體驗非常差員工非常冇專業服務態度態、當我係大陸人、我住附近經常來買蛋、剛剛買一個蛋糕有半價1分鐘後就話冇半價、員工話佢鍾意做半價就半價乜你公司咁冇規矩嘅咩?、態度極差黑口黑面、做生意都唔係咁嘅,你同我講優惠完咗咪得囉、

2024-04-12 551 浏览
Bookmarked for soooo long and finally after years, I decided to give it ago seeing their speciality, hojicha pistachio cake.Visually, pretty appetising and appealing. Covering with loaded pistachio nibs while cake itself was in light brown colour. Look fluffy with its promising height. Trying without heating up, pistachio nibs gave so much crunch from this fluffy cake. Personally prefer to get those with crunchy toppings otherwise feeling a bit bland with a boring texture. Hojicha flavour wasnt

Trying without heating up, pistachio nibs gave so much crunch from this fluffy cake. Personally prefer to get those with crunchy toppings otherwise feeling a bit bland with a boring texture. Hojicha flavour wasnt as strong as I hope for.
Decided to warm it up with microwave as recommended written on the cake box. Hojicha flavour indeed tasted stronger but still on a mild side. Very moist and light. Not on a sweet side and not much egg flavour like some other Japanese cakes tasted. Pairing with the pistachio nibs, it was a very light dessert. Not bad.
用餐时段
下午茶
2024-03-22 413 浏览
食完飯滿心歡喜,去買個甜品食🤠成日見到呢間嘢都好想試吓🤓佢有好多種口味,見到佢啲撻皮咁淺色🤨心諗,可能真係北海道嘅味道🤨點知買咗返屋企時,之後發現無敵難食🤢🤢🤢唔知點解所有既撻都要有芝士蛋糕底😵‍💫啲味道係完全唔match,有種好似食垃圾嘅味道🤮真係咁多年都未食過啲咁難食嘅甜品撻☠️味道唔夾不但止😑撻皮又唔脆又唔硬😮‍💨仲要林既,啲cream係好似食牛油咁🫠🫠🫠🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢
食完飯滿心歡喜,去買個甜品食🤠
成日見到呢間嘢都好想試吓🤓
佢有好多種口味,見到佢啲撻皮咁淺色🤨
心諗,可能真係北海道嘅味道🤨
點知買咗返屋企時,之後發現無敵難食🤢🤢🤢
唔知點解所有既撻都要有芝士蛋糕底😵‍💫
啲味道係完全唔match,有種好似食垃圾嘅味道🤮
真係咁多年都未食過啲咁難食嘅甜品撻☠️
味道唔夾不但止😑撻皮又唔脆又唔硬😮‍💨
仲要林既,啲cream係好似食牛油咁🫠🫠🫠
🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢🤢
2024-02-15 495 浏览
食完晚飯經過見到呢間餅店,有好各式各樣嘅撻,賣相幾吸引,就諗住試下佢。青森蜜柑忌廉撻 $26當我咬下第一口時,我立即感到失望,撻皮唔夠酥脆,它的味道相當平淡,缺乏層次感。忌廉的味道也非常普通,口感唔夠順滑,偏酸。但蜜柑尚算香甜。
青森蜜柑忌廉撻
青森蜜柑忌廉撻 $26
2024-01-22 397 浏览
買左兩個北海道3.6牛乳撻(好似係呢個名)唔知係咪就嚟閂門啦…啲嘢食質素唔係下跌咁簡單…舊野世一難食 擺入口都要鼓起勇氣先得… 都係嗰句啦 可能就閂門 所以就連屎都賣 可能新鮮出爐無咁難食嘅
買左兩個北海道3.6牛乳撻(好似係呢個名)
2023-12-25 386 浏览
第一次經過見到佢啲葡撻賣相好吸引😍買咗個試下,仲熱辣辣,酥皮好香脆同有好濃郁奶味!😋今次一次過買咗四款試埋其他,包括有:3.6牛乳焦糖葡撻金寶玉桂蘋果批蘑菇芝士雞批酸乳酪芝士撻🥧雖然今次放耐咗先食,葡撻仍然香滑,不過都係建議熱辣辣食!🥧雞批批底都好鬆化,而且可以食到好明顯嘅雞肉塊,如果鍾意肉感,應該幾啱口味。🥧酸乳酪芝士撻未食之前以為會容易滯,不過芝士撻上面加咗一層酸乳酪,一個人食晒成個都冇問題 👍🏻🥧蘋果批加咗啲提子乾同埋新鮮嘅蘋果,味道相對較甜。
第一次經過見到佢啲葡撻賣相好吸引😍
買咗個試下,仲熱辣辣,酥皮好香脆同有好濃郁奶味!😋

