2018-12-04 786 浏览
#double_太子-【嘩🤤真系流心架😆】#🍋👧🏻🔻牛肉西多士juicy 香脆 有洋蔥 加了牛油和煉奶⭐️評分:7.5/10-🔻流心芝士豬扒包熱辣辣 夠脆 但比想像中細份⭐️評分:8/10-🔻凍檸茶 真係有少甜👍🏻-🔎食物種類👉🏼#double_多士🔎菜式類別👉🏼#double_港式🔎選擇口味👉🏼#double_咸 #double_甜-#double_official #double_兩姐妹#double_mango #double_apple #doubleig #doublefood #相機食先 #hkig #hkgirl#hkfood #hkfoodieblogger #hkfoodie #hklife #hk#hk852
#double_太子

🔎菜式類別👉🏼#double_港式
🔎選擇口味👉🏼#double_咸 #double_甜
#double_official #double_兩姐妹
2018-11-17 618 浏览
太子同深水埗真係好多好西食,今次想介紹隱世小食店— 利口福😋流心芝士豬扒包🥢豬扒炸得非常香脆,肉質嫩滑唔乾身,加上入面流出膨湃既芝士🤤🤤🤤勁好食啊~😋😋😋必叫!!!珍寶沙嗲牛肉包🥢牛肉肉質嫩滑,沙嗲味香濃多汁👍都係必叫呀!!😋😋奶茶🥢都唔錯👍 重奶味,而且唔洗叫少甜唔會太甜👍入口細滑😋😋正!味道指數:🌝🌝🌝🌝上樓指數:🌝🌝🌝🌝回頭指數:🌝🌝🌝🌝⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️💡是日嗌咗: (免加一)流心芝士豬扒包餐 $31珍寶沙嗲牛肉包餐 $31💡餐廳資料:利口福快餐店 (太子)太子界限街43號恆富大廈地下1號舖

味道指數:🌝🌝🌝🌝
上樓指數:🌝🌝🌝🌝
回頭指數:🌝🌝🌝🌝

💡是日嗌咗: (免加一)
流心芝士豬扒包餐 $31
珍寶沙嗲牛肉包餐 $31

💡餐廳資料:
利口福快餐店 (太子)
太子界限街43號恆富大廈地下1號舖

2018-11-14 480 浏览
行到太子界限街附近,原本諗住去春潤堂食韮菜豬紅腸,點知去到鬼咁多人,堂食又客滿,所以冇乜耐性等位,唯有行過隔離利口福,反正即刻有位,我叫咗個蝦醬通菜牛肉飯+凍檸茶,碟飯嘅味道幾好,唔會過鹹,不過唔係好食到有蝦醬味,唉……都總算叫做食咗餐飯啦
2018-10-02 540 浏览
下午茶時間特地前往...聽聞從前是有一位伯伯在這𥚃手打漢堡?!今天前往,伯伯沒有,只有兩位阿姨...店鋪位置是廚房,桌椅放在小巷𥚃,鋪後也有一間小店的位置供客人坐下...今天天氣稍涼,坐在小巷,留意一下行人的神色吧...點了最便宜的熱狗漢堡包和熱檸水...熱狗是炸熟了的廚師腸;漢堡包是最傳統的,有些芝麻在面的圓形漢堡包;中間還塗了些茄汁...但麵包烘熱了,傳來暖暖的溫度:)香腸的鹹+茄汁的酸甜+麵包的溫暖=傳統的幸福食物和飲品合共$20...算是不錯了😊
下午茶時間特地前往...
聽聞從前是有一位伯伯在這𥚃手打漢堡?!
今天前往,伯伯沒有,只有兩位阿姨...
今天天氣稍涼,坐在小巷,留意一下行人的神色吧...
點了最便宜的熱狗漢堡包和熱檸水...
熱狗是炸熟了的廚師腸;
漢堡包是最傳統的,有些芝麻在面的圓形漢堡包;
中間還塗了些茄汁...
但麵包烘熱了,傳來暖暖的溫度:)
香腸的鹹+茄汁的酸甜+麵包的溫暖=傳統的幸福

食物和飲品合共$20...算是不錯了😊
2018-09-18 383 浏览
太子一向都有唔少好西食😈利口福呢個大名聽過好多次,一直都未有機會去拜訪~終於搵到機會一嘗佢既漢堡包了😍👉🏿✨流心芝士豬扒包 Hkd 25 💸📌見住姐姐即叫即烤☺️新鮮熱辣辣!就咁睇係見唔到芝士,一切開之後真係哇出黎😂多到痴線!成件事真係十級邪惡呀🌚不過真係要快啲芝,唔係啲芝士好快會變漿‘鯨’左係到,一啖咬落去真係十級滋味🤤芝士唔會話好膩,豬扒香脆可口,好食呀!👉🏿✨沙嗲珍寶牛肉包 Hkd 25 💸📌唔係講笑!呢個真係神級咁好食👍🏿佢啲沙嗲牛肉真係多到滿瀉咁濟~絕對唔會得個幾嚿!而且啲沙嗲汁又勁好味!帶有小小微辣,好過癮😍牛肉每塊都嫩口唔鞋,勁正🤤
👉🏿✨流心芝士豬扒包 Hkd 25 💸

