朋友提議嚟呢度食雞煲,平日夜晚7點去到已經坐滿人,好彩有訂到位!QR Code落單,無漏單,亦都好快上菜;員工好nice又勤快,有求必應見到做緊優惠喎,比大家參考下店員介紹佢哋嘅辣椒油係自家秘製,特別辣先點個「招牌魔鬼雞煲」,店員介紹配方係同出面一般嘅雞煲唔同嘅,無用一般常見嘅花椒八角,而係用世界上最辣十大辣椒之一”印度魔鬼椒”🌶️🌶️🌶️🌶️🌶️再配自家秘製醬汁炒製,辣中帶甜,辣度由手抱BB辣到變態辣任君選擇,鍾意食辣嘅人可以挑戰變態辣🥵🥵我同朋友唔太食得辣,揀咗手抱B辣,比BB辣輕微一級,啱啱好呀店員會親自出馬計準時間炒雞件,炒到外面微焦,再焗一陣食得,醬汁入晒味🤤雞種係走地麻雞,肉質夠滑夠彈牙,味道比想像中岀色😋牛魔王拼盤,個人覺得係必嗌講過N次打邊爐一定要食牛,一個拼盤可以試哂咁多款牛係最好,唔使用腦唔使煩腦🤭拼盤有齊牛小排、牛吊龍、牛胸油、牛臉頰、封門柳、鮮滑牛、牛舌、牛筋丸,賣相一流 ,睇落色澤好新鮮,每款份量都唔少,每款都好有牛味,有少少雪花邊唔會太瘦,切嘅厚度適中,有咬口一直好like牛胸油,淥完好爽口仲有啲肉脂感,曾經有人教過食時一片牛胸油配一片肉一齊食會更加好味,不妨試吓😋😋

見到做緊優惠喎,比大家參考下

店員介紹佢哋嘅辣椒油係自家秘製,特別辣

招牌魔鬼雞煲

牛魔王拼盤,個人覺得係必嗌

牛魔王拼盤

即炸響鈴,非常鬆脆

食完咁多肉就叫份油麥菜啦

牛魔王拼盤
2024-08-24 1265 浏览
上次喺元朗雞地已經發現咗呢條好秘密嘅小巷子,今次繼續喺小巷子入面發掘美食,見到呢間「再來一煲」除咗有得食雞煲之外,仲有啲有鑊氣嘅小食可以食到,一於就食下呢間咁神秘嘅雞煲專門店啦~✨醬芥除咗一般嘅調味料之外,最特別嘅就係有自家製XO醬辣椒油~招牌魔鬼雞煲(半隻)💰HK$198雞煲叫咗BB辣,對於食唔到太辣嘅人,呢個辣度就啱啱好!雞肉肥美嫩滑,而且仲好入味添~蜜椒薯仔牛柳粒💰HK$78牛柳粒牛味香濃,薯仔每一粒都煎到外層香脆,內裏口感綿密,配搭埋爽脆嘅青紅椒,整體味道香甜可口,令人好開胃~椒鹽粟米💰HK$58表面佈滿椒鹽,粟米亦保持住甜嫩嘅口感,仲有一股淡淡嘅牛油香氣,令人食到停唔到口~烏卒卒墨魚滑💰HK$98口感彈牙,仲有粒粒墨魚肉做點綴~爆汁牛筋丸(半份)💰HK$48口感Q彈,一咬落去真係食到一粒粒嘅牛筋,而且仲有爆汁嘅效果~新鮮滑牛💰HK$88將中間隻雞蛋同啲牛肉撈勻咗之後,令牛肉嘅肉質更加嫩滑~珍寶凍檸茶💰HK$38超大杯!清新解渴,食雞煲果陣飲就啱晒啦~不得不提,店員服務超好,會主動幫手煮熱個雞煲,又會幫手整走火鍋側邊啲油,真係一間服務到位嘅小店~