今次一次過買咗四款試埋其他,包括有:
3.6牛乳焦糖葡撻
金寶玉桂蘋果批
蘑菇芝士雞批
酸乳酪芝士撻

🥧雖然今次放耐咗先食,葡撻仍然香滑,不過都係建議熱辣辣食!
🥧蘋果批加咗啲提子乾同埋新鮮嘅蘋果,味道相對較甜。
  • 酸乳酪芝士撻
  • 葡撻
2023-08-14 722 浏览
去旺角吃晚飯都會買一個甜品回家泡芙跟忌廉撻都很好吃蛋撻也不錯的,幾個口味我都很喜歡。不過有時餐牌上的甜品不一定會有所以可能都要行當日出爐甜點而選擇之前吃過麻糬系列也不錯的。這次就買了芝士蛋糕海棉蛋糕,但又流心芝士在裏面我比較喜歡冰凍吃,因為天氣太熱了。店員說室溫可以放兩天。不過如果喜歡吃留心的,我覺得可以在微波爐加熱30秒再吃。就會有甜品店那種心太軟的感覺。芝士味道很濃郁,喜歡吃芝士你就不要錯過啦!
去旺角吃晚飯都會買一個甜品回家
泡芙跟忌廉撻都很好吃
蛋撻也不錯的,幾個口味我都很喜歡。
不過有時餐牌上的甜品不一定會有
所以可能都要行當日出爐甜點而選擇
之前吃過麻糬系列也不錯的。
這次就買了芝士蛋糕
海棉蛋糕,但又流心芝士在裏面
我比較喜歡冰凍吃,因為天氣太熱了。
店員說室溫可以放兩天。
不過如果喜歡吃留心的,我覺得可以在微波爐加熱30秒再吃。
就會有甜品店那種心太軟的感覺。
芝士味道很濃郁,喜歡吃芝士你就不要錯過啦!
2023-08-04
2023-03-13 907 浏览
下午路過時買了栗子撻和泡芙嚐嚐,兩樣產品的cream都是冷的,味道中規中矩。其中,栗子撻皮有點硬,黃油味比較重,吃兩口會感覺有點膩,但是cream是好吃的。泡芙很大一個,大概有一個手掌的大小,cream比較甜,建議和朋友一起分享。
2023-03-13
2022-12-13 890 浏览
身為一個泡芙粉絲經過呢一間北海道牛乳烘焙店當然第一選擇就係試佢嘅泡芙啦😂🤣🤣其實佢其他蛋糕都非常之吸引,但我主攻佢嘅忌廉牛奶泡芙😍😍唔好睇佢細細個但其實分量十足🤣,打開已經聞到雞蛋香味,食落泡芙鬆脆唔會太甜,中間夾住北海道牛奶打嘅忌廉層,甜而不膩,好適合做下午茶😂🤣原本呢個泡芙係買俾自己食😬點知亞女見到試咗第一口之後將成個自己獨享食晒😂🤣不過自己一個人食其實都非常之飽,所以下次呢一個我會買杯咖啡一齊食,我諗非常之配搭

其實佢其他蛋糕都非常之吸引,但我主攻佢嘅忌廉牛奶泡芙😍😍

唔好睇佢細細個但其實分量十足🤣,

2022-12-12
用餐时段
下午茶
2022-10-04 1065 浏览
試一下大家說的酸乳酪芝士撻酸乳酪芝士撻$23試試看到底有沒有大家說的好吃回家後竟然給我的紙袋壓爛了雖然外貌沒有原本好看但是味道一樣好吃上面的白色酸乳酪芝士醬是一流的酸酸的甜甜的很開胃酥皮也做得不錯有一點像蛋撻的曲奇皮中間有點濕潤的不知道是什麼但是帶着一些芝士味不錯不錯很久以前已經吃過他們的泡芙和士多啤梨麻薯蛋糕杯,不但外貌非常精緻 味道也很好静岡蜜瓜白王麻薯卷$158這個也很好吃中間包裹着超多忌廉蛋糕也非常濕潤 蜜瓜也非常甜😍比起很多連鎖蛋糕店都出色這家蛋糕店就在旺角所以很方便位置就在 波鞋街附近新寶戲院隔離🤣🤣🤣每次蛋糕一出爐都有很多人衝着去買 站在旁邊聞着香味我都就快受不住如果大家經過的話也可以試試看📌北海道牛乳蛋糕TEL: 9840 7883 /2819 1100分店地址:佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地 下G03號舖旺角豉油街60號鴻都大廈3座地舖
試一下大家說的酸乳酪芝士撻

