2024-05-26 281 浏览
有時夜晚唔想食咁多嘢,食串燒就最啱而且仲可以同朋友飲返兩杯啤酒🍻呢間串燒店環境唔錯,服務亦都幾好👍🏻 食物唔錯,每樣嘢都燒得啱啱好😋燒雞皮真係燒得好夠脆,而且亦都有用鹽調味🤤值得推介嘅係墨魚咀,因為咁啱都叫咗炸燒賣墨魚嘴同炸燒賣嘅size係差唔多大粒😮而且都炸到外脆內軟,真係值得一試🤤 味道:🤤🤤🤤🤤/5性價比:🤤🤤🤤🤤/5 菜式:- 脆脆串燒雞皮:$24- 蜜糖串燒雞中翼:$32/2隻- 串燒雞腎:$24- 串燒雞軟骨:$22- 椒鹽黃金墨魚咀:$34- 炸燒賣:$24
有時夜晚唔想食咁多嘢,食串燒就最啱
而且仲可以同朋友飲返兩杯啤酒🍻
呢間串燒店環境唔錯,服務亦都幾好👍🏻

食物唔錯,每樣嘢都燒得啱啱好😋
燒雞皮真係燒得好夠脆,而且亦都有用鹽調味🤤
值得推介嘅係墨魚咀,因為咁啱都叫咗炸燒賣
墨魚嘴同炸燒賣嘅size係差唔多大粒😮
而且都炸到外脆內軟,真係值得一試🤤

味道:🤤🤤🤤🤤/5

- 串燒雞軟骨:$22
- 椒鹽黃金墨魚咀:$34
- 炸燒賣:$24
2024-01-15 570 浏览
今日約埋老友食飯,想食串燒就上網搵下油尖旺呢邊有咩串燒小店推介,睇到呢間串燒小店裝修格局同食物都唔錯,就黎一試。入去坐底睇下餐牌,點餐方式係剔點心紙,都幾方便,店內裝修好有日式居酒屋風格,坐位唔多大約5張枱,飲品主打啤酒同清酒,唔飲酒都可以選擇罐裝汽水飲品。蒜蓉粉絲大扇貝先黎左個扇貝食下,扇貝好新鮮,仲好大隻,蒜蓉味道唔會太搶,平時食都係蒸,用燒既形式就更香,非常滿足。燒雞泡魚乾,椒鹽墨魚咀再黎個燒雞泡魚乾做送酒小食,燒得岩岩好調味都唔會過重,後尾仲有加多1份,椒鹽墨魚咀,同一般餐廳既好唔同,呢度既墨魚咀好大粒,炸漿唔會好厚,都唔會炸得太乾有d驚喜。腩肉露荀卷,煙肉荔枝卷腩肉露荀卷個腩肉太薄燒得乾左,扣咁d分,露荀就ok幾爽幾甜,煙肉荔枝卷燒得岩岩好,咸甜混合,好夾既食法。燒羊架羊架雖然燒到全熟,但都唔會好柴,好嫩滑仲好厚肉,唔會羶,調味落左d孜然同好多香草,太滿足啦。鵪鶉蛋串,鹽燒雞心,鹽燒雞肝燒鵪鶉蛋就比較普通無咩特別,鹽燒雞心口感幾爽脆,雞肝我個人就一般d,因唔太鍾意食肝,但燒出黎既火候係好到位的。牛油甜粟米,紫金一口甜薯,燒白鱔燒粟米同燒甜薯都好正,驚豔係個燒白鱔,燒到皮脆肉嫩

燒羊架
烤羊架

牛油甜粟米,紫金一口甜薯,燒白鱔
燒粟米同燒甜薯都好正,驚豔係個燒白鱔,燒到皮脆肉嫩,仲好厚肉,忍唔住再加多1串。

燒生蠔
生蠔似係新鮮生蠔,好肥美好鮮甜。

鹽焗寶石魚
今日既主角黎啦,食之前都有個儀式,老闆先幫我地開左個鹽殼,再起左層皮,同我地介紹呢條魚無經調味純鹽焗,魚肉好嫩滑,好新鮮,不過層皮就太硬食唔到唔怪得要起皮
,鍾意食魚皮既我就略為有點點美中不足。

