來銅鑼灣🚇嘅「十八夢 Mega Stages」同朋友慶生🎂真係一個好特別嘅用餐體驗!成個環境都好有氣氛✨,裝修華麗典雅,仲有巨型LED舞台💃同專業燈光音響設備,可以喺一個藝術表演空間用餐真係好正🤩。佢哋唔同時期仲有不同嘅 Live Show 睇🎙️,邊食飯邊欣賞表演,真係好享受!Roasted Chicken Caesar Salad 🥗入面嘅雞肉烤得好香🔥,超級嫩滑似係慢煮過🍗,沙律菜都好新鮮🌿,配埋個凱撒醬,開胃又好食😋。Crab Cocktail 🦀係乾蕃茄蟹肉沙律配黑魚子同脆多士🍅,賣相已經好吸引,滿滿嘅🥰黑魚子下面係好鮮甜嘅乾蕃茄醬汁蟹肉🖤,配上法包脆多士🥖,層次好豐富💫。Truffle and Forest Mushroom Soup 🍄一上枱就聞到好香嘅松露香氣🥄,湯一入口濃郁 creamy🥣,每一啖都充滿住菌菇嘅鮮味😌,暖笠笠又滋味。Beef Flank 🥩牛扒我地哋叫咗 medium,佢熟度啱啱好👌,肉質好嫩滑💦,牛味又濃郁🐮,配埋個醬汁真係好食到停唔到口🤤!Black Soyabean & Miso Spaghetti, Roasted Salted Egg York

Black Soyabean & Miso Spaghetti, Roasted Salted Egg York Provencal Halibut Fillet 🐟呢個烤鹹蛋黄保雲酥比目魚柳配😍黑豆麵豉醬燴意大利粉🍝,一睇個名已經好特別💥!比目魚柳烤到外脆內嫩🔥,保雲酥部分有鹹蛋黃嘅香😆,意粉用黑豆麵豉醬燴味道好 fusion,估唔到咁夾👏,好有驚喜!

最後當然唔少得個🥳慶生嘅 Meta Stages Signature Dessert Platter 🍰甜品拼盤啦!擺盤勁 fancy,上面仲寫咗「Happy Birthday」🎉,真係好靚好有心思💝!拼盤入面有好多款精緻甜品🍮,每款都好好味😋,為呢餐畫上完美句號💯!

總括嚟講,「十八夢 Mega Stages」☺️真係一個好值得去嘅地方🌟,無論係環境、食物🍽️定係表演🎭都好有水準,特別係慶祝生日🎈或者搞特別活動,呢度絕對係一個好選擇👍!
2025-07-25 111 浏览
最近同朋友去咗間氣氛超正嘅餐廳慶祝生日😳餐廳間中有live band表演,今晚就有魔術師近距離即席變變變~勁興奮🤩食物方面都唔弱~黑魚子蟹肉沙律配法式多士,脆卜卜魚子混合鮮甜蟹肉,配多士食口感層次好豐富😋雞肉凱撒沙律嘅沙律菜新鮮爽脆,清清地好開胃🥗再嚟碗濃郁嘅南瓜忌廉湯暖下胃,香甜南瓜蓉打到好絲滑👍主菜同樣高質~烤安格斯牛扒火喉控制剛剛好!肉質鮮嫩,肉汁鎖得住,簡直係肉食控嘅至愛🤤烤比目魚意粉同樣出色,豆豉微辣風味嘅炒意粉,惹味得來又唔會太重口😋最後嘅甜品係全晚高潮✨夢幻城堡登場,仲有煙火效果,絕對係慶祝同社交平台打卡嘅神器❤️幾款唔同嘅甜品各有特色,真係要留定個胃食佢地😛總括嚟講,呢間餐廳唔單止食物出色,精彩嘅魔術表演娛樂性十足,絕對係慶祝首選!

