依間舖頭採用開放式設計,環境舒服,燈光柔和,吸引左我入去。豬扒滷肉飯+台式飲品只係$68滷肉飯有菜有蛋,滷肉好淋,醬汁唔鹹,幾好味,但豬扒略嫌太咸,重酒味同埋多太多黑椒👎個餐包一杯飲品可選:阿薩姆紅茶/抹香綠茶/炭燒烏龍我揀咗茉香綠茶,少冰,呢杯飲品反而有喜,好香茉莉味,加埋冰凍綠茶,為成個餐加分不少👍👍我另外單點左5隻韭菜鍋貼$23鍋貼煎得好脆,上枱熱辣辣,韭菜餡好多汁好juicy,好味👍
依間舖頭採用開放式設計,環境舒服,燈光柔和,吸引左我入去。

豬扒滷肉飯+台式飲品只係$68
個餐包一杯飲品可選:阿薩姆紅茶/抹香綠茶/炭燒烏龍

我另外單點左5隻韭菜鍋貼$23
鍋貼煎得好脆,上枱熱辣辣,韭菜餡好多汁好juicy,好味👍

之前都幫襯過起嗎五六次,今晚嗌咗10個韭菜水餃同5個韭菜鍋貼再加一杯少甜黑糖冬瓜茶,黑糖冬瓜茶都唔係第一次飲,之前飲過兩次都OK正正常常。但今晚飲嗰杯真係有叔味,第一啖以為錯覺,再飲第二啖試清楚即刻要吐落個碟度,立刻同阿姐反映話啲茶變咗,個阿姐話黑糖冬瓜茶係咁,唔係叔味係「木」味,我回答唔係丫係「叔」味嚟,佢就答我係淡味咗啫唔係叔係「木」味…佢話佢哋啲冬瓜茶係咁嘅味!又話啲嘢飲放喺雪櫃係唔會變嘅,放喺雪櫃係唔會變…真係唔知放咗幾多日先有咁嘅效果,真係服咗佢!唔會再幫襯啦~
2023-11-24 206 浏览
今晚因為要OT,嚟到杏花新城已經差不多9pm!😬🙈見到呢間八方台式麵屋得一枱客又大把位、於是便馬上入嚟試試!這個榨菜肉絲麵套餐,包鍋貼五隻及一杯飲品,只是$60,真的很抵食呢!不過湯底就比較淡,肉絲份量也很少,鍋貼𤐄得唔夠耐!🙈😆😬如果𤐄得耐少少應該會香口d、好食d!🤣😆
2023-08-10 288 浏览
很久沒有來過杏花邨,發現很多店舖也轉了手,這間八方台式麵屋,很多人排隊,還有很多人等外賣。不太肚餓的我,點了一個台式小食拼盤和一杯珍珠奶茶。香口食物一定美味,這個是定律,台式拼盤有炸花枝丸、鹽酥雞和台式香腸,比想像中好吃!珍珠奶茶,味道偏甜,應該要叫半糖或小糖。珍珠比較淋,不像一般外賣連鎖店那麼Q彈,算是不過不失啦。來的時候已過了晚市繁忙時間,相信生意是不錯的,因為枱上有很多碗碟也還收進廚房,真替樓面辛苦,因為無論是收錢和服務也只得一個年青人。
不太肚餓的我,點了一個台式小食拼盤和一杯珍珠奶茶。
2023-08-09
2023-08-08 165 浏览
用自助點餐機點咗餐,當時餐廳都無乜客,唔知點解可以漏單,咁整個自助點餐機嚟做乜。員工話即刻整俾我,結果無咗件事。我趕時間返工,不能一等再等,唯有走人。永不幫襯。
員工話即刻整俾我,結果無咗件事。
我趕時間返工,不能一等再等,唯有走人。
永不幫襯。
2023-08-08
午餐
2023-06-04 230 浏览
好耐無來過杏花頓,逛完杏花新城揀選了這間台式麵店吃飯。見到價錢好優惠,我們四個人各自揀選了不同味道,有泡菜餃子 泡菜水餃,不吃辣的亦可揀選原味,喜歡吃餃子雲吞的就好滿足,每份餐有10只,份量很多味道也不錯,但我覺得面線份量就略少,可以加返多一些。套餐跟一杯大餐飲,我較喜歡原味,茶最好不要落糖水。經濟優惠味道也不錯。
2023-05-13
2023-01-16 295 浏览
食飯時間黎到杏花村, 本身商場選擇唔算太多,到食飯時間, 好多餐廳都要等位。而 今日有啲想食台式, 唔使點等位就可以坐低。 呢間餐廳可以先係門口點餐, 然後坐低就會有人送餐 。 叫左個鹵肉飯餐, 仲有鹽酥雞 , 送杯野飲,咁我就揀左杯菜,如果keep fit 人士記得呢啲台式茶就會落糖, 有需要可以走糖。 呢個價錢有呢個份量都算可接受, 一個成年男士都夠飽。 食物方面味道都唔差, 上餐快,啲野食黎到都係熱嘅,而且 坐得舒服,會再幫襯。
2023-01-16
個日同班fd唸住食近啲就諗住行去杏花邨搵間嘢食,咁啱就搵到呢一間食台灣嘢嘅餐廳。開頭入到去其實都幾正常,落單要自己出去俾錢,但個餐送到黎嗰陣就發現有問題,分量同價錢不成比例,雖然話係杏花邨嘅餐廳價錢都通常偏貴。但係你一碗麵用筷子一夾就冇曬都好誇張wor,滷肉飯啲老玉又少,飯又少,唔講以為係BB餐食。我嗰陣買咗個套餐$64連小食+飲品,我個鹽酥雞其實還好但係個豬扒真係唔掂。味道口感完全唔似。飲品整好咗又唔送過嚟,又唔係忙,等到人哋食晒先送來係咪有啲過分啊?要過客特登出去同個店員講,佢先肯用3秒幫你整好杯飲品。匙羹一睇就知冇洗過,啲污漬一大塊黐線叫個客自己用紙巾抹,唔係話一個喎,係一大堆匙羹。店員態度又差問佢幾時跟杯嘢飲又唔理人,如果要來杏花邨食一定唔會揀呢間😅

