招聘中
时薪 (面议)
$18,000-$21,000
月薪 (面议)
2024-11-16 427 浏览
服務員態度極之差問為什物不可以點半隻雞因為喱個係舊餐牌而家衹可以點一隻~我們3個人已點了4個菜式餐牌明明有我哋先叫服務員問一下啫~所有菜都上齊了而點了的白飯還沒到追單之後好快都到了但服務員態度真的差勁到一個點~喂攞你點餐個牌出嚟吖!喱間嘢唔會再有下次
2024-11-16
2024-11-15 739 浏览
第一次嚟佐敦食呢一間來自湖南嘅一間飯館唔知大陸係咪有好多間分店嘅,但係呢到就冇乜人去到都唔知嗌乜嘢食好🤣求其嗌左以下咁多樣野食蒜蓉粉絲蝦仁(未熟)要等6分鐘!兩幅圖轉眼就熟咗啦🤤🤤最好味嘅都一道菜鮮炒黃牛肉鮑魚辣椒炒肉跟住係酸菜魚(個人就覺得一般)唔知咩雜菌菇糖醋酥肉炒大碗菜(好似菜心但食落又唔係朋友話叫佢湖南菜啦)老面花卷(即係饅頭)香水檸檬茶好大杯,好似H字頭啤酒size咁就同幾個朋友一齊去食,六個人食咗800零幾蚊,因為佢有七八折,咁我覺得都幾抵嘅,都食到好大滿足
第一次嚟佐敦食呢一間來自湖南嘅一間飯館
唔知大陸係咪有好多間分店嘅,但係呢到就冇乜人
去到都唔知嗌乜嘢食好🤣求其嗌左以下咁多樣野食
蒜蓉粉絲蝦仁(未熟)要等6分鐘!兩幅圖

轉眼就熟咗啦🤤🤤最好味嘅都一道菜

鮮炒黃牛肉

鮑魚辣椒炒肉

跟住係酸菜魚(個人就覺得一般)

唔知咩雜菌菇

糖醋酥肉

炒大碗菜(好似菜心但食落又唔係朋友話叫佢湖南菜啦)

老面花卷(即係饅頭)

香水檸檬茶好大杯,好似H字頭啤酒size

咁就同幾個朋友一齊去食,
2024-11-12
2024-09-10 787 浏览
之前試過第二間分店 都ok但估唔到呢間佐敦分店d菜等成粒鐘先黎唔催都唔黎等到發脾氣d菜又油又鹹酸菜魚叫小辣 但都好辣唯一係杯嘢飲好飲少少嘢食催咗三次先黎完全唔知個廚房做緊乜應該無下次了
之前試過第二間分店 都ok
嘢食催咗三次先黎
完全唔知個廚房做緊乜
應該無下次了
2024-09-07 939 浏览
叫左3次外賣都好正常,今次叫到啲餸一啲味都無,反而個白灼菜都咸過啲餸,咁算我唔好彩叫佢退錢,打過去啲人廣東話都聽唔明(btw 做香港人生意,請個唔識話廣東話嘅),好啦搵到個識廣東話嘅鄉音c9聽,一句話廚師落左架啦就cut線,錢又唔退,唔怪得個個大陸人話香港服務態度差,香港人人都頂唔順,飯又食唔到浪費晒啲食物,又無左70蚊,講真70蚊話貴唔貴話平唔平,但係最基本嘅食飯質素都無,當人水魚,要我講到話拎去佢哋舖頭俾佢哋自己食返先肯聽我講
之前經常同朋友返大陸,喺大陸嘅時候都有食過呢間餐廳,平靚正,跟住見到香港都陸續開分店,所以就即刻去試一試係咪同大陸差唔多🧡糍粑油條:個油條脆卜卜,咬落去真係香口到爆!配埋個糍粑,又煙韌又甜,真係好OK喎😝小筍炒臘肉:個筍好鮮甜,臘肉又香又惹味雪菜炒青豆:呢個就比較清淡啲,但係好開胃,食完個臘肉之後,食呢個真係一流!樁菜炒雞蛋:呢個就係家常菜,蛋香十足,樁菜又爽口。最後仲有一杯大杯凍檸茶天氣咁熱,飲杯凍檸茶真係正!茶味濃郁總括嚟講,如果冇時間大陸嘅話,下次都會喺香港食

糍粑油條:

小筍炒臘肉:
個筍好鮮甜,臘肉又香又惹味

雪菜炒青豆:

