餐厅: 湊湊火鍋‧茶憩 (MOKO新世紀廣場)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-10-11 1964 浏览
湊湊火鍋是人氣台式火鍋店,怖置充滿東方特式,吊燈散發柔和橙光。環境寛敞,木製傢俬,卡位以竹子格柵分隔,私隱度高,舒適地享受雅致的台式火鍋。台式麻辣鍋 + 昆布鰹魚湯 (138)麻辣鍋的湯底,加入鮮紅的紅椒,入口麻辣,還有鴨血及蜂巢豆腐,鴨血震騰騰,入口嫩滑,入口帶嚼勁。豆腐吸嗦湯底後,惹味過癮! 鰹魚湯香甜,伴隨著昆布的鮮美,讓人欲罷不能。華麗海鮮拼盤 (238)拼盤雜合各種海鮮,新鮮時令,大蝦、鮑魚、扇貝及白鱔,圓厚的鮑魚,入口煙韌,品嚐到鮑魚的鮮香,細膩滋味。扇貝肉厚,滑嫰而富彈性,連同鮮甜鰹魚湯呷入口,香氣吸引,蝦肉彈牙,讓每一口都充滿海鮮的鮮甜。美國特選牛肩胛 (158)牛肩胛肉質鮮嫩,入口油脂豐腴,傳來陣陣誘人肉香。咀嚼間釋出香濃牛肉汁,令人回味。新鮮白鱔片 (78)白鱔片充滿彈性,滾至微微卷縮,入口惹味鱔香,搭配蒜蓉醬油醬,更能突顯箇中鮮味,令人滿足。皇帝菜 (38)皇帝菜色澤嫰綠,口感脆嫩,帶有自然的甘甜。毛肚 (88)毛肚的口感爽脆,吸收麻辣鍋底更添風味,味道醇厚,讓人一口接一口。手工蝦滑 (68)蝦滑鮮味細緻,吃到原粒蝦肉,啖啖綿彈誘人,鮮甜濃郁,回味無窮。抹茶開心椰

台式麻辣鍋 + 昆布鰹魚湯 (138)

華麗海鮮拼盤 (238)

美國特選牛肩胛 (158)

新鮮白鱔片 (78)

皇帝菜 (38)
皇帝菜色澤嫰綠,口感脆嫩,帶有自然的甘甜。

毛肚 (88)

手工蝦滑 (68)

抹茶開心椰 (34)
濃郁的抹茶為茶底,融合了清新椰香及開心果,口感順滑醇厚,甜而不膩,品味到堅果香和抹茶的清新,層次感十足!

百事蜜桃綠茶可樂 (35)
可樂注入了蜜桃的果香,口感清爽,帶有淡淡的茶香,十分解膩。
2024-11-12 155 浏览
首先,這家我哋其實已食過N次,環境舒適同埋都覺得好好食👍🏻食完可以順便行吓消化下。之前都係午餐,有85折,今次係周五去食晚餐,正價,但計埋落嚟好似都差唔多!食材照舊係嗌一路食開個幾樣,一大一細,都食唔落太多,純粹係陪小朋友架咋。。但佢就覺得好好食同埋好鐘意黎呢一間食嘢話是否會有下次,係因為消費左657(两位,其實都唔平)。埋單時,我抄緊銀包,小朋友睇到收銀枱有宣傳單,問我是否要攞?我略略望左一眼:過咗期啦都…收錢小姐姐話都有其他可以用架,你可以拎返去慢慢睇吓!現金付款後,一路行一路睇,原來消費滿500蚊可以即時減100蚊喎咁我哋消費左657點解又未有出聲嘅???So,商家,如果你冇誠意,就撤左個啲嘢啦,廢時好似我呢啲客,後尾先有睇到細細個幾個字,幾咁肉赤???100蚊喎,有得減梗係好喇!點解係付款時,收銀話我可以攞之時未有一齊話畀我哋知吖

