之前J小編嘅媽咪去過呢間位於旺角嘅日式Omalase食壽司,試完話好好食同性價比好高,好推薦小編嚟食,所以就決定係T小編生日個陣帶佢嚟呢到一齊試下啦👍🏻環境地方唔大,不過好舒服,而且服務都很不錯。雖然師傅係香港人,不過食物質素絕對唔會令你失望嫁😉呢個價錢可以食到咁新鮮嘅食材性價比真係超高,試晒全部壽司之後司傅就會問有無想追加嘅壽司,當中小編們都對池魚、中拖羅、同左口魚裙邊最欣賞所以特別追加左🤣由前菜去到最尾嘅甜品,全部食落去都好滿足🥹如果有興趣嘅朋友真係不妨嚟呢到試下,真係認真不錯🙌🏻

2023-09-11 217 浏览
一般想吃omakase set都會去到銅鑼灣附近,但原來旺角也有間質素頗高的omakase餐廳,容易BOOK位,位置方便,而且lunch set非常抵食,性價比很高👏🏻午市有$290、$420、$680套餐,$420這個有茶碗蒸、12貫壽司、手卷、湯、甜品,非常豐富滿足🤰🏻而且整個用餐體驗都很不錯。以下幾道菜式都比較印象深刻值得推介🫶🏼🫶🏼茶碗蒸蛋非常滑溜,上面放有滿滿一絲絲蟹肉🦀充滿蟹肉鮮甜味😋劍魚腩肥美軟滑劍魚腩鮮甜味在口腔爆發😙😙壽司飯握得剛剛好,不會太黏太散,盡顯師傅功架🫶🏼鐵火卷卷物同樣不錯👍🏻中間拖羅油脂感滿滿😛入口幾近即溶,作為omakase set末段很滿足🥰🥰人均消費:$460推介指數(10分為滿分):8分

茶碗蒸
蛋非常滑溜,上面放有滿滿一絲絲蟹肉🦀充滿蟹肉鮮甜味😋

劍魚腩

鐵火卷

人均消費:$460
推介指數(10分為滿分):8分
2023-09-04
2023-08-29 184 浏览
先付是菜叶子拌芝麻沙拉酱酢物是海蜇,被朋友评价不如醋溜海蜇头。。舍利超级超级散,第一贯寿司的舍利嘎嘎烫手..和上面的鱼料简直是冰火两重天海胆爆难吃,又苦又腥,完全没奶油感,吃到后面很黑脸了,就没问现在从哪里进的货.感觉大连海胆都好过.最后一贯太咸了,吃完过了好久都觉得舌头像是被菠萝刺的那种感觉喔但是中腹好吃诶,很toro,算是整set里的亮点了!服务还算ok,但是特意强调了不吃wasabi,却被塞了一贯,让整顿饭的心情更加不美丽介器皿也都很马虎,木头勺子上都是斑斑的使用痕迹..和朋友开玩笑说不如蛇口海鲜市场整点自己回家做了n这家店在小红书很多推荐呢,主打性价比,openrice上也都是好评,说食材拉满..但是我觉得入门吃这家的话会恨日料一辈子吧人生第一次写这么长食评,因为好难吃!
但是中腹好吃诶,很toro,算是整set里的亮点了!
这家店在小红书很多推荐呢,主打性价比,
人生第一次写这么长食评,因为好难吃!
2023-08-11 130 浏览
收費$420再加一,食物質素卻十分低。不新鮮,如有腥味,海膽苦!完全物非所值!完美中伏!!!!!!!!!只能哭泣,浪費時間和金錢!期望吃點有水準的日本餐,卻換來後悔、心痛!

完全物非所值!

完美中伏!!!!!!!!!

只能哭泣,
浪費時間和金錢!

期望吃點有水準的日本餐,
卻換來後悔、心痛!

