招聘中
$16,000-$19,000
月薪
薪金面议
12天前
餐厅: 千両 (美麗華廣場1期)
资讯:

2024-09-06 504 浏览
想喺附近食午餐,如果唔係呢度就要去iSquare太遠 平時食開味噌零,今次就早少少嚟到拎位 因為呢度冇得book位的午市選擇好多,仲有是日Menu 我就嗌咗一個$158嘅試,10款刺身定每款刺身有一片有魚又貝類🐚都好新鮮牡丹蝦刺身唔抵食 $135得三隻,而且不是特別有鮮味,感覺同甜蝦差唔多而且仲有種出唔切餐解凍未完成嘅感覺帶子抵食啲70幾蚊就有三粒,不過都係有啲未解好凍嘅感覺 好冰雪嗌咗個海鮮鍋諗住有啲菜,不過其實都係得好少,有啲粉絲咁 兩隻冇咩?鮮味嘅蝦兩粒好味蜆肉同埋大粒廣島蠔都係呢啲大件夾抵食!個醬汁好香見到朋友個牛好想偷一啖🤣🤣佢極力推銷呢個 試吓其實不愛意思,而且冇想像中咁大,佢本身叫我哋三個人share😅😂根本一個人都K.O.晒好easy🤣呢個帶子有兩粒略略燒過 蔬菜幾新鮮幾大份呢個$168不過其實冇咁抵都係多一粒好,不過醬汁甜甜地幾好味整體而言服務態度極勤快 其餘嗰啲女嘅覺得好似係咪暑期工?😂😂🤣
想喺附近食午餐,如果唔係呢度就要去iSquare太遠

午市選擇好多,仲有是日Menu

我就嗌咗一個$158嘅試,10款刺身
每款刺身有一片有魚又貝類🐚都好新鮮

都係呢啲大件夾抵食!個醬汁好香見到朋友個牛好想偷一啖🤣🤣

呢個帶子有兩粒略略燒過 蔬菜幾新鮮幾大份

2024-11-06 110 浏览
千兩嘅午市都幾性價比高!最平$98有一個想官方網站就齊晒所有Menu 㗎喇,除咗時令嘅當日菜式 今次同上次一樣都係10本是日刺身定食,或者係秋刀魚燒定食 我encore上次!今次有新嘢就係燒帶子, $58大大隻 好鮮味好正每人一隻大滿足!不過佢呢度嘅和依然咁細個!海鮮鍋嘅菜真係好少半碗都冇原來 今次特登量一量唔知點解嗌赤蝦壽司會冇蝦嘅頭?不嬲都係嘅咩?個頭咁正。..行鱈魚西京燒都好正 充滿油脂,而且甜甜地嘅西京燒煮飯餸飯超正同事忘不了呢度燒牛肉定食嘅條尾!牛嘅脂肪撈埋甜甜嘅調味 我哋一路食一路喺度諗究竟呢個嘢點樣整得咁好味?🤣🤣今次南京你都仲喺度!仲係咁醒目😍😍
千兩嘅午市都幾性價比高!最平$98有一個

想官方網站就齊晒所有Menu 㗎喇,除咗時令嘅當日菜式

今次同上次一樣都係10本是日刺身定食,或者係秋刀魚燒定食

唔知點解嗌赤蝦壽司會冇蝦嘅頭?
不嬲都係嘅咩?個頭咁正。..

今次南京你都仲喺度!仲係咁醒目😍😍
午餐
今天比較早食晚飯,人唔算多,坐位好寬敞👍先點咗二道前菜開開胃🩵入主題再叫咗兩個呑拿魚系列 -吞拿魚刺身六點&汁煮吞拿魚臉頰肉🫰🏽再追加咗個A4 黑毛和牛蒸籠同天婦羅,加埋時令甜品作結尾,好滿足☺️值得一提今晚主角之一 - 千両職人純米大吟釀,今晚試咗三款清酒🍶體驗,各具特色,三款都好鍾意🙆‍♀️當中千両職人大吟釀我個人最喜歡💕今晚食得好開心🫰🏽香港餐廳服務依然好好,各員工都好有禮貌好貼心🩵得閒會再嚟。
特選天婦羅拼盤

