之後店員會幫我地加入湯底 烹煮蔬菜!

✨田樂燒茄子

✨大蝦天婦羅
炸粉比例剛好 不會有油膩感 蝦都好彈牙既

✨北海道花魚一夜干

✨鹽燒白鱔
鱔夠新鮮好爽口!

✨月見和牛棒

另外叫左幾樣串燒 都燒得吾錯!
✨柚子鹽黑豚肉串
✨汁燒薩摩雞肉
✨鹽燒薩摩雞腎

重點一題 我地今日早左黎開餐 店員話原來而家只要係7PM前賣單或10PM後入座 正價既食品8折! 生啤買一送一 ! 仲有每日指定火鍋半價添! 所以真係好抵!
2024-12-05
2024-12-08 0 浏览
位於尖沙咀的日式居酒屋「令和鍋物酒場」,環境充滿日式風格,整體食物質素不錯,加上性價比高,很值得到訪🥰✨堂煮壽喜燒包括A4和牛肩胛部位及蔬菜盤,亦有教學提供如何烹調壽喜燒,相當貼心,A4和牛肩胛部位牛味香濃,肉質軟腍,油脂豐富 ,配上蛋汁,更突出牛肉香味✨鹽燒雞翼外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,簡單以鹽調味,突顯雞肉自然鮮味✨汁燒牛筋牛筋軟嫩入味,醬汁濃郁,帶有微微甜味✨鹽燒牛舌鹽燒牛舌表面烤得恰到好處,外焦內嫩,牛味香濃,有嚼勁✨石板燒澳洲M9和牛 100g和牛脂肪分布均勻,肉質鮮嫩,石板燒方式保留牛肉原汁原味✨五目炒野菜選用新鮮的野菜,炒至剛好熟透,保持爽脆口感✨櫻花蝦柚子味噌燒飯團櫻花蝦鮮味加上柚子味噌酸甜味,飯團軟糯煙靭,相當開胃✨北海道帆立貝裙肉質鮮甜,口感滑嫩✨味付水母伴慢煮雞絲質地爽脆,搭配慢煮雞絲,口感豐富,調味適中✨七味唐揚雞軟骨唐揚外皮酥脆,口感特別,配搭七味粉,增加風味,很適合作為下酒菜

✨堂煮壽喜燒

✨鹽燒雞翼
外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,簡單以鹽調味,突顯雞肉自然鮮味

✨汁燒牛筋
牛筋軟嫩入味,醬汁濃郁,帶有微微甜味

✨鹽燒牛舌
鹽燒牛舌表面烤得恰到好處,外焦內嫩,牛味香濃,有嚼勁

✨石板燒澳洲M9和牛 100g
和牛脂肪分布均勻,肉質鮮嫩,石板燒方式保留牛肉原汁原味

✨五目炒野菜
選用新鮮的野菜,炒至剛好熟透,保持爽脆口感

✨櫻花蝦柚子味噌燒飯團
櫻花蝦鮮味加上柚子味噌酸甜味,飯團軟糯煙靭,相當開胃

✨北海道帆立貝裙
肉質鮮甜,口感滑嫩

✨味付水母伴慢煮雞絲
質地爽脆,搭配慢煮雞絲,口感豐富,調味適中

✨七味唐揚雞軟骨
2024-12-07 0 浏览
尖沙咀日式居酒屋,令和鍋物酒場地點非常就腳 ,地址尖沙咀厚福街9號 主打特色日式火鍋同鍋物 ,刺身都非常新鮮堂煮壽喜燒(先煎後湯)$428店員極度推介A4和牛肩胛 用嚟煎同做壽喜燒都十分適合,和牛煎嘅時候牛嘅油脂 香氣撲鼻 洋蔥吸收晒牛肉嘅油脂配上日式壽喜燒醬汁 同埋加入蔬菜配料 讓整個都味道清清甜甜,非常啱胃口牛肩胛部位 豐富嘅油脂分布 肉質非常柔軟 壽喜司嘅食法更能突出牛嘅味道 不會有太多油膩感清酒兵庫縣連川生蠔兩隻$64生蠔非常新鮮蠔身飽滿非常肥美 加上小小清酒味道更加特出二人刺身$288刺身係師傅發辦份量(7-8款)甜蝦三本$48刺身拼盤樣樣都有,全部新鮮空運三文魚厚身肉質鮮甜,又唔腥八爪魚腳厚身多肉,食落彈牙爽口帶子刺身size啱啱一口一隻,非常鮮甜,絕對食到帶子嘅味道總結,地點方便環境景舒服有卡座刺身,日本直送品質有保證必點推介壽喜燒鍋天氣開始凍,食個壽喜燒鍋暖暖身體 非常正高質素嘅和牛配上蔬菜健康又有營養 真心推介👍🏻
尖沙咀日式居酒屋,令和鍋物酒場