芝士唔會話好膩,豬扒香脆可口,好食呀!
👉🏿✨沙嗲珍寶牛肉包 Hkd 25 💸

-流心芝士豬扒包❤️($25)依個包份量唔算太大,漢堡包夾住一塊大豬扒,外表睇唔到芝士係邊🤔當切開豬扒後⋯⋯(請睇第2張圖)芝士由豬扒中間流曬出🤤好邪惡😍豬排炸到十分香脆,豬排嘅炸粉唔算好厚,咬落真係好脆,肉質都好嫩滑,一點都不「鞋」,熱辣辣食最正🤤芝士份量都幾多,食完個包真係好滿足😎 但真係好邪惡🙈-Name🏠: 利口福快餐店 (Lee Hou Fuk Fast Food Shop)Location📌:太子界限街43號恆富大廈地下1號舖(港鐵太子站 E 出口, 步行約3分鐘)價錢💰:流心芝士豬扒包($25)

流心芝士豬扒包❤️($25)
流心芝士豬扒包

(請睇第2張圖)
流心芝士豬扒包

價錢💰:流心芝士豬扒包($25)
2018-07-23 350 浏览
相比起連鎖經營的餐廳,我更喜歡平平無奇的小店這間位於太子的小店,只有一位灶頭師傅,一位女士負責收銀寫單,一位姨姨負責預備食材,所有食物都是即叫即煮,每進食一口都會感受到一種溫暖感,絕非能以筆墨形容。今天叫了一份芝士流心豬扒包🍞,一切開芝士馬上流岀來,🐷豬扒脆而不油,🧀芝士流心卻沒很膩的感覺,再配合秘製醬汁一起吃超級💖滿足。如果你有機會經過,絕對可以試試坐下來吃,你會發現這無名的小店原來是多麼的深藏不露,臥虎藏龍。👍🏻
相比起連鎖經營的餐廳,我更喜歡平平無奇的小店

芝士流心豬扒包
2018-07-22
芝士流心豬扒包
2018-06-05 508 浏览
原本只係喺地鐵入面打個轉,不過 bookmark 咗好多間餐廳都未試,又想搵新嘢試,所以就上地面食呢間呢間我記低咗要食沙爹牛西多,不過我嚟到只係13:45,下午茶都未到,好彩問一問就話等十幾分鐘,有得食好過冇得食啦(同埋人哋都要特登整)但係未食 lunch 嘅我一個西多一定唔夠,所以就要多個蛋牛治啦蛋牛治餐($26,雙拼/凍飲)今次佢唔係主角,所以賣相絕對唔重要(一個三文治你想有幾靚嘅賣相呀),隻蛋都係一貫嘅炒法,將咸牛肉加入蛋度一齊炒,出嚟嘅賣相同普通炒蛋差唔多(我印象中有啲炒到一舊黃色磚咁嘅樣,嗰啲其實幾靚)雖然一邊蛋比較多、一邊咸牛比較多,不過呢個唔係問題,返正隻蛋熟得啱啱好,咬落滑滑哋,及格就夠啦沙爹牛肉西多士($30)跟住就係主角出埸啦,成個基本上係奶西多+沙爹牛,雖然唔係太覺有花生醬,不過因為沙爹牛肉本身都係咸嘅,所以宜家咁樣係啱啱好沙爹牛肉混入咗小小洋蔥粒,啲肉又夠鬆軟,易入口,份量係可以啖啖都有沙爹牛肉,加埋煉奶嘅甜,一咸一甜成件事好豐富而價錢啲講其實算係咁,正常一個 lunch(一個飯加一杯飲品)呢度賣約$40,同出面差唔多,自己都好少可會咁樣食下午茶當 lunch

蛋牛治餐($26,雙拼/凍飲)
蛋牛治

沙爹牛肉西多士($30)

凍檸水
2018-06-02
2018-04-12 464 浏览
喺太子一個街嘅小角,有一間唔係好顯眼嘅茶餐廳。今日趁下晝時間唔係好多人,而且午餐嘅選擇都非常之多,就同同事去咗試吓。同事叫左有芙蓉蛋飯,雖然芙蓉蛋飯煎律得唔夠香,但係加左火腿、韭菜和豆芽,感覺都好足料,不過少左啲豉油配襯。另外魚香茄子飯加入左鹹魚,好香口,即叫即炒,鑊氣十足。而且加上好多份量嘅飯,所以男仔都唔會唔夠飽!聽講呢一間鋪頭食漢堡包都好出名,而且下午茶嘅時間都好多人,下次可以收工過嚟試吓。