原條蒜蓉燒茄子,炸雞皮蝦
燒茄子好多蒜蓉,燒得都岩岩好好入味,炸雞皮蝦有驚喜,雞皮包住虎蝦增加左脆度,蝦肉厚實鮮甜,我真係連炸蝦尾都食埋

原條蒜蓉燒茄子,炸雞皮蝦

總結黎講呢間十一串串燒小店我地一行3人都覺得好滿意,串燒師父火候控制得好,食材都高質,老闆都熱情有禮同熟客都打成一片,食物質素高價錢我地都覺得合理,好既小店值得繼續支持。

烤羊架
2023-12-20 284 浏览
今日來到一間氣氛悠閒嘅日式串燒店體驗咗一頓好正嘅午餐,喂,真係頂級享受呀!首先,啲服務員熱情得滯,令人感覺好舒服。首打頭陣嘅蒜蓉粉絲大扇貝完全搶晒鏡,新鮮爽甜嘅扇貝,同埋香脆啲蒜蓉粉絲,嘩,簡直夾到不得了🤤!再來,原條燒茄子,攞上嚟一試,茄子嘅外皮燒得啱啱好,入口即溶,恰到好處嘅蒜香,呢個真係唔試唔得!至於串燒方面,卜卜脆嘅鹽燒翠玉瓜串,爽口得黎又多汁,食咗一串仲想再點多串咁嘅感覺。至於肉類嘅選擇,每一樣都咁誘人。串燒豬頸肉燒得啱啱好,外皮微焦嘅香味加埋肉汁濃厚,真係令人回味無窮㗎!呢度嘅每一款食物都份量足夠,一家大小或者同三五知己嚟,都啱晒,又唔怕食唔飽。而家嘅食品如此多樣化,但能喺呢度嘆到咁本土又咁美味嘅串燒,真係咪啦錯過!啲食物都係即叫即燒,保證新鮮出爐,你話,唔係正到爆炸咩?🔥😋👍

2023-05-06 951 浏览
COVID之後好多餐廳都改左營業時間🕰️,想同朋友一班食宵夜聚下👭🏻,都要慢慢搵下心水。今次就揀左哩間食串燒🍖既餐廳,邊飲邊食邊吹水,估唔到都有驚喜。原條蒜蓉燒茄子 $38茄子🍆有啲未熟透未淋得哂,但勝在蒜蓉🧄夠哂大堆頭,整體普普通通。燒汁鮮冬菇 $22哩個係我成晚最鐘意既一串🍄,燒得好香,一咬落去啲汁爆出黎💦,燒汁唔多唔少,夠哂調味,超級推介。汁燒雞脾菇 $18哩個都燒得好好味,一片片都好JUICY💦,比冬菇更濕潤,但我仍然比較鐘意冬菇多啲❤️。燒菠蘿 $22雖然佢好甜但無咩🍍菠蘿味同菠蘿既香味。燒豆卜 $18外脆內軟,加少少辣粉🌶️都唔錯。紐西蘭羊肉串 $30 (左) • 串燒豬頸肉 $30 (中) • 鹽燒厚牛舌 $36 (右)羊肉本身醃料有微微辣🌶️同孜然味,夠香又有羊騷味🐑。豬頸肉🐷夠爽,簡單調味唔太膩。汁燒鵪鶉蛋 $26整體不過不失🥚。腩肉生菜卷 $38好有驚喜既一道,燒到腩肉🐷既油香出哂黎,而生菜🥬中和左腩肉既膩,食落好夾。脆脆串燒雞皮 $26第一次見成片咁薄既雞皮🐥,多數卷住黎串,食落好脆好似薯片咁。鮮嫩雞肉串 $26又真係幾嫩😋,鐘意食辣既朋友記得加辣粉,後勁十足。椒鹽雞軟骨

