2017-12-30 419 浏览
食過依間好多次啦,因為又好味價錢又平2餸麵$24,3餸麵$30,4餸麵$36每次黎都會叫油麵🍜餸十分推介魷魚、蘿蔔(超入味)☺️豬紅、豬腸都係唔錯既選擇最緊要係一定要埋佢個秘製辣汁甜甜辣辣,加埋會令碗車仔麵變得更好味🤤🤤🤤.車仔麵黎講,銅鑼灣榮記我會排第一,依間來多碗會排第二👍🏻👍🏻

食過依間好多次啦,因為又好味價錢又平

2餸麵$24,3餸麵$30,4餸麵$36

每次黎都會叫油麵🍜

餸十分推介魷魚、蘿蔔(超入味)☺️

豬紅、豬腸都係唔錯既選擇

最緊要係一定要埋佢個秘製辣汁

甜甜辣辣,加埋會令碗車仔麵變得更好味🤤🤤🤤

2017-08-20
  • 蘿蔔
2017-11-07 363 浏览
身份米線fans,當然要試埋車仔麵店既米線啦。望到個碗,見到d餸多到堆起座山咁,但都係$40幾左右,真係好抵食。首先係佢魚蛋,吸晒味,唔會得個外表,所以係好香口好濃,咬落彈牙。另外仲叫左牛腩,牛味好濃,牛腩夠淋、而且唔痴牙,呢樣真係好緊要,有筋會令到整體個感覺下降,而佢無呢個問題。仲有就係佢個蘿蔔,勁大份量,食極都有,佢勁吸汁,真係超超超超超超好食,將成碗車仔麵帶上一個精華點。總結:車仔麵黎講係上級,推介!
身份米線fans,當然要試埋車仔麵店既米線啦。

望到個碗,見到d餸多到堆起座山咁,但都係$40幾左右,
真係好抵食。

首先係佢魚蛋,吸晒味,唔會得個外表,
所以係好香口好濃,咬落彈牙。

另外仲叫左牛腩,牛味好濃,牛腩夠淋、而且唔痴牙,
呢樣真係好緊要,有筋會令到整體個感覺下降,而佢無呢個問題。

仲有就係佢個蘿蔔,勁大份量,食極都有,

總結:
車仔麵黎講係上級,推介!
2017-10-17 292 浏览
開左一排都未有時間去試,今日咁岩經過終於可以有時間試下。先講下店內既格局,入面有卡位有普通位,地方不算大,但空間感不錯。因為是下午茶時間去食的關係,店內不算太多人,環境幾舒服。店內的車仔麵是以即叫即整的形式進行,我叫了三餸車仔麵,而我朋友更為食的叫了四餸車仔麵。餸既選擇同一反般車仔麵鋪頭冇咩大分別,而我和朋友都不約而同咁叫左冬菇,因為一入到間鋪已經聞到好香既冬菇味!!!一如我們所料,冬菇真係好入味,另外朋友推介魚皮餃亦不錯。湯底方面亦很入味,雖然食唔出係用咩食材煮既湯底,但係湯底食落就感覺好有「滷水」的味道,幾特別!!
開左一排都未有時間去試,今日咁岩經過終於可以有時間試下。