2018-04-11 414 浏览
今天食神Da姐推介此小店給我們! 其實之前路過此小店都想入去試下佢的流心芝士豬排飽和手打牛肉漢堡! 不過因午餐時間來到, 還是食正常午餐吧!!個人最欣賞佢過中湯, 真的好好味! 老闆娘話沒有落味精的! 原本小弟叫了凍飲是應該沒有中湯, 但在小弟的要求下, 小店還是給了一碗讓小弟一試, 這就小店可愛之處, 有人情味!至於凍飲就個人感覺而言, 算是不合格!芙蓉蛋飯---雖只用平料, 沒有蝦, 但料多! 味道亦算不差魚香茄子---味道雖然不是特出, 但起碼沒有中伏的感覺!蝦醬通菜牛肉---這個煮得幾好食!整體而言, 價錢符合質素!下次還是品嚐佢的主打---流心芝士豬排飽和手打牛肉漢堡!

至於凍飲就個人感覺而言, 算是不合格!

魚香茄子---味道雖然不是特出, 但起碼沒有中伏的感覺!

蝦醬通菜牛肉---這個煮得幾好食!

2018-04-11
2017-12-22 644 浏览
香港人工作生活苦短,吃好點是常識吧!對食貨的我而言「最幸福的事」,莫過於收工可以坐定定放鬆一下歎個Tea去🙌🏻講到下午茶,怎能沒有本土快餐店的份兒?最煞食的始終是有懷舊氣氛,獨有的香港地風格,單是情懷已經搶晒分等了一段時間,應該有10-15分鐘左右,可能是因為東西都是現炸現處理🔥先來看個外觀🧐流心芝士豬扒包@麵包是屬於軟包,沒有外酥但有內軟,麵包外皮咬下去不會覺得咬嘴🤩豬扒肉跟平時的炸豬排的口感類似,可是它的外皮並沒有這麼厚,所以並不會這麼油膩~而且炸的剛剛好,並不會太乾澀,跟麵包一口咬下會有複合式的口感🤤芝士份量極多極其澎湃,一啖咬落,流出,的確吸引。

2017-12-22
2017-12-15 454 浏览
Winter in Hong Kong is the best time to eat at local dai pai dong. Lee Hou Fuk has an indoor seating area but we chose to sit outside since the weather was perfect. Besides, you don’t really get the full dai pai dong experience unless you’re sitting outside We ordered two dishes: rice with beef, water spinach, and shrimp paste $38 (蝦醬通菜牛肉飯) and rice with chicken wing, sausage, ham, and egg $36 (雞翼腸仔火腿蛋飯). Both were delicious and full of wok hei 鑊氣 as you’d expect from a dai pai dong. The egg w

We ordered two dishes: rice with beef, water spinach, and shrimp paste $38 (蝦醬通菜牛肉飯) and rice with chicken wing, sausage, ham, and egg $36 (雞翼腸仔火腿蛋飯). Both were delicious and full of wok hei 鑊氣 as you’d expect from a dai pai dong. The egg was runny and perfect.

Each set comes with either daily soup or hot drink (+$2 for cold drink). The daily soup was flavourful without msg. The milk tea was okay, a bit more milky than other places.

The only downside is that the portion is a bit small. It was just perfect for us (two ladies) but may not be enough if you’re very hungry. Perhaps you can ask for extra rice?

2017-11-01 413 浏览
就在家附近,OR推荐的。今日终于去试咗。本人食量不大,所以只能一次食一样。见到餐牌什么都想试。点咗最想试的芝士猪扒包。第一啖无乜惊喜,食到中心d芝士正到,就是我中意嘅流心感,咸芝士配猪扒口感好惊艳。我食一个就饱咗成个下午嘞,推荐
第一啖无乜惊喜,食到中心
2017-10-21 340 浏览
近排經常上youtube看美食嘅影片,有兩位少女介紹過這裏的沙爹牛肉漢堡,中西合壁,幾吸引就去試下。佢就春潤堂隔離,横巷旁邊,幾通爽無咩冷氣可言,但就方便吸煙人仕。叫左兩個沙嗲牛内漢堡開半,即叫即做。做好畤係飽熱香脆鬆化兼備,料頭嘅牛肉熱辣軟滑唔乾,有肉有汁!洋蔥煮熟後香甜冶味,配埋個飽食的確好味!
2017-10-12
2017-10-05 510 浏览
流心芝士豬扒包 $22 堅流心,豬扒好脆唔會硬,好有驚喜。呢個價錢絕對抵食!👍🏻沙嗲牛肉西多士 $25先生大讚沙嗲牛肉唔係hea整,有洋蔥,正!味道岩岩好,好match!最愛幫襯小店❤️

流心芝士豬扒包 $22
堅流心,豬扒好脆唔會硬,好有驚喜。
呢個價錢絕對抵食!👍🏻

沙嗲牛肉西多士
沙嗲牛肉西多士 $25
先生大讚沙嗲牛肉唔係hea整,有洋蔥,正!
味道岩岩好,好match!

最愛幫襯小店❤️
沙嗲牛肉西多士