原條蒜蓉燒茄子 $38

燒汁鮮冬菇 $22

汁燒雞脾菇 $18

燒菠蘿 $22
雖然佢好甜但無咩🍍菠蘿味同菠蘿既香味。

燒豆卜 $18
外脆內軟,加少少辣粉🌶️都唔錯。

汁燒鵪鶉蛋 $26
整體不過不失🥚。

腩肉生菜卷 $38

脆脆串燒雞皮 $26

鮮嫩雞肉串 $26
又真係幾嫩😋,鐘意食辣既朋友記得加辣粉,後勁十足。

椒鹽雞軟骨 $38 (左) • 椒鹽黃金墨魚咀 $38 (右)
炸雞軟骨都唔錯,脆口熱辣辣♨️,岩哂送酒。孤陋寡聞既我真係少見咁大粒炸墨魚咀🦑,而且唔係炸皮,真係墨魚咀肉,好彈牙爽口,同薄薄炸皮好夾👍🏻。

炸水牛芝士 $38@3
芝士拉絲拉到長一長,咸香芝士味🧀,外皮炸得脆卜卜。

煙肉荔枝卷 $34
煙肉🥓本身都比較咸,荔枝甜甜地又中和到,幾新鮮既組合😗。
2022-11-17 1145 浏览
好友和我慶祝生日,在無準備情況下,隨意在佐敦街頭遇上這間日系串燒店,舖仔小小,但佈置勁似日本居酒屋,重點係串燒意想不到嘅超好味,特別係燒生蠔,鮮甜又嫩滑,其他嘅燒海鮮如扇貝、蟶子、白鱔都係勁美味😋
  • 蒜蓉燒生蠔
番工咁辛苦🥹收工梗係要同朋友飲杯野傾下計啦😚最近就去左位於佐敦既一間日式串燒屋🇯🇵座位唔多只有十幾個位左右,暖黃燈光配上日式燈籠同酒,好有去左日本居酒屋既感覺👍🏻今次黎同朋友叫左個串燒套餐,包左生啤同串燒都幾抵食🍡_串燒COMBO包左2杯ORION生啤,大大杯幾香麥味,有助解膩🍻串燒類 (7選5)▪️鹽燒牛粒串牛粒一口一啖有咬口,食既時候亦帶牛味,用左鹽燒已經好正▫️鹿兒島牛粒京葱串小編最愛❤️牛粒燒到剛剛好,配埋清甜京葱好滋味👍🏻▪️蜜糖雞中翼除左蜜糖仲可以揀鹽燒,雞中翼幾大隻,蜜糖令雞皮帶焦香,雞肉都好Juicy🥰▫️鮮嫩雞肉串雞肉串同佢既名一樣入口好嫩滑,輕輕調味後已經好香口,餸酒一流▪️串燒豬頸肉豬頸肉燒到外皮香脆😋食落去爽口惹味另外仲有串燒雞皮同煙肉荔枝卷揀,下次有機會試埋其他散叫串燒先

_

串燒類 (7選5)

▪️鹽燒牛粒串
牛粒一口一啖有咬口,食既時候亦帶牛味,用左鹽燒已經好正

▫️鹿兒島牛粒京葱串
小編最愛❤️牛粒燒到剛剛好,配埋清甜京葱好滋味👍🏻

▪️蜜糖雞中翼

▫️鮮嫩雞肉串

▪️串燒豬頸肉
豬頸肉燒到外皮香脆😋食落去爽口惹味

2022-11-05 502 浏览
萬聖節嗰一晚,冇扮鬼扮馬出去,反而同朋友兩個人去咗食串燒飲啤酒傾吓大家嘅近況呢間串燒小店唔係第一次幫襯~ 佢哋嘅裝修好友日本嘅感覺,昏暗嘅環境同和風擺設同日本橫街入邊嘅串燒店非常相似~ 叫咗個Orion Set,$228已經包咗Orion 生啤兩杯同串燒類7款選5款Orion係沖繩產啤酒,佢哋嘅生啤無平時啤酒嘅苦澀味,口味清淡啲又容易入口,用嚟襯串燒一流🤭Set嘅串燒揀咗:鹿兒島牛粒京葱串/ 鹽燒雞中翼/ 鮮嫩雞肉串/鹽燒牛粒串/ 串燒豬頸肉另外再追加咗:燒白鱔/烤羊架/串燒牛舌/原條蒜蓉燒茄子/ 燒蒜蓉生蠔/ 雞軟骨佢哋嘅串燒全部都係熱辣辣上枱,雞中翼皮脆肉嫩,用少少鹽吊味就夠。豬頸肉爽口彈牙、牛柳粒軟腍~ 白鱔燒得脆脆的又彈牙,羊架勁Juicy。雞軟骨炸得香脆。