✨醬芥
除咗一般嘅調味料之外,最特別嘅就係有自家製XO醬辣椒油~
醬芥

招牌魔鬼雞煲(半隻)💰HK$198

蜜椒薯仔牛柳粒💰HK$78

椒鹽粟米💰HK$58
椒鹽粟米

烏卒卒墨魚滑💰HK$98
口感彈牙,仲有粒粒墨魚肉做點綴~
烏卒卒墨魚滑

爆汁牛筋丸(半份)💰HK$48
爆汁牛筋丸

新鮮滑牛💰HK$88
將中間隻雞蛋同啲牛肉撈勻咗之後,令牛肉嘅肉質更加嫩滑~
新鮮滑牛

珍寶凍檸茶💰HK$38
超大杯!清新解渴,食雞煲果陣飲就啱晒啦~
珍寶凍檸茶

醬芥
椒鹽粟米
烏卒卒墨魚滑
爆汁牛筋丸
新鮮滑牛
珍寶凍檸茶
2024-08-20 901 浏览
依排日日落雨天氣有涼番少少就想食雞煲~今次黎再來一煲都聽朋友講話食過幾次真心唔錯除左雞煲,仲有椰子雞,胡椒豬肚雞選擇同埋新出多款小食先上醬料店員特別推介自家製XO 醬好香又夠辣💓招牌魔鬼雞煲店員特別提醒依度辣度比出面勁所以我地點左手抱BB 辣有少少辣得黎又唔會搶哂d 味店員會幫手炒雞炒左幾次就開餐啦我地點半隻雞份量都好足夠二人食d 雞好入味個雞煲醬係有少少甜味比較特別+魚標魚標食落好似花膠甘好有骨膠原感覺份量仲好多!之後可以請店員幫手落湯底打邊爐加既係湯底,仲唔駛額外加錢添💓0.03紙豆腐依款好特別係好薄身既皮滾三秒吸汁就食但食落都有豆味好正,推介!💓爆汁牛筋丸咬入去好多汁牛味夠濃💓烏卒卒粒粒墨魚滑真係好足料食落好多墨魚好彈牙💓田園雜菜籃蔬菜新鮮爽脆💓珍寶凍檸茶好大杯,夠二人分享基本每枱必點~
依排日日落雨
天氣有涼番少少
就想食雞煲

今次黎再來一煲
都聽朋友講話食過幾次真心唔錯

除左雞煲,仲有椰子雞,胡椒豬肚雞選擇
同埋新出多款小食

魚標食落好似花膠甘
好有骨膠原感覺
份量仲好多!

之後可以請店員幫手落湯底打邊爐
加既係湯底,仲唔駛額外加錢添

💓0.03紙豆腐

好大杯,夠二人分享
基本每枱必點~
2024-08-19
2024-06-26 802 浏览
💖 再來一煲 (好順景大廈1座) (元朗)✨元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號舖〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️呢一間雞煲店係喺我平時飲開嘅手搖嘅茶飲店附近😌,嗰日都係亂打亂撞先搵到😏可能我哋食得比較早所以唔需要等位,但係佢到七點幾嘅時候就已經全場full晒😱估唔到咁偏僻都有人識🤫。第一次嚟嘅我哋就有店員悉心講解佢哋餐廳嘅招牌菜式🫡-招牌雞煲 手抱Bb辣🥘 $198/半隻佢哋特登用咗印度魔鬼椒,所以辣到比平時係Double🥵,平時都有食開吓辣嘅我哋都唔敢叫咁勁🤣,諗住好似入門版咁樣試吓先❣️所以就叫咗手抱BB辣🌶️。雞煲嘅醬汁帶有少少甜味,而且當中嘅檸檬葉仲好突出,令到成個醬汁好有層次🤩。計件方面佢哋用咗三黃雞,特別肥美🤭我最鍾意就係入邊嗰啲豆卜!因為朔晒啲湯汁好鬼正🤤-牛柏葉🌿 $52另外我哋都加咗一份牛柏葉,係放喺雞煲入邊一齊煮嘅,牛柏葉都係好索湯🤫竟然吸引到我呢個從來未食過牛柏葉嘅人都想試吓🤣-水魷魚🦑 $52軟嫩嘅口感同濃郁海鮮香氣再配埋雞煲湯底,令成個火鍋生色不少☺️-瀑布芝士牛丸🧀 $45一入到嚟已經睇到牆上嘅展示牌,俾佢深深吸引☺️,牛丸我就真係食好多,但係又芝士嘅就從來

💖 再來一煲 (好順景大廈1座) (元朗)
✨元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號舖

-招牌雞煲 手抱Bb辣🥘 $198/半隻

-牛柏葉🌿 $52

-水魷魚🦑 $52

-瀑布芝士牛丸🧀 $45
一入到嚟已經睇到牆上嘅展示牌,俾佢深深吸引☺️,牛丸我就真係食好多,但係又芝士嘅就從來都未試過🤣抱住一個試伏嘅心態估唔到食完之後覺得以後都食唔返普通牛丸😍。勁好食🤤唔會話好膩,牛丸本身好Juice,然後架埋芝士🧀,更加邪惡👿!