堂煮壽喜燒(先煎後湯)$428

清酒兵庫縣連川生蠔兩隻$64
生蠔非常新鮮蠔身飽滿非常肥美 加上小小清酒味道更加特出

二人刺身$288
刺身係師傅發辦份量(7-8款)
甜蝦三本$48
刺身拼盤樣樣都有,全部新鮮空運
三文魚厚身肉質鮮甜,又唔腥
八爪魚腳厚身多肉,食落彈牙爽口
帶子刺身size啱啱一口一隻,非常鮮甜,絕對食到帶子嘅味道

總結,地點方便環境景舒服有卡座
刺身,日本直送品質有保證
必點推介壽喜燒鍋
天氣開始凍,食個壽喜燒鍋暖暖身體 非常正
高質素嘅和牛配上蔬菜健康又有營養 真心推介👍🏻
  • 堂煮壽喜燒
2024-12-07 0 浏览
📍 令和鍋物酒場(尖沙咀)@reiwatst估唔到尖沙咀呢一間居酒屋每一日都開到凌晨2:00🫕打工仔嘅,我哋可以多一個地方選擇消遣同時亦都可以選擇放鬆一下🩷呢度嘅裝修好有日本氣息而且全層都係,令到環境好闊落有一格格嘅包廂,亦都有一間房有私人空間空間感好足夠⛩️✨ 堂煮壽喜燒(先煎後湯)本店以鍋物、壽喜燒為本質,融合日本料理元素,運用季節食材設計!以最新鮮嘅食材呈現係大家面前!菜類都係當季新鮮,日本直送豆腐!壽喜燒先用牛油燒溶黃糖,再加入壽喜燒汁燒肉,令肉類充滿焦糖香!之後再打邊爐🍲🐮和牛先係重點,肉味較重,脂香襯托。入口即融,牛脂香濃,切得夠厚身,食落好有滿足感。必須加生蛋,可以中和牛脂油膩感,又可以突顯牛肉香,牛脂爆炸😍✨ 蒲燒鰻魚炒飯燒鰻魚燒到好香,每啖都食到好嫩滑,炒飯炒到粒粒分明,配料有薑花,紫菜絲,木魚絲,鰻魚粒,每啖都食到鰻魚,份量啱啱好,幾有鑊氣😚✨ 牛油燒甜薯香脆番薯條跟牛油蜜糖好夾🥔✨ 明太子鷄棒雞肉的焦香雞油味,再加上滿滿的明太子,帶來一口咸香濃郁的奢華享受😋✨ 鹽燒雞皮必食燒雞皮!大大塊,焦香脆口🐔✨ 燒和牛他他其和牛表面輕輕炙燒烤過,所以邊邊位置焦脆,肉質肥美紋理

📍 令和鍋物酒場(尖沙咀)
@reiwatst
估唔到尖沙咀呢一間居酒屋每一日都開到凌晨2:00🫕
打工仔嘅,我哋可以多一個地方選擇消遣
同時亦都可以選擇放鬆一下🩷
呢度嘅裝修好有日本氣息
而且全層都係,令到環境好闊落
有一格格嘅包廂,亦都有一間房有私人空間
空間感好足夠⛩️

✨ 堂煮壽喜燒(先煎後湯)
本店以鍋物、壽喜燒為本質,
融合日本料理元素,運用季節食材設計!
以最新鮮嘅食材呈現係大家面前!
菜類都係當季新鮮,日本直送豆腐!