小店係佐敦MTR 行去幾分鐘就到餐廳裝修木系為主 位置唔多 十幾個位左右掛左好多日式燈籠同酒樽 好有日式居酒屋既感覺🏮 岩哂同朋友黎卜閒聊小酌 放鬆🍻食物選擇上當然以串燒為主 有肉類 海鮮 蔬菜類咁飲品有汽水清酒啤酒咁 都好多元化😌我地叫左個串燒套餐 再散叫😎套餐包左2杯ORION 幾香麥味 清清油膩🍻OVERALL D串燒幾有水準 全部都即叫即燒 🍢🍡可以自選辣度 燒到恰到好處 唔會好重調味/好乾有幾樣特別正 回味無窮😋💥椒鹽黃金墨魚咀墨魚咀大大粒 粉唔厚 炸得好香口 好惹味🥰💥煙肉荔枝卷🍡煙肉包住一粒荔枝外脆內軟 先食到肉既油香再食到粒煙肉 好清新好BALANCE 😆💥鹿兒島牛粒京葱串牛粒燒到岩岩好 滿滿既油脂香 好JUICY京葱燒到乾身 脆脆地 正👍🏻💥蜜糖雞中翼雞翼幾大隻 上面既蜜糖令雞皮燒得香脆而雞肉仲係好嫩滑🥰💥串燒豬頸肉豬頸肉燒到香脆又惹味😋💥蒜蓉燒茄子基本上食串燒我必點成條茄子鋪滿蒜蓉同香料 燒到岩岩好勁惹味 令茄子好食左勁多🍆😈
小店係佐敦MTR 行去幾分鐘就到

基本上食串燒我必點
成條茄子鋪滿蒜蓉同香料 燒到岩岩好
勁惹味 令茄子好食左勁多🍆😈
2022-10-30 231 浏览
4點幾,又未到晚餐時間,咁就唸住搵個地方坐低同朋友吹吹水。經過佐敦,就搵到依間串燒小店《十一串》。一入到去好似小木屋嘅裝修,橙黃色嘅燈光,上左吊住日式燈籠同埋小燈,牆身就貼滿音樂專輯嘅poster,感覺真係好似去咗日本嘅地道居酒屋一樣。好有氣氛,仲有好多公仔(隻野無眼不過好得意唔知叫咩名),同燈籠燈飾掛係上面。係啤一啤講心事既好地方首先當然要啤一啤佢,一來就兩杯生啤ORION。味道好易入口,有少少麥味,上面嘅氣泡好幼滑。飲酒當然唔可以少左串燒,叫左五串串燒餸酒。燒鳳尾蝦大大隻嘅鳳尾蝦,燒完都唔會乾身,食落鮮味十足。煙肉荔枝卷 (推薦!)荔枝肉一咬就爆汁,可能燒過水份少左特別甜。同出面咸香嘅煙肉都幾夾。鹿兒島牛粒京葱串牛肉粒燒完都唔會韌,好多肉汁。大條京葱燒到乾身,食落有啲脆。蜜糖雞中翼 (推薦!)雞翼燒到外皮好香脆,外層嘅蜜糖有啲焦化,雞肉鮮嫩多汁。串燒豬頸肉豬頸肉口感好爽口,肉味香濃。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!

飲酒當然唔可以少左串燒,叫左五串串燒餸酒。

燒鳳尾蝦
大大隻嘅鳳尾蝦,燒完都唔會乾身,食落鮮味十足。

煙肉荔枝卷 (推薦!)