2017-10-16 390 浏览
人到中年,連食車仔麵也怕太迫。飯腳們告假,自己樂得清靜自由行遠D為食好嘢。今日特別唸起車仔麵,但公司附近的車仔麵太多味精,食完下午不停口渴。呢間車仔麵食完不太口渴(雖然話無味精就不太可能),至於食得出配料那種入味不是死靠味精調出來。行到辛水辛汗,一入舖內冷氣充足,坐位寛躺。店員指示我在入口先點麵和餸才找位置。我點了一份米粉、豆卜、豬紅、魷魚、魚旦。店員又問我要唔要加8蚊配咖啡或奶茶,由於上午已飲了一杯咖啡,今天quota 已滿,要不然一定點奶茶。坐下可舒舒服服食車仔麵,真感恩!香港人其實很簡單。魚旦彈牙、豬紅豆卜入味、那pat深色辣醬很有深度,惟嚴魷魚分量太少,只有三至四小條。下次若點牛丸或午餐肉,餸的份量應該實在一點。$37蚊有一麵四餸在官塘區已經是no complain 了。
坐下可舒舒服服食車仔麵,真感恩!香港人其實很簡單。
魚旦彈牙、豬紅豆卜入味、那pat深色辣醬很有深度
  • 咖哩魚蛋
2017-10-06 470 浏览
唔明啲人點解話好食,我今日因為睇左食評去食,完全中伏,我點了猪腸,牛腩同豬紅,豬腸太淋,無咬口之餘,似餸渣,牛腩少得黎又碎,唯一豬紅可以食下,咁樣連飲品都收三十九元,中伏,冇下次。
唔明啲人點解話好食,我今日因為睇左食評去食,完全中伏
2017-09-29 334 浏览
沒有太大胃口,想簡簡單單食碗麵。朋友提議附近的車仔麵,他幫襯了多年~車仔麵位置不近地鐵站,應該靠街坊生意。我們在門口看了一會,人來人往,出出入入,人流不絕。我們先排隊再搵位,配料有魚蛋、雞翼、滷水蛋、豬腸、朱紅、大腸、蘿蔔等,全都是車仔麵的經典配料~想了一會,選了豬紅、豬腸、牛腩、滷水蛋加油麵。車仔麵要腩汁,腩汁湯底惹味濃郁,味道自然,應該沒有太多味精。牛腩炆得軟稔,十分入味。食車仔麵豬腸是我的首選,這裏的豬腸乾淨沒有腥味,口感豐腴。滷水蛋大大隻,內裡蛋黃是金黃色的。可能是早上新鮮製所以不太入味,但雞蛋味重。吃車仔麵緊係飲汽水!忌廉配車仔麵簡直一流~原本沒有胃口都變到胃口大開!近幾年有很多新開的車仔麵店,但質素參差。車仔麵材料、製法雖然簡單,但要做得好,都要花很多功夫,還是喜歡這類街坊味濃的老店。

想了一會,選了豬紅、豬腸、牛腩、滷水蛋加油麵。

食車仔麵豬腸是我的首選,這裏的豬腸乾淨沒有腥味,口感豐腴。

2017-04-27
2017-09-19 275 浏览
先去門口落單同俾錢,一坐返埋位兩個麵已經到,阿姐真係好有效率蘿蔔無渣,好甜好林。魷魚非常爽口。辣醬又甜又辣,幾過癮豬腸好彈牙,冇乜肥膏唔油膩,份量都幾多。牛腩雖然細粒,但非常入味。總括黎講,$25兩餸麵係抵食嘅,仲要啲餸樣樣都好食。聽講豬紅都好出色,下次要試下。

蘿蔔無渣,好甜好林。魷魚非常爽口。
辣醬又甜又辣,幾過癮

2017-09-14 229 浏览
觀塘食肆林立,工廠區嘅精緻cafe,apm嘅各國美食,橫街窄巷嘅懷舊老店。而我卻獨愛這一間車仔麵。經常心思思想食,就算依家轉左工,都好懷念佢嘅味道。呢間小鋪只賣車仔麵,有人嫌棄佢嘅獨沽一味,而我卻欣賞佢嘅專一。呢間車仔麵其實大有來頭,佢嘅前身係老字號小食店-金橋小食,所以改名重新開業後繼續吸引好多舊街坊光顧。鍾情呢間車仔麵,原因係無論佢嘅湯底到滷味到辣醬,都一絲不苟,吃得出佢嘅用心製作。滷豬腸同魷魚係必點。豬腸洗到好乾淨,沒有異味。保留着纖維嘅部份,幫助索汁,所以豬腸咬落口感豐富又juicy。魷魚爽滑彈牙,無得頂!食得辣嘅朋友,一定要加佢嘅秘製辣醬。個辣醬簡直係令到碗車仔麵錦上添花,推上另一個層次。一定要試下! !

滷豬腸同魷魚係必點

今晚和娘子在APM中逛街Windows Shopping,大熱天時本來想在APM中用膳,但是每一間餐廳皆是人龍,只要是食店皆是萬人空巷,此時此刻Step想起甚麼分析員說香港經濟有下滑跡象,Step看到現在的盛況實在沒法相信,基於娘子又不想在Food Court用膳,Step無奈地問娘子… 『不吃Food Court的話,那麼你想吃甚麼呢?』Step問。 『Umm…周圍都是長長的人龍,等吃的話都不知等到何年何月;突然想吃車仔麵,不如我們去上次去過的車仔麵店用膳吖…』娘子回答。 上次去過的車仔麵店?吖,記得了,就是位於康寧道的來多碗車仔麵。 ------------------------------ ~地點位置~ 來多碗位於觀塘康寧道62號地下,由觀塘港鐵站A1出口沿著裕民坊步行再轉上康寧道,全程大約8-10分鐘;如果在物華街巴士站下車再步行至康寧道,大約需要5分鐘; 不過因為現在天氣炎熱,加上康寧道是上山路段,未行到來多碗便已經全身冒汗衣服濕透了… ------------------------------ ~裝潢擺切~ 一到來多碗,店員會要求食客先在門口落單,落單後再拿取車仔麵和