👆🏻《Omakase都有放題!》中拖羅壽司任食😚旺角$98任飲清酒梅酒白酒🥳真鯛,地金目鯛,北海道帶子,劍魚腩,左口魚,鮫鰈魚,鰤魚😎粵語中字|4K Eng CC來到21樓升 一出𨋢個格局就很有日式簡約風格 有9個座位也會有一間6-7人的VIP房 私隱度高 因為叫了兩位酒水任飲餐就會有這支清酒喔清酒是這樣的開始飲酒啊這個很驚喜會有酒水任飲我就同大家飲杯先啦試試看他的生蠔吧一口過去吃吧生蠔咬下去吧鮮嫩吧-是肥美年輕的-不會有蠔殼先吧生蠔配酸汁啫喱配搭很好鰹魚會有一點點火炙的菊花上面吧捏一點點花瓣一起吃的會有一點薑在下邊吧很特別啊 我不是經常吃鰹魚啦感覺到是脆口啊酸酸味味吧有點薑蔥真的吃到磯煮鮑魚吧蘿蔔好腍醬油不會很鹹關東煮那些感覺吧鮑魚都有幫我們切好的鮑魚呢爽口彈牙茶碗蒸很鮮因為個松葉蟹那個蟹味吧其實在嘴裏吃到一定是真蟹肉就是那個松葉蟹的蟹柳喔立鱗燒好熱啊出煙的 因為平時的魚鱗都是刮出來嘛這個魚鱗他說炸呢原來吃得個立鱗很脆口真鯛 魚的生魚片吧都是厚切的 不會太薄的似的芥末比較相像中重啊真鯛 真的比較少吃 這麼厚的池魚咬下去個肉質有點兒像魷魚啊千葉縣的地金目鯛即日捕捉空運到店的不經雪藏 是

來到21樓升 一出𨋢個格局就很有

就會有這塊北海道馬糞海膽壽司
他給的馬糞海膽非常慷慨啊
都是用手接著來吃的
哇 是北海道馬糞海膽壽司
擺很多很多海膽下去喔!
题外话/补充资料: 足本版食評請看Youtube👍🏻👍🏻
2023-07-06
  • 中拖羅,真鯛,地金目鯛,北海道帶子,劍魚腩,甜蝦,左口魚
2023-07-19 176 浏览
今晚同朋友去左旺角彌敦道Ladder Dundas上面一間OMAKASE 店”升”, , 食一餐極高性價比OMAKASE的食材都非常新鮮、精緻,每一道菜都讓人驚艷。1380 蚊, 有前2點, 剌身4款, 2個一品料理, 18件壽司, 湯, 同埋甜品首先,北海道白粟米配海膽豆腐三文魚子,這道前菜讓人感受到北海道的豐富海產和甜味十足的白粟米,配上鮮美的三文魚子和柔軟的海膽豆腐,口感豐富。接著是日本長崎生蠔,配上酸汁,清新的味道讓人一口接一口地品嚐。刺身方面,白蝦配北海道海膽, 火灸大拖羅都非常鮮美,尤其是大拖羅的味道更是突出,加上紫菜的口感,讓人驚艷不已。磯煮鮑魚,鮑魚非常入味,口感柔軟,搭配上蘿蔔的清香和鮮美的湯汁,讓人嘆為觀止。金鯛魚鐵板燒搭配自家制菠菜汁和食用紫蘇花,是另一道口感豐富的料理,金鯛魚的肉質鮮美,菠菜汁和紫蘇花的味道讓人感受到豐富的層次。至於壽司方面,每一種都有其獨特的味道和口感,包括真鯛壽司, 肉質緊實而不軟爛深海池魚壽司, 肉質細緻爽口帶油份,味道甜美千葉縣金目鯛壽司, 魚肉味道優雅,肥美可口火炙梳子魚壽司, 每一口都滲透著豐富油脂,完美達至入口即溶的感官享受北海道鮮