雞肉凱撒沙律嘅沙律菜新鮮爽脆,清清地好開胃🥗

再嚟碗濃郁嘅南瓜忌廉湯暖下胃,香甜南瓜蓉打到好絲滑👍

銅鑼灣「十八夢Meta Stage」係一間主題概念Fusion菜餐廳,裝修以夢幻風格為主,餐廳內有好多打卡位置,包括有閃爍小舞台、水晶吊燈、發光雲朵燈飾、蠟燭燈、射燈、花花城堡佈置,更設有超大LED屏幕供客人放映自製的浪漫宣言或祝福字句。另外,餐廳定期會推出不同活動,等大家有得一邊食一邊挽。無論食物、表演、環境都不錯,娛樂性十足,適合慶祝生日或者特別日子,真係超推薦!*此餐廳收取全單10%服務費。Roasted Cheese Pork(單點$218),豬梅扒口感外酥脆內厚嫩,食落好Juicy,肉味濃厚,配以車打芝士食用,味道鹹香,配菜包括有串茄、蘑菇、翠玉瓜、馬鈴薯。Thai Green Curry Seafood Linguine(單點$208),青咖喱泰式海鮮意麵,鮮蝦肉質爽口食落有鮮味,大蜆食落好新鮮,扁意粉容易掛汁,青咖喱會越食越辣,辣度5分。Crab Cocktail Toasts(單點$158),黑魚籽蟹肉沙律配多士,黑魚籽份量多,味道鹹鮮,蟹肉味道鮮甜,食落啖啖肉,多士口感薄脆,田園沙律配以黑醋沙律汁食用,味道酸甜。Roasted Chicken Caesar Salad

*此餐廳收取全單10%服務費。

Roasted Chicken Caesar Salad(單點$148), 烤雞肉凱撒沙律,慢煮雞胸肉質嫩滑,食落帶有香料味道,凱撒沙律好足料,內有羅馬生菜、煙肉碎、巴馬臣芝士、多士粒,配以凱撒沙律醬食用,味道清爽。

Mushroom Soup(兩客$176),表面鋪有橄欖油,內有雜菌粒,口感幼滑,蘑菇味道濃郁。

5粒珍寶珠(跟餐$0),表演期間,小仙子派發珍寶珠,包括有可樂味、香橙味、草莓味、朱古力呍呢嗱味。

Meta Dessert Platter (單點$338),十八夢甜品拼盤,甜品拼盤上有聖誕工場發光音樂盒、乾花,點上煙花蠟燭,所產生的煙火效果,氣氛滿分,打卡一流,甜品包括有四重朱古力蛋糕、紐約芝士蛋糕、朱古力蛋糕、咖啡蛋糕、開心果忌廉泡沫。

迷你音樂劇表演《重遇音樂》,由Nicola×Errol×Pino×Chung×小如5人聯合演出,非常精彩,講述一班音樂人尋找各自音樂夢想上所遇到的事情。所有座位都向着舞台,好讓觀眾能夠享受全晚精彩的表演。音樂劇中的男、女主角及小如唱跳十足,充滿感染力。另有,鋼琴及小提琴表演。幕後工作人員都火力全開,控制整個表演的燈光效果、背景音樂、LED屏幕內容,才得以確保整場Live Show完美演繹,真係好睇到令台下觀眾拍曬手掌,熱烈支持。
  • 烤雞凱撒沙律
  • Roasted Cheese Pork
  • Thai Green Curry Seafood Linguine
  • Crab Cocktail Toasts
  • Roasted Chicken Caesar Salad
  • Mushroom Soup
  • 珍寶珠
早前去咗「Night Out In Vegas」公演一周年慶祝活動!今次嘅演出加入咗好多新元素,音樂、跳舞、魔術等等真係非常精彩!每場演出都充滿驚喜~特別提提大家,當中仲有猛男表演同鋼管舞,真係好正!氣氛又好好~係欣賞表演嘅過程中仲有小食同埋飲品,當中有前菜、串燒、炸物同甜品,有表演之餘就有得食都算OK🤣另外仲有得近距離互動添💓呢個真係不得了活動地點喺灣仔碼頭 - Pier 1929,環境幾靚,整體幾特別!✨