話是否會有下次,係因為消費左657(两位,其實都唔平
咁我哋消費左657點解又未有出聲嘅???
2024-11-01
湊湊火鍋5週年午市推出優惠套餐😍午市套餐精緻小火鍋有6款比我揀1.美國特選級雪花肥牛小火鍋2.清遠走地雞小火鍋3.美國特選級牛板腱小火鍋4.伊比利亞梅花豬小火鍋5.甄選鮮活海鲜小火鍋6.日本A4和牛小火鍋我今次食既係1.美國特選級雪花肥牛小火鍋3.美國特選級牛板腱小火鍋湯底就揀左清涼椰子湯同昆布鰹魚湯兩款既牛都係非常新鮮而且好有牛味岩哂鍾意食牛既我😂而且佢無論係蔬菜籃同烏冬既份量都好多架🫶🏻仲有佢個蝦滑好新鮮同彈牙你都快的去試啦😉當然唔少得飲番杯珍珠奶茶啦同埋免費加會員可享用自助吧Tim有時令前菜時令水果滷肉飯等等😍仲有服務態度一流其中有個男員工要讚賞下👍🏻
湊湊火鍋5週年午市推出優惠套餐😍

同埋免費加會員可享用自助吧Tim
有時令前菜時令水果滷肉飯等等😍

仲有服務態度一流
其中有個男員工要讚賞下👍🏻

湊湊火鍋🍲一向喺我同屋企人最愛,除了環境寬敞,身材新鮮,首先醬料都係用高質!依家只要$49就可以食到佢哋嘅小火鍋!我哋知道有呢個震撼超開心!準備去足五日🤣🤣🤣‼️午市套餐精緻小火鍋6款震撼半價或以下‼️1️⃣美國特選級雪花肥牛小火鍋(推廣價HK$49;原價HK$108)2️⃣清遠走地雞小火鍋(推廣價HK$54;原價HK$108)3️⃣美國特選級牛板腱小火鍋(推廣價HK$59;原價HK$118)4️⃣伊比利亞梅花豬小火鍋(推廣價HK$59;原價HK$118)5️⃣甄選鮮活海鲜小火鍋(震撼推廣價HK$79;原價HK$158)6️⃣日本A4和牛小火鍋(震撼推廣價HK$94;原價HK$188)以上套餐每份包含140克優質肉類🐷🐮🐔,仲有30克90%蝦肉含量手工🦐蝦滑同240克甄選時令蔬菜拼盤🥗,同埋烏冬!每位顧客更可免費享用自助吧,包括時令前菜、水果、甜品同滷肉飯等!唔好以為優惠價就會品質下降!就算半價都可以食到超高質肉類,包括有伊比利亞梅花豬、日本 A4 和牛、美國特選級雪花肥牛、美國特選級牛板腱、甄選鮮活海鲜拼盤、清遠走地雞等!我哋食嘅美國特選級牛板腱唔止肉質鮮味,脂肪分布平均而且牛味超濃!老公嘅清遠走地雞每一啖都充

‼️午市套餐精緻小火鍋6款震撼半價或以下‼️

我哋食嘅美國特選級牛板腱唔止肉質鮮味,脂肪分布平均而且牛味超濃!老公嘅清遠走地雞每一啖都充滿彈性!好高質!最正係打完邊爐仲有新鮮生果同甜品食!大家記得把握呢個機會去試試!

由10月18日起至10月22日,僅限5天!!🎉
2024-10-18 1290 浏览
上個禮拜先食完今個禮拜又要嚟食啦湊湊火鍋•茶憩5週年盛典午市套餐!嚟咗個重大升級!!震撼半價優惠最強小火鍋$49就食到仲有多款精緻海鮮炸物喺中午時段都低至半價($25起)超抵半價優惠只做5天由10月18日起至10月22日優惠$49午市套餐(4款):美國特選級雪花肥牛小火鍋伊比利亞梅花豬小火鍋美國特選級牛板腱小火鍋清遠走地雞小火鍋我就揀咗牛板腱同埋走地雞鍾意牛板腱嗰種質感牛香味重,但係又唔會太肥膩配埋蕃茄湯就係一個好健康嘅午餐之後再揀咗走地雞因為平時都比較少機會打邊爐嘅時候食到配埋清湯椰子鍋成個感覺好清新佢嘅湯底總共有五款仲會配埋紫薯麵或者刀削麵一定夠飽幫襯午餐仲可以半價加茶飲超級抵平時大紅袍係比較貴價嘅茶葉依度竟然可以飲到!佢可以配珍珠奶茶或者燕麥奶茶我就率先試齊晒兩款口味!果然係好香有回甘口感*每間分店每日限售100套。此優惠於以下分店不適用:K11 Musea。*此優惠於星期六、日於以下分店不適用:K11 Art Mall, Nan Fung Place及Airside店
上個禮拜先食完今個禮拜又要嚟食啦
湊湊火鍋•茶憩5週年盛典午市套餐!
嚟咗個重大升級!!
震撼半價優惠
最強小火鍋$49就食到