至於壽司方面,每一種都有其獨特的味道和口感,

包括真鯛壽司, 肉質緊實而不軟爛

深海池魚壽司, 肉質細緻爽口帶油份,味道甜美

千葉縣金目鯛壽司, 魚肉味道優雅,肥美可口

北海道鮮帶子壽司, 口感豐腴,簡單配以青檸,以清新酸味引發鮮甜甘香,清新怡人

火炙鰆魚壽司, 火炙後更為惹味

北寄貝壽司的貝肉Q彈,口感鮮美,

火炙文甲魷魚,落岩鹽去燒:火炙文甲魷魚的魷魚肉質柔軟,經過落岩鹽的燒烤,表面呈現微微的焦香味

宮城劍魚腩壽司, 肉質細膩、口感嫩滑厚實、鮮甜美味的劍魚腩刺身令人垂涎三尺

甜蝦壽司、吞拿魚壽司、中拖羅壽司、鰤魚壽司和間八魚壽司等等。每一種都非常新鮮、美味,讓人大呼過癮。

火炙白月子魚,配海鰻汁,魚肉柔軟,海鰻汁的味道與其完美搭配。

松葉蟹肉麵豉湯和靜岡縣密瓜也都非常美味,為整個用餐體驗增添了豐富的層次。

最後,開心果雪糕作為甜點,口感豐富,讓人意猶未盡。
2023-07-07 172 浏览
今日同老公慶祝週年紀念,我們選擇了廚師發辦,今次選擇位於旺角的升,套餐有二十八品,還可以限時無限追加壽司,性價比非常高。蕃茄酸甜爽口,海膽豆腐三文魚籽嫩滑。生蠔新鮮爽口,蠔味濃郁,配酸汁酸甜開胃。鰹魚入口厚實,魚皮煙韌。拖羅肉質鮮嫩,加上紫蘇葉多了一份清新。磯煮鮑魚爽口彈牙,蘿蔔吸收湯汁更鮮甜。松葉蟹三文魚籽茶碗蒸蛋味濃郁,味道鮮甜。立燐燒魚皮爽脆,魚肉嫩滑。另外有十八件壽司,真鯛,深海池魚,地金目鯛,右口魚,梭子魚,北海道鮮帶子,紋甲魷魚,春魚,吞拿魚赤身,甜蝦,間八,長崎中拖羅,劍魚腩,新鮮鯖魚,鰤魚,海膽,左口魚裙邊,穴子。壽司全部都好新鮮,其中右口魚爽口加上油脂一起吃,非常好吃; 梭子魚肉質嫩滑;北海道鮮帶子厚肉鮮甜; 紋甲魷魚爽口煙韌;甜蝦鮮甜,肉質有彈性; 拖羅入口即溶; 海膽鮮甜無比; 穴子肉質幼滑。松葉蟹肉面豉湯鮮甜,暖一暖個胃。開心果味雪糕濃郁,蜜瓜軟林香甜。

蕃茄酸甜爽口,海膽豆腐三文魚籽嫩滑。

生蠔新鮮爽口,蠔味濃郁,配酸汁酸甜開胃。

鰹魚入口厚實,魚皮煙韌。

拖羅肉質鮮嫩,加上紫蘇葉多了一份清新。

磯煮鮑魚爽口彈牙,蘿蔔吸收湯汁更鮮甜。

松葉蟹三文魚籽茶碗蒸蛋味濃郁,味道鮮甜。

立燐燒魚皮爽脆,魚肉嫩滑。

松葉蟹肉面豉湯鮮甜,暖一暖個胃。

開心果味雪糕濃郁,蜜瓜軟林香甜。
2023-07-07 655 浏览
旺角朋友試過呢度個lunch唔錯…就帶我黎試下呢度既dinner omakaseomakase包括2個前菜…4款刺身…2個熟食…之後仲有18件壽司。食完仲可以免費追加(記住除左海膽呀)我唔客氣啦🙏🏻🙏🏻🙏🏻海膽味增豆腐配白栗米 - 豆腐加入海膽同味增…呢個配搭好新鮮…豆腐個豆味好香…同海膽, 味增又好夾。加埋三文魚籽更加鮮味。白栗米季節…好爽甜長崎生蠔 - 生蠔肥美鮮甜…配埋個酸汁jelly一齊食…一d都唔漏鰹魚 - 呢款魚配左酸汁,薑蓉,蔥同海帶火炙拖羅 -呢個師父用左火炙…燒到油香出哂黎…再用紫蘇葉同紫菜包住食。紫菜好脆…紫蘇葉可以減去油膩感…拖羅入口鬆化無筋。成個配搭好正磯煮鮑魚 - 個炆蘿蔔好甜又無渣…鮑魚煮得好腍又唔會無左咬口茶碗蒸 - 有蟹肉, 生文魚籽, 瑤柱…蒸時間拿捏好準確…好滑甘鯛立鱗燒 - 呢件好好味…魚鱗燒到好脆…魚又滑配菠菜汁一齊食真鯛 - 加左新鮮柚子好refreshing深海池魚 - 口感爽身千葉縣 金目鯛 - 油香重鮫鰈魚 - 火炙裙邊位 魚味幾濃北海道帶子 - 鮮甜軟糯北寄貝 - 呢個好爽…比平時食到紅白色既好味好多甜蝦 - 大隻…爽口…鮮甜…再慢慢