松葉蟹甲羅燒伴野菜
汁煮吞拿魚臉頰肉
  • 千両職人純米大吟釀
2024-07-04 350 浏览
間唔時食飯就會諗起千兩,食物質素普遍唔錯。今日就去左美麗華呢間。呢間係我比較鍾意因為坐得比較舒服。今次點左:海膽吞拿魚腩手卷南瓜天婦羅日式炸豆腐日式海鮮茶壺湯韓風辣吞拿魚伴紫菜串燒雞腿肉伴柚子胡椒炙燒太刀魚壽司螺片壽司個人鍾意海膽吞拿魚腩手卷,入面估係脆鱈魚乾,令成個卷物多啲質感。👍串燒雞腿肉伴柚子胡椒都係好嫩同好香柚子味。反而日式海鮮茶壺湯同韓風辣吞拿魚伴紫菜係有啲失望。個茶壺湯倒既時候,近壺口會快過咀口出水,浪費左好多湯。🥴 另外韓風辣吞拿魚伴紫菜既辣味我覺得有啲似醃菜既辣椒蘿蔔既辣味,同吞拿魚唔係太夾。整體都係幾好。同埋呢度既服務員態度好好👍👍

今次點左:

海膽吞拿魚腩手卷
南瓜天婦羅
日式炸豆腐
日式海鮮茶壺湯
串燒雞腿肉伴柚子胡椒
炙燒太刀魚壽司
螺片壽司

串燒雞腿肉伴柚子胡椒都係好嫩同好香柚子味。

整體都係幾好。同埋呢度既服務員態度好好👍👍

2024年6月18日 (星期二) 5:00pm 30°C 店內裝潢以日式為主,時尚簡約為本,中央設置餐桌,旁邊為卡位,寧靜舒適。 環境光亮整潔,餐具乾淨。 為慶祝本人的 24 週年紀念日,挑選此餐廳用膳。 人數:2人 HK$237.6 不用等位 直送魚鮮角切飯定食 - 三文魚和吞拿魚肉質新鮮,色澤光亮,油甘魚更富滑溜之感,酸薑微辣,開開胃口。方形飯碗,看起來份量少,其實內裏藏起很多珍珠米飯,大飽口福!【推介之選】❤❤❤ 蔬菜沙律 - 清新爽口,份量非常多,幾乎吃不完。【推介之選】❤❤❤ 茶碗蒸 - 瑤柱、大蝦鮮甜,蛋香且滑,多放了三片綠葉,整體形象提升至優雅境界。【推介之選】❤❤❤ 南瓜 - 質感軟綿,營養豐富。 麵豉湯 - 味道偏鹹 熱炭燒咖啡 - 另加 HK$10,可享一杯咖啡。濃郁咖啡香,提神醒腦。【推介之選】❤❤❤《 餐 牌 》:《 環 境 》:【 溫 馨 提 示 】:❶ 每款食品都是即叫即製❷ 另收加一服務費

2024年6月18日 (星期二) 5:00pm 30°C

環境光亮整潔,餐具乾淨。

為慶祝本人的 24 週年紀念日,挑選此餐廳用膳。

人數:2人 HK$237.6

不用等位

蔬菜沙律

茶碗蒸

南瓜

南瓜 - 質感軟綿,營養豐富。
麵豉湯

蔬菜沙律
茶碗蒸
南瓜
熱炭燒咖啡
最近同朋友嚟千両食午餐,我向來鍾意食日本嘢,而千両正正符合我同朋友嘅心意。呢度環境裝修典雅,有高級日本餐館應有嘅莊重,暗啞嘅燈光點綴出浪漫優雅嘅氛圍。我同朋友都鍾意食佢哋嘅午市套餐,有豐富嘅壽司擺盤、烏冬、沙律、天婦羅等等。魚生方面,我感覺佢哋用了新鮮海鮮,有原始純粹嘅自然味道,口感鮮嫩,並唔係一般平價貨色。烏冬方面用咗讚岐烏冬湯底,味道有鯛魚香,配搭半生熟嘅牛肉,簡直一流。佢哋嘅天婦羅外脆內軟,無論係炸蝦定係炸南瓜薯餅,一家大小都十分喜愛。唯獨希望大家留意壽司擺盤,有啲不肯定種類的魚生比較腥,係平日外面比較少見到嘅品種,大家可以向職員了解吓魚類嘅品種,決定嘗試邊一款套餐。呢間餐廳性價比高,希望大家都有愉快嘅飲食體驗!

