2天前
返咗四五年 一直以來都係hi Bye friend 直至有一日終於成熟到可以約出嚟食個lunch,大家都唔係好介意食貴少少食好少少唔係求其茶餐廳 大家又應該對食有啲要求,所以就揀咗大家都覺得唔錯嘅千両,原來佢成日嚟食㗎 仲話俾我知個lunch Menu差唔多食勻晒 😱今次係我哋第二次出嚟食lunch,第一次想試新嘢,但係又怕出事 所以食返上次食過唔錯嘅九宮格set 今次唔可以再照舊啦,佢試新嘢嘅同時我都想試吓新嘢。於是就揀咗一個special menu 裏面嘅刺身set 賣相都唔錯㗎 食吓食吓又食咗好多飯。同事嗰個就犀利啦 佢話想嗌咗呢個set好耐,唔知乜嘢汁煮魚刺身定食。我哋都以為係好似燒銀鱈咁樣一片再用日式醬汁。 誰不知一上枱真係嚇親人,佢係成條蒸魚上枱。好似人哋夜晚叫餸食飯咁好好笑囉。 冇諗過日本餐廳都會有成條魚上枱 (可能都有嘅,例如喜之次 ,不過正常應該比較少)同事俾我試咗少少,同平時屋企蒸魚差唔多😅我心諗好彩冇嗌咋,如果唔係唔開心😛
同事俾我試咗少少,同平時屋企蒸魚差唔多😅
我心諗好彩冇嗌咋,如果唔係唔開心😛