另外仲有得近距離互動添💓呢個真係不得了

試食活動
今日同朋友去咗銅鑼灣嘅「18夢」開餐,呢間餐廳真係名副其實嘅「夢幻」!入到去成個環境靚到離譜,燈光同裝潢都好有氛圍感,到處都係打卡位,影相出嚟個個都話靚~最正係佢哋定期有show睇,我哋今次就啱啱撞到magic show,現場氣氛超級好,魔术師好勁,睇到我哋全程O嘴!🥗烤雞凱撒沙律($148):雞肉烤得焦香,肉質嫩到出汁,沙律菜新鮮爽脆,開胃一流,啱晒開始個陣食~🍞蟹肉吐司($158):吐司烘到金黃酥脆,蟹肉餡鮮甜creamy,咬落卜卜聲,鹹香岩岩好,前菜就咁出色,已經好期待後面!🍄南瓜湯($176@2):濃稠滑捋捋,南瓜超濃,飲落暖笠笠🍝比目魚柳意面(208蚊):意面彈牙,比目魚柳嫩到入口即溶,醬汁掛得好勁,海鮮味超突出,食完好满足!🥩烤安格斯牛西冷(五分熟,$228):牛扒外焦裡嫩,切開粉紅色肉質,肉汁多到滴,牛油香超濃,蘸黑椒汁簡直完美~🍰精選甜品拼盤($338):呢個絕對係全晚焦點!擺盤靚到離譜,仲有個迷你摩天輪載住几款甜品,最驚喜係會噴小煙花🎆,影相打卡勁吸睛!味道亦都冇輸,每款都好出色,港女想慶祝生日或者打卡,點呢個一定冇錯!總之呢間「18夢」環境靚、有show睇、食物好味

🍄南瓜湯($176@2):濃稠滑捋捋,南瓜超濃,飲落暖笠笠

總之呢間「18夢」環境靚、有show睇、食物好味,仲有咁吸睛嘅甜品,無論約飯定慶祝,都絕對值得一來!埋單先1382蚊,抵到冇朋友~😉
2025-07-22 93 浏览
今次去咗「十八夢」🕋當晚有迷你音樂會『重遇音樂』舉行🎶由Nicola x Errol x Pino x Chung演出👏🏻天花飄住發光雲朵☁️羽毛🪶蠟燭燈🕯️仲有水晶吊燈✨以及唔同射燈🔦非常浪漫☺️.⚠️此餐廳收取10%服務費💰.Set Beef Flank🥩單點$258💰牛扒牛味濃郁🐄 鎖住肉汁😛有咬口😗沾上醬汁更佳👍🏻配上車厘茄🍅薯仔🥔翠玉瓜🥒.Halibut Fillet Spaghetti🍝單點$208💰比目魚柳外脆內鮮嫩🐟意大利粉用上豆豉味噌燴製🖤加上洋蔥🧅微辣惹味😋.Mushroom Soup(2客)🥣單點$176💰蘑菇湯濃郁綿密🍄‍🟫加上黑松露油,香氣撲鼻😉.Crab Cocktail Toasts🥖單點$158💰鹹鮮黑魚子配上鮮甜蟹肉🐠🦀再加入Cocktail Sauce🥃舀上一羹滿滿嘅蟹肉魚子醬落薄脆多士🥄口感豐富又開胃🤤.Roasted Chicken Caesar Salad🥗單點$148💰 雞胸肉軟滑🐓沙律菜新鮮爽脆🥬加上麵包粒🍞煙肉🥓巴馬臣芝士🧀十分清新💦.Meta Stages Signature Dessert Platter🎂單點$338💰有個旋轉千秋燈飾👑仲有
⚠️此餐廳收取10%服務費💰
Meta Stages Signature Dessert Platter🎂單點$338💰有個旋轉千秋燈飾👑仲有煙花蠟燭🎆乾花💐蝴蝶嘅裝飾🦋下面寫住Happy Birthday🎊有朱古力慕絲蛋糕🍰朱古力蛋糕🍫抹茶芝士蛋糕🍵芝士蛋糕🧁開心果馬卡龍、杏仁馬卡龍🌰
珍寶珠(2粒)🍬贈送💰小仙女妹妹派發🧚🏻‍♀️
迷你音樂會『重遇音樂』Nicola x Errol x Pino x Chung演出🎵免費💰
  • Meta Dessert Platter
每晚不同精彩表演😍🥳 Wonderful Friday night💫..銅鑼灣一間敢於創新的新派Fusion 多國菜餐廳🍽,每晚有精彩表演🎉,設有5D投影 & VIP房間,佔地8000尺,適合商務活動,婚宴及浪漫慶生,是香港地標餐廳之一,如果你沒來過~誠意推薦你來體驗一下,儀式感滿滿🫶🏻 絕對讓你留下難忘的回憶💖!而早前既星期5晚,就剛好上演一場【音樂晚宴🖤】 (鋼琴+小提琴演奏)演奏動聽讓人陶醉~很浪漫又有情調的一個週5晚上🥂🍽🍾✨。一邊吃上精緻菜式🍽 (有齊前菜、餐湯、主食、牛扒、甜品) 菜式擺盤用心又有一定質素❤️,很圓滿又充滿回憶的一個週五既上喔!#節慶好去處 #推薦大家來🫶🏻#天天都在慶祝🥰😆🥳【Meta Stage A La Carte Menu🍽】🔸Crab Cocktail Toasts $158 (滿滿魚子醬+蟹肉 配香脆多士)🔸Roasted Mushrooms $88 (多汁既大啡菇)🔸Mushroom Soup $176 (濃濃菇菌香🖤 又蓉)🔸ABALONE RISOTTO $248 (磯煮鮑魚 加上墨汁飯)🔸BEEF RIB EVE CAP (Medium)