呢間餐廳性價比高,希望大家都有愉快嘅飲食體驗!
為慶祝千両19周年,餐廳新推出四款期間限定馬糞海膽主題菜式❤️ 鍾意食海膽一定要嚟試下😚❀ DIY馬糞海膽伴吞拿魚 🐟好精美既拼盤💕 有齊晒最鍾意既馬糞海膽、吞拿魚蓉及吞拿魚✨ 海膽味道濃郁鮮甜,吞拿魚蓉口感綿滑,加埋魚味濃厚既赤身,用紫菜夾住三款食材一齊食,啖啖鮮香又滋味,食得好滿足❤️❀ 馬糞海膽三文魚籽迷你壽司飯 🐟迷你壽司飯上面堆滿吞拿魚蓉、海膽及三文魚籽😍 海膽口感creamy,搭配吞拿魚蓉及三文魚籽夠晒鮮味☺️❀ 馬糞海膽伴帆立貝 🐚帆立貝鮮甜爽嫩,入面夾滿入口即溶既海膽再加入三文魚籽✨ 配以紫菜及紫蘇葉食更有層次感👍🏻❀ 炙燒和牛馬糞海膽壽司 🐮 和牛經炙燒後更香口,肉質軟嫩多汁~上面加入海膽及三文魚籽,口感好正👅

❀ DIY馬糞海膽伴吞拿魚 🐟

❀ 馬糞海膽三文魚籽迷你壽司飯 🐟

❀ 馬糞海膽伴帆立貝 🐚

❀ 炙燒和牛馬糞海膽壽司 🐮
午餐
太久沒有去日本唯有先吃日本菜止渴今日來到美麗華發現千両的午市定食幾抵食定食選擇種類多刺身、天婦羅、魚生飯、壽喜燒都有而且更是約$150左右以相宜的價錢吃到日本直送到港的材料性價比幾高這次點了兩份午市套餐及加配了小食✩‧₊炙燒壽司 牛肉烏冬定食($122) ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶前菜包有簡單的沙律和南瓜牛肉烏冬共有三片油花均稱的肥牛片浸在鰹魚湯𥚃的烏冬有點彈牙炙燒壽司份量十足有虎蝦、帆立貝、鰻魚及三文魚腩魚生佔壽司的比例相當足料而且更有三件天婦羅三件天婦羅中其中一件是完整的蝦炸得香脆亦相當有誠意✩‧₊直送魚鮮刺身定食($158) ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶魚生刺身相當新鮮和豐富有牡丹蝦、帶子、三文魚、吞拿魚、魷魚和油甘魚魚生厚度適中無雪味最令我念念不忘的是大隻又鮮甜的牡丹蝦配上滿怖魚子和玉子絲的壽司飯相當美味另外跟午餐各配了一個小食✩‧₊唐揚炸雞($28) ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶炸雞卜卜脆加些檸檬汁趁熱食很可口✩‧₊特選刺身三點($58) ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶刺身有人氣三文魚、牡丹蝦和左口魚刺身刺身新鮮✩‧₊青森蘋果汁($28) ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟽.𝟻/𝟷𝟶蘋果汁清甜無
太久沒有去日本唯有先吃日本菜止渴
今日來到美麗華發現千両的午市定食幾抵食
定食選擇種類多
刺身、天婦羅、魚生飯、壽喜燒都有
而且更是約$150左右
以相宜的價錢吃到日本直送到港的材料
性價比幾高

這次點了兩份午市套餐及加配了小食

✩‧₊炙燒壽司 牛肉烏冬定食($122)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶

前菜包有簡單的沙律和南瓜
牛肉烏冬共有三片油花均稱的肥牛片
浸在鰹魚湯𥚃的烏冬有點彈牙
炙燒壽司份量十足
有虎蝦、帆立貝、鰻魚及三文魚腩
魚生佔壽司的比例相當足料
而且更有三件天婦羅
三件天婦羅中其中一件是完整的蝦
炸得香脆亦相當有誠意

✩‧₊直送魚鮮刺身定食($158)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾.𝟻/𝟷𝟶

魚生刺身相當新鮮和豐富
有牡丹蝦、帶子、三文魚、吞拿魚、魷魚和油甘魚
魚生厚度適中無雪味
最令我念念不忘的是大隻又鮮甜的牡丹蝦
配上滿怖魚子和玉子絲的壽司
相當美味

另外跟午餐各配了一個小食

✩‧₊唐揚炸雞($28)

