2024-12-06 1543 浏览
嘩!呢間餐廳真係好正呀!🤩 我哋試咗好多嘢,樣樣都好好味😋!首先,個龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵🦞🍜!真係好足料呀!龍蝦尾大大件,啖啖肉,真心有誠意🦞 入面仲有魚片、青口、通菜、雞蛋🥚、芽菜,樣樣都新鮮!😋 個湯底好鮮甜,龍蝦味好濃郁!🦞🤤 真係食到停唔到口!跟住個細滲肉骨茶!🍖🦴 一字骨、豬肚、三層肉、雞腳、豬手仔、豆卜金茹…全部都喺度!🤩 真係超級足料! 個湯底有微微嘅當歸味同鹹鹹哋嘅味道,飲落唔會上火🔥,好舒服!仲可以任飲添!🥳鮮牛油咖央多士🧈🍞,牛油同咖央嘅味道完美融合,香濃滑溜!😋玻璃生菜🥬,個湯底有陣豬油嘅香味,好香口!真心唔錯👍姐姐牛丸!💪👩‍🍳 店員話真係工人姐姐手打嘅牛肉丸!果然彈牙爽口!而且冇任何加工,都幾有牛肉味🤤 牛骨湯底好鮮甜,加埋芹菜同指天椒🌶️,辣辣哋,湯底好惹味!粉絲都吸晒啲湯汁,好好食!串燒沙嗲🍢,豬牛雞都有,每串都燒得岩岩好,唔會太乾!😋 沙嗲醬好香濃!飲品方面,桔仔話梅水🍊 梅味好突出,酸酸甜甜好開胃! 檸檬薏米水🍋🌾,清甜嘅檸蜜味,飲落好舒服!總括嚟講,呢間餐廳嘅食物質素真係好高!👍 價錢又唔貴,份量又足,下次一定會再嚟!🥳 強烈推薦!

鮮牛油咖央多士🧈🍞,牛油同咖央嘅味道完美融合,香濃滑溜!😋

玻璃生菜🥬,個湯底有陣豬油嘅香味,好香口!真心唔錯👍

總括嚟講,呢間餐廳嘅食物質素真係好高!👍 價錢又唔貴,份量又足,下次一定會再嚟!🥳 強烈推薦!💯

2024-12-06
  • 姐姐牛丸
  • 肉骨茶
2025-01-03 335 浏览
最近試咗大圍嘅馬拉菜餐廳每月一肉骨茶既我,估唔到咁近就可以食😌!⭐肉骨茶 (豬腳彎, 豆卜金菇)⭐‼️買一送一‼️豬腳彎炆到又淋又入味,肥瘦適中呀🐷🤤 豆卜同金菇吸晒啲湯汁🍄🥢 個湯底夠晒濃郁,藥材味恰到好處,飲落暖笠笠,冬天食最啱啦!🔥 仲可以無限添飲添!😍⭐咖央多士⭐😈🍞 烘到脆卜卜嘅多士😋 椰香四溢,甜而不膩⭐水魷蕹菜⭐🥬🦑 水魷爽口彈牙,蕹菜翠綠鮮嫩,配埋個醬汁辣辣地幾開胃。⭐馬拉沙嗲串燒 (豬肉,雞肉)⭐豬肉同雞肉都嫩滑多汁,沙嗲醬夠晒濃郁,花生味好香!🥜🤤 ⭐手抓薄餅⭐薄餅辣辣地又香口,食落好滿足!⭐甘香虎蝦⭐🦐🍤 甘香嘅醬汁好惹味,每一隻蝦都吸晒啲汁,鮮甜彈牙😋⭐特色拉茶(熱)⭐食馬拉菜唔可以唔叫拉茶☕💕 茶味濃郁,奶味香滑,口感順滑呀~⭐檸檬薏米水⭐食完咁多嘢,飲杯檸檬薏米水解吓膩!🍋🌾 酸酸甜甜,清涼解渴!
最近試咗大圍嘅馬拉菜餐廳
每月一肉骨茶既我,估唔到咁近就可以食😌!

