2024-10-05 156 浏览
事原去櫃檯埋單,著黑色衫收開錢cashier行開左,有個著藍色衫頂上收錢。唔客氣都算,收錢仲要晦氣到死。問佢掃邊度俾錢,佢手指指張圖但又唔係同你講嘢,好似無間道傻強上身唔想俾你知邊度俾錢,好神秘。做嘢又做錯晒收錯錢,問佢幾錢又好似傻強上身咁報錯晒數目,淨係識得叫我自己入個價錢。諗住谷住啖氣俾咗錢走人就算數,點知仲要聲大夾惡,臨走佢都要補多句攞尾彩鬧到你做客都唔敢返轉頭幫襯佢,佢就好似贏咗啦!間公司真係多謝佢啦!如果無得揀要去食呢間餐廳一定要受到啲員工惡劣既態度!寧願去隔離朱敏記或其他都費Q事再去呢間垃圾茶餐廳!

🐽元朗冰室東沙島街167B號地舖環境大致整潔, 服務態度好好, menu選擇好多, 普通食個tea都滿足.𓌉◯𓇋 咖喱雞球飯 $55雞肉嫩滑, 個咖喱唔會好辣, 啱晒我嚟啲唔係好食到辣嘅. 個醬汁偏流質少少, 好啱配飯食. 𓌉◯𓇋 京都厚豬扒飯 $55豬扒真係大大塊, 咬落唔會好韌有口感, 但反而無咩肉味, 唔係十分之出色. 醬汁個濃稠度偏高, 味道偏酸.approx. $58/ppl食物🤰 ♥ ♥ ♥ ♡ ♡環境🤰 ♥ ♥ ♥ ♡ ♡性價比🤰 ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
🐽元朗冰室

性價比🤰 ♥ ♥ ♥ ♡ ♡
咖喱雞球飯
京都厚豬扒飯
2024-06-27 194 浏览
5年前就住长沙湾,经常来吃,猪扒非常好但对比现在.....等了半个小时也没上,服务员很混乱,完全不知道各个抬点了什么,每上一份就在每个抬问是不是你的,是不是你的,比我们晚的客人也都上了,催了几次,说5分钟5分钟就是不上,后面来的客人点的一样的也都上了,感觉太差,至少会有点服务意识的也会先给你点的饮料吧,我们就是干等....
5年前就住长沙湾,经常来吃,猪扒非常好

2024-03-28 320 浏览
用咖啡精溝出嚟都算,重要係最賤級數的!極品!絕對不會再行入去.這杯凍咖啡希望你哋繼續努力做下去😡千萬要繼續!令香港茶餐廳凍啡絕跡!努力💪努力💪加油👏🏻加油
這杯凍咖啡希望你哋繼續努力做下去
😡千萬要繼續!令香港茶餐廳凍啡絕跡!
努力💪努力💪加油👏🏻加油
2024-01-10 366 浏览
見鄰住買有優惠,就買了幾張元朗餐廳的券, 因平時都會去太子那間吃, 點知出師不利, 去到太子店裝修, 行去深水埗店又裝修, 打去尖沙咀店問, 問券覆可否延期 ,又話沒辦法, 仲叫我去長沙灣店, 話好近, 最終由太子站行去深水埗店,再行去長沙灣站, 依餐飯真食得辛苦。
外卖自取
2023-10-04 364 浏览
早餐厚切豬扒麵$50上枱變薄切?!呢個價錢,完全唔抵食,仲有啲被騙感覺。以前食物質素都未去到咁差,依家可一不可再。開門做生意,咁既手法真係無乜良心。唔去標榜厚切,或者都無咁嬲。
早餐厚切豬扒麵$50
上枱變薄切?!
呢個價錢,完全唔抵食,仲有啲被騙感覺。
以前食物質素都未去到咁差,依家可一不可再。
開門做生意,咁既手法真係無乜良心。
唔去標榜厚切,或者都無咁嬲。
厚切豬扒麵
2023-09-19 241 浏览
今日叫咗個下午茶厚切豬扒拼沙律($50), 基本上個厚度唔可以算是厚,問待應佢哋話只有一個厚度。如果咁叫厚切,咁普通係會好似紙咁薄囉,咁樣做生意真係非常唔老實,以後不會再幫襯!