仲有多款精緻海鮮炸物
喺中午時段
都低至半價($25起)

超抵半價優惠只做5天

美國特選級牛板腱小火鍋
清遠走地雞小火鍋

我就揀咗牛板腱同埋走地雞
鍾意牛板腱嗰種質感
牛香味重,但係又唔會太肥膩
配埋蕃茄湯就係一個好健康嘅午餐

佢嘅湯底總共有五款仲會配埋紫薯麵或者刀削麵一定夠飽

幫襯午餐仲可以半價加茶飲
超級抵
平時大紅袍係比較貴價嘅茶葉
依度竟然可以飲到!
佢可以配珍珠奶茶或者燕麥奶茶
我就率先試齊晒兩款口味!
果然係好香
有回甘口感

2024-10-15 1199 浏览
話說我有個朋友好鍾意去湊湊打邊爐,成日同我講勁高質叫我一定去試,適逢而家到10月31號佢哋有慶祝國慶七五折優惠,而且又出咗新湯底同小食,加埋湯底升級都唔加價,一於去試吓 😍鴛鴦鍋:昆布文蛤鰹魚鍋 + 台式麻辣鍋首先試咗昆布文蛤鰹魚鍋,簡直是鮮味到一個點 😋 而且跟湯底仲會送多一份文蛤 😍 成個湯非常之甜,直接就咁飲超正,呢邊嘅湯底我哋就主要攞嚟淥海鮮,昆布湯令到海鮮熟咗之後再多一份甜味,打完邊爐之後成個湯底吸收晒海鮮嘅精華,跟住我哋再飲咗一碗,真係好少打邊爐打到係咁飲湯 🤤 另一邊就叫咗台式麻辣鍋,起初都驚佢會太辣,但係佢呢個辣度同麻度都調校得剛剛好,唔會一食就成個口都麻晒,食得出係香料熬出嚟嘅麻香同辣香,重點必食嘅就係佢入邊嘅鴨血同埋豆腐,我本身係完全唔食鴨血嘅,但係佢呢度嘅鴨血竟然令我encore咗三次 😂 因為佢整得好入味之餘,係完全冇腥味,勁香,記得食晒可以叫職員幫你再加啲落去,睇住佢大大煲鴨血豆腐煮得咁靚,完全係食慾大增 🤤華麗海鮮拼盤(小)+ 新鮮白鱔片海鮮拼盤有蝦(生猛到仲識郁 👍🏻)、鮑魚、文蛤、鱔片同埋帶子,全部都勁新鮮,最鍾意個鮑魚,口感鮮甜彈牙,一食就知道啲海鮮係

鴛鴦鍋:昆布文蛤鰹魚鍋 + 台式麻辣鍋

華麗海鮮拼盤(小)+ 新鮮白鱔片
海鮮拼盤有蝦(生猛到仲識郁 👍🏻)、鮑魚、文蛤、鱔片同埋帶子,全部都勁新鮮,最鍾意個鮑魚,口感鮮甜彈牙,一食就知道啲海鮮係靚嘅 👍🏻

手工蝦滑
蝦滑大大嚿,入邊睇得好清楚有好多一粒粒嘅蝦,職員仲好好心機幫我哋放入去個鍋度度,淥熟咗之後食爽口彈牙,仲食到好甜嘅蝦味 😋

美國特選級牛肩胛
特登叫咗牛肩胛配麻辣湯 😍 新鮮有肥瘦適中嘅牛肩胛全部都大大塊,輕輕拖兩拖口感已經非常之好 👍🏻

毛肚、皇帝菜
朋友好鍾意食毛肚,叫我都一定要試吓,估唔到個口感又幾似牛柏葉,而且係好爽口彈牙,到最後反而係我食得最多 🙈 叫多個皇帝菜用嚟淥昆布湯嗰邊,啲菜吸收咗湯嘅精華,好清甜 😍