⭐肉骨茶 (豬腳彎, 豆卜金菇)⭐
‼️買一送一‼️
豬腳彎炆到又淋又入味,肥瘦適中呀🐷🤤

⭐咖央多士⭐
😈🍞 烘到脆卜卜嘅多士😋 椰香四溢,甜而不膩

⭐水魷蕹菜⭐
🥬🦑 水魷爽口彈牙,蕹菜翠綠鮮嫩,配埋個醬汁辣辣地幾開胃。

⭐馬拉沙嗲串燒 (豬肉,雞肉)⭐
豬肉同雞肉都嫩滑多汁,沙嗲醬夠晒濃郁,花生味好香!🥜🤤

⭐手抓薄餅⭐
薄餅辣辣地又香口,食落好滿足!

⭐甘香虎蝦⭐
🦐🍤 甘香嘅醬汁好惹味,每一隻蝦都吸晒啲汁,鮮甜彈牙😋

⭐特色拉茶(熱)⭐
食馬拉菜唔可以唔叫拉茶☕💕
茶味濃郁,奶味香滑,口感順滑呀~

⭐檸檬薏米水⭐
2025-01-02 0 浏览
呢間餐廳🍴前身同樣主打馬來西亞菜,樓分兩層,裝修同以往不變,以簡潔為主,座位間好寬敞,唔會覺得迫☺️上層仲有幅牆藝術家繪畫嘅巨型貓咪大壁畫,餐廳🍴既肉骨茶仍然不變,無限添飲😋真材實料,非常抵🫶🏻無論感受或味道同之前餐廳🍴一樣🥳一字骨+豆卜金菇肉骨茶🥘$92而家做緊買一送一優惠🥰非常抵👍🏻 雖然細細煲,勝在超足料,樣樣試下😆包括一字骨、金菇、豆卜~吸收晒肉骨茶味道,每樣都好入味😋龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵🦞$118呢款絕對要推介✨龍蝦尾既size有手掌🖐️既大,大大舊好鮮味及彈牙🌝 蝦湯超濃郁,用咗龍蝦湯🦞及鮮茄熬製而成~超級滿足😌除龍蝦尾,仲有魚片、帶子、青口等~油麵亦唔會因為索哂啲湯變到好腍😝魚仔XO醬蜆仔🍲$62呢款魚仔XO醬蜆肉加配辣辣地既魚仔醬,咸香味重,非常惹味,粒粒蜆肉相當足料+啖啖肉😚食完一粒又想繼續食一粒😋份量多🥰🫶🏻水魷蕹菜🥬$58蕹菜名通菜,食落唔會覺得好油😆 水魷魚🦑亦不少,味道少少辣相當惑味😙砂煲香爆銀針粉$98超級足料銀針粉,經黑醬油炒過,配埋肉碎、菜甫粒、魚仔乾、蝦米、花生碎、蒽粒等,食落份外惹味😌熱)特式拉茶$18充滿南洋風味,好味🤤職員有禮,價錢公道,食物質素及份量

一字骨+豆卜金菇肉骨茶🥘$92

龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵🦞$118

魚仔XO醬蜆仔🍲$62

水魷蕹菜🥬$58

砂煲香爆銀針粉$98

熱)特式拉茶$18
充滿南洋風味,好味🤤

職員有禮,價錢公道,食物質素及份量不少😍重點係原來係同一間餐廳,絕對要推薦呢間特色馬拉茶啡廳🤗
2024-12-31 0 浏览
平時西餐就食得多,今次想轉下口味。今次就試吓東南菜好出名嘅「佰古嗲」。聽講佢哋嘅肉骨茶仲係無限添飲添,咁真係好抵玩啊。肉骨茶(豬髀骨)見到深棕色嘅湯底就知道好入味,配搭好大嚿嘅豬髀骨,每一啖都係肉香。椰香娘惹喇沙我自己就好鍾意滲滲同油麵嘅配搭,湯底充滿椰香又有少少辣味。手抓薄餅配仁噹牛肉新鮮焗製嘅手抓餅,口感酥脆。配搭有辣香嘅仁噹牛肉,非常惹味。飲品方面我就叫咗美祿恐龍同埋檸檬薏米水,解辣就啱哂。佰古嗲 (大圍)大圍積存街14號地舖