很浪漫又有情調的一個週5晚上🥂🍽🍾✨。

#節慶好去處 #推薦大家來🫶🏻#天天都在慶祝🥰😆🥳

【Meta Stage A La Carte Menu🍽】

🔸BEEF RIB EVE CAP (Medium) $548 (有肉汁又焦香)

🔸Meta Dessert Platter $338 (滿精緻甜品擺設 數款造型都很美😍)
📣3週年優惠:
逢星期五六晚,都有不同主題活動呢!🥳
(i.e. 猛男show、魔術、舞蹈、唱歌、音樂會 etc), 別錯過喔~
【🎻Meta stage十八夢|🌀氣氛一流特色表演餐廳】十八夢位於登龍街,係一個特色表演場地及多國菜餐廳,最獨特嘅係每晚會有不同主題,輪流給予驚喜!我好鍾意佢哋嘅巨型LED屏幕,沉浸式舞台效果,生日派對、婚姻、謝師宴、主題活動等都可以好有氣氛!.Crab Cocktail Toasts.Roasted Mushrooms.Halibut Fillet Spaghetti.BEEF RIB EYE CAP(Medium).Meta Dessert Platter.⭐️會員制度🚩送生日甜品、迷你海鮮拼盤🚩特別優惠:午餐折扣、消費滿$500送枝裝紅白酒詳情可以與餐廳聯絡✅.🎂Meta stage十八夢📍銅鑼灣登龍街18號V Point 6樓
【🎻Meta stage十八夢|🌀氣氛一流特色表演餐廳】

Crab Cocktail Toasts

Roasted Mushrooms

Halibut Fillet Spaghetti

BEEF RIB EYE CAP(Medium)