2023-09-10
2023-09-15 214 浏览
叫咗一杯熱華田一杯凍華田。匙羹有啲污糟. 叫咗碟焗豬扒飯。一碟焗豬扒意。Environment Comment: space is ok for a cafe. I don’t know why lots of local likes to come here.Quality Comment: don’t order their ramen because it’s not very authentic. Also loaded with msg.Comment: pork chop meat quality is ok. Kinda salty. They are known for their thick pork chop here. Quantity Saltiness Comment: find it very saltyConsistency comment : food looks similar every time.
Environment

[1 . . . . . . 8️⃣. .]
2023-09-15
  • 焗意式厚豬扒飯
2023-07-12 267 浏览
臨近中午時間,在餐廳叫了一個午餐A(好像是A),它的意粉份量偏少,只有辣肉醬沒有普通肉醬,不能吃辣的人千萬不要叫因爲真的偏辣,而且它肉醬也太「孤寒」,只給一小點,你們不要想像是那種鋪滿整碟意粉的肉醬,它不是,它醬只有一點點,少到撈勻整碟意粉都很勉強,想加醬要另加$5,看,又一個方法多賺幾元你們的錢了,不介意這些的話你就叫吧。但她們的服務態度是ok的,都很有禮貌。
雞翼辣肉醬意粉
2023-06-09
🐷密餞豚肉叉燒丼--$42✨叉燒好厚好大舊✨半肥瘦✨有種燒過嘅香味✅配菜好多 eg. 腐皮、海苔✅係港色叉燒飯配日式配菜🤣❌食唔慣嘅可能兩種味會唔夾🐮燒肉汁肥牛丼--$59✨和牛燒得好香✅份量好足✅洋蔥加日式配菜-----個人評評分❤️:8.9/10性價比💸:9.8/10環境📷:7.7/10回頭🤓:會總結:呢度嘅飯真心份量夠🥰重要叉燒同牛都意想不到地燒得好香好好食,以呢個價錢黎講,性價比真心高到爆😍
🐷密餞豚肉叉燒丼--$42
✨叉燒好厚好大舊
✨半肥瘦
✨有種燒過嘅香味
✅配菜好多 eg. 腐皮、海苔
✅係港色叉燒飯配日式配菜🤣

性價比💸:9.8/10
環境📷:7.7/10
回頭🤓:會

2023-04-19 278 浏览
同朋友經過長沙灣,順便食個下午茶,見周圍唔同區都有呢間元朗冰室就試下~🥯招牌厚豬扒配魔鬼醬脆豬包夾係豬仔包入面塊豬扒好大件, 感覺有少少油,唔會好幹~味道還可以,連住脆豬包食就剛好。🍞一口西多士不過不失~個蛋漿不太厚,外邊都算係炸得鬆化,入面個麵包也鬆軟。不過都係鐘鍾意傳統嘅西多士,一口西多對我嚟講有啲太油膩~飲品叫左凍奶茶同凍咖啡,正正常常,少冰都有半杯冰😂 下次都係叫返熱飲。價錢合理,份量足~

🥯招牌厚豬扒配魔鬼醬脆豬包

🍞一口西多士

2023-02-26 307 浏览
搬咗之後好耐無嚟呢度食今日係度食個快餐緊係食厚豬扒乜飯啦最後叫咗個厚豬扒蓮藕餅飯黎到厚豬扒大大塊但係蓮藕餅一大一細兩舊仔厚豬扒熟辣辣好好味🤤蓮藕餅又凍又無乜蓮藕似普通煎肉餅👎🏽不過一個人快餐上得快,同埋價錢合理
搬咗之後好耐無嚟呢度食

