2019-06-21 1024 浏览
前幾日去左奧海城睇戲,睇戲前當然要醫飽個肚先,所以就去左食food court的兩餸飯,39蚊兩個餸加湯,勝在環境舒服。我揀左咕嚕肉和茄子,個日跟的湯應該係胡椒豬骨湯。先講講咕嚕肉先,都炸得幾香脆,而且個汁的酸甜度適中,不會過酸,送飯一流,同埋不會出現配菜過多的情況,排骨的數量不會太少。不過茄子方面就差左少少,佢係入味的,但味道就一般,連我咁鍾意食茄子都覺得佢唔係太好食,所以我下次會揀其他的餸。至於個湯方面,初時飲覺得都ok的,始終有湯水送飯係比較好,但係飲耐左就覺得個味麻麻地,有少少甘味,加上湯入面無料,真係只係湯「水」,當然大家都可能覺得送的嘢唔可以太高要求啦,anyway個湯用嚟送飯都ok,但就不適合食晒就咁飲。

2018-05-01 552 浏览
我叫左蝦仁炒蛋外賣,等左15分鐘以上先攞到。返到屋企滿心歡喜諗住終於開飯,點知一打開兜野得炒蛋無蝦仁,d蛋仲要炒到一patpat,超難食。以後唔會再幫襯!!!激死我!
激死我!
外卖自取
2017-11-11 547 浏览
話明住客優惠滿$50有九折(禮拜六日都有),我買兩個三餸飯過哂額有突啦,你居然話唔折就唔肯折,問你點解你答都唔答懶大支嘢咁.唔通一次過買兩個飯都唔當單一消費呀?我一個人食兩個飯得唔得先?你啲飯餸咁鬼少!!!!!!!!!生炒骨就洋蔥多過排骨,咖哩雞就薯仔洋蔥多過雞,雞仲要淨係得嗰兩舊仔!!!!!!十元八塊折扣唔係多,但係你賴皮就賴一毫都係賴皮.咁樣做生意,你唔覺得羞恥咩!!!!!映衰哂成個飲食界!!!!!
2017-11-11
2016-08-12 694 浏览
兩餸飯大食代入面嘅兩餸飯已經算平味道適中,餸唔太油,味亦唔重生炒骨唔會太酸,甜度唔會過重,加上白飯嘅配搭,令生炒骨嘅味道拉勻而翠肉瓜亦煮得好林,好入味,而且容易入口
兩餸飯
大食代入面嘅兩餸飯已經算平
味道適中,餸唔太油,味亦唔重
而翠肉瓜亦煮得好林,好入味,而且容易入口