Meta Dessert Platter

⭐️會員制度
🚩送生日甜品、迷你海鮮拼盤
🚩特別優惠:午餐折扣、消費滿$500送枝裝紅白酒
詳情可以與餐廳聯絡✅
🎂Meta stage十八夢
📍銅鑼灣登龍街18號V Point 6樓
2025-07-21 71 浏览
最近同朋友喺銅鑼灣十八夢慶祝生日😌絕對啱晒一班港女過嚟打卡✨以高質食材、精緻擺盤同Live band表演打造難忘的用餐體驗😆 蟹肉魚子醬多士 這道前菜是餐廳的亮點之一新鮮蟹肉撕成細絲,入口鮮甜柔嫩,配頂層點綴的魚子醬完美搭配魚子醬微微爆破的鹹香質感,為蟹肉增添奢華層次底層的多士烤得金黃酥脆吸收了蟹肉的鮮汁,依然保持輕盈口感。性價比👍烤蘑菇 保留原汁原味外層微微焦香,內裡軟嫩多汁散發濃郁的天然菇香。蘑菇湯 湯底以多種新鮮蘑菇慢熬,濃郁而不膩加入少許忌廉,湯身呈現絲滑質感入口溫潤,奶香與菇味比例剛好比目魚意粉 比目魚意粉展現了餐廳對細節的用心比目魚經輕煎,魚肉外層微脆,內裡嫩滑如絲,入口即化。意粉加入日式嘅大阪醬風味日本X西餐合壁,值得一試。羊架 可按喜好調整外層焦香誘人,內裡粉嫩多汁,肉質細膩無膻味調味以迷迭香、蒜頭同黑椒為主,簡單又能突顯羊肉的鮮美味✨ Meta甜品拼盤✨作為生日慶祝的壓軸,Meta甜品拼盤絕對是視覺同味覺的雙重享受🔥仲有靚靚小火花每款甜品都精緻小巧,味道各有特色。猶如藝術品,適合拍照打卡。$338的價格適合3-4人分享整體嚟講呢間生日餐廳相當滿意❤️‍🔥有表演睇之餘,生
最近同朋友喺銅鑼灣十八夢慶祝生日😌
絕對啱晒一班港女過嚟打卡✨

蟹肉魚子醬多士
這道前菜是餐廳的亮點之一
新鮮蟹肉撕成細絲,入口鮮甜柔嫩,
配頂層點綴的魚子醬完美搭配
魚子醬微微爆破的鹹香質感,
為蟹肉增添奢華層次
底層的多士烤得金黃酥脆
吸收了蟹肉的鮮汁,依然保持輕盈口感。
性價比👍
烤蘑菇
保留原汁原味
外層微微焦香,內裡軟嫩多汁
散發濃郁的天然菇香。

蘑菇湯
湯底以多種新鮮蘑菇慢熬,濃郁而不膩
加入少許忌廉,湯身呈現絲滑質感
入口溫潤,奶香與菇味比例剛好

比目魚意粉
比目魚意粉展現了餐廳對細節的用心
比目魚經輕煎,魚肉外層微脆,
內裡嫩滑如絲,入口即化。
意粉加入日式嘅大阪醬風味
日本X西餐合壁,值得一試。

羊架
可按喜好調整
外層焦香誘人,內裡粉嫩多汁,
肉質細膩無膻味
調味以迷迭香、蒜頭同黑椒為主,
簡單又能突顯羊肉的鮮美味

✨ Meta甜品拼盤✨
作為生日慶祝的壓軸,
Meta甜品拼盤絕對是視覺同味覺的雙重享受🔥仲有靚靚小火花
每款甜品都精緻小巧,味道各有特色。
猶如藝術品,適合拍照打卡。
$338的價格適合3-4人分享

整體嚟講
呢間生日餐廳相當滿意❤️‍🔥
有表演睇之餘,生日準備儀式感滿滿🎂
2025-07-21 51 浏览
☸️寶石媽媽美食好介紹☸️隆重介紹一間超級適合閨蜜,老Best,兄弟姊妹,聚會好餐廳!位於銅鑼灣嘅十八夢‼️呢間餐廳非常之嶄新,享受美食之餘,最重要係每晚都有不同表演。完完全全能夠投入喺表演當中!一邊食一邊近佢哋睇show!今晚主題係魔術之夜,從來都未試過咁近距離與魔術師接觸,各種近距離的專業表演十分震撼,每個人都有一個魔術夢。論食物一啲都唔差,前菜已經會有魚子醬法包!主菜嘅香煎魚柳意粉,香脆嘅魚皮,加上彈牙意粉。肉眼煎得啱啱好,好考廚師功夫㗎!作為一位扎根香港的港女。見到個甜品,不禁大叫出嚟。影相都影緊半個鐘,隔離老best已經妙晒嘴啦~所以十八夢真係值得推介全新感受,視覺震撼的一間高級享受西餐廳✴️Meta stage 十八夢✴️✴️銅鑼灣登龍街18號V point 6樓✴️
☸️寶石媽媽美食好介紹☸️

位於銅鑼灣嘅十八夢‼️

呢間餐廳非常之嶄新,享受美食之餘,
最重要係每晚都有不同表演。
完完全全能夠投入喺表演當中!
一邊食一邊近佢哋睇show!