-安格斯牛小排🥩 $168
牛小排肉質鮮嫩多汁,放落火鍋浸一浸就已經熟🤩餓鬼最愛😍

-娃娃菜🥬 $28
索埋啲甜辣雞煲汁,更加之甜😌

-竹苼🍄 $58
一樣都係吸湯首選😌

-手打烏冬🍜 $28
倪丨丨係我個肚入邊真係冇無不歡🥲,所以叫一份餵飽佢🥳

-可樂🥤$15
-醬油費$14

想繼續睇我分享唔同嘅嘢就𝓯𝓸𝓵𝓵𝓸𝔀 𝓶𝓮 @gladysmamalife
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2024-06-26
  • 瀑布芝心牛丸
2024-10-13 124 浏览
秋風起,好想食雞煲😋網上見到不少人好評,就同朋友去試吓,估唔到從前放入我的必食名單🤣✨招牌魔鬼雞煲(半隻)✨ $198 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟) 聽姐姐講,醬汁係他們師傅自行調較而成,是獨門秘方。而且他們搭配印度魔鬼椒炒製,辣度的選擇非常多🤩由手抱B辣到變態辣🔞,多款辣度任君選擇。我們選擇手抱B辣,相當於岀面的小辣。烹煮時空氣中已彌漫着誘人的香氣❤️醬汁非常濃稠,初嚐有陣陣微甜味,但甜而不膩。後續既香且辣,的確非常岀色,難怪深受顧客歡迎😍🙌🏻🙌🏻。✨魚鰾✨ $88非常創新且超爆有特色,的確是追加絶配。魚鰾口感柔軟卻有非常有咬感,吸滿醬汁,真係好食到令人想吮手指。✨手切本地牛✨ $198牛肉呈鮮紅色,肉質非常漂亮。牛味勁濃,燙三至五秒,鮮嫩多汁,入口即化,好食😋。✨爆汁牛筋丸✨ $48我們叫了半份,大粒及彈牙🤩最重要真的好似食神入面的牛丸,一咬爆汁到十幾尺遠,juicy到爆。✨椒鹽粟米✨$58姐姐說是他們得意之作,用大量炸蒜紅椒鋪面,賣相十分吸引。入口香脆爽口,十分惹味。✨珍寶凍檸茶✨$38每次食雞煲,總覺得嘢飲份量不夠,但係呢度就冇呢個問題🥰🥰珍寶檸檬茶,猶如其名,能以巨大重量級嚟形容。茶底是

✨招牌魔鬼雞煲(半隻)✨ $198 (爆推🌟🌟🌟🌟🌟)

✨魚鰾✨ $88

✨手切本地牛✨ $198

✨爆汁牛筋丸✨ $48

✨椒鹽粟米✨$58

✨珍寶凍檸茶✨$38
每次食雞煲,總覺得嘢飲份量不夠,但係呢度就冇呢個問題🥰🥰珍寶檸檬茶,猶如其名,能以巨大重量級嚟形容。茶底是他們自家調製,非常香濃,不苦不澀,真心好正。

見到隔離枱食變態辣,超香同食得好過癮(😂因為我好8咁問他們)嗜辣嘅朋友不要錯過😎

想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。
#big_big_foodie #big_big_foodie食勻元朗
  • 椒鹽粟米
  • 招牌魔鬼雞煲
  • 本地手切牛
  • 爆汁牛筋丸
2024-10-07 176 浏览
~再來一煲😍元朗高質素雞煲👍服務質素超高😍打邊爐嗰陣會幫你隔油🙏😘食物質素一樣好高🤪👍~招牌魔鬼雞煲半隻😍好耐冇食過咁香嘅雞煲🤪雞肉嫩滑😘調味亦都做得好好👍~椒鹽粟米😍呢道菜真心係必食😘粟米鮮甜😘椒鹽味好重😍重要勁細心切成一條條😛~密椒薯仔牛柳粒🤪牛柳粒肉質嫩滑爽口🤤薯仔都整得非常好味👍~手切本地牛例牌😛勁厚切嘅本地牛😍肉質鮮嫩☺️接近入口即溶🤪例牌嘅份量都好多👍下次有機會一定再嚟食呀😘🤤👍
~再來一煲😍元朗高質素雞煲👍