樁菜炒雞蛋:
呢個就係家常菜,蛋香十足,樁菜又爽口。

最後仲有一杯大杯凍檸茶
天氣咁熱,飲杯凍檸茶真係正!茶味濃郁

總括嚟講,如果冇時間大陸嘅話,下次都會喺香港食
2024-08-14 1112 浏览
太好了,太好了,。每周必吃的湖南菜农耕記,佐敦区的,非常方便。不用赶着回大陆去吃。在香港也可以吃到正宗湖南土菜。我的挚爱。腊肉炒蒜苗。剁椒蒸大鱼头。还有。大大杯的维C人品。特解辣又解渴。吃完这一餐再减肥吧。太美味,太满足了。
2024-08-14
2024-08-10 1153 浏览
之前同老公返大陸都時不時見到呢間餐廳,不過因為我哋成日都會選擇去打邊爐,所以經過咗咁多次都冇試過~ 咁啱見到近來佢響香港一次過開咗好多間分店,而我哋響附近都諗唔到有咩食,雖然我哋完全唔知湖南土菜係食乜嘢,不過一於試吓啦~ 一上到去發覺成個感覺好似返咗大陸咁,餐廳由侍應去到客人都係講普通話,我哋都諗應該非常之正宗由於都冇乜idea要食乜,我地就叫店員推薦吓,佢就推薦我哋點呢幾個時令菜~ 食完之後發覺雖然湖南同廣東好近,但係食嘅嘢真係完全唔同,唔少都係用臘肉做嘅食材,如果鍾意食臘味嘅人應該會幾開心~ 而我哋覺得最特別嘅就係香椿炒雞蛋,雖然我哋食完都唔知香椿係咩嚟(類似菜咁) 不過整體嘅味道都幾溫和討好,其他餸嘅味都係偏濃偏鹹同辣,送飯一流所以夾一碟清清地嘅嘢就啱晒啦~ 總括嚟講都係一個唔錯嘅體驗,因為我哋都係第一次食農家菜
2024-03-30
2024-08-06 1136 浏览
心血来潮一个人过来,点了一个擂椒皮蛋,和一个鲍鱼辣椒炒肉,味道带我一瞬间回到内地,非常实惠,味道合口,擂椒皮蛋拌饭非常下饭好吃,香迷糊了。以后会常常约朋友一起过来!
2024-08-03 1192 浏览
週末來食飯。勁「中伏」😔☹️☹️☹️☹️😒。價錢貴、份量少、辣椒多但冇咩肉、蹀蹀餸都好似食雞碎(冇錯,我冇寫錯。係雞碎而唔係雞雜)。收$158一盤炒雞,搵舊雞肉🍗食吓都冇。味道也是失望。蹀蹀餸辣但唔香。味道不香口,不野味。蹀蹀餸都有好多油。所以有好多餸都不建議「減肥人士」進食。碗冰粉都算過得去。試過一次之後都唔會再光顧啦👋🏻👋🏻👋🏻👋🏻👋🏻👋🏻👋🏻Bye Bye.Came here for dinner which turned out to be a big disappointment. Food was not good. It was spicy but it lacked flavor and texture. There were lots of chili in every dish but there were hardly any meat. Each dish was cooked with a lot of oil (suspect it was lard)….🤨🤨. Will not be revisiting in the future.

味道也是失望。蹀蹀餸辣但唔香。味道不香口,不野味。

蹀蹀餸都有好多油。所以有好多餸都不建議「減肥人士」進食。

碗冰粉都算過得去。

2024-08-03
2024-08-01 792 浏览
見近期大熱經常有人排隊,放是今天午飯去試試。叫了一個香菇蒸雞蓋碼飯套餐,$68 再加一。 基本上雞全都是雞骨,連雞腳趾,雞翼尖都斬碎上,本人食咗幾十年北菇蒸雞飯都未曾遇過這種情況, 今次簡直大開眼界。 下次想食這款餸,都係買兩餸飯算了。
2024-07-12 1331 浏览
Dinner at Nongenji Hunan Cuisine Jordan road, a chains restaurant from China serving Hunan cuisine, I remember I first saw this name back in Vancouver- Richmond Canada a few years ago but didn’t have a chance yo try. Most of the dishes are stir fried with different levels of spiciness , and some like the veggies we choose no spicy at all. The high light of course is the Sliced Fish fillet in the chinese spicy sauerkraut soup. And my fragrant Iced lemon tea of 1L only cost me HKD38! To my surprise, the head server with quite an attitude!
天使大叔的飲食誌 於佐敦道一間來自內地嘅連鎖餐廳農耕記初嚐湖南士菜,其實幾年前住係加拿大卑詩省烈治文已經見過但未有機會試!菜牌有唔少小炒類嘅選擇,仲可以揀喜歡嘅辣度,好啱餸飯,其中炒椰菜花及油豆腐拆骨肉,雖無加辣都好好味。酸菜魚中都有唔少嘅鱸魚片。唯一要改善嘅係一位好似係主管嘅女仕,態度好有商確餘地 !
酸菜魚
油豆腐炆拆骨肉
鹹蛋黃燒麥
大碗花菜
大碗花菜
2024-07-07 964 浏览
我哋三個人之前喺黃大仙嗰間分店食咗酸菜魚,辣椒炒肉,酸辣雞雜等都好好味,唔會太鹹或者太辣。諗住今次嗌啲新嘅餸試吓,點知喺呢間分店嗌咗四個餸,全部都炒車,本身仲諗住再嗌小食⋯食完主菜之後覺得冇呢個必要,唔知點解嗰個廚師煮餸可以唔均勻又好鹹,有啲無味有啲係全部都係鹽味,就算想個客嗌飯都唔係咁炒法分別嗌咗呢個豆腐湯,大蒜炒臘肉,茶樹油炒雞,招牌嘅蝴蝶魚係得杯檸檬茶正常建議想食返好食嘅湘菜,都係去返黃大仙嗰間分店。首先講喺呢個湯先,佢講係湯底其實得汁水唔係真正嘅湯,雖然豆腐好滑,但係佢嘅胡椒調味都好重,係飲唔到個湯。另外嗰個蝴蝶魚係招牌其實幾期待嘅,但係個調味又係好奇怪,鹹得嚟又好唔均勻,有啲冇味有啲就超鹹,雖然食落好爽口,但係招牌到呢個水平好失望。幾個餸裏面其實呢個算正常,因為煙熏味嘅臘肉係好開胃,但係個臘肉係超級肥同埋厚,係好少瘦肉位,正常咁肥應該切得好薄先啱,搞到都唔會真係食到幾多,同埋始終都係偏鹹,食完一嚿要食好多飯或者飲好多檸檬茶先得。第一次食炒雞係雞雜多個隻雞,而且雞嘅份量半隻同三份一都冇,可能得¼囉,而且雞肉嘅份量不但只少而且細粒冇乜肉咁滯,真心唔建議嗌,而且我哋堂食係三個人都比