炸雞卜卜脆
加些檸檬汁趁熱食很可口

✩‧₊特選刺身三點($58)
ʀᴀᴛɪɴɢ: 𝟾/𝟷𝟶

刺身有人氣三文魚、牡丹蝦和左口魚刺身
刺身新鮮

✩‧₊青森蘋果汁($28)

蘋果汁清甜
無冰亦很清涼

✩‧₊柚子菠蘿梳打($28)
微酸的柚子菠蘿梳打感覺清爽
是夏天必飲的消暑良品

ᴏᴠᴇʀᴀʟʟ
味道ᴛᴀsᴛᴇ:💕💕💕 💕 𝟾.𝟻/𝟷𝟶
餐廳另收加一服務費
*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*―――*☼*

有新鮮直送刺身,又有主食,又有前菜+麵鼓湯+飯/烏冬+蕨餅甜品既Lunch set, 食材優質,性價比好高既set lunch!! Lunch 價錢就食到高質日本料理,出色😎❤️日本A4黑毛和牛朴葉燒定食 將黑毛和牛+青蔥+冬菇+味噌放係朴葉上面,慢火燒香,和牛肉質鮮嫩,肉香+朴葉清香+味噌香,味道好有層次!! 而且定食仲有沙律+南瓜+麵鼓湯+蕨餅,好豐富滿足~🧡極上刺身、鰈魚西京燒定食 厚切三文魚+吞拿魚+超大隻甜蝦+大大粒帶子,非常鮮甜~而鰈魚西京好嫩滑,燒香既味道加埋西京燒甜香,一樣咁出色💛吉列廣島蠔 廣島蠔又大隻又新鮮又juicy,陣陣海水味,大推💚牛油焗雜菌 雜菌充滿牛油香味,食落軟滑濕潤又creamy💙梅子青檸梳打 梅子清新消暑,加上小小青檸味,好refreshing

💚牛油焗雜菌 雜菌充滿牛油香味,食落軟滑濕潤又creamy

🍽️ 千両 (美麗華廣場1期) 📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期2樓205號舖-難得閒日放假~~緊係要約朋友仔食個lunch吹下水啦🥰🥰今次我地去左尖沙咀食好西😋😋今次我哋嗌咗兩個定食,佢哋嘅前菜真係好豐富呀😍😍😍有濃郁嘅味噌湯、清爽嘅沙律🥗🥗我最鍾意嘅就係刺身便當配埋嘅茶碗蒸💕💕夠晒滑捋捋啊😚😚仲有大大隻蝦同帶子😝😝💫千兩刺身壽司便當( $168 )呢個便當真係好豐富🍱🍱除咗有五款壽司、角切魚生飯,仲有三款刺身🥰🥰刺身好出色🫶🏻🫶🏻厚切超有口感又鮮甜😝😝壽司同樣突出😋😋其中最鍾意就係吞拿魚蓉壽司同埋拖羅壽司🍣🍣一樣肥美又足料😋😋成個餐真係好大份好滿足呀😍😍💫澳洲和牛壽喜燒定食($128 )朋友叫咗呢個壽喜燒定食,一樣食唔停口啊😍😍壽喜燒味道香甜😋😋😋配搭入口即化既和牛😳😳😳實在太高質啦😍😍😍另外配菜粉絲、京蔥等等嘅蔬菜都好入味😚😚😚好有驚喜👍🏻👍🏻👍🏻💫吉列廣島蠔(跟餐加$38 )廣島蠔大大隻,炸得金黃酥脆😍😍外脆內軟,層次好豐富呀🥰🥰🥰💫牛油焗雜菌(跟餐加$42 )牛油味好濃郁,而且有淡淡香草味🌿🌿🌿每舊菇菇都好入味🍄🍄掂呀😍😍💫梅子青檸梳打( $28)見到呢個配搭真係好特別😳😳
🍽️ 千両 (美麗華廣場1期)
📍尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期2樓205號舖

💫千兩刺身壽司便當( $168 )

💫澳洲和牛壽喜燒定食($128 )

💫吉列廣島蠔(跟餐加$38 )
廣島蠔大大隻,炸得金黃酥脆😍😍外脆內軟,層次好豐富呀🥰🥰🥰

💫牛油焗雜菌(跟餐加$42 )