薯仔都整得非常好味👍

~手切本地牛例牌😛

下次有機會一定再嚟食呀😘🤤👍
2024-07-24 679 浏览
今日同朋友去到元朗呢邊探佢啱啱出世嘅小朋友,之後佢哋就推介左我哋嚟喺呢一間餐廳食晚飯,閂廳主要係主打雞煲,真係唔錯,非常值得推介俾大家!雞煲嘅份量非常多,一嚟到渣渣聲,忍唔住即刻攞電話出嚟打卡,而且非常香,大家都忍唔住即刻拎起筷子!而且我哋叫咗小辣,味道都非常適合我哋嘅口味,雞件就每一件都食得出非常新鮮,而且食落去味道好惹味,並且好香口,食得出廚師鑊氣同埋功架,呢間餐廳非常值得推介俾大家,而且店員亦都非常客氣,加分!
2024-07-08 823 浏览
週末八點幾喺元朗搵嘢食,大部份想食嘅餐廳都冇位,路過見到呢間雞煲有位同埋openrice 幾多好評就入去試吓,一入去就真係中大伏。首先我唔否認佢雞煲嘅味道係OK嘅,唔難食,如果入去淨係叫雞煲,我覺得價錢都叫係可以接受嘅,但佢啲配菜就真係貴到離譜,份量極少,最瘋狂係佢嘅本地手切牛,$198 得勁少,切得又唔靚,仲要係tempo紙巾未打開嗰個size,我先不比較大陸牛肉火鍋呢個份量只係賣緊¥30-40,我就算去香港啲街市度買本地手切牛入貨,都絕對唔會賣呢個價錢,真係食水太深,如果唔係食水深建議換一換供應商,其他食物就冇咩特別,但都係好貴,唔值呢個價錢囉,未試過食雞煲食完之後都唔飽,印象中茶介好似都唔平,個人嚟講就絕對唔會再幫襯,重點係朋友食完第二日又屙又嘔🤮🤮🤮今次就當買個教訓,真係智商稅。
第二日又屙又嘔🤮🤮🤮今次就當買個教訓,真係智商稅。
2024-06-19 673 浏览
從來我只睇人寫食評,今次不得不獻出第一次。老婆生日想食椒鹽粟米,上網搵下原來附近呢間餐廳有,早一日訂左位。今日準時入座,環境未算豪華闊落,但乾淨企理,而且有種民間小店既親和力。一坐低肥姐姐過黎招呼,知道我地第一次黎,非常用心講解落單程序、熱門配料、特色小食,見我地有小朋友,就介紹小朋友食「兒童樂園餐」,我以為佢講緊爛gag,點知原來真係有為左唔食得辣既小朋友而設既兒童餐(烏東麵),咁大人就可以食香辣雞煲,貼心程度感覺非常良好。先上一碟椒鹽粟米做小食,椒鹽味夠突出,有點香辣,老婆都讚好食,三個人食一碟都好似唔夠喉,真心推介。因為小朋友都想食雞煲,所以最後都係叫左唔辣雞煲,當然無咁惹味,但食得出雞煲有用心調味,唔太咸,反而食到尾段會有甜味。食完雞煲就加湯打邊爐,因為個雞煲份量都好足,所以只叫了一般配料,不過不失。每枱都必點一人一杯特大凍檸茶/檸樂,而且坐無虛席,基本上平日都要預早訂位,眼見幾枱客直接Walk in都係無功而返。特別表揚肥姐姐,打邊爐其間會過黎同你用隔網隔走湯面既殘渣,今時今日係香港都好難遇到咁既服務態度,又講解點餐流程又會埋枱服侍,最後埋單$920,三大一小,價錢正常,但食