分別嗌咗呢個豆腐湯,大蒜炒臘肉,茶樹油炒雞,招牌嘅蝴蝶魚
係得杯檸檬茶正常

建議想食返好食嘅湘菜,都係去返黃大仙嗰間分店。

白玉豆腐湯加招牌蝴蝶魚

大蒜炒臘肉

茶樹油炒土雞

第一次食炒雞係雞雜多個隻雞,而且雞嘅份量半隻同三份一都冇,可能得¼囉,而且雞肉嘅份量不但只少而且細粒冇乜肉咁滯,真心唔建議嗌,而且我哋堂食係三個人都比咁少⋯
2024-07-06
閒日來到試他們的午市套餐,餐廳人客不算多,只有4台,主食點了一碗香,等了20分鐘, 係好味嘅,可惜隨餐附送的炒菜,吃到底發現鐵綫了…有點敗筆,希望貴餐廳廚房注意食品安全!
午餐
2024-06-27 992 浏览
呢間湖南菜成日都有人排隊,於是我今日早咗放工,特登去咗冇咁多人嘅時段食😏首先就要講下佢哋嘅小筍炒臘肉,入面嘅筍片又嫩又脆,加埋肥美鹹香嘅臘肉,🤩🤩真係唔俾人失望。咬落去都滑滑嫩嫩,好有咀感,非常入味!😋再有佢哋嘅雪豆酸菜肉末,😘色香味俱全!肉末既鮮嫩,雪豆亦非常爽口,再加埋酸酸甜甜嘅調味,令人一口接一口。😆😆真係好到想掃光件碗!😚除咗呢啲,佢哋嘅香椿炒雞蛋亦非常出眾!炒得好熟好香,雞蛋細細塊又入味,仲有好多香椿點綴其中,好鮮美!😀😀其他如糍粑同油條呢啲配菜,🤘🏻😼都毋容置疑係相當出色!糍粑無論係質地定味道,都幾乎超越坊間大部分,特別有嚼勁。😳😳油條亦炸至金黃酥脆,軟硬適中,真係令人忍唔住連食幾件🫣🫣仲有我最鍾意嘅,佢哋嘅檸檬茶!🤤用料實在,分量十足,而且味道清新淡雅,唔會過酸過甜。特別適合配搭酸菜同臘肉等重口菜式,幫襯得剛剛好!🤗最後,我要講講呢度嘅環境同服務。職員非常親切熱情,對客人嘅需求都照顧得周到。🫡🫡

2024-06-05 940 浏览
叫左外賣自取,備注左要醋,到拎外賣個陣問個員工有冇放到醋俾我,唔知佢係聽唔明粵語定係咩,係到黑哂面話”咩話”,再三同佢講我備注左要醋,有冇放到落去,佢繼續黑哂面想閙人咁對住我不發一言,最後第二個員工過黎話佢聽唔明。其實成件事好簡單,有醋就有,冇醋公司唔俾(有啲餐廳規定外賣冇),又或者唔記得放,答一句就得,唔須要黑面想鬧人咁,唔識聽就用自己既語言同我講唔識聽再揾個溝通到既黎,又唔講自己唔識聽,難道我去你地從大陸落黎開店既餐廳要預左講普通話?咁我去泰國餐廳要講泰文?垃圾態度,請都唔再去食,受氣。
外卖自取