肉骨茶(豬髀骨)

椰香娘惹喇沙
我自己就好鍾意滲滲同油麵嘅配搭,湯底充滿椰香又有少少辣味。

手抓薄餅配仁噹牛肉

飲品方面我就叫咗美祿恐龍同埋檸檬薏米水,解辣就啱哂。

佰古嗲 (大圍)
大圍積存街14號地舖
2024-12-31 5 浏览
今日口淡淡,想食馬拉嘢,走咗去大圍… 點知去到“捌哥”時,唔見咗… 嘩,灰到… 鋪頭仲係賣馬拉肉骨茶(細滲),又見到牆上壁畫… 依,點解一樣坐底同老闆(都係以前個老闆)吹水,知道响好無奈情况下,被“改名” 😞名稱新了,食物依舊… 地正!今次除了細滲,架央多,奶茶,又試咗新菜,“姐姐牛丸”,嘩,真係手打!好有誠意… 掛住食,無影相添

名稱新了,食物依舊… 地正!

掛住食,無影相添
2024-12-31
  • 芽菜雞
  • 姐姐牛丸
  • 馬來奶茶
  • 架央多
  • 肉骨茶(細滲)
2024-12-29 361 浏览
平安夜當大家也去吃西餐怕人迫的我就選擇了吃馬來西亞菜!嘆我最喜歡的肉骨茶和其他美味菜式,跟車爸爸過上一個熱辣辣暖笠笠的平安夜。餐廳店名直接了當用上佰古嗲即是肉骨茶的馬來西亞名字!店內沒有華麗的裝潢反是一間非常暖心的小店。餐廳牆上以手繪貓貓巨型漫畫作裝飾,帶出一種小清新的可愛感覺。慶祝剛開業餐廳推出了多款新張優惠!午餐、下午茶及晚餐甚至外賣也推出不同的著數。點好食物先上檯是充滿馬拉風情的飲品!喜歡凍飲的我選了桔仔話梅水$30,酸甜可口的味道很解渴,吃罷濃味的菜式飲杯桔仔話梅水好合適。奶茶控車爸爸則選了特色拉茶$18!反覆地拉撞奶茶才得出這香滑泡沫及口感真的少點心機也不行,奶茶味道挺香濃選上少甜口味非常不錯。甫坐下侍應妹妹即端來兩碗熱騰騰的肉骨茶湯!黑漆漆的賣相看上去好足味非常吸引,呷一口味道果然香濃滿滿的藥材香氣非常醉人。我們點選了豬髀骨肉骨茶$106!新張優惠還可以在六款指定的肉骨茶中選多一款來品嚐,不夠喉也不用擔心因為可以無限添飲茶湯,保證大家也能夠暖在心頭滿足而歸。坦白講試過很多間肉骨茶料活像煲湯渣一樣又乾又鞋!但這兒大大件的豬髀骨卻非常軟嫩滑溜,索滿肉骨茶香氣味道真的非常有驚喜。

我們選送贈的雞腳也不是省油燈!喜歡它煮至入味而不鬆散,吃著還有非常好的彈性和口感,給了我嘴巴非常享受的質感和味道很讚喔。
馬拉沙嗲串燒$64/3串!我們選上豬、牛及雞各一串,沙嗲醬帶有濃濃的花生香氣甜美可人,燒至恰到好處的肉串不會乾柴肉貨不俗真不錯吃啊。