論食物一啲都唔差,前菜已經會有魚子醬法包!
主菜嘅香煎魚柳意粉,香脆嘅魚皮,加上彈牙意粉。
肉眼煎得啱啱好,好考廚師功夫㗎!

作為一位扎根香港的港女。
見到個甜品,不禁大叫出嚟。
影相都影緊半個鐘,隔離老best已經妙晒嘴啦~

所以十八夢真係值得推介
全新感受,視覺震撼的一間高級享受西餐廳

✴️Meta stage 十八夢✴️
✴️銅鑼灣登龍街18號V point 6樓✴️

2025-06-28
庆祝纪念
生日
2025-07-20 99 浏览
Book mark咗呢間餐廳好耐啦!一直都想嚟食,今次終於有機會book嚟食啦 - Meta stage 十八夢 🥰餐廳唔單止食物好特別,仲有live show睇添!表演主題:《重遇音樂 Nicola x Errol x Pino x Chung》🎙️🎶🎵所有座位都向着舞台,好讓觀眾能夠睇到全晚的表演,每個月都有唔同嘅音樂/魔術表演,今晚嘅表演好似一齣舞台劇咁,有男女主角又唱又跳,加埋各種燈光效果,live鋼琴及小提琴表演,有得食又有得打卡,仲有live show睇!好正呀🥰🔸Roasted Chicken Caesar Salad 烤雞凱撒沙律🥗🔸四至$5嘅烤雞肉肉質嫩滑,配搭芝士碎及沙律菜,感覺非常清新🔸Crab Cocktail Toasts蟹肉魚子多士🔸用上蟹肉及魚子,魚子咬落口卜卜脆,配上蟹肉嘅鮮味,夾着脆多士是一齊食用🔸Mushroom Soup 蘑菇忌廉湯🥣🔸充滿菇菌味道的蘑菇湯,加咗忌廉,又滑又香,口感濃郁🔸HaLibut Fillet Spaghetti香煎比目魚柳意大利麵🍝🔸比目魚皮煎得焦香,魚肉結實嫩滑,意大利麵軟硬適中,咬落有少少彈牙🔸Set Beef Flank

餐廳唔單止食物好特別,仲有live show睇添!

四至$5嘅烤雞肉肉質嫩滑,配搭芝士碎及沙律菜,感覺非常清新

🔸Crab Cocktail Toasts蟹肉魚子多士🔸

🔸Mushroom Soup 蘑菇忌廉湯🥣🔸
充滿菇菌味道的蘑菇湯,加咗忌廉,又滑又香,口感濃郁

🔸HaLibut Fillet Spaghetti
香煎比目魚柳意大利麵🍝🔸

🔸Set Beef Flank 香煎牛腹肉🥩🔸
我哋選了medium rare熟成嘅牛腹肉,煎得微焦的表面,肉質柔嫩並含有油脂,且保留肉汁,充滿牛肉嘅香味,配上燒汁一齊食,還家有配菜蕃茄仔🍅、薯仔🥔、茄子🍆等等

🔸Meta Dessert Platter 十八夢甜品拼盤🍰🧁🍮🥧🔸
📸超打卡甜品拼盤,甜品拼盤上有發光音樂盒,加入6款甜品擺盤靚靚,侍應還會為甜品點上花火效果,我咁鍾意打卡啊,影完相就開始品嚐甜品,有抹茶蛋糕、朱古力蛋糕、馬卡龍、朱古力慕絲蛋糕、cheese cake、忌廉慕絲等等,食咗咁多款甜品非常滿足呀🥰