我唔客氣啦🙏🏻🙏🏻🙏🏻

鰹魚 - 呢款魚配左酸汁,薑蓉,蔥同海帶

真鯛 - 加左新鮮柚子好refreshing

宮城劍魚腩 - 質感好有嚼頭…同平時食到既好唔同

鯖魚 - 呢度用火炙處理…原全無左鯖魚腥味

鰤魚 - 經過熟成魚味特別濃郁

左口魚 - 火炙 好重油香…入口即溶

北海道馬糞海膽 - 呢個好好味…好濃海膽味又鮮甜…

穴子 - 魚味鮮甜…簡單配上鰻魚汁已經好好味

之後仲有味增湯同埋飯後甜品開心果雪糕同蜜瓜。個人喜歡開心果雪糕…唔會太甜…又香開心果味…入面仲加入開心果仁碎…蜜瓜其實都好味…又甜又爽口。

真心唔追加已經好飽…不過實在太好味…所以師奶心態都追加多幾件壽司…可惜海膽無得追加

呢餐非常滿足…除左食物有質素外…服務都非常好…佢地介紹支sake又好飲又唔貴…每一度菜都細心介紹做法。

下次會準備充足d…希望食多幾件壽司就更加超值
  • 立鱗燒
  • 馬糞海膽
餐廳唔大 但都有一個類似廂房既位置坐到7-8人裝修好別緻 位置都坐得舒服同最緊要師傅好健談,好少食Omakase 可以任食壽司而且質素亦唔太差😚😚😚🔸靜岡県日本蕃茄蕃茄好甜 少少酸汁 好夾🔸海膽味噌豆腐配三文魚籽海膽味好濃 豆腐又滑 三文魚籽唔苦🥺🥺平時最驚三文魚籽會有苦味🔸北海道真蠔酸味啫喱蠔好creamy,海水味較淡🔸拖羅好香油香 拖羅夠肥美😍😍配埋紫蘇葉同紫菜一齊食好夾 完全中和左拖羅既肥膩感🔸鰹魚 肉質好滑 鰹魚皮燒左 令鰹魚食落更香口🔸鱈魚乾好香脆 配清酒一流!🔸磯煮鮑魚蘿蔔好入味 鮑魚夠彈牙🔸松葉蟹茶碗蒸🔸立輪燒肉味好香 咸咸地好惹味 而且個魚鱗炸得好香脆 底配左菠菜汁🔸18件壽司真心誇張,平時食開多數12件已經好飽而家重有成18件食 飽到好誇張😂😂😂120分鐘內重可以任叫番想食既壽司(除海膽)想像唔到點解會有人可以再叫到😂😂😂已經好飽重叫到食既人好勁🤣真鯛|深海池魚|千葉縣金目鯛|右口魚|梭子魚|北海道鮮帶子|文甲魷魚|春魚|呑拿魚赤身|甜蝦|間白|長崎中拖|劍魚腩|鯖魚|獅魚|左口魚|海鰻|松葉蟹面豉湯而我最鐘意右口魚(鮫魚)、北海道鮮帶子、文甲魷魚、劍魚腩同呑拿魚赤身

餐廳唔大 但都有一個類似廂房既位置坐到7-8人
裝修好別緻 位置都坐得舒服
同最緊要師傅好健談,
好少食Omakase 可以任食壽司
而且質素亦唔太差😚😚😚

🔸靜岡県日本蕃茄
蕃茄好甜 少少酸汁 好夾

🔸海膽味噌豆腐配三文魚籽

🔸北海道真蠔酸味啫喱
蠔好creamy,海水味較淡

🔸拖羅

🔸鰹魚
肉質好滑 鰹魚皮燒左 令鰹魚食落更香口

🔸鱈魚乾
好香脆 配清酒一流!

