2008-08-03
今日同羅蘭士去搞幾壇嘢, 搞咗幾粒鐘, 終於放飯, 開心!由於仲有嘢要傾, 所以要搞個企企理理, 唔太嘈既地方, 好耐之前嚟過, 感覺良好, 故番兜.下午茶時間, 有唔少茶餐選擇, 大部份廿零卅蚊啦, 餐飲改特飲之類, 只加幾蚊便可, 屬於抵.2條友嚟到呢間打正旗號賣面既餐廳都冇叫面, 有種!小弟叫了公司治, 用料豐富, 有火腿, 炒蛋, 煎雞扒 (走了皮的, 是有顧及小弟的健康嗎? 讚!), 蕃茄及芝士. 佢冇加沙律醬, 食落牛油用量亦不多, 屬於較清的司治, 相信定必對其用料有信心吧. 唔錯, 幾好食!紅豆沙冰, 不太甜, 一望埋隻杯度就知冇偷工減料, 有番咁尚下紅豆, 但如能重番d奶味, 咁就好喇!羅蘭士叫了:碳燒豬仔骨飯, 佢話個汁味道不俗, 只是個豬仔骨嫌過硬, 見佢用把鈍鈍的餐刀也切得辛苦. 算是ok吧花旗參蜜, 見佢杯底都有唔少片花旗參, 冇昆人成份. 羅蘭士嫌佢蜜度不足, 也是ok之作吧.地方一如印象中的良好感覺, 另外再俾小弟無意中發掘出多一個優點, 就係下午茶時間都有唔少靚靚哋既女仔去揾食, 呢d咪又係醒神囉! 如閣下因此而光顧, 希望這不是小弟偶然遇上的驚喜吧!
2條友嚟到呢間打正旗號賣面既餐廳都冇叫面, 有種!
小弟叫了
羅蘭士叫了:
如閣下因此而光顧, 希望這不是小弟偶然遇上的驚喜吧!