鹿兒島牛粒京葱串

蜜糖雞中翼 (推薦!)
雞翼燒到外皮好香脆,外層嘅蜜糖有啲焦化,雞肉鮮嫩多汁。

串燒豬頸肉
豬頸肉口感好爽口,肉味香濃。

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!
2022-10-02 238 浏览
佐敦好多小店,亦有好多野食,最後去左食串燒,因為小食又得,多食又得。三個人去到,由於吾係好肚餓,諗住叫幾串就夠,點知啲野食太好食,越叫越多。牛舌,好爽,吾 un炸墨魚咀,粒粒都係墨魚丸甘大粒,真係好好食燒生蠔,啲蠔好 Juicy ,好香口燒冬菇,正常水準燒蕃薯仔,街貨燒雞髀菇,超水準,真係好好食燒雞髀菇,超水準,真係好好食鰻魚,都好好味我地仲叫左一杯啤酒,一枝清酒,真係好似去左日本居酒居咁。慢慢食,慢慢傾

牛舌,好爽,吾 un

炸墨魚咀,粒粒都係墨魚丸甘大粒,真係好好食

燒生蠔,啲蠔好 Juicy ,好香口

燒冬菇,正常水準
燒蕃薯仔,街貨
燒雞髀菇,超水準,真係好好食

燒雞髀菇,超水準,真係好好食

鰻魚,都好好味

我地仲叫左一杯啤酒,一枝清酒,真係好似去左日本居酒居咁。
慢慢食,慢慢傾

2022-09-24
2022-04-18 849 浏览
值得記錄既一間小店💛前幾天放假諗住去探訪一間好好食既串燒店 但去到點知佢無開🥲最後誤打誤撞去咗附近既依間小店 店舖面積唔大 得四、五張枱 但裝飾好日本風格 有去咗日本居酒屋既感覺🇯🇵椒鹽雞軟骨 $38 熱辣辣送上枱 炸得幾脆口 落埋少少辣粉 味道絕配.原條蒜蓉燒茄子🍆 $38真係原條直上 有一個小臂既長度🙈好Juicy 燒完仲保持到好多水份 燒雞泡魚乾🐡 $38味道都不錯 係略嫌切得比較粗條 同如果可以燒耐啲 魚乾味會更加出椒鹽黃金墨魚咀 $38味道同椒鹽雞軟骨差不多 但個人認為墨魚咀更有風味🦦孜然串燒雞全翼 $29唔知表面係咪揸咗啲蜜糖 食落甜甜地😋燒韭菜 $16依個我有啲失望 我食過其他串燒店既係比較juicy 同咬落爽到索索聲 但依個就無一種好𣈱快既感覺 覺得有啲乾💦店舖服務態度好好 仲接受顧客用消費卷付款 我哋個日去到得我哋一枱客 可能時間尚早 但依家堂食開到六點 串燒店首當其衝 所以懇請大家大大力懲罰下佢💥
值得記錄既一間小店💛

孜然串燒雞全翼 $29
唔知表面係咪揸咗啲蜜糖 食落甜甜地😋

燒韭菜 $16

2021-09-21 1123 浏览
朋友介紹話有機會要試下呢間串燒小店剛好同朋友一行4人去完主題公園出返九龍食好西,好彩平日夜晚book到位荔枝豚肉卷 清新好食秋葵 比較老 食落有渣雞腎、牛肉 正常職員推介呢條魚親自出嚟幫我哋開又會先問我哋要唔要影相拍片打咭記得係百幾蚊、性價比高,好食炸墨魚仔 送酒一流小朋友都食唔停口燒翠肉瓜 juicy唔乾燒雞皮,比小朋友食哂咁濟先記得影相😄😄雞軟骨 份量好多 炸墨魚咀 普通~芝麻雞翼 小朋友最愛 唔會太咸😋煙肉露筍卷 邪惡野😆😆小店細細,有日本feel,位置約十零個牆身貼滿演唱會pass老闆話佢係做燈光行業的整體感覺好有人情味
朋友介紹話有機會要試下呢間串燒小店
剛好同朋友一行4人去完主題公園
出返九龍食好西,好彩平日夜晚book到位