🩷餐廳仲可以為客人寫生日快樂祝福字句,好適合同朋友嚟呢度慶祝生日㗎🩷
2025-07-19
  • Meta Dessert Platter
🎀銅鑼灣。體驗魔法速成班🎭華麗表演豪華餐廳💫🎀🪄店名* #十八夢 #Meta Stages🔮地址* 銅鑼灣登龍街18號V Point 6樓🔮🗾分店地區🗾 沒有分店➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵今日來到 銅鑼灣V Point「十八夢 meta Stages」, 體驗十分特別, 竟然是一個迷你表演場地!一入去就見到大到誇張嘅 LED舞台(9米x3米),音響勁到震,坐最後排都睇得清表演。成個場8,000呎夠晒開揚,仲有幾間 VIP房(5D特效好過癮),不過我哋今次坐普通位,無阻擋視線,睇show一樣爽! 🍿 餐飲:輕食為主,集中睇表演 魔幻奇遇場(Magic Wonderland)係無正餐供應嘅!門票包括: ✅ 自選爆谷(焦糖味脆身唔黐牙) / 冰冷雪糕 ✅ 汽水/果汁(罐裝可樂、橙汁、蘋果汁) 頂肚小食,唔好預當食正餐,但小朋友有糖有汽水已經好開心~ 🎭表演介紹🎭🔮 90分鐘魔術學堂與歌舞表演,開啟魔法師的奇遇旅程!🎪魔幻奇遇週末|Magic Wonderland✨🪄  逢周日魔法學校開課📅 限定場次:6/7、3/8、24/8(周日)我哋參加咗
🎀銅鑼灣。體驗魔法速成班🎭華麗表演豪華餐廳💫🎀

🪄店名* #十八夢 #Meta Stages
🔮地址* 銅鑼灣登龍街18號V Point 6樓🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍿 餐飲:輕食為主,集中睇表演
門票包括:
✅ 自選爆谷(焦糖味脆身唔黐牙) / 冰冷雪糕
✅ 汽水/果汁(罐裝可樂、橙汁、蘋果汁)
頂肚小食,唔好預當食正餐,但小朋友有糖有汽水已經好開心~

🎭表演介紹🎭
🔮 90分鐘魔術學堂與歌舞表演,開啟魔法師的奇遇旅程!

🎪魔幻奇遇週末|Magic Wonderland✨🪄
逢周日魔法學校開課
📅 限定場次:6/7、3/8、24/8(周日)

我哋參加咗 7月6日魔法學校場,流程超豐富:
1️⃣ 入學儀式:職員幫小朋友 畫面彩繪+換魔法袍,仲有即扭氣球
2️⃣ 實戰魔法課:
- Miss Hunny 同 Mr. Ka 帶全場玩近景魔術(我follow開佢,真人好搞笑!)
- 歌舞互動好high,仲教小朋友用道具變「消失的銀幣」
3️⃣ 畢業典禮:
- 派 魔法道具套裝(有魔術棒同特製卡牌,返屋企繼續玩)
- 頒發 魔法師證書 +同Miss Hunny影合照

抵玩位:價錢包晒表演+互動+小食+禮物,小朋友由頭笑到尾,仲有專屬紀念品拎走。
門票真係極難搶!場次開賣3日就sold out,想玩一定要盯實官方社交平台公布新場次(例如8月3日、24日)
適合親子聚會首選!純食飯就唔建議揀表演場,但想俾小朋友放電+體驗魔術,絕對值得衝一次!

(溫馨提示:表演場必須官網/社交平台預購飛,walk-in無得玩㗎!)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️
🎈整體評分*😋😋😋😋
🎈環境質素*🎇🎇🎇🎇🎇
🎈抵去程度*💰💰💰💰
🎈服務態度*💌💌💌💌💌
試食活動
位於銅鑼灣心臟地帶嘅「十八夢」,係一間浪漫嘅音樂酒吧,其優雅佈置同高質 Live Band表演仲有好多特別嘅音樂show都非常出名!餐廳更以「夢幻劇院」為概念,超靚嘅又華麗水晶吊燈係天花懸掛,再搭配深紅絨布簾幕同復古黃銅裝飾,營造出歐洲歌劇院嘅奢華感,復古得嚟又不失現代摩登的線條。今晚我哋叫咗幾款小菜:🥗Roasted Chicken Caesar Salad- 炭烤雞胸肉以低溫慢煮保持嫩滑,表面 撒上煙燻紅椒粉,搭配新鮮羅馬生菜、 帕瑪森芝士脆片。🥙Roasted Tuna & Cheese Tortilla- 炙燒嘅鮪魚肉同拉絲馬蘇里芝士,包進手作墨西哥餅皮,淋上芥末柚子醬,超好食!🦐Thai Green Curry Seafood Linguine- 自家製青咖哩醬炒大蝦,加入寬扁義大利麵吸附醬汁,撒上炸香茅絲提香,份外惹味!🥩Roasted Cheese Pork- 西班牙伊比利亞豬肩肉裹上帕爾馬火腿同艾曼塔芝士焗烤,佐焦糖蘋果泥與波特酒醬汁,豬肉入味又嫩滑!Meta Dessert Platter- 呢個甜品賣相最驚喜,以摩天輪設計做藍本,再加上小型煙花,配上各款精緻又靚既甜