特別表揚肥姐姐
,打邊爐其間會過黎同你用隔網隔走湯面既殘渣,今時今日係香港都好難遇到咁既服務態度,又講解點餐流程又會埋枱服侍,最後埋單$920,三大一小,價錢正常,但食得開心。

如果老闆有睇到呢篇食評,真係要獎賞呢間舖頭既員工,好耐無試過係香港食飯有咁既服務態度,見到香港飲食業既希望(好似誇張左,但由心而發)
2024-06-18
庆祝纪念
生日
  • 椒鹽粟米
  • 招牌雞煲
2024-05-15 605 浏览
今日陪完姑媽睇靚手袋,到佢陪我入黎元朗食好西先得😆我就帶佢嚟呢間人氣雞煲店,一早訂枱真係好精明😎招牌魔鬼雞煲(半隻)🐓店員介紹係用上印度魔鬼椒,辣度會比平時高,建議食開辣就降一級辣試下先 ,唔夠辣可以再加呢度用左荳蔻、檸檬葉、雞醬等調味,所以會有少少帶甜我哋就試BB辣,冇想像中咁辣,就連我都食到😝走地麻雞肉質嫩滑,配料有豆卜、木耳,四季豆、洋蔥吸晒醬料精華👍🏻食晒啲雞就加湯打邊爐,打邊爐又點少得食牛,我哋就叫左牛魔王拼盤🐂:牛吊龍、牛小排、牛胸油、牛臉頰、封門柳、牛筋丸、牛舌、牛筋丸、滑牛特別鍾意以下两款:滑牛真係冇叫錯,生雞蛋加牛肉,入口真係好滑,就算煮耐咗都唔變得又硬又柴牛筋丸牛味濃郁鮮甜,筋道十足😋另外再叫烏卒卒粒粒墨魚滑⬛呢度墨魚滑係加左墨魚汁,中間有墨魚籽,真係好有口感黃金芝麻豆腐🟧好香咸蛋味,加上滑豆腐,層次感滿滿椒鹽粟米🟨粟米清甜加上微辣鹹香嘅椒鹽超好味蜜椒薯仔牛柳粒🟫成碟薯仔粒我食晒,就算蜜糖包住都就係好脆,牛柳粒味道幾好,比較有少少咬口開心樂園餐以為小朋友冇嘢啱食?錯,呢度可以叫烏冬比小朋友食,配菜有午餐肉、腸仔、蟹柳同超多娃娃菜不過呢個唔係餐,係冇包括飲品😅珍寶凍檸
今日陪完姑媽睇靚手袋,到佢陪我入黎元朗食好西先得😆
我就帶佢嚟呢間人氣雞煲店,一早訂枱真係好精明😎

招牌魔鬼雞煲(半隻)🐓

呢度用左荳蔻、檸檬葉、雞醬等調味,所以會有少少帶甜
我哋就試BB辣,冇想像中咁辣,就連我都食到😝

特別鍾意以下两款:
滑牛

牛筋丸
牛味濃郁鮮甜,筋道十足😋

另外再叫烏卒卒粒粒墨魚滑⬛
呢度墨魚滑係加左墨魚汁,中間有墨魚籽,真係好有口感

黃金芝麻豆腐🟧
好香咸蛋味,加上滑豆腐,層次感滿滿

椒鹽粟米🟨
粟米清甜加上微辣鹹香嘅椒鹽超好味

蜜椒薯仔牛柳粒🟫

開心樂園餐
不過呢個唔係餐,係冇包括飲品😅

珍寶凍檸茶🍋
用Hoegarden杯飲零捨正,大大杯夠解渴

服務真係好好,店員每枱都會介紹下有咩係必點,會幫手兜勻雞煲,之後加湯做火鍋會用細膠板擋住同撇走湯面嘅油

希望之後港島都有得食啦!