~地點位置~

~裝潢擺切~

一到來多碗,店員會要求食客先在門口落單,落單後再拿取車仔麵和飲品入內安坐,所以門外有一條短短的人龍在排隊,Step諸事看看店內的情況,可能是晚膳時間的關係,內裡已經有一半座位有人客在進食;不過說實話,買外賣的人比入內就座的人多,始終還是在住宅區吧,很多人都較為喜歡買回家中慢慢享用;

等了大約5-10分鐘,終於可以落單了,來多碗提供了差不多20款配料和4款粉麵選擇,1麵2餸為HKD24,1麵3餸為HKD30,1麵4餸為HKD36,加1份麵底為HKD3,加配罐裝飲料只需HKD8,整體價錢合理,和Step年多前來吃的價錢一樣,並沒有加價,在這個年頭實在難得;也看到有客人不要麵食只要淨餸,淨餸價錢由HKD8至HKD13,其實大部份配料只需HKD8,只有牛腩和魷魚稍貴,分別是HKD12和HKD13…

在選擇配料時,半開放式的廚房可讓你看到廚房中的情況,燈光光猛,廚房地方清潔企理,看後實在令人感到安心,對這裡的食物投下安全信心的一票,原因印象中不少的車仔麵店廚房的清潔度並不算理想呢…

店內一樣燈火通明,地方一樣是整潔企理,而出奇地大部份座位皆是以卡位為主,設置卡位雖然可以讓食客坐得舒適,但會霸佔店內不少地方,導致座位數量減少,但看來老闆並不介意這點,讓食客舒適地享用車仔麵才是最為重要…天氣炎熱,幸好來多碗冷氣足夠,不用一邊吃車仔麵,一邊抹汗!!

可能大家未必知道,其實來多碗車仔麵就是之前在觀塘開店的老字號小食店 - 金橋小食的延續,他們在結束後以原班人馬再開新店…原來是老字號名店之後,怪不知感覺與別不同啦!!當中最為著名的小食可說是豬腸和魷魚,特別是魷魚,可說是『鎮店之寶』呢?!

~美食~

1麵4餸車仔麵 連罐裝汽水(HKD36+HKD8)
Step在order了1麵4餸,加多一罐汽水,待娘子order後一起步行到店內安坐…

湯底(8♥/10♥)

起動之前,當然要試試這裡的湯底,一般的車仔麵湯底也不是那麼講究,原因車仔麵到最後都會加入滷水汁、辣醬、咖哩醬或沙爹醬等,令湯的味道完全改變,但來多碗卻不是這樣想,他們用了大量豬骨熬製而成豬骨湯底,之後再加入滷水汁加深湯底顏色,所以飲用時湯底帶著鮮甜的豬骨味道,而且飲後喉嚨也不會感到乾涸;
而辣醬同樣為來多碗自家配製,入口時辣味十足,舌頭立即被蜂擁而至的辣味所刺激,額頭立即冒出冷汗,非常惹味過癮,愛吃辣的人士絕對不容錯過;

滷水蛋(8♥/10♥)

記得之前來吃時,娘子order的滷水蛋實在非常入味美味,所以今次來時Step繼續order;可以看到滷水蛋的表面被滷得像塗上一層茶啡色,未食已經知道滷水味十足

入口時,滷水蛋還是熱烘烘,咬下時蛋白依然保持嫩滑柔軟,口感軟綿綿,整體感覺有點像吃溫泉糖心蛋白差不多;而最令Step深刻的可說是滷水的味道滷得不多不少,味道剛剛好,舌尖可以感受到蛋黃與蛋白皆有一點點的鹵水味,不太濃也不太鹹,實在令Step吃得津津樂道呢…
(不過單點一只滷水蛋要HKD8,這個Step覺得有點貴呢…)

豬腸(8♥/10♥)

每次吃車仔麵都一定會order豬腸,皆因在Step的心目中,豬腸可以說是車仔麵的靈魂所在,就像平時燒味吃的四寶飯中鹹蛋一樣,沒有它並不是多大問題,但總是令人有一種若有所失的感覺…所以Step還是覺得車仔麵沒有豬腸在內的話就不是一碗正宗的車仔麵了(其實Step可能和嗱渣麵撈亂了?!)