🔸磯煮鮑魚
蘿蔔好入味 鮑魚夠彈牙

🔸松葉蟹茶碗蒸

🔸立輪燒
肉味好香 咸咸地好惹味 而且個魚鱗炸得好香脆 底配左菠菜汁

🔸18件壽司
真心誇張,平時食開多數12件已經好飽
而家重有成18件食 飽到好誇張😂😂😂

右口魚夠爽口,但都入口即溶
北海道鮮帶子好新鮮又甜 好厚肉 夠曬口感
文甲魷魚用咗岩鹽落去燒,好爽甜
劍魚腩油脂味香 但較爽口
呑拿魚赤身好夠油香又冇筋

🍀總結

要用到手食壽司時重提供左濕紙巾清潔 加分!
而且一個價錢重可以任飲清酒同梅酒 好正
師傅同經理都好好傾
帶動埋同枱客人一齊傾下計
氣氛幾唔錯🤪🤪
食到尾覺得好似去左居酒屋咁幾開心🥳

2023-06-29 91 浏览
無料任加壽司Omakase🫢 餐廳主打廚師發辦 更特別係晚市食完18件壽司後仲可以無料無限追加壽司!如果自問大胃王嘅你黎食一定好抵食🤣 任食omakase質素壽司!====᪥ Dinner Omakase $1380包括前菜二點、刺身盛四種、一品料理二點、手握壽司十八件、湯、甜品仲有無料追加壽司(不包括海膽)🤭用餐時間為120分鐘====前菜᪥ 北海道白粟米᪥ 海膽味噌豆腐配三文魚籽==刺身盛᪥ 炙燒吞拿魚 配以薑蔥及酸汁᪥ 生蠔᪥ 海膽白蝦᪥ 大拖羅==一品料理᪥ 磯煮鮑魚᪥ 今鯛立鱗燒 配自家菜汁 ==᪥ 手握壽司真鯛、深海池魚、地甘目鯛、鮫鰈魚、北海道鮮帶子、新鮮北寄貝、鰆魚、炙燒魷魚、赤身、中拖羅、劍魚腩、鯖魚、獅魚、炙燒左口魚裙邊、海膽等等 ==᪥ 湯᪥ 蟹肉茶碗蒸᪥開心果雪糕及哈蜜瓜
====

᪥ 手握壽司

᪥ 湯
᪥ 蟹肉茶碗蒸

᪥開心果雪糕及哈蜜瓜
🛎️餐廳的晚市套餐現正提供無限壽司追加優惠,物超所值‼️🌟餐廳裝潢舒適優雅,而且地理位置方便,適合同朋友或另一半慶生打卡。🌟廚師和服務員都非常專業和友好,耐心解答我們對於食材的問題,提供良好的用餐體驗。💁🏻‍♀️前菜在前菜方面,小編個人最喜愛的是炙燒大拖羅刺身。這道料理非常精美,廚師用紫菜包裹着大拖羅刺身,不但製作過程吸引,燒烤過的大拖羅更是肉質鮮嫩,十分惹味。此外,機煮鮑魚配蘿蔔清爽可口,鮑魚不但大大隻而且口感韌性十足,蘿蔔的甜味與鮮味相輔相成,十分值得推薦。令小編最有驚喜的是長崎小長井生蠔配柚子醬,與一般坊間的生蠔不同的是,特製過的柚子醬的酸味能夠中和蠔肉的鮮味,與眾不同;最後,鮫鰈魚波切及裙邊質感鮮嫩,裙邊的口感十分脆爽,魚肉質感柔嫩。💁🏻‍♀️壽司omakase (無限追加)接下來是壽司omakase部份。小編order的套餐總共提供18道不同的壽司,每一款壽司都非常精美,食材的多樣性和新鮮程度令人驚艷。其中,真鯛和深海池魚十分有驚喜,質感非常鮮嫩,口感豐富。帶子和北寄貝的口感十分爽脆,吃得出食材的新鮮和高端處理手法。小編個人最喜愛的是中拖羅和劍魚腩。廚師說中拖羅的油脂比例接近大拖羅,