2024-05-06 462 浏览
現場所見每枱都係黎食” 招牌魔鬼雞煲”, 真係要跟機! 呢度雞煲仲可以加錢跟多D 配料, 如鮑魚﹑牛栢葉、花膠、雞雜、鵪鶉蛋等, 今次我都加咗2隻鮑魚, 入味得黎仲夠晒彈牙! 辣度揀咗Bb辣,好惹味, 唔好辣味搶過醬香味! 雞肉都啖啖肉, 味道唔錯😊 之後正式加湯打邊爐, 當然唔少得叫火鍋配料啦: ✨🐷黑毛豬肉片✨芝士腸✨手工白菜餃✨爆汁牛筋丸本身對白菜餃無咩期望, 估唔到佢食落鮮甜多汁, 餃子皮又唔會太厚,真心唔錯! 爆汁牛筋丸牛味夠濃,咬落去仲爆晒汁, 必點! 最後叫埋勁大杯嘅🍋珍寳檸檬茶真係勁飽!

之後正式加湯打邊爐, 當然唔少得叫火鍋配料啦:
✨🐷黑毛豬肉片
✨芝士腸
✨手工白菜餃
✨爆汁牛筋丸

最後叫埋勁大杯嘅🍋珍寳檸檬茶真係勁飽!
2024-04-25 380 浏览
很久沒有吃過美味的雞煲了今次品嚐這間位於元朗的雞煲店非常不錯✤ 招牌魔鬼雞煲 (半隻$198)這間店的雞煲非常特別因使用了印度魔鬼椒🌶辣度遠超平常的辣椒店員好細心向我們講解建議我們如果平常吃開小辣的話可以點BB辣試試看果然辣度好夠雞煲內搭配了多種新鮮配料如洋蔥🧅、蒜頭🧄、檸檬葉、薑🫚和芹菜令整個雞煲香氣十足雞件亦很嫩滑✤ 雞煲我們額外加點了雞雜($48)、鵪鶉蛋($38)和鮑魚(每隻$16)一同炒香材料份量很多而且好新鮮加上惹味的醬汁令人欲罷不能另外再點了些火鍋料✤ 爆汁牛筋丸(半份$48)✤ 支竹($32)牛筋丸牛肉味超濃郁咬下去瞬間爆汁💦很出色除了雞煲火鍋外餐廳亦有小食可以點✤ 椒鹽粟米($58)鹹香椒鹽炸蒜配上甜美多汁的粟米🌽絕對值得一試總結除了餐廳的招牌雞煲好吃之外其他火鍋料和小食都不錯而且值得一讚是店員非常熱情細心除了替我們控制火候🔥外還周不時替我們撇去湯面上的油脂並主動添加湯汁非常貼心
很久沒有吃過美味的雞煲
今次品嚐這間位於元朗的雞煲店非常不錯

✤ 招牌魔鬼雞煲 (半隻$198)
這間店的雞煲非常特別
因使用了印度魔鬼椒🌶
辣度遠超平常的辣椒
店員好細心向我們講解
建議我們如果平常吃開小辣的話
可以點BB辣試試看
果然辣度好夠
雞煲內搭配了多種新鮮配料
如洋蔥🧅、蒜頭🧄、檸檬葉、薑🫚和芹菜
令整個雞煲香氣十足
雞件亦很嫩滑

材料份量很多而且好新鮮
加上惹味的醬汁令人欲罷不能

另外再點了些火鍋
✤ 爆汁牛筋丸(半份$48)
✤ 支竹($32)
牛筋丸牛肉味超濃郁
咬下去瞬間爆汁💦很出色

除了雞煲火鍋
餐廳亦有小食可以點
✤ 椒鹽粟米($58)
鹹香椒鹽炸蒜配上甜美多汁的粟米🌽

除了替我們控制火候🔥外
還周不時替我們撇去湯面上的油脂
並主動添加湯汁非常貼心

2024-04-02 386 浏览
好耐好耐無食雞煲了,咁岩朋友元朗上完堂過去搵佢食飯,前一日打去訂咁岩有人取消booking 🥹,幸運地有人取消先有機會食到美美雞煲!因為裡面唔大大概就7-8張台,都係4人台,大班人就唔無好夠坐了,如果想食一定要訂位。一黎到比佢啲辣逐親,咳到癲左,但好在無放棄佢過左一陣認一認就得到美食啦!雞煲整體醬汁係編甜(岩我口味😜),甜甜辣辣又有啲麻,麻得黎會有檸檬葉清新味道,好有層次嘅味道,唔係死辣,正常食完雞次後就加水打邊爐,我地都覺得個汁好好味,唔捨得倒水落去溝淡佢,最後叫左鵝膠,生腸,萵筍,水魷魚,倒晒落去,全部野都索晒啲汁,好食到癲啊,根本食到停唔到口。除左雞煲我地仲叫左生豪,生豪好新鮮加埋個醬汁又係一流😋。但個粟米就正常發揮唔特別。哩餐食得好幸福。