喜歡海鮮的我倆看中了甘香虎蝦$148!第一次品嚐用魚乾仔加黑椒烹調的炒蝦,那份鹹香的味道挺特別用來配襯虎蝦非常不錯。
最後還有一份手抓薄餅配咖喱雞$62!酥香煙靭的薄餅沾上辣勁不弱的咖喱汁吃非常和味,咖喱內的粉腍薯仔更變成我倆Target之物呢。

這間可愛小店出品非常不錯超濃香的肉骨茶尤其吸引,而且價位也很合理絕對值得一試啊。
2024-12-24
庆祝纪念
圣诞节
2024-12-24 711 浏览
見天氣凍左咁多 就想去食肉骨茶去到見到唔同左名,細問下原來轉左名餐牌都有少少改變肉骨茶真係每次都必叫,今次叫左細渗入面勁多款料,有一字骨、豬肚、雞腳、豆卜、金菇等等,好足料最鐘意就係可以不停添飲 ,暖入心咖央多士 烘到脆卜卜嘅麵包 ,加上香甜咖央中間再夾多層鮮牛油 邪惡又美味馬拉燒魚肉(3件)係馬來西亞出名馬駮魚質感軟淋淋嘅魚餅,食落有層次,帶點香辣味姐姐牛丸牛丸都幾有牛肉味湯底鮮甜,底下仲有粉絲 再加埋芹菜同指天椒,好惹味福建炒麵大大碟幾有馬拉風味,醬汁濃厚配料有魷魚、豬皮、蝦、魚片等等食落唔會過最後拉茶夠哂滑唔,好滿足
見天氣凍左咁多 就想去食肉骨茶
去到見到唔同左名,細問下原來轉左名
餐牌都有少少改變

肉骨茶
真係每次都必叫,今次叫左細渗
入面勁多款料,有一字骨、豬肚、雞腳、豆卜、金菇等等,好足料
最鐘意就係可以不停添飲 ,暖入心

咖央多士
烘到脆卜卜嘅麵包 ,加上香甜咖央
中間再夾多層鮮牛油 邪惡又美味

馬拉燒魚肉(3件)
係馬來西亞出名馬駮魚
質感軟淋淋嘅魚餅,食落有層次,帶點香辣味

姐姐牛丸
牛丸都幾有牛肉味
湯底鮮甜,底下仲有粉絲
再加埋芹菜同指天椒,好惹味

福建炒麵
大大碟幾有馬拉風味,醬汁濃厚
配料有魷魚、豬皮、蝦、魚片等等
食落唔會過

最後拉茶夠哂滑唔,好滿足
2024-12-23 504 浏览
筆者是星馬菜迷,朋友間無人不知,甚至有人叫我帶團遊檳城。帶團我就無能為力,但同朋友係本地搜尋下有咩星馬餐廳,倒是可以。最近,就發現了新開的佰古嗲。牆上貓咪的畫作,讓我聯想起璧畫街,大家有同感嗎?店名叫得佰古嗲,無理由唔點肉骨茶吧!大滲兩個人肯定食唔晒,要個小的,再試多些別的東西更好。茶湯是無限添加,家陣配料仲多免費多來一款,變相肉骨茶是買一送一。除左我哋原本想吃的三層肉外,還可以食埋我既第二之選,雞腳。呷口湯,湯頭夠熱,藥材味偏重,是馬來版本。三層肉與雞腳之間,我會投雞腳一票。另點了芽菜雞配黃薑飯,不喜歡黃薑飯的話,轉白飯都可以。同埋,加十蚊雞就可以轉髀,可樂之不為?再來的黃金醬虎蝦,虎蝦的體型沒預期中的巨大,但份量蠻多的,蝦肉要徹底咁沾上咸蛋黃細,愈邪惡才愈快樂。串燒豬牛雞各一,平時我必會首選牛肉,但今餐反而豬和雞比較穩陣。吃星馬菜,一定要有杯拉茶,才入型入格。

筆者是星馬菜迷,朋友間無人不知,甚至有人叫我帶團遊檳城。

牆上貓咪的畫作,讓我聯想起璧畫街,大家有同感嗎?

