2016-04-17
銅鑼灣下午食Lunch真係幾頭痕,人又多價錢又貴!今日行去天后試吓有無咩新發現,行過電氣道時見到有間居酒屋,和風裝修,門口仲要掛住個日本酒莊嘅大草球!應該對路掛?佢門口仲要擺個日本料理店常有嘅塑膠魚生飯!三文魚子海膽飯定食賣$200蚊,唔算貴,一於試試!一入門口就見到個魚生櫃擺滿哂魚生,我仲見到佢板海膽寫住「根室」!!!用根室海膽咁專業?叫咗個三文魚子海膽飯定食(原來唔係日日有,係Daily special餐),份量竟然仲多過個模型!!!個餐有前菜/沙律/味噌湯同個飯,仲跟個稻庭烏冬!海膽味道鮮甜,三文魚子亦食得出係靚貨,醬油味調得啱啱好!愈食愈唔相信呢個定食只賣$200蚊!食到好滿足!個師傅仲話個餐日日不同,有時係帶子吞拿魚蓉飯,有時係四色魚生飯,視乎當日入到咩靚貨而定。以後唔駛諗!日日行落天后食Lunch!
以後唔駛諗!日日行落天后食Lunch!