✨ 蒲燒鰻魚炒飯

✨ 牛油燒甜薯
香脆番薯條跟牛油蜜糖好夾🥔

✨ 明太子鷄棒

✨ 鹽燒雞皮
必食燒雞皮!大大塊,焦香脆口🐔

✨ 燒和牛他他其
和牛表面輕輕炙燒烤過,所以邊邊位置焦脆,肉質肥美紋理靚內部,仍然保持半生狀態粉紅色好靚,表面仲有日本大蔥🥬

✨ 網燒魚乾
暖暖的魚干略帶甜味、有咬口,沾少少沙律醬😚超好食😋

✨ 令和玉子燒
蓬鬆柔軟的玉子燒,散發著濃郁的高湯香氣,食落仲係暖暖地,好窩心感覺🩷

依一排餐廳仲做緊折扣優惠~
🍺全日支裝清酒半價!!
7:00PM前埋單離座/10:00PM後入座
正價食品8折/生啤買一送一/每日三款指定火鍋半價🥢深夜食堂,就在居酒屋🍻

2024-12-06 0 浏览
對於夜鬼夜食飯嘅我簡直係吸引,因為餐廳開到零晨2點先閂,仲要有優惠,夜晚10點後仲有折。日式風格嘅餐廳,好多位置都好日本,坐得舒服,設計上有心思。燒三文魚頭 $68半邊嘅三文魚頭,燒到少少焦香,魚頭多肉同埋油脂夠多,油感重食落好香鍋燒烏冬 $88有一隻天婦羅蝦加埋隻溫泉蛋幾好烏冬夠彈,湯底淡淡地,不過有埋D香蔥配料又ok師傅發板2人刺身 $2886款唔同嘅刺身切片,有大拖羅嘅切片幾吸引全部都新鮮,而且好厚身,CP值好高堂煮壽喜燒(A4和牛肩胛)$428A4嘅和牛肩胛好大塊,餐廳會幫手燒,燒緊個陣會加埋D汁入去燒,燒好就夾起撈蛋汁。食落好香好滑,蛋同牛味都好香。呢個部位油脂分佈幾平均,所以唔太膩。食完牛就可以叫職員加湯煮埋D菜,都幾豐富

日式風格嘅餐廳,好多位置都好日本,坐得舒服,設計上有心思。

燒三文魚頭 $68

鍋燒烏冬 $88
有一隻天婦羅蝦加埋隻溫泉蛋幾好
烏冬夠彈,湯底淡淡地,不過有埋D香蔥配料又ok

師傅發板2人刺身 $288
6款唔同嘅刺身切片,有大拖羅嘅切片幾吸引
全部都新鮮,而且好厚身,CP值好高

堂煮壽喜燒(A4和牛肩胛)$428
食完牛就可以叫職員加湯煮埋D菜,都幾豐富
2024-11-27
2024-12-06 0 浏览
✅清酒兵庫縣漣川生蠔(2隻)一咬下去帶著海水的微鹹味,超滑嫩又飽滿,完全沒有腥味。加了清酒之後,多了一層淡淡的酒香,超級清爽,✅燒和牛他他其和牛表面稍微炙燒了一下,帶點焦香味,牛肉超軟嫩,有油脂入口即化的感覺!搭配的醬汁有點微酸,剛好平衡了牛肉的油膩感✅油甘魚(3切)油甘魚的魚肉很細緻,油脂豐富但不會太膩,每一口都很滑順。沒有過多調味,完全吃得出魚本身的鮮甜,清爽又舒服✅M6澳洲和牛(100g)油花分布超美,煮熟後還是嫩嫩的,咬下去滿嘴都是肉汁和淡淡的奶香,豐富又不膩✅活鰻魚(四件)鰻魚的外皮烤得微微酥脆,裡面的肉超嫩!甜醬刷得很剛好,不會過甜,反而更襯托出鰻魚的香氣,真的讓人忍不住一口接一口✅堂煮壽喜燒(先煎後湯)壽喜燒的湯頭甜甜鹹鹹的,味道很濃郁,讓人覺得很暖胃。牛肉先煎過再煮,肉香完全被鎖住,吃起來很有層次感。配上吸滿湯汁的蔬菜,真的超級滿足
✅清酒兵庫縣漣川生蠔(2隻)