TEL: 9840 7883 /2819 1100
分店地址:
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場地 下G03號舖
旺角豉油街60號鴻都大廈3座地舖
呢個禮拜就係中秋啦🏮我最中意流心奶黃🥰想食得滋味,食材都好重要!香港自家製造,採用北海道食材,更可俘獲你❤軟滑奶黃餡,配上鹹香流心,驚喜爆燈😍高質原材料,自然食得更放心~隨月餅更附贈八折蛋糕優惠卷一張!佢哋鬆軟嘅北海道3.6牛乳蛋糕都好唔錯😙@hokkaido3.6milkcake 📍旺角/佐敦

軟滑奶黃餡,配上鹹香流心,驚喜爆燈😍
高質原材料,自然食得更放心~

隨月餅更附贈八折蛋糕優惠卷一張!
佢哋鬆軟嘅北海道3.6牛乳蛋糕都好唔錯😙

@hokkaido3.6milkcake
📍旺角/佐敦
1K
2022-07-24 738 浏览
在Staycation期間,每次經過這間蛋糕店都聞到很香的牛奶味🤤,真是很吸引🤭,所以在最後一日,決定買一個泡芙來試試。鮮忌廉吉士泡芙🧁 $25首先是形狀有手掌那大,外層泡芙是很香脆,灑有少少糖霜,中間的餡料很豐滿,有三層,上下是吉士醬,中間是厚忌廉,二者都整得綿滑,充滿奶香,味道不會過甜😋,相當不錯👍🏻,性價比高!

在Staycation期間,
每次經過這間蛋糕店都聞到很香的牛奶味🤤,真是很吸引🤭,
所以在最後一日,
決定買一個泡芙來試試。

鮮忌廉吉士泡芙🧁 $25

首先是形狀有手掌那大,外層泡芙是很香脆,灑有少少糖霜,
中間的餡料很豐滿,

2022-07-15
2022-07-22 431 浏览
大家買了好多東西一起吃~🍽吃完就吃甜品!是北海道牛乳蛋糕的~都很精緻!🍰蛋糕 (辛苦蚊在碟寫字畫畫~辛苦貓貓和蚊蚊分了檸檬撻和紫薯撻~我不愧是專業的,芒果雪山和泡芙分得太完整了~🤩)🥭芒果雪山(左) - 蛋白有點溶,好甜~還是底下的撻比較好吃🍋檸檬撻(右) - 第一個吃這個被肢解得體無完膚的檸檬撻,酸酸甜甜的不錯,但嫌只有檸檬酸,沒有檸檬香~(吃了其他的再回來吃這個,就只剩下酸味,一點甜味也沒有!真奇怪!)🍠紫薯撻 (下) - 紫薯滑滑的,沒很甜,底下的撻有一點點鹹,跟雪山的底撻不同耶~🎈泡芙 (上) - 最後吃這個,完全沒味道~🤣📸瘋狂影相~好好笑啊~大家一起真的太歡樂了~

🎈泡芙 (上) - 最後吃這個,完全沒味道~🤣

📸瘋狂影相~好好笑啊~大家一起真的太歡樂了~
2022-06-13 535 浏览
每次喺旺角行街經過呢一間甜品店 都會聞到陣香味~全部甜品都keep住出爐 新鮮熱辣😍好鍾意食呢度嘅北海道牛乳乳酸芝士撻 忌廉芝士再加乳酪 酸酸甜甜 甜而不溜 好開胃🧀️個撻皮都好鬆脆 又鬆化 牛油味都好香濃🧈
2022-06-08 483 浏览
夜晚經過見到全店半價,就買左佢個玫瑰撻,朱古力橙撻同埋好似好多人買嘅乳酪撻,其實仲買咗佢泡芙,不過唔記得影相😝。一年前食過一次佢個玫瑰撻嗰陣時覺得好好食,印象中係都幾重花香定茶味,所以今次買完即刻食咗個玫瑰撻先,一食落去好油好漏,同埋冇乜茶味同花味,加上個奶油真係好油😂,食到一半有啲想放棄,佢個撻皮就好厚實嘅,食一個其實已經有啲飽。返到屋企食埋佢個乳酪撻,超酸😂,係咪正常㗎😂,酸到我乸埋口面😂。不過佢口感係幾好,幾滑溜,但真係酸左少少😂,可能真係好足料用咗好重酸乳酪,平時冇食開酸乳酪嘅我食唔慣🙈。泡芙都係擺喺雪櫃有盒裝住嘅,比正常嘅泡芙大少少,味道不過不失,最正常係呢個🤣,好彩擺咗喺雪櫃一日都冇變,個皮都仲有少少脆。我嗰陣時係夜晚有半價,半價買都ok接受到,如果要正價買,呢個價錢我會選擇其他😉

• 酸乳酪芝士撻