抹茶開心椰
抹茶味好香濃,有少少椰果咬,估唔到傳統都唔算太甜,而且口感都有少少Creamy 👍🏻

百事蜜桃綠茶生可樂
朋友就叫咗呢杯新出嘅嘢飲,蜜桃甜甜地又有少少茶香,令到成杯可樂感覺好fresh 🫶🏻

自助區除咗有好多種醬可以 Mix and Match之外,亦都有香辣魚皮同杏鮑菇,仲有炸番薯頭同埋滷肉飯(呢個勁有驚喜,好濃厚 😍),而且仲有生果可以拎添!然後食到中後期就勁貼心咁派咗杯沙冰俾我哋解膩,食飽飽仲有個勁濃厚嘅紅豆豆乳布甸 🤤 難怪朋友經常嚟呢度打邊爐啦 😍
2024-10-08 824 浏览
最近我去咗食台式鴛鴦火鍋,我揀咗麻辣鍋同昆布鰹魚鍋,麻辣味道剛好,唔會太辣,仲可以享受到香辣嘅滋味;而昆布鰹魚鍋清新,海味十足,兩種湯底搭埋一齊,真係好有層次感。至於食材方面,新鮮嘅海鮮拼盤真係吸引,貓爪蝦滑口感滑嫩,彈性十足,外形夠cute,美國特選牛肩胛肉鮮美可口,燙完之後仲特別嫩;新鮮白鱔片入口即化,又夠大塊黑毛肚則彈牙,又新鮮仲有皇帝菜好香好有清脆感,整體口味好平衡。總括而言,湊湊食嘅台式鴛鴦火鍋真係值得一試!新鮮食材配上麻辣適中嘅湯底,每一口都好新鮮。特別適合同朋友或者家人一齊聚餐!**而家國慶限定新品 75折(優惠期至10月31日)。仲有新鍋底及新海鮮炸物小食**湯底升級不加價**鴨血、豆腐任添

燙完之後仲特別嫩;新鮮白鱔片入口即化,又夠大塊
黑毛肚則彈牙,又新鮮
仲有皇帝菜好香好有清脆感,整體口味好平衡。

**湯底升級不加價
**鴨血、豆腐任添

趁住國慶假期,去咗湊湊火鍋打邊爐,餐廳環境古色古香,好有feel🏮職員服務態度又好,仲有自助吧任食,有魚皮、炸芋圓同菇,醬料、生果同埋滷肉飯都任食,真係好抵食!👍🏿🫖🍵沖杯茉莉雪梨茶,清香解膩,完美開局!🤪🍲 鴛鴦鍋底-臺式麻辣鍋,麻辣香濃,鴨血同豆腐都入味,正!-昆布鰹魚鍋,湯底鮮甜,仲有蜆添!🦐 華麗海鮮拼盤華麗海鮮拼盤真係名副其實,擺盤精緻,海鮮種類豐富,每款都新鮮肥美,流哂口水👍🏿🥰蜆: 飽滿肥美,肉質鮮甜,蜆肉浸喺昆布鰹魚鍋底,更加鮮味!鮑魚: 肉質爽口彈牙,鮑魚味濃郁,點醬惹味!蝦: 蝦肉鮮甜彈牙,蝦殼剝落容易,食落好方便!😛鱔片: 鱔片爽滑鮮美,魚刺少,食落啖啖肉!扇貝: 扇貝肉質鮮嫩,仲要大大隻!🫢🐈 貓爪蝦滑貓爪造型嘅蝦滑好可愛,蝦滑彈牙鮮甜,小朋友一定會鍾意!🤩🐟 新鮮白鱔片白鱔片爽滑鮮美,點醬食勁好食😋!🥩 美國特選級牛肩胛牛肩胛肉質鮮嫩,油花分佈均勻,淥幾秒就可以食,入口即化,正!😍🐂毛肚毛肚爽脆彈牙,麻辣鍋嘅湯底令佢更加惹味🥳🥬 皇帝菜皇帝菜爽口清甜,可以解辣,平衡一下味蕾🤭🍹 百事蛋桃綠茶生可樂呢款新飲品好特別,蛋桃綠茶同生可樂嘅結合,酸酸甜甜,好解渴!🍮
🫖🍵沖杯茉莉雪梨茶,清香解膩,完美開局!🤪

🍲 鴛鴦鍋底
-臺式麻辣鍋,麻辣香濃,鴨血同豆腐都入味,正!
-昆布鰹魚鍋,湯底鮮甜,仲有蜆添!