老實說,整體的豬腸份量並不算少,在廚房前order時看到店員在一盤濃郁的滷水汁中拿起1條約長10cm豬腸出來,再用剪刀續一剪碎;

Step夾起豬腸,可以看到豬腸的顏色同樣是被滷成啡色,而豬腸中間可以看到清潔得乾淨,仍保留了一些纖維在腸中間,不像其他車仔麵店的豬腸般只有豬腸而中間被清洗得乾乾淨淨,少了一份腸中的纖維,這些纖維其實也挺重要,因為除了吸收滷水味道之外,還會保存部份湯水,所以咬下去時非常入味juicy,腸中的湯汁應聲濺了出來,正啊…
咬下去是豬腸表皮帶點爽滑煙韌,咀嚼時卻很鬆化軟稔,加上豬腸騷味十足,喜歡豬腸的你又怎可以錯過選擇豬腸作為你其一配料呢

魷魚(8♥/10♥)

魷魚就是來多碗的『鎮店之寶』,在order時你或許可以留意得到,其他配料食材只是用一個細盤盛裝,反而魷魚卻用上了一個大盤裝著,在Step前面的食客人人皆order魷魚作為他們的配菜之一,如果你是第一次來的話,又怎能不order一個魷魚試試呢?!當然,Step和娘子也order了魷魚作為其中一味餸…

用筷子夾起碗中的魷魚,可以看到魷魚一大抽,而且還不只有一抽,份量不少,如果量化它的話,所有魷魚已經佔了Step碗1/3的空間了;

據店員所講,由於魷魚銷量極好,所有魷魚是由師傅每日新鮮製作,每日皆在關店前全部沽清,這麼新鮮怪不知進食時魷魚質感爽脆彈牙,咀嚼感不俗有咬口,加上師傅在炮製時加入了調味醃製,令魷魚的味道鮮甜味美,這味配菜絕對有驚喜,不像其他車仔麵店的魷魚,有的爽口香脆,有的軟稔欠質感,但共同點就是沒有甚麼鮮味可言
吃完後,Step很有衝動想Encore,但看到單點淨餸要HKD13,還是將車仔麵整碗吃完後再算吧…

麵底(8♥/10♥)

Step order的粗麵,據店員所講,無論是粗麵或是幼麵皆採用全蛋麵;Step入口時發現麵身散發出陣陣的蛋香,咀嚼時粗麵爽口質感煙韌帶嚼勁,就算被湯浸了一陣子,粗麵也不會變軟或是發脹影響口感,正啊!!

今次再來來多碗,開始時Step也有點擔心質素會否因開久了而變差,但用膳過後卻將Step的想法一掃而空,就算年多後再來品嚐,味道依然是iChiban,質素得以保持,實屬難得…

在觀塘競爭激烈的地區中開業,還要是位於偏離市中心的康寧道開店,老實說生意不多不少會有點影響,但事實卻相反,Step和娘子在用膳的過程中,不斷有食客到來堂食或是外賣,整體生意好似沒有多受影響,Step覺得主要原因來多碗除了是前身著名小食店金橋小食的延續外,整體食物質素不俗,加上價錢合理才是客似雲來的主要因素,就算讓你挾持著金漆招牌,但卻不能保持之前金漆招牌的食物質素,也只有徒然吧
老實說,天氣炎熱,到來多碗之時已經令每一位食客身水身汗,但大家卻不介意,因為知道辛苦過後就能享受到有質素的美食,就算是辛苦一點又何妨呢?!