✅燒和牛他他其

✅油甘魚(3切)

✅M6澳洲和牛(100g)

✅活鰻魚(四件)

✅堂煮壽喜燒(先煎後湯)

2024-12-06 0 浏览
今日同朋友食左日本野:我們叫左壽喜燒「先煎後湯」A4和牛肩胛部位是日本和牛中極為珍貴的部分。A4和牛的肉質柔軟且多汁,A4等級和牛擁有適度油花,這些油脂在烹調過程中會融化。用「先煎後湯」的方式,這樣可以保留肉質的鮮嫩及油脂香氣。搭配新鮮蔬菜、豆腐和壽喜燒醬汁,充分吸收湯底的風味,使整體口感更加豐富。- 三文魚 3切 新鮮厚切三文魚片🍣- 甲羅燒一本 獨特的海鮮風味,甲殼同埋佢整熱辣辣嘅米通餅配合得完美。- 石板燒美國安格斯三角(小排肉 100g) 小排肉質厚實,經石板燒後更顯其獨特風味。- 荔枝乳酸梳打 清新的荔枝香氣,搭配微微酸味- 士多啤梨乳酸梳打 鮮甜的士多啤梨口味,與壽喜燒濃郁形成絕佳平衡。A4和牛肩胛部位是一道高端食材,絕對適合今次壽喜燒。-我哋加咗M6澳洲和牛(100g) 澳洲和牛的頂級選擇,油花豐富,肉質極其柔嫩。我覺得餐廳嘅員工非常友善☺️下次一定會再幫襯Today, I had Japanese food with friends:We ordered:Sukiyaki "Pan-fried then StewedA4 Wagyu beef shoulder

今日同朋友食左日本野:
我們叫左
壽喜燒「先煎後湯」

- 三文魚 3切
新鮮厚切三文魚片🍣

- 甲羅燒一本
獨特的海鮮風味,甲殼同埋佢整熱辣辣嘅米通餅配合得完美。

- 石板燒美國安格斯三角(小排肉 100g)
小排肉質厚實,經石板燒後更顯其獨特風味。

- 荔枝乳酸梳打
清新的荔枝香氣,搭配微微酸味

- 士多啤梨乳酸梳打
鮮甜的士多啤梨口味,與壽喜燒濃郁形成絕佳平衡。

A4和牛肩胛部位是一道高端食材,絕對適合今次壽喜燒。
-我哋加咗M6澳洲和牛(100g)
澳洲和牛的頂級選擇,油花豐富,肉質極其柔嫩。

我覺得餐廳嘅員工非常友善☺️下次一定會再幫襯

We ordered:

A4 Wagyu beef shoulder is one of the most precious parts of Japanese Wagyu. A4 Wagyu has a tender and juicy texture, with moderate marbling that melts during cooking. Using the "pan-fried then stewed" method helps retain the meat's tenderness and the fragrance of the fat. Paired with fresh vegetables, tofu, and sukiyaki sauce, it absorbs the broth's flavors, enriching the overall taste.

- Salmon (3 slices)
Fresh thick-cut salmon slices 🍣

- Grilled Crab Shell
Unique seafood flavor, perfectly paired with hot rice crackers.

- Stone Grilled American Angus Tri-Tip (100g)
The tri-tip is thick and its unique flavor is enhanced after stone grilling.

- Lychee Lactic Acid Soda
Refreshing lychee aroma with a hint of acidity.

- Strawberry Lactic Acid Soda
Sweet strawberry flavor that creates a perfect balance with the rich sukiyaki.

A4 Wagyu beef shoulder is a premium ingredient, absolutely suitable for this sukiyaki.
- We also added M6 Australian Wagyu (100g)
A top choice of Australian Wagyu, rich in marbling and extremely tender.

I found the restaurant staff very friendly ☺️ I will definitely come back next time!