🦐 華麗海鮮拼盤
蜆: 飽滿肥美,肉質鮮甜,蜆肉浸喺昆布鰹魚鍋底,更加鮮味!
鮑魚: 肉質爽口彈牙,鮑魚味濃郁,點醬惹味!
蝦: 蝦肉鮮甜彈牙,蝦殼剝落容易,食落好方便!😛
鱔片: 鱔片爽滑鮮美,魚刺少,食落啖啖肉!
扇貝: 扇貝肉質鮮嫩,仲要大大隻!🫢

🐈 貓爪蝦滑
貓爪造型嘅蝦滑好可愛,蝦滑彈牙鮮甜,小朋友一定會鍾意!🤩

🐟 新鮮白鱔片
白鱔片爽滑鮮美,點醬食勁好食😋!

🥩 美國特選級牛肩胛

🐂毛肚
毛肚爽脆彈牙,麻辣鍋嘅湯底令佢更加惹味🥳

🥬 皇帝菜
皇帝菜爽口清甜,可以解辣,平衡一下味蕾🤭

🍹 百事蛋桃綠茶生可樂

🍮 紅豆豆腐布丁
最後食返個紅豆豆腐布丁,豆腐滑溜,紅豆香甜,為呢餐完美嘅火鍋畫上句號!

🎁 食完火鍋仲有波蘿沙冰shot送,酸酸甜甜,好消暑!

💕餐廳環境舒適,服務周到,菜式新鮮美味,仲有自助吧任食,真係好抵食!🥳

🥳迎國慶限定新品75折,優惠期至10月31日,仲有新鍋底、新海鮮炸物小食,湯底免費升級,真係抵到爛🤣!下次一定會再嚟! 👍
2024-10-02
2024-10-03 869 浏览
如果想打邊爐,湊湊一定係首選☺️宜家湊湊特別為身高120cm以下嘅小朋友👶免費提供頂級寶寶童樂餐😆太好啦!堂食單點火鍋就有⭐️寶寶童樂餐寶寶童樂餐,小朋友都可以岩食啦😆材料好豐富,烏冬用上深海昆布柴魚熬製嘅高湯,仲有奶油水耕蔬菜🥬、日本A4和牛、西班牙伊比利亞豬🐷、基圍蝦🦐、帶子同鱸魚片,全部已經煮好晒可以食~啲嘢食仲好啱小朋友⭐️鴛鴦鍋(昆布湯 拼 台式招牌)昆布湯拼台式招牌。昆布湯帶點清甜,非常適合放菜類同埋魚片。而台式招牌鍋唔係太辣,但係非常香,非常適合肉類同埋毛肚,裡面加入鴨血同豆腐可以無限添加!⭐️華麗海鮮拼盤海鮮拼盤非常精緻,有海蝦、鮑魚、扇貝、花甲同鱔片,樣樣都新鮮,特別欣賞扇貝大大隻⭐️貓爪蝦滑蝦滑係貓爪外型好可愛🐱蝦滑蝦膠係比較結實嗰隻好爽彈,仲咬到蝦肉🦐⭐️新鮮白鱔片魚肉非常鮮美,好有魚油香,肉質嫩放落昆布湯仲更加帶出魚嘅鮮味⭐️美國牛肩胛肉牛肩胛肉質有咬口,肉味都好香濃⭐️毛肚份量都幾多,口感爽口,放落台式招牌好惹味⭐️皇帝菜打邊爐一定唔少得蔬菜,非常新鮮⭐️雙柚愛玉茉莉冰沙、雙柚愛玉茉香茶 沙冰好fresh解辣解膩真係一流!雙柚愛玉茉香茶,香甜嘅柚子味仲有茉莉茶香,配埋愛玉增加口感

⭐️寶寶童樂餐

⭐️鴛鴦鍋(昆布湯 拼 台式招牌)