吃星馬菜,一定要有杯拉茶,才入型入格。
2024-12-21 370 浏览
【佰古嗲】解作肉茶,以其無限添飲的肉骨茶而聞名。最近我去試了他們的幾道招牌菜,整體體驗相當令人滿意。❤️鮮牛油咖央多士多士外皮烤得金黃酥脆,內裡的咖央香濃,搭配鮮牛油的滑順口感,讓每一口都充滿幸福感,甜而不膩。🧡一字骨肉骨茶佰古嗲的肉骨茶是他們的招牌,特別之處在於可以無限添飲,彷彿進入了肉骨茶的海洋。湯底濃郁,香料味道恰到好處,豬骨肉質鮮嫩,吸收了湯汁的精華,每一口都令人陶醉。💛龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵這道海鮮濃湯蝦麵絕對是海鮮愛好者的夢幻之選。 蕃茄湯底濃郁,帶有龍蝦的鮮甜,搭配彈牙的蝦麵,口感豐富。💚黃金醬虎蝦這道菜的虎蝦色澤金黃,醬汁香濃,令人垂涎欲滴。每一隻虎蝦都烹調得恰到好處,肉質鮮嫩,搭配特製的醬汁,讓人一口接一口,完全停不下來。💙檸檬薏米水餐後喝上一杯檸檬薏米水,清新解膩,帶來一絲清爽。薏米的口感和檸檬的酸味完美融合,為整個用餐體驗畫上完美句號。

❤️鮮牛油咖央多士

🧡一字骨肉骨茶

💛龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵

💚黃金醬虎蝦

💙檸檬薏米水
2024-12-21 333 浏览
位於大圍站附近新開的小店「佰估嗲」。大推肉骨茶買一送一的優惠,真是讓人忍不住馬上點選!🤭用QR code 點餐後,店員還免費送上肉骨茶湯讓我們品嘗,特別適合這個寒冷的天氣,飲一口暖心暖胃!😆以下是我們點的菜品:- 細滲(買一送一)$88🥰- 馬拉沙嗲串燒(三串)$64- 魚香椰喇沙 $86- 咖央多士 $33- 砂煲香爆銀針粉 $98- 椰香娘惹喇沙 $86這間馬來西亞餐廳的價格實惠,食物質素極其正宗,值得再次光臨!👍
位於大圍站附近新開的小店「佰估嗲」。
大推肉骨茶買一送一的優惠,真是讓人忍不住馬上點選!🤭
以下是我們點的菜品:
- 細滲(買一送一)$88🥰
- 馬拉沙嗲串燒(三串)$64
- 魚香椰喇沙 $86
- 咖央多士 $33
- 砂煲香爆銀針粉 $98
- 椰香娘惹喇沙 $86

今日天氣好凍,突然好想飲肉骨茶,之前喺同一位置食過一間馬拉餐廳,諗住過來食晚飯,見到轉咗名,但同樣食馬拉菜有肉骨茶,就入咗去,原來有兩層,今次上咗2樓。龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵 $118好豪華嘅蝦麵,除咗龍蝦尾,仲有青口 、帶子、魚片和蛋勁豐富,湯底超濃蝦味,食每一啖油麵都沾上蝦湯味➰➰呢個價錢真心抵食!黃金醬虎蝦 🦐 $168虎蝦背部剪開,牛油鹹蛋黃醬包裹着虎蝦亦滲透到蝦肉,醬汁濃郁卻不油膩,還帶淡淡甜椒香氣,完美襯托海鮮原味,非常好味!肉骨茶 $62豬手仔、雞腳餐廳新張優惠,晚市堂食肉骨茶買一送一(送指定六款中任選)仲可以無限添飲肉骨茶🌝這間的肉骨茶係偏重藥材味有回甘,湯色偏深,天寒地凍,飲完覺得好補身全身暖晒!淨椰漿飯 $16淡淡椰漿香味咖央多士 $33採用馬拉直送咖央醬鮮牛油多士,清香唔會太甜,地道風味啊!檸檬薏米水 $30特色拉茶 $18

龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵 $118

黃金醬虎蝦 🦐 $168

肉骨茶 $62
豬手仔、雞腳

淨椰漿飯 $16
淡淡椰漿香味

咖央多士 $33
採用馬拉直送咖央醬鮮牛油多士,清香唔會太甜,地道風味啊!

檸檬薏米水 $30
特色拉茶 $18

之前大圍有間馬來西亞餐廳質素唔錯但沒了最近同一位置又是一間馬來西亞餐廳進去才知道是原來的捌哥.馬拉籽還是完班人馬,質量有保證🫶🏻 ◽️淨芽菜- 是怡保那種肥嘟嘟的麻油芽菜~十分爽口多汁🔹砂煲香爆銀針粉必點✅系列🙆🏻‍♀️ 算是我食過最好的銀針粉~用料十足,有銀魚,蝦米🦐,紫洋蔥等爆得十分惹味的~ 銀針粉是Q彈口感🤤🤤🤤 ,不會軟散,而且份量很多~◽️一字骨肉骨茶每一口都是滿滿的肉,口感不會太柴,沾上特調黑豉油醬更美味~ 肉骨茶算是大聚口味,藥材味道不會太濃~ 另外這邊是可以添肉骨茶啊~CP 值很高😆🔹黃金醬虎蝦以這價位來說真的算份量不少🤗 咸蛋黃爆炒得香香的,就是那種帶偏濕又有點金沙的感覺~ 虎蝦肉質結實,店家還除去蝦頭,吃起來就是方便🫶🏻◽️椰香娘惹喇沙油麵x滲滲不同層次口感~喇沙湯頭偏椰汁🥥,不是死辣那種~ 注意湯汁吸收很快~這個要先食唷~ 不過盡管湯吸乾了,油麵x滲滲也沒有變成糊糊的🫢
之前大圍有間馬來西亞餐廳質素唔錯但沒了
最近同一位置又是一間馬來西亞餐廳
進去才知道是原來的捌哥.馬拉籽
還是完班人馬,質量有保證🫶🏻

◽️淨芽菜- 是怡保那種肥嘟嘟的麻油芽菜~十分爽口多汁

🔹砂煲香爆銀針粉

◽️一字骨肉骨茶

🔹黃金醬虎蝦

◽️椰香娘惹喇沙
2024-12-17 295 浏览
馬來西亞肉骨茶👍🏻現在午市特價仲送多個小食任選包一杯飲品+$5 轉埋薑黃飯只需$85 味道依然好食大圍油站對面門口仲可以泊車不過梗係要睇住會唔會抄牌推介杯奶茶依然是我最愛
2024-12-17
大圍巨型龍蝦麵$118,湯底蝦頭調製💕**鮮牛油咖央多士$38**🍞,那濃郁的牛油香氣讓我一試再試。 接著是**龍蝦尾海鮮濃湯蝦麵$118**🍜,湯底鮮美,龍蝦尾的肉質鮮嫩,令人陶醉。😋 **特色拉荼$18**☕,口感獨特,讓人回味無窮。 **褔建炒麵**也是色香味俱全,每一口都充滿了家的溫暖,🍝讓人感到無比舒適。 最後,**甘香虎蝦**的鮮美口感🦐,讓我忍不住想要再來一份。 肉骨茶無限添如果你在新界大圍,記得來到**積存街14號兆苑地下**📍,享受這份美味吧!🎉
大圍巨型龍蝦麵$118,湯底蝦頭調製💕