🛎️餐廳的晚市套餐現正提供無限壽司追加優惠,物超所值‼️

🌟廚師服務員都非常專業和友好,耐心解答我們對於食材的問題,提供良好的用餐體驗。

💁🏻‍♀️前菜

💁🏻‍♀️壽司omakase (無限追加)

小編個人最喜愛的是中拖羅和劍魚腩。廚師說中拖羅的油脂比例接近大拖羅,口感超嫩滑,入口即溶,絕對是追加的最佳選擇。

穴子和海膽壽司的味道非常新鮮,口感豐富鮮甜。

整個套餐的無限追加壽司優惠亦令人十分滿足,讓客人可以盡情享受美味的壽司。雖然18道壽司已經分量十足, 小編仍然忍不住追加了二份中拖羅和深海池魚。

💁🏻‍♀️甜品
套餐所提供的甜品是日本哈密瓜雪葩,哈密瓜不但味道鮮甜,而且和雪葩甜甜酸酸的味道十分配合,令客人在吃完壽司追加後仍然胃口大開。

😍整體評分
——————————————————————
升 (旺角)
旺角彌敦道575號Ladder Dundas 21樓
2023-06-24 89 浏览
旺角都有好多隱世既食店今次要為大家介紹既係 - 升升係位於旺角彌敦道575號Ladder Dundas19樓餐廳主打係Omakase為主成個環境都好和風feel 而且好闊落好cozy食物個方面 今次點左個 $1380 既set食呢個set包左:- 前菜二點- 刺身盛四種- 一品料理二點 - 手握壽司十八件- 湯- 甜品Hightlight返成個set先:- 長崎蠔: 食落好爽口- 磯煮鮑魚 : 煮得超好入味 - 北海道鮮帶子: 勁厚切 而且好鮮甜- 中拖羅: 油份重 入口即溶Overall黎講成個set CP值超高 佢係無料追加壽司 但就唔包括海膽完全真係可以食到飽

旺角都有好多隱世既食店

Overall黎講成個set CP值超高
佢係無料追加壽司 但就唔包括海膽
完全真係可以食到飽
2023-06-22 61 浏览
今晚食Omakase有28品超級豐富,包括前菜二點、刺身盛四種、一品料理二點、手握壽司十八件、湯、甜品,更可於2小時內免費無限追加壽司,很瘋狂!當中最令我難忘的是甘鯛立鱗燒,魚皮保留魚鱗炸到脆卜卜,加上肉質嫩滑口感層次鮮明。魚油微香加上特制菠菜汁的味道在口中融合十分美妙。師傅很專業,每款都會細心講解耐心解答,更會根據客人口味提出建議。當到第9件壽司時覺得有點飽,師傅主動幫我減小飯量,十分貼心。而且服務員更會提供日本旅遊建議,超級友善。

2023-04-23 196 浏览
Worth every penny and exceed expectations! Lucky to catch their promotion, below $1000 can enjoy 18pcs omakase (can unlimited repeat 🍣 without extra charge). I was skeptical at first, but the quality served was great, and the Chef Yu’s unique style of flavouring really brings out the savouriness (umami). Not a huge scallop fan but the way light seasoned, heightens the freshness and sweetness of original flavour. Great chat with Chef Yu, very patient and catered customers needs; politely stayed and accompanied us till we leave. Do recommend to reserve after 1830. Environment is not those high end luxurious sushi place, so expect a smart causal, comfy dining.
2023-04-21
用餐优惠
試食活動
  • 生蠔
  • Sushi
2023-04-02 280 浏览
睇完hea佬個YouTube 介紹,再黎到OpenRice 睇到都唔少既好評出糧既好日子,就黎呢到試下堅唔堅我係OpenRice 訂位時,佢寫明係有75折係食前,我都打去餐廳再三確定係咪有75折店員都答係,星期六訂左1330去到上一轉既客未完,就等左等一入到店,有好大魚生同醋飯既味心諗正常新店唔應該有咁大陣味坐底,我選左680$既set好快就黎左沙律同水母酸酸甜甜幾開胃茶碗蒸就有