哩餐食得好幸福。
  • 招牌雞煲
2024-03-28 357 浏览
雞煲加火鍋係完美配搭!👏鐘意食辣可以去挑戰下!聽講有18禁的變態辣🌶️🌶️🌶️但都可以簡唔辣架🫡餐廳服務好好!專人定期幫你撈同隔油!招牌魔鬼雞煲(半隻) $198今次我地簡左手抱B辣 係比bb辣更少 食落就唔辣但都有少少香味 主要醬汁偏向甜味 份量超多!配料好豐富 四季豆 雲耳 洋蔥 豆卜等等 好入味!養顏豬腳筋 $108係secret 食法!可以加落去雞煲一齊煮一齊食!第一次食好好食😋係滿滿骨膠原😍😍好有膠質啊~ 推薦手切本地牛 $198手切係特別好食!肉質好好👍烏卒卒粒粒墨魚滑 $98餐廳signatures 係mix 幾款墨魚 好彈牙!醬料費 $14/位加一服務費
雞煲火鍋係完美配搭!👏
餐廳服務好好!專人定期幫你撈同隔油!

招牌魔鬼雞煲(半隻) $198

養顏豬腳筋 $108

手切本地牛 $198
手切係特別好食!肉質好好👍

烏卒卒粒粒墨魚滑 $98
餐廳signatures 係mix 幾款墨魚 好彈牙!

醬料費 $14/位
加一服務費
2024-03-14 352 浏览
#christine開飯日記 一凍又想打返個邊爐🤭唔知幾時開始雞煲同邊爐變左要搭埋一齊食先有風味🤗今次就同男朋友去左位於元朗鳳攸南街「再來一煲」🍲我地果日7點左右去到都已經好full啦,建議大家想去食嘅記得要早啲book 位啦🙈佢地嘅雞煲係用魔鬼辣椒做嘅,我就叫左手抱bb辣🤭都已經有出面少辣嘅程度🤭🌟招牌雞煲 ($198)即叫即炒,一打開個蓋已經聞到好香嘅麻香味👍真係會流口水架🤭佢嘅醬汁都好濃架,而且雞肉好嫩,係用走地麻雞👍👍唔怪之得咁多人排隊啦🌟安格斯封門柳(例) ($138)佢嘅牛肉都幾出色,花紋好靚之餘仲好濃牛肉味,我同男朋友食到們唔到口🌟0.03紙豆腐($32)依個0.03紙豆腐係佢嘅人氣推介嚟架🤭就真係好似一張宣紙咁薄,浸落去個湯底度幾秒,其實就已經吸晒湯底嘅味道,鍾意食響鈴嘅人士,一定要試吓佢🌟爆汁牛筋丸($48)佢呢個牛筋丸丸如其名。真係超爆汁。而且呢佢喺入邊撈咗少少牛筋,食落特別彈牙👍👍🌟牛柏葉($52)佢嘅牛柏葉淥2分鐘左右就Perfect啦,一啲都唔會韌,而且吸埋雞煲嘅湯底。真係好好味。🌟蜜椒招薯仔牛柳粒($78)我見枱枱都有叫呢個牛柳粒,梗係要叫返碟唔走寶啦🤭佢嘅
#christine開飯日記

🌟招牌雞煲 ($198)

🌟安格斯封門柳(例) ($138)

🌟0.03紙豆腐($32)

🌟爆汁牛筋丸($48)

🌟牛柏葉($52)

🌟蜜椒招薯仔牛柳粒($78)
我見枱枱都有叫呢個牛柳粒,梗係要叫返碟唔走寶啦🤭佢嘅牛柳一啲都冇煮到過火,粒粒都比蜜糖包住👍而且薯仔係有炸過嘅,所以好好味

聽日又開始天氣凍啊,如果想打邊爐就快啲去試吓㗎啦🤭

🍴再來一煲 (好順景大廈1座) (元朗)
📍元朗鳳攸南街3號好順景大廈1座地下47號舖