💫梅子青檸梳打( $28)
見到呢個配搭真係好特別😳😳一於就試下😝😝估唔到有幾好味喎,梅子同青檸嘅酸甜配搭得啱啱好🫶🏻🫶🏻好fresh😄😄😄

💫生薑蜜( $28 )
一上枱就聞到好香濃嘅生薑味,朋友話飲完好暖胃好養生😚😚

🌟唔止食物質素高,連份量都一樣咁足料😋😋估唔到午市性價比咁高,有驚喜呀🫶🏻🫶🏻

🌟員工好友善,樂意幫忙😍😍而且好細心,上菜時會提醒我哋注意事項💕💕

🌟環境好舒服,座位寬敞👍🏻👍🏻

推薦指數:5/5
抵食指數:4/5

#foodloverin852 #852 #foodie #hongkong
#TsimShaTsui #尖沙咀 #尖沙咀餐廳 #尖沙咀好去處 #尖沙咀必食 #千両
2024-03-28 134 浏览
尖沙咀美麗華商場行街買嘢,行到攰又肚餓想食啲嘢,"千両"壽司有好多定食選擇,日本木系裝修非常舒服.八両定食沙律前菜:沙律菜上放有粟米粒、蕃茄仔,加上日本麻醬非常惹味開胃.刺身壽司:有五種壽司,魚生刺身非常新鮮,壽司飯碗軟硬中.天婦羅:包住薄薄嘅炸槳非常香脆.湯烏冬:烏冬煙韌彈牙,配上香蔥同埋木魚絲,清清嘅湯底非常好味.
尖沙咀美麗華商場行街買嘢,
行到攰又肚餓想食啲嘢,
"千両"壽司有好多定食選擇,
日本木系裝修非常舒服.
八両定食
沙律前菜:
沙律菜上放有粟米粒、蕃茄仔,
加上日本麻醬非常惹味開胃.
刺身壽司
有五種壽司
魚生刺身非常新鮮,
壽司飯碗軟硬中.
天婦羅:
包住薄薄嘅炸槳非常香脆.
湯烏冬:
烏冬煙韌彈牙,
配上香蔥同埋木魚絲,
清清嘅湯底非常好味.
2024-03-26 677 浏览
心血來潮食下日本嘢🤣 千兩嘅ʟᴜɴᴄʜ sᴇᴛ認真唔錯,定食有得揀埋個飲品同埋一個小食,都幾抵食嫁,唔怪之得都幾多人🙌🏻~1️⃣ 特選刺身. 鰈魚西京燒定食🐟前菜同漬物分別係沙律同南瓜,沙律入面有粟米、蕃茄、青瓜同沙律菜,加咗胡麻醬好清新😆~ 而南瓜口感綿綿的,鬆軟又香✨西京燒味道甜甜哋,魚嘅骨都唔多好易拆,魚肉好嫩好好味😋呢個定食仲有刺身嫁,佢哋嘅魚鮮都係空運直送,全部都好新鮮超肥美😍😍2️⃣ 百兩定食🍱呢款雖然無刺身但有炸物🤩 有吉列蝦頭,吉列蝦味同埋吉列魚,炸粉唔厚,蘸上沙律醬食都好酥脆🤘🏻 另外牛肉上枱唔係全熟,浸落烏冬一陣就熟了,烏冬亦都好彈牙😝不得不提當然係壽司啦,4款都各有特色,一啖食落口好滿足😍3️⃣ 飲品🍸嗌咗梅子青檸梳打同埋柚子菠蘿梳打🍍 兩杯都好ғʀᴇsʜ🥳4️⃣ 雙色雪糕糯米卷🍨最後要以甜品作結~ 雙色指豆腐同黑芝麻,豆腐味清清哋,黑芝麻味好濃郁,加埋一齊都幾ᴍᴀᴛᴄʜ 😚