今晚我哋叫咗幾款小菜:
🥗Roasted Chicken Caesar Salad
🥩Roasted Cheese Pork
Meta Dessert Platter
- 呢個甜品賣相最驚喜,以摩天輪設計做藍本,再加上小型煙花,配上各款精緻又靚既甜品,簡直夢幻又充滿少女心💕!我同朋友見到開心到不得了!
今晚我同朋友一邊用餐一邊聽住高質素嘅live band!真係享受咗一個好開心嘅晚上!😄

2025-07-05
超滿足✌🏻 好睇又好味 魔術真係大人細路都啱👍👍早幾日阿姨發現咗個新場,佢話好啱帶埋卡卡去,有嘢食又有魔術表演睇,卡卡聽到當然很開心🥳,(原來阿姨係Miss honey fans😂😂)星期日阿姨就買咗三張套票連汽水同爆谷或者雪糕,我哋另外嗌多個脆炸芝麻雞翼,啖啖肉仲要好多汁正呀,一路嘆住汽水食住雞翼睇表演,香港真係好少呢啲地方,魔術師不斷同你互動,感覺三個鐘頭好快過,D小朋友仲可以面部彩繪,仲有扭波波姐姐🧍‍♀️,每人送一個波波,最正就係仲有服裝俾你扮小魔術師,上完呢個魔法學院堂,仲有一張小證書,適逢最近所有學校都搞緊畢業禮嘅時候,我哋可以喺魔法學院畢業呀😂😂😂😂,就嚟暑假周圍都熱辣辣,呢個室內嘅表演節目真係唔可以錯過,不過我諗真係要訂位,我哋嗰日去都全場爆滿
超滿足✌🏻 好睇又好味 魔術真係大人細路都啱👍👍

2025-07-18 29 浏览
因為啊女玩得好開心😆叫我share俾大家✨✨✨✨✨✨✨✨✨暑假我同囡囡參加咗✨ magic Wonderland✨魔法奇遇週末🫶🏻成為見習魔法師🧙入到場已經有一種神秘嘅感覺仲要揀學袍、體驗仲包括face painting 😌扭波波✨小食有爆谷同埋雪糕🤗-焦糖味爆谷-朱古力/雲呢拿味雪糕 配搭Macarons而飲品就可以選擇橙汁、蘋果汁同埋可樂✨一路睇Show🎭一路享用小食飲品Miss Hunny 同埋Mr Alastor 嘅魔法表演都好出色😍仲會邀請小朋友上嚟一齊表演✨好精彩好好玩最鍾意就係變咗兔仔出嚟😳真係超級驚喜 仲有小鳥💓最後可以拎埋證書 同小兔一齊影相🫶🏻小兔仲好乖㗎記得細細力摸佢啊😝我哋順利畢業🎓喇
因為啊女玩得好開心😆叫我share俾大家
✨✨✨✨✨✨✨✨✨

暑假我同囡囡參加咗

入到場已經有一種神秘嘅感覺

小食有爆谷同埋雪糕🤗
-焦糖味爆谷
-朱古力/雲呢拿味雪糕 配搭Macarons

而飲品就可以選擇
橙汁、蘋果汁同埋可樂✨

一路睇Show🎭一路享用小食飲品

最鍾意就係變咗兔仔出嚟😳