2024-06-21
🌟餐廳:倆仨杯📍地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓LCX 21E號舖💰價位:~$50 - $100⏰營業時間:星期一至日 11:30 - 22:00📱電話:56181599放假出咗海港城行街,約埋朋友仔順便去海運大廈搵好嘢食🤪兩個人都想飲番杯台式飲品,食吓精緻台式街頭小吃💁🏻♀️呢間位於海港城嘅「倆仨杯」就滿足晒我哋嘅願望❤️提供特色手搖台式飲品,更主打多款地道傳統台式街頭小吃😻😻🌟 鹽酥雞鹽酥雞即叫即炸,外層灑上惹味椒鹽,皮脆肉嫩,滿滿台灣風情!🌟忠孝蘿蔔餅呢款台式忠孝蘿蔔餅,蘿蔔刨絲後加入粉漿煎香,層次感十足,蘿蔔入口夠晒清甜又多汁,搭配酥脆嘅煎餅,口感豐富,值得一試!🌟 夜市雞卷夜市雞卷大大條,肉質結實彈牙,咬開肉汁四溢,小食必吃之選!🌟 芋泥地瓜球芋泥地瓜球係台北地道小食必吃之一!地瓜球脹卜卜,外層香脆,內裏煙靭,中間更釀入綿滑嘅香甜芋泥,食得夠滿足!🌟 滷水豆腐 及 滷牛腱台灣嘅滷水一向非常出色!呢度嘅滷水,滷香味濃郁,滷水豆腐夠晒嫩滑,入口即化;滷牛腱份量十足,炆煮得夠晒入味,肉質鬆化軟熟,滷香味慢慢滲出,滿滿台式古早味,大推!🌟醉雞翼烏冬朋友仔就揀咗醉雞翼烏冬作
💰價位:~$50 - $100
⏰營業時間:星期一至日 11:30 - 22:00
📱電話:56181599
放假出咗海港城行街,約埋朋友仔順便去海運大廈搵好嘢食🤪兩個人都想飲番杯台式飲品,食吓精緻台式街頭小吃💁🏻♀️呢間位於海港城嘅「倆仨杯」就滿足晒我哋嘅願望❤️提供特色手搖台式飲品,更主打多款地道傳統台式街頭小吃😻😻 🌟 鹽酥雞
鹽酥雞即叫即炸,外層灑上惹味椒鹽,皮脆肉嫩,滿滿台灣風情! 🌟忠孝蘿蔔餅
呢款台式忠孝蘿蔔餅,蘿蔔刨絲後加入粉漿煎香,層次感十足,蘿蔔入口夠晒清甜又多汁,搭配酥脆嘅煎餅,口感豐富,值得一試! 🌟 夜市雞卷
夜市雞卷大大條,肉質結實彈牙,咬開肉汁四溢,小食必吃之選! 🌟 芋泥地瓜球
芋泥地瓜球係台北地道小食必吃之一!地瓜球脹卜卜,外層香脆,內裏煙靭,中間更釀入綿滑嘅香甜芋泥,食得夠滿足! 🌟 滷水豆腐 及 滷牛腱
台灣嘅滷水一向非常出色!呢度嘅滷水,滷香味濃郁,滷水豆腐夠晒嫩滑,入口即化;滷牛腱份量十足,炆煮得夠晒入味,肉質鬆化軟熟,滷香味慢慢滲出,滿滿台式古早味,大推! 🌟醉雞翼烏冬
朋友仔就揀咗醉雞翼烏冬作為主食,先讚一讚個湯底,花雕酒酒香香醇,加入杞子等藥材配料,入口微微香甜,雞翼充滿酒香,肉質嫩滑,搭配彈牙嘅烏冬及半熟蛋,成個組合perfectly matched! 🌟滷肉飯
我最愛就係呢款傳統台灣地道嘅滷肉飯!滷肉鹹香味濃郁,肉質肥瘦適中,用嚟送飯一流,搭配埋自家醃製青瓜、半熟蛋及珍珠米飯,大大啖食好滿足! 🌟烤布蕾奶蓋鐵觀音奶茶
朋友仔就揀咗呢款烤布蕾奶蓋鐵觀音奶茶,奶味相當濃郁,上層更加入即烤布蕾及細滑嘅奶蓋,焦糖味十足,搭配埋香滑嘅鐵觀音奶茶,口感一流,香甜又滋味! 🌟 大甲芋頭鮮奶
大甲芋頭鮮奶亦係台式招牌飲品之一!出名粉糯香甜既大甲芋頭,芋頭味突出,加入鮮奶沖制,作為飯後甜品夠晒出色! 🌟 葡萄柚冰茶鐵觀音
先黎一款葡萄柚冰茶鐵觀音解解膩,鐵觀音茶味香醇微微甘,再加入清新多汁嘅葡萄柚粒粒,成個組合微微酸,夠晒解渴!
🌟 招牌黑糖甜品
呢款招牌黑糖甜品,有齊芋圓、燒仙草、小丸子等等地道台式甜品配料,特別推介燒仙草,清甜又滑順,再加入黑糖獨有嘅香甜味道,夠哂冰凍解膩作為甜品冇得頂!!