好好味🤤
蓮藕餅又凍又無乜蓮藕
似普通煎肉餅👎🏽

不過一個人快餐
上得快,同埋價錢合理
2023-02-26
2022-08-18 650 浏览
❤️招牌厚豬扒配魔鬼醬脆豬包 $46兩個字, 震撼!🤩脆豬包🥖有仔細塗好滿滿的牛油,外脆內軟, 挺標準的好吃脆豬比麵包還大的豬扒, 厚度一點都不小氣,鬆軟的豬扒, 味道也剛好,魔鬼醬是有wasabi的醬, 不辣但惹味!咖啡☕即磨也好喝~ 滿足!本來沒有任何期待的來這裡填肚,誰知道吃到好東西! 實在太驚喜了!⚜️馬來咖央西多士 $33西多士🧇本身不錯,但咖央不太適合做西多士.. 太膩了,四個人share一個都吃不下.還是花生醬🥜有點鹹,去balance油膩和糖漿的甜會比較適合.但這家的豬扒飽列入最愛下午茶之一 😋後記: 3點吃完後, 晚餐都吃不下, 走168的人可以參考一下 😆
❤️招牌厚豬扒配魔鬼醬脆豬包 $46
兩個字, 震撼!🤩
脆豬包🥖有仔細塗好滿滿的牛油,
外脆內軟, 挺標準的好吃脆豬
比麵包還大的豬扒, 厚度一點都不小氣,
鬆軟的豬扒, 味道也剛好,
魔鬼醬是有wasabi的醬, 不辣但惹味!
咖啡☕即磨也好喝~ 滿足!
本來沒有任何期待的來這裡填肚,
誰知道吃到好東西! 實在太驚喜了!

招牌厚豬扒配魔鬼醬脆豬包

⚜️馬來咖央西多士 $33
西多士🧇本身不錯,
但咖央不太適合做西多士.. 太膩了,
四個人share一個都吃不下.
還是花生醬🥜有點鹹,
去balance油膩和糖漿的甜會比較適合.

馬來咖央西多士

但這家的豬扒飽列入最愛下午茶之一 😋

2021-05-02
招牌厚豬扒配魔鬼醬脆豬包
  • 厚豬扒配魔鬼醬脆豬
2022-08-14 327 浏览
今日同路人甲學完車都已經21:30,係到諗邊到有野食(因為好多食市都係10點就收),之後路人甲就話不如渣車去深水埗食飯,所以我地就去左元朗冰室喇😋唔知係未因為依家唔可以開咁夜既關係,今次去到餐廳冇左以往既宵夜餐牌,不過我地岩岩學完車,已經用曬d hp,所以都係叫返晚餐~今日我地叫左:1. 和風叉燒烏冬2. 芝士焗薯蓉配牛肝菌湯+蒜白法包我今日食既芝士焗薯蓉同歐陸滋味杯差唔多,咁當然佢冇咁粉啦,但係芝士味都夠多,都算係啖啖芝士😋重有少少燶面,茶餐廳黎講算是不錯👍但有驚喜既反而係個蒜蓉包,食第1啖真係脆卜卜又熱辣辣,完全估佢唔到😍所以呢個值得1讚👍肝菌湯就相對失色左少少,但係茶餐廳黎講,西餐類算合格以上了👍而路人甲既和風叉燒烏冬,湯比較普通,但烏冬和叉燒尚算合格,茶餐廳做到日式樣子,已經好好👍味道亦算不錯,湯都比較濃郁,烏冬都好爽,茶餐廳推介😋終結:茶餐廳式既日本烏冬和西式既套餐,有質素👍大家得閒可以去食下呀😋

今日我地叫左:

1. 和風叉燒烏冬
2. 芝士焗薯蓉配牛肝菌湯+蒜白法包

2022-08-02
$60 (宵夜)
  • 和風叉燒烏冬
2022-06-06 374 浏览
這食店在香港有多間分店,食過旺角同太子的分店,感覺不差。長沙灣食店雖多,但坐得舒服,又唔趕客的就不多了。許多冰室像快餐店,食完快餐就趕。這店既多座位,也不吝嗇,我一個人坐卡位都冇被拒。豬扒是這店的招牌,但食過,今天叫了口水雞。很豪爽,給我脾位同雞翼😍⋯⋯上面還加了香脆的花生,感覺新鮮,不是已走氣的。雞,份量足。肥瘦均勻,而且肉質幾滑,雞皮也不感肥,可照食。青瓜條舖底,好新鮮哩!對於女仕,這份量真大,我食不下全部。咖啡,不過不失,叫了少冰,飲完都有半杯😅⋯⋯若是穩陣派,這食店是不二之選。
2022-06-06