荔枝豚肉卷 清新好食

秋葵 比較老 食落有渣

雞腎、牛肉 正常

職員推介呢條魚

親自出嚟幫我哋開
又會先問我哋要唔要影相拍片打咭

記得係百幾蚊、性價比高,好食

炸墨魚仔 送酒一流
小朋友都食唔停口

燒翠肉瓜 juicy唔乾

燒雞皮,比小朋友食哂咁濟先記得影相😄😄

雞軟骨 份量好多

炸墨魚咀 普通~

芝麻雞翼 小朋友最愛 唔會太咸😋

煙肉露筍卷 邪惡野😆😆

小店細細,有日本feel,位置約十零個
牆身貼滿演唱會pass
老闆話佢係做燈光行業的
整體感覺好有人情味

2021-05-27
2021-09-15 732 浏览
開頭見到openrice全正評所以入左黎試價錢睇上去都中等環境ok 坐得幾舒服串燒叫左幾款雞腎薄片幾塊 $22 食落十分乾豬頸肉 一粒粒 細到不得了 超乾牛舌個形狀亦很有趣 不標明應該無法分辨哪一串為牛舌很乾身 沒什麼牛味雞皮蝦 咸到條脷都'鞋'哂肉質亦不佳$60燒菠蘿是ok的 但建議店家換粗一啲既竹簽一邊食個菠蘿一邊fing 個菠蘿重所以向下 隻手用力拎住 搞到有簽印 唔小心仲會比個尾吉親細塊到嚇親 十蚊 紙一片炸魷魚份量都好多 抵既但係肉有一半係霉霉地同埋落左好多味粉食哂咁多樣野既感覺啲野好重味常同埋啲份量大部份都超細份睇食評無一篇係中評同差評全好評令人期望好大所以失望亦好大希望店家可以再考慮一下個價錢同份量既比例🙏🏻
開頭見到openrice全正評所以入左黎試

全好評令人期望好大
所以失望亦好大
希望店家可以再考慮一下個價錢同份量既比例🙏🏻

2021-08-03 671 浏览
店舖雖小但衛生乾淨,似小型日式居酒屋,員工亦貼心有禮貌,order了我逢店必食最愛的墨魚咀和蠔外漿包裹厚薄適當,炸得十分酥脆香口,內裡墨魚嘴夠大粒,肉滑有口感全無異味,某些邊位較煙韌。整體椒鹽味甚重,配酒應該一流一上枱眼望燒蠔雖然非極大種,但蠔肉一出殼十分飽滿!落嘅蒜茸並非坊間濃味重油那種,相對比較清淡唔油膩,主要食返蠔本身的新鮮,作為前菜,呢個價錢質素我覺得十分良心!

蒜蓉燒生蠔
呢間小店嘅串燒都好出色,店員嘅服務都好好,態度親切,又會介紹下啲嘢食,令人有賓至如歸嘅感覺!椒鹽黃金墨魚咀炸到外皮好香脆,粉漿夠薄,入面嘅墨魚咀好新鮮,彈牙有鮮味,一咬開有墨魚嘅肉汁,椒鹽調味剛好,好香口好惹味。原條蒜蓉燒茄子蒜蓉份量好足,茄子大大條,食到停唔到口~蜜糖燒雞翼雞翼燒得焦香,食落有雞油同肉汁,加埋蜜糖甜好夾~蔬菜串燒有小小調味,唔會蓋過菜本身嘅清新。生蠔肥美多汁、無沙,老闆話今日蠔嘅size較細所以另外有補多一隻俾我,真係唔話得!!烏冬湯底清清地魚湯,可以喺食串燒之間清下口腔嘅味道,等我可以食得無咁膩,又可以食飽。

原條蒜蓉燒茄子
蒜蓉份量好足,茄子大大條,食到停唔到口~
蜜糖燒雞翼
雞翼燒得焦香,食落有雞油同肉汁,加埋蜜糖甜好夾~

蔬菜串燒有小小調味,唔會蓋過菜本身嘅清新。
2021-06-23