⭐️華麗海鮮拼盤

⭐️貓爪蝦滑

⭐️新鮮白鱔片

⭐️美國牛肩胛肉
牛肩胛肉質有咬口,肉味都好香濃

⭐️毛肚
份量都幾多,口感爽口,放落台式招牌好惹味

⭐️皇帝菜
打邊爐一定唔少得蔬菜,非常新鮮

⭐️雙柚愛玉茉莉冰沙、雙柚愛玉茉香茶

自助吧有水果🍉、小食提供,仲送上甜品同小杯沙冰,超飽飽滿足😆
2024-09-26 902 浏览
一直都好想試呢間火鍋等到佢終於開咗咁多間分店又有一間分店近屋企就同咗Mama去試果然冇失望店舖一入到去已經覺得裝修好有氣派服務亦都好好可適合朋友屋企人聚會雖然係食火鍋但係舖頭完全冇嗰種濃煙密佈嘅感覺坐咗幾個鐘,好舒服-鴛鴦鍋(昆布湯 拼 台式招牌)無論係昆布湯,定係麻辣湯都各有風味鍾意佢嘅麻辣湯唔會好誇張地辣而昆布湯就可以將食材嘅鮮味吊出嚟-華麗海鮮拼盤有齊鮑魚 帶子 蝦 鱔片 蜆滿足晒所有願望個人覺得鮑魚好高質鮮味彈牙-貓爪蝦滑真係唔好睇小呢個蝦滑好彈牙有咬口,仲有一啲蝦肉顆粒完全係食到停唔到口-新鮮白鱔片師傅刀功好好切得夠薄咬落去好彈牙仲要完全冇骨完全冇腥味-美國牛肩胛肉牛肉味好香油花分布平均厚薄適中-毛肚只要滾幾秒鐘就有個種好似牛柏葉嘅口感-皇帝菜打邊爐一定要食小小菜揀咗呢款個莖爽口但係啲葉就好多汁一菜兩味-雙柚愛玉茉莉(冰沙)依家天氣好熱,配上柚子啲冰好綿密,夠晒Refreshing-雙柚愛玉茉香茶唔鍾意食冰嘅可以揀香茶款茶味調子好高貴香濃但唔會蓋過柚子嘅香味仲有啖啖啫喱
一直都好想試呢間火鍋
可適合朋友屋企人聚會
雖然係食火鍋
但係舖頭完全冇嗰種濃煙密佈嘅感覺
坐咗幾個鐘,好舒服

-鴛鴦鍋(昆布湯 拼 台式招牌)
無論係昆布湯,定係麻辣湯
都各有風味

個人覺得鮑魚好高質
鮮味彈牙

-貓爪蝦滑
真係唔好睇小呢個蝦滑
好彈牙有咬口,仲有一啲蝦肉顆粒
完全係食到停唔到口

打邊爐一定要食小小菜
揀咗呢款個莖爽口
但係啲葉就好多汁
一菜兩味

-雙柚愛玉茉莉(冰沙)
依家天氣好熱,配上柚子
啲冰好綿密,夠晒Refreshing

-雙柚愛玉茉香茶
唔鍾意食冰嘅可以揀香茶款
茶味調子好高貴香濃
但唔會蓋過柚子嘅香味
仲有啖啖啫喱
2024-09-21 826 浏览
自己本身公司呢經常都會嚟呢一頭開會,開完會就會上一大班人呢係做返Team Building,咁所以都想搵一啲私隱度高啲嘅房間,諗起呢間火鍋食嘅時候都有啲房間,於是就book呢一間啦呢一間嘅房呢佢可以坐12至到14個人,開頭都比較擔心,因為呢其實都去到13個人,咁真係比想像中還好嘅,係有少少迫嘅,而佢呢就係要叫一個$588嘅大鍋,分咗三個格啦,本身都驚佢會唔會太細嘅,但係呢原來都真係幾大喎,所以呢都幾出色,咁我哋就叫咗蕃茄啦,花膠雞啦同埋麻辣鍋,三個湯底都好出色而喺食物方面呢都幾出色嘅,比較鍾意佢啲牛啦,個質感啊同埋嗰個味道呢都好唔錯,另外都叫咗佢啲海鮮,個味道呢都幾鮮味嘅,唔似擺咗好耐嘅海鮮,所以都值得推介