阿薩姆紅茶
2022-10-05 224 浏览
紅燒牛肉麵系列 豐盛 三品牛肉麵(牛丸,牛腱, 牛腩) $70.0轉新竹米粉。熱 碳焙烏龍今日中午試左呢間台式粉麵 , 台灣牛肉麵都有好多選擇。仲有一啲粉麵加餃子或者鍋貼配台式飲品嘅套餐。 價錢相宜都係$50至$80左右 今次試咗佢牛丸牛腱牛腩。粉底轉做新竹米粉。 牛丸嘅味道係手打牛丸一咬入口。爆出好多油嗰款種類 😝😝 所以就要小心d 食 😏 牛腱牛腩做得好厚好大舊, 但係我就鍾意厚切一片一片會覺得較為有誠意d, 同埋個咬口相信都會覺一大舊好 可能因為轉左新竹米粉所以個面比較黏合。三四啖就已經食完都仲未飽肚。🥺🥺 下次可能試吓傳統麵條會比較飽肚少少。佢嘅紅蘿蔔同埋蘿蔔配菜就好入味啦 ! 餐飲我叫咗熱嘅 碳焙烏龍 濃淡度到適中。飲到烏龍茶嘅香味。烘焙就要俾啲想像力 😜 整體而言都係一間可以再試嘅午餐好去處。

轉新竹米粉。熱 碳焙烏龍

整體而言都係一間可以再試嘅午餐好去處。

2022-08-18 298 浏览
兩個禮拜前試過一次堂食,環境好逼,餐具又污糟。當時食滷肉飯,但係d滷肉俾得超級少。今次決定俾多次機會佢,試下嗌外賣,單叫一個麻醬椒香乾拌麵。一打開碗麵,見隻色已經覺得唔係好對路,食落果然一d辣味都無,根本就係普通麻醬麵,仲要麻醬麵嘅價錢係平過椒香拌麵。d麵攞到翻屋企,凍咗少少變咗一坨我唔怪佢,點知食落d麵都係一團粉。入面仲有兩條菜,半隻蛋。點解咁都可以收成三十幾蚊一個麵。今次食完都真係唔會再有下次。

入面仲有兩條菜,半隻蛋。點解咁都可以收成三十幾蚊一個麵。

今次食完都真係唔會再有下次。
麻醬椒香乾拌麵
2022-08-18
外卖自取
2022-08-09 195 浏览
Order了外賣$70大元一碗豐盛三品牛肉面(牛腩、牛健、牛丸)回家打開成碗湯得2粒半吋大小牛腩,牛健碎到找唔到,只有找到2粒牛丸,超中伏,永久列入黑名單,永久不會再幫襯!!!
外卖自取