1️⃣ 特選刺身. 鰈魚西京燒定食🐟

西京燒味道甜甜哋,魚嘅骨都唔多好易拆,魚肉好嫩好好味😋

2️⃣ 百兩定食🍱

另外牛肉上枱唔係全熟,浸落烏冬一陣就熟了,烏冬亦都好彈牙😝

不得不提當然係壽司啦,4款都各有特色,一啖食落口好滿足😍

3️⃣ 飲品🍸

嗌咗梅子青檸梳打同埋柚子菠蘿梳打🍍 兩杯都好ғʀᴇsʜ🥳

4️⃣ 雙色雪糕糯米卷🍨

• 特選刺身. 鰈魚西京燒定食
  • 百兩定食
2024-03-06 163 浏览
千両「職人系列」新推出六款壽司🍣📍 日本產間八肉質滑嫩細緻 仲三片重疊擺設😈果然係頂級食材 整體口感好正📍燒霜金目鯛壽司配鹽麴秋葵(日本產)日本產金目鯛有油脂感 但唔係特別重配鹽麴秋葵更加突出魚香🐠📍活平貝壽司(韓國產)韓國產活平貝好爽口3塊疊埋一齊食 有少少柚子味📍 活象拔蚌壽司(日本產)日本產活象拔蚌,口感爽脆📍 炙燒大吞拿魚腩壽司配山葵蓉(地中海產)勁好食 好重魚油香😎有輕微炙燒過 入口即溶加上山葵蓉拌大蔥碎,好正📍炙燒活帆立貝壽司(日本產)來自北海道的原隻活帆立貝😍超大隻又彈牙 + 人手格紋切割~炙燒過帶子肉及裙邊 味道很可以👌🏻📍日本士多啤梨芭菲 ($35)女仔最愛甜品🍧 好有少女心士多啤梨好甜 中間仲有一層蛋糕~其他基本上係cream同埋士多啤梨醬🍓————————————————————味道😋:8/10抵食🥳:7/10環境🥂 : 8/10
千両「職人系列」新推出六款壽司🍣

📍 日本產間八
肉質滑嫩細緻 仲三片重疊擺設😈
果然係頂級食材 整體口感好正

📍燒霜金目鯛壽司配鹽麴秋葵(日本產)
日本產金目鯛有油脂感 但唔係特別重
配鹽麴秋葵更加突出魚香🐠

📍活平貝壽司(韓國產)
韓國產活平貝好爽口
3塊疊埋一齊食 有少少柚子味

📍 活象拔蚌壽司(日本產)
日本產活象拔蚌,口感爽脆

📍 炙燒大吞拿魚腩壽司配山葵蓉(地中海產)
勁好食 好重魚油香😎
有輕微炙燒過 入口即溶
加上山葵蓉拌大蔥碎,好正

📍炙燒活帆立貝壽司(日本產)
來自北海道的原隻活帆立貝😍
超大隻又彈牙 + 人手格紋切割~
炙燒過帶子肉及裙邊 味道很可以👌🏻

📍日本士多啤梨芭菲 ($35)
女仔最愛甜品🍧 好有少女心
士多啤梨好甜 中間仲有一層蛋糕~
其他基本上係cream同埋士多啤梨醬🍓

————————————————————
味道😋:8/10
抵食🥳:7/10
環境🥂 : 8/10
2024年2月29日 (星期三) 2:27pm 20°C 店內裝潢以日式為主,時尚為本,中央設置大型迴轉座位,旁邊為卡位,店外更設置室外餐卡位置,感覺舒適、優閑,可以自成一角。 環境光亮整潔,餐具乾淨。 當天本人於 K11 MUSEA 舉辦【2023 - 2024 跨境遊藝節目】第六站,活動完畢後,挑選此餐廳用膳。 店內一位中年女侍應態度友善,服務殷勤,主動跟食客互動,值得一讚!! 人數:2人 HK$215.6 不用等位 直送魚鮮角切刺身飯定食 - 因為大陸旅客多,加上無加價之情況下,三文魚、吞拿魚刺身份量明顯比上年 11 月少,失去豐盛感。無變的是魚塊依然厚切,質感鮮嫩,滑溜美味,珍珠飯份量足,絕對飽餐一頓。【推介之選】❤❤❤ 蔬菜沙律 - 清涼爽口,醬汁酸酸甜甜。【推介之選】❤❤❤ 麵豉湯 - 豆腐、菇菌、海帶,味道少鹹。 茶碗蒸 - 這個一流,蒸蛋有瑤柱,蝦味濃郁,碗底更藏著大蝦。【推介之選】❤❤❤ 甜蛋 - 由於其中一份定食沒有茶碗蒸,改為『甜蛋』代替,蛋面印有店舖千両名字,味道甜美。 南瓜 - 上年 11 月沒有提供的,南瓜質感少許軟綿,散發甜味,粉粉嫩嫩,不錯!《 餐 牌