2024-09-19 763 浏览
湊湊火鍋近期推出了中秋慶團圓的菜式👍🏻🥰🦥中秋節就到,打邊爐慶團圓最好不過。有中秋意頭的菜式,真令人注目!《鴛鴦鍋》酸菜白肉湯底拼台式招牌,台式招牌湯底適合喜歡吃辣的人!裏面更有蜂巢豆腐和鴨血!而酸菜白肉湯有粟米、雞肉、椰子,非常清新!《花好月圓海鮮拼盤》豐富的海鮮拼盤,包括有鮑魚、扇貝、鱔片、蝦、蜆,全部都是新鮮的食材,像一家人齊齊整整,有好的意頭!《企鵝賞月》中秋節最好的活動是賞月,這個菜式連小企鵝都要賞月,企鵝像是魚蛋一樣的口感,有個大大的月亮是由蟹籽製成的蝦膠,非常彈牙。《新鮮白鱔片》非常推薦,新鮮又彈牙爽脆,非常好食!必叫呀!《美國牛肩胛肉》打邊爐一定要吃牛肉,非常大塊的美國牛肩胛肉!軟熟又嫩,好吃!《爽口牛黃喉》牛黃喉的口感細膩脆爽!必食!飲品方面,雙柚愛玉茉莉系列非常清新和解渴!有冰沙和茶款,兩杯非常之好味!
湊湊火鍋近期推出了中秋慶團圓的菜式👍🏻🥰🦥

中秋節就到,打邊爐慶團圓最好不過。

有中秋意頭的菜式,真令人注目!

《鴛鴦鍋》

《花好月圓海鮮拼盤》

《企鵝賞月》

《新鮮白鱔片》
非常推薦,新鮮又彈牙爽脆,非常好食!必叫呀!

《美國牛肩胛肉》

《爽口牛黃喉》
牛黃喉的口感細膩脆爽!必食!

飲品方面,雙柚愛玉茉莉系列非常清新和解渴!
有冰沙和茶款,兩杯非常之好味!
2024-09-19 719 浏览
又到中秋了🌜一定要一家團圓吃飯🌕看到湊湊火鍋有一個中秋主題的菜式還可以送燈籠就去了🌝最高還有7.5折‼️°•椰子雞湯$138火鍋湯底選了鴛鴦鍋,非常大推椰子雞湯,試了一下湯底,超‼️鮮‼️甜‼️而且椰子肉也超好吃的,鍋內還有不少雞塊也很好吃,cp值超高°•花好月圓海鮮拼盤$238很精緻華麗的一道,有2隻鮑魚,2隻扇貝4隻文蛤,2隻蝦和白鱔片,個人最愛文蛤,肉質超鮮美的😉°•企鵝賞月$108很可愛又有gimmick, 有四顆小企鵝墨魚丸站在蝦滑旁,墨魚丸口感q彈,蝦滑加了蟹籽很有口感🐧🐧°•新鮮白鱔片$78魚肉肉質蠻新鮮的,但會有點小骨,要注意呢°•美國牛肩胛肉$158好好吃,吃這麼多海鮮就點一道牛,牛肉肉質細嫩,油花剛好,肉味濃厚,想encore這個🤤°•爽口牛黃喉$58超有口感的,薄薄一片片,口感就脆脆的😋°•油墨菜$38新鮮,也很大一盤°•雙柚愛玉茉莉(冰沙)$35°•雙柚愛玉茉香茶$33這兩杯口味一樣,但一杯沙冰狀,很清新的柚子味,加上愛玉口感更佳🤗🤗
又到中秋了🌜一定要一家團圓吃飯🌕