來多碗
地址:觀塘康寧道62號地下

味道: 8♥/10♥
環境: 8♥/10♥
服務: 8♥/10♥
衛生: 9♥/10♥
抵食: 8.5♥/10♥
整體評價: 8♥/10♥

是次消費: HKD44 (不用加一) (人均消費HKD44)
  • 滷水蛋
  • 豬腸
2017-08-14 206 浏览
舖頭叫來多碗真係無改錯ga30$ 3個餸大大碗 好幾樣配料都係必食試過幾款菜包括蘿蔔 豬紅 豬腸 魷魚 冬菇 辣魚蛋千萬唔好小看來多碗嘅辣魚蛋 真係好辣ga就算係辣椒醬都係好好味ge其他配料我就未試過 係因為我對食材無興趣所以不試姐全部都煮得好入味 不過豬腸呢就看運氣啦 有時煮得唔夠耐 好難咬得爛 不過我今次食好淋好入味ah 冬菇好香 到底來多碗ge醬料有咩秘訣 可以令人想來多碗呢 haha不過預左e d 餐廳會dirty d 檯面ge自助醬料樽好痴luplup 啊 下次都係外賣算
舖頭叫來多碗真係無改錯ga
30$ 3個餸大大碗 好幾樣配料都係必食
試過幾款菜包括蘿蔔 豬紅 豬腸 魷魚 冬菇 辣魚蛋
千萬唔好小看來多碗嘅辣魚蛋 真係好辣ga
就算係辣椒醬都係好好味ge
其他配料我就未試過 係因為我對食材無興趣所以不試姐
2017-08-04 218 浏览
最近在蒐羅觀塘嘅美食…心血來潮就入去食車仔麵个老闆態度好好。我叫咗一面三送加多個奶茶加埋39。坐低開始食,第一啖食个河粉,加咗佢地秘制嘅辣醬,真系好惹味丫!再食个豬紅,脆bobo好好食。個羅白都好夠味…不過個人覺得個味道過咗籠…偏鹹咗d…同埋有d軟淋淋…個魷魚我覺得就麻麻地…冇咩味…不過個河粉都幾得,唔系個种一夾就斷嗮嘅河粉就可憐我著白色衫…沾到個湯汁…要返去洗衫喇個人推介個豬紅同埋可以食得辣嘅一定要加個秘制辣醬!(辣醬其實都衹係小小辣)
最近在蒐羅觀塘嘅美食…心血來潮就入去食車仔麵
个老闆態度好好。
就可憐我著白色衫…沾到個湯汁…要返去洗衫喇

車仔麵
奶茶
2017-08-04
  • 秘制辣醬
2017-07-15 361 浏览
很少來觀塘,不知有甚麼好吃的,上openrice一看,看見這家排名甚高的車仔麵,決定走上斜坡試試看。一進內,有位員工會叫你先點麵和餸,付款後才入座。款式也不少,最後點了三餸麵,承惠$30,真的很抵食份量也不少,記得跟他說要辣,他們的辣不算辣,但甜甜辣辣的味道使這碗車仔麵更加出息豬腸很入味,而且份量也不少;牛腩不算淋,但也不太靭;豬紅沒有甚麼特別;油麵軟硬適中。食物很入味,但難得吃完沒有口乾口渴,下次有機會會嘗嘗魷魚,因為看見很多人也有點這款。

一進內,有位員工會叫你先點麵和餸,付款後才入座。

款式也不少,最後點了三餸麵,承惠$30,真的很抵食

2017-07-15
2017-07-05 399 浏览
其實由細到大, 我都真係好鍾意食麵, 尤其是食車仔麵, 因為可以將自己最喜歡食嘅都放曬喺同一個碗度. 好啦其中一個嚟參觀塘嘅車仔麵飯堂, 就是這間來多碗啦. 阿姐一見到我哋, 就問我哋食咩麵, 我就叫個油麵啦. 好多選擇, 都唔知選咩好 就算平日晚上都好多人, 不過這裏地方整齊乾淨, 所以都食得頗舒服 我就叫了個 四餸車仔麵, 打包檸檬茶, (HKD44) 來到這裏當然要阿姐 畀啲辣醬啦, 因為這裏的辣醬是自家製的, 是非一般的那辣醬, 除了辣味十足之外, 都帶有鹹鮮味, 令整個車仔麵的味道昇華了不少. 原來這裏一定要叫這個玻璃魷魚, 爽口之餘, 玻璃魷魚都醃製得非常入味. 而我還叫了這裏的牛腩, 雖然今次牛腩不是半肥瘦, 肉的比例比較多的, 但還算軟腍入味, 不錯. 這裏的牛丸都爽口彈牙, 因為這裏的牛丸是自家製自家打, 牛味十足. 但今次的瑞士雞翼就失色了一點, 不過也是不過不失. 而油麵也是煮得剛好, 加上車仔麵湯底是用上豬骨餚製之餘, 阿姐都會再加天牛腩汁, 令到湯底更香更濃 所以每次食車仔麵我都連湯一起喝掉, 因為這湯實在太濃郁太好吃了, 最重要的還是

好啦其中一個嚟參觀塘嘅車仔麵飯堂, 就是這間來多碗啦.

阿姐一見到我哋, 就問我哋食咩麵, 我就叫個油麵啦.