**特色拉荼$18**☕,口感獨特,讓人回味無窮。

肉骨茶無限添

2024-12-15 146 浏览
因為好想飲肉骨茶🥣,俾我搵到呢間佰古嗲,居然有得任飲肉骨茶😍😍!呢間店喺大圍A出口一路直行就到,店內滿滿貓咪嘅畫🐈,超可愛!好耐無食過咖央,呢度嘅咖央斑蘭同椰味都咁香濃😋~怕肥嘅朋友可以叫無鮮牛油版,但我真係建議有牛油先係極品🧈!佢嘅通菜加咗啲辣椒醬定蝦仔醬之類🦐,辣辣地好鮮味🌶~手抓薄餅配咗兩個汁🍕~一個少辣帶椰香,另一個鹹少少~佢仲有得揀配咖喱雞肉或者牛肉🐮~呢度以肉骨茶命名,當然必點佢哋嘅肉骨茶👍~佢有唔同溉湯料俾你揀,唔想諗嘅就揀細摻或大摻就ok🤗~佢嘅肉骨茶係藥材味好濃哥種~我個人就好喜歡,反而母親大人覺得偏苦,所以成兜我飲晒🤭🤭~但唔夠飲唔怕,呢度免費添肉骨茶,飲到你夠喉為止!掙扎咗好耐要蝦定雞🤔~但因為見佢啲芽菜肥嘟嘟好吸引就叫咗個芽菜雞例牌🐔~佢哋嘅芽菜爽甜多汁又無渣,不過味道淡咗少少~因為叫咗好多餸,主食只係叫咗碗喇沙🍜~但個湯底好濃椰香,而且揀咗米粉吸晒啲湯~但見到人哋叫咗龍蝦尾湯麵一樣咁吸引🦞,下次有機會再嚟試~每樣嘢都好吸引好想試,唔小心就叫咗咁多🙈~飽到捧住個肚走🤰,都只係人均二百左右,超級抵食!Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK
好耐無食過咖央,呢度嘅咖央斑蘭同椰味都咁香濃😋~
怕肥嘅朋友可以叫無鮮牛油版,但我真係建議有牛油先係極品🧈!
鮮牛油咖央多士
佢嘅通菜加咗啲辣椒醬定蝦仔醬之類🦐,辣辣地好鮮味🌶~
淨通菜
手抓薄餅配咗兩個汁🍕~
一個少辣帶椰香,另一個鹹少少~
佢仲有得揀配咖喱雞肉或者牛肉🐮~
手抓薄餅
呢度以肉骨茶命名,當然必點佢哋嘅肉骨茶👍~
佢有唔同溉湯料俾你揀,唔想諗嘅就揀細摻或大摻就ok🤗~
佢嘅肉骨茶係藥材味好濃哥種~
我個人就好喜歡,反而母親大人覺得偏苦,所以成兜我飲晒🤭🤭~
但唔夠飲唔怕,呢度免費添肉骨茶,飲到你夠喉為止!
細摻
掙扎咗好耐要蝦定雞🤔~
芽菜雞
但因為見佢啲芽菜肥嘟嘟好吸引就叫咗個芽菜雞例牌🐔~
芽菜雞
佢哋嘅芽菜爽甜多汁又無渣,不過味道淡咗少少~
芽菜雞
因為叫咗好多餸,主食只係叫咗碗喇沙🍜~
但個湯底好濃椰香,而且揀咗米粉吸晒啲湯~
但見到人哋叫咗龍蝦尾湯麵一樣咁吸引🦞,下次有機會再嚟試~
椰香娘惹喇沙
每樣嘢都好吸引好想試,唔小心就叫咗咁多🙈~
飽到捧住個肚走🤰,都只係人均二百左右,超級抵食!
拉茶
Klook 3%優惠碼: HELENCKLOOK