°•椰子雞湯$138

°•花好月圓海鮮拼盤$238

°•企鵝賞月$108

°•新鮮白鱔片$78
魚肉肉質蠻新鮮的,但會有點小骨,要注意呢

°•美國牛肩胛肉$158

°•爽口牛黃喉$58
超有口感的,薄薄一片片,口感就脆脆的😋

°•油墨菜$38

美國牛肩胛肉
美國牛肩胛肉
雙柚愛玉茉香茶
2024-09-13 1039 浏览
🍲《湊湊火鍋‧茶憩 》@coucouhotpothk中秋前夕來應應節,來一個中秋火鍋。這次看到湊湊火鍋‧茶憩推出了中秋Menu,那就去試試看。火鍋湯底,點了鴛鴦鍋,酸菜白肉湯底 拼 台式招牌。酸菜白肉湯底清爽又帶有酸味,非常美味。讓人食指大動。🦑花好月圓海鮮拼盤有2隻蝦、2隻帶子、2隻鮑魚、4粒蜆、4片鱔片。超級豐盛,每一款海鮮都好新鮮。上菜時兩隻蝦都仲郁緊。🐧企鵝賞月有四隻企鵝,係墨魚味,好彈牙。同一大舊蝦滑,好多魚子粒粒,非常鮮味。🐟新鮮白鱔片新鮮白鱔片質地柔嫩,口感嫩滑,肉質緊實,咀嚼時會感受到輕微的韌性。當然味道很鮮甜,吸收了湯底的味道🐮美國牛肩胛肉口感不韌不嫩,充分吸收湯底的味道,肉汁也非美味🐮爽口牛黃喉風味獨特,咀嚼時有一種特別的爽脆感,這種口感讓人一口接一口,十分過癮。帶有淡淡的肉香味。🍹雙柚愛玉茉莉冰沙清爽可口的夏季飲品,愛玉的Q彈口感與茉莉花的香氣,並搭配新鮮的柚子,讓整道冰沙更添風味。🍹雙柚愛玉茉香茶清新,有層次感的飲品,炎熱的夏季一絕最後有芒果沙冰同埋紅豆奶凍作結尾I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢📌 旺角 📍太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓406號舖
🍲《湊湊火鍋‧茶憩 》
@coucouhotpothk

2068 浏览

🦑花好月圓海鮮拼盤

🐧企鵝賞月

🐟新鮮白鱔片

🐮美國牛肩胛肉
口感不韌不嫩,充分吸收湯底的味道,肉汁也非美味

🐮爽口牛黃喉

🍹雙柚愛玉茉莉冰沙

🍹雙柚愛玉茉香茶
清新,有層次感的飲品,炎熱的夏季一絕

最後有芒果沙冰同埋紅豆奶凍作結尾

I▪️🅐🅓🅓🅡🅔🅢🅢

2024-09-11 1252 浏览
湊湊火鍋‧茶憩🌟 台式單點火鍋 氛圍古色古香Feel 任食的小食都幾出色 仲有D消暑生果☆║.............║☆‼️ 鴛鴦鍋(酸菜白肉湯底 拼 台式招牌麻辣)✅ 任食酸菜同麻辣鴨血豆腐 湯頭都幾上味 成餐都冇乜點其他醬料✅ 估唔到白肉都幾好食 初頭以為會好好韌,好似煲湯啲肉咁 事實係嫩滑‼️ 花好月圓海鮮拼盤✅ 有蜆、鮑魚、蝦、鱔片、扇貝 ✅ 整體海鮮好新鮮 D蝦仲識動 ‼️ 企鵝賞月✅ 墨魚丸整成嘅企鵝形狀丸子 整體上幾Q彈 賞月個月就係飛魚子魚滑‼️ 新鮮白鱔片✅ 白鱔獨有嘅甘香 呢個反而唔係好彈牙 似魚片多少少‼️ 美國牛肩胛肉✅ 肉質鮮嫩、牛肉脂肪分佈均勻而不油膩,肉汁豐富‼️ 爽口牛黃喉✅ 牛黃喉是牛心室的大動脈血管,又稱心管 爽脆彈牙 煮1~2分鐘左右就最perfect‼️ 雙柚愛玉茉莉(冰沙)/雙柚愛玉茉香茶✅ 火鍋店旁亦都有旗下手搖茶飲品店 會賣街質素當然有保證 新鮮柚子味濃 唔會太人造味甜📍 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓406號舖☎️ 電話號碼 27019939📷 Canon R8 + RF24-105mm f/4-7.1 IS STM📩喜歡我的文章,可以

湊湊火鍋‧茶憩

☆║.............║☆

‼️ 鴛鴦鍋(酸菜白肉湯底 拼 台式招牌麻辣)

‼️ 花好月圓海鮮拼盤

✅ 有蜆、鮑魚、蝦、鱔片、扇貝
✅ 整體海鮮好新鮮 D蝦仲識動

‼️ 企鵝賞月

‼️ 新鮮白鱔片

✅ 白鱔獨有嘅甘香 呢個反而唔係好彈牙 似魚片多少少

‼️ 美國牛肩胛肉

✅ 肉質鮮嫩、牛肉脂肪分佈均勻而不油膩,肉汁豐富

‼️ 爽口牛黃喉

‼️ 雙柚愛玉茉莉(冰沙)/雙柚愛玉茉香茶

📍 旺角太子道西193號MOKO新世紀廣場4樓406號舖

☎️ 電話號碼 27019939

📩喜歡我的文章,可以關注我及讚好以作鼓勵