好多選擇, 都唔知選咩好

我就叫了個 四餸車仔麵, 打包檸檬茶, (HKD44)

但今次的瑞士雞翼就失色了一點, 不過也是不過不失.

所以每次食車仔麵我都連湯一起喝掉, 因為這湯實在太濃郁太好吃了, 最重要的還是一點味精也沒有加, 飲完湯底也沒有口渴, 真的是真材實料啊~
2017-06-15
  • 玻璃魷魚
2017-06-25 267 浏览
作為住係新市鎮嘅朋友,成日1好羨慕住舊區嘅朋友樓下帶無數小店老店,咖似我地得連所店選擇。。。所以每次去到舊區╴都一定係搵啲老店食!來多碗車仔麵真係無得輸!以前係金僑小食,細細個成日同屋企人食╴而家轉左名,但味道無變!新店嘅地方比從前闊落左好多仲帶學生餐!叫左個豬腸豬紅魚滷水蛋粗麵+熱檸水($45)魚蛋選了辣魚蛋,咖哩魚蛋唔算太辣,反而好惹味~滷水蛋係第一之叫,睇佢唔係好深色,估唔到食落咁入味,下次可以再叫~呢排好鐘意食粗麵(鍾意到隔日早餐都食)所以今次都揀左粗麵!粗麵夠彈牙,而且面積夠大,無一口麵麵可以沾更多濃濃湯汁~店內亦提供唔小醬料比無選擇,重口味嘅朋友可以自己調配更岩自己口味湯底~

新店嘅地方比從前闊落左好多
仲帶學生餐!

叫左個豬腸豬紅魚滷水蛋粗麵+熱檸水($45)

魚蛋選了辣魚蛋,咖哩魚蛋唔算太辣,反而好惹味~
呢排好鐘意食粗麵(鍾意到隔日早餐都食)

2017-06-22
2017-06-25 3448 浏览
最近都一直直在下雨,我最怕撐傘逛街今天約了在附近上班的朋友吃飯隨便就走進一間吧,下次不想待在室外太久下雨天人不多,還有卡位可以坐坐下才知道是先去購買半自助形式um...什麼是冰底?不過我沒有詢問...反正我要熱吃趁阿姨幫我弄麵時,快快拍個照,..本來我坐下時大概想了要什麼餸才出來的可是出來後,我之後才發現我的選擇有所改變女人嘛...真善變唯一沒變我由頭到尾都想著想吃油麵醬料齊全!本來想要漢堡扒,但最後變了腸仔豬紅跟豬腸都很入味!湯底腩汁也很濃唯一覺得油麵有一點碎鹵蛋也很入味,看也看出來吧..我覺得我下次要試吃蘿蔔倒是朋友叫了河粉,是幼河,沒斷朋友稱讚很好!魷魚也爽滑,漢堡扒說只有一片太矜貴半自助的原因是麵是自己拿回坐位,飲料是店完遞過來的平常的我很少order奶茶不知道什麼來的衝動我叫了奶味很出!是我的口味!我挺喜歡就是了其實坐下我是想要豆漿,怎料..是沒有的學生來吃超值...
最近都一直直在下雨,我最怕撐傘逛街
今天約了在附近上班的朋友吃飯
隨便就走進一間吧,下次不想待在室外太久
下雨天人不多,還有卡位可以坐
坐下才知道是先去購買半自助形式

um...什麼是冰底?不過我沒有詢問...
反正我要熱吃

趁阿姨幫我弄麵時,快快拍個照,..
本來我坐下時大概想了要什麼餸才出來的

可是出來後,我之後才發現我的選擇有所改變

女人嘛...真善變

唯一沒變我由頭到尾都想著想吃油麵

醬料齊全!

本來想要漢堡扒,但最後變了腸仔
豬紅跟豬腸都很入味!
湯底腩汁也很濃
唯一覺得油麵有一點碎

鹵蛋也很入味,看也看出來吧..

我覺得我下次要試吃蘿蔔

倒是朋友叫了河粉,是幼河,沒斷
朋友稱讚很好!
魷魚也爽滑,漢堡扒說只有一片太矜貴

半自助的原因是麵是自己拿回坐位,
飲料是店完遞過來的
平常的我很少order奶茶
不知道什麼來的衝動我叫了
奶味很出!是我的口味!我挺喜歡就是了

其實坐下我是想要豆漿,怎料..是沒有的

學生來吃超值...
  • 奶茶
  • 卥蛋