2012-05-05 151 浏览
經朋友介紹:我們去咗灣仔一間名叫去試新嘢!一進去嗯!环境唔錯,靜靜得好舒服.開始点菜:乳猪好味,啲皮好脆!!燒鵝都唔錯,皮脆肉滑.直得試吓!酒糟蝦:啲蝦煮得刚刚好,啲肉好爽,味道好好........非常惹味!!!:粉絲煲超級好味:本人第一次食,好味....好味!仲有荔芋鴨,正啊!!!嗜嗜生菜煲雖然有少少鹹但都ok好味!母親節定了一圍.........和家人一起分享好味!!!!!!!!!!!!!!!
經朋友介紹:我們去咗灣仔一間名叫[兜記 即燒乳猪専門店]去試新嘢!
燒鵝都唔錯,皮脆肉滑.直得試吓!
粉絲煲超級好味:
本人第一次食,好味....好味!
仲有荔芋鴨,正啊!!!
嗜嗜生菜煲雖然有少少鹹但都ok好味!
2012-05-01
庆祝纪念
生日
2012-04-15 143 浏览
我去過兩次這間新開的酒家。第一次係家人聚會,一行二十人去飲茶。第一個感覺係服務態度好好,因為我地有成8個小朋友,服務員都幫我安排到一家人坐埋一齊。又提議到一些適合小朋友食的點心及餸菜比小朋友.例如蛋撻仔(叫咗3-4碟)豉油皇炒麵(叫咗3碟)窩仔叉燒包(好有特色,一打開個蓋,嘩!好香)我都未見過d小朋友可以坐得咁定食嘢,因為連小朋友都覺得好味。我覺得這間酒家環境舒適,寧靜。點心精緻,好味,看得出師傅係用心之人。最重要的係價錢相當合理。過咗兩日,我同朋友過去食晚飯。經理介紹了東北野生黑木耳 (木耳好爽)酒糟煎海蝦 ,(蝦好爽,好野味)東北野菌燉湯(非常清甜)我公司annual dinner或請客傾生意,這間酒家都可以係值得選擇的。
我去過兩次這間新開的酒家。
第一次係家人聚會,一行二十人去飲茶。

過咗兩日,我同朋友過去食晚飯。經理介紹了
東北野生黑木耳 (木耳好爽)
酒糟煎海蝦 ,(蝦好爽,好野味)
東北野菌燉湯(非常清甜)

2012-04-12
2012-04-12 4 浏览
朋友仲紹, 就試一試, 呆道唔錯.1) 燒鵝: 皮脆肉香, 唔多肥膏, 果然好介紹.2) 雞蛋焗魚腸: 偏濕一點, 唔夠乾身, 但係魚腸味出到嚟, 冇死實實, 口感好好, 唔鹹, 得.3) 啫啫生菜煲: 夠惹味, 唔鹹. 蝦膏味好夠.整體滿意, 值得再去. 今日冇帶手機, 下次補番相!
朋友仲紹, 就試一試, 呆道唔錯.
1) 燒鵝: 皮脆肉香, 唔多肥膏, 果然好介紹.

3) 啫啫生菜煲: 夠惹味, 唔鹹. 蝦膏味好夠.

整體滿意, 值得再去. 今日冇帶手機, 下次補番相!
2012-04-11
用餐优惠
試食活動
(非会员)
2012-04-10 122 浏览
叫左個叉燒包,但係沙窩上,而且係生煎包外皮,上枱前已經聞到香味芥蘭爽脆無苦味蝦餃D蝦夠大隻又夠鮮兜記脆脆腸,以為只係炸兩,點知食落餡料有驚喜極少遇到籮白酥D籮白餡咁新鮮清甜部長推介 " 涼拌東北黑木耳" 醬汁開胃,木耳爽脆鳳城炸粉果,皮夠脆!! 葡汁炸芋角,餡料十足
芥蘭爽脆無苦味
蝦餃D蝦夠大隻又夠鮮
兜記脆脆腸,以為只係炸兩,點知食落餡料有驚喜
極少遇到籮白酥D籮白餡咁新鮮清甜
部長推介 " 涼拌東北黑木耳" 醬汁開胃,木耳爽脆
鳳城炸粉果,皮夠脆!!
葡汁炸芋角,餡料十足
2012-04-10