2024年2月29日 (星期三) 2:27pm 20°C

環境光亮整潔,餐具乾淨。

人數:2人 HK$215.6

不用等位

蔬菜沙律 + 麵豉湯 + 茶碗蒸 + 甜蛋

蔬菜沙律 + 麵豉湯 + 茶碗蒸 + 甜蛋

蔬菜沙律 - 清涼爽口,醬汁酸酸甜甜。【推介之選】❤❤❤

麵豉湯 - 豆腐、菇菌、海帶,味道少鹹。

《 餐 牌 》:

【 溫 馨 提 示 】:

每款食品都是即叫即製

另收加一服務費
2024-02-29
2024-02-23 151 浏览
(*˘︶˘*).。..千両 Sen-ryo.:*♡千両「職人系列」新推出期間限定的六款壽司, 早已經列進我的Wishing List裡,新出的六款刺身壽司, 嚴選來自日本、韓國及地中海的時令魚鮮, 配搭日本宮城縣的米、歧阜縣的醋和伊賀越的醬油, 食材上乘有水準, 師傅功架十足, 大讚!!-間八壽司 (日本產)日本產間八,肉質滑嫩細緻,味道濃郁香醇,特別喜歡師傅以刀功薄切三片重疊,無論是視覺及味覺的層次都棒棒的。燒霜金目鯛壽司配鹽麴秋葵 (日本產)日本產金目鯛肉質彈嫩,口感鮮香柔滑。師傅以燒霜方法炙燒魚皮表面, 金目鯛皮下油份得以釋放。配搭點點鹽麴秋葵,更加突出魚香鮮味香濃。活平貝壽司 (韓國產)韓國產活平貝緊緻鮮甜,搭配昆布醬油和柚子皮,帶出獨特的層次感。活象拔蚌壽司 (日本產)日本產活象拔蚌,口感爽脆俐落,爽爽的。-炙燒大吞拿魚腩壽司配山山葵蓉 (地中海產)值得一提來自地中海的大吞拿魚腩,職人以斜紋切割,配以點點來自琉球漬醬油, 炙燒過的表面滿口都是魚油香, 加上山葵蓉拌大蔥碎,清新解膩。炙燒活帆立貝壽司 (日本產)個人最喜歡來自北海道的原隻活帆立貝職人以獨特的手法格紋切割,掃上昆布
(*˘︶˘*).。..千両 Sen-ryo.:*♡

千両「職人系列」新推出期間限定的六款壽司
早已經列進我的Wishing List裡,

配搭日本宮城縣的米、歧阜縣的醋和伊賀越的醬油,
食材上乘有水準, 師傅功架十足, 大讚!!
間八壽司 (日本產)

日本產間八,肉質滑嫩細緻,味道濃郁香醇,
特別喜歡師傅以刀功薄切三片重疊,
無論是視覺及味覺的層次都棒棒的。

燒霜金目鯛壽司配鹽麴秋葵 (日本產)

日本產金目鯛肉質彈嫩,口感鮮香柔滑。
師傅以燒霜方法炙燒魚皮表面, 金目鯛皮下油份得以釋放。
配搭點點鹽麴秋葵,更加突出魚香鮮味香濃。

活平貝壽司 (韓國產)
韓國產活平貝緊緻鮮甜,搭配昆
布醬油和柚子皮,帶出獨特的層次感。

活象拔蚌壽司 (日本產)

日本產活象拔蚌,口感爽脆俐落,爽爽的。
炙燒大吞拿魚腩壽司配山山葵蓉 (地中海產)

值得一提來自地中海的大吞拿魚腩,
職人以斜紋切割,配以點點來自琉球漬醬油,

炙燒活帆立貝壽司 (日本產)

個人最喜歡來自北海道的原隻活帆立貝
職人以獨特的手法格紋切割,

掃上昆布醬油的帶子肉及裙邊經輕輕炙燒過後份外鮮甜口感豐腴。
啖啖都有驚喜啊~
日本士多啤梨芭菲

當造季節的士多啤梨特別香甜之餘,

賣相精緻,非常打卡able

順帶一提, 喜歡清酒不妨搭配餐廳嚴選<精米步合>的清酒Wine Pairing

由「京姬」,「東京盛」到「雪椿」,

三種不同精米步合純米吟釀配六款期間限定的壽司也很適合,
微微醺的感覺超棒的~~

千両 Sen-ryo (Mira-Place 1)
尖沙咀彌敦道132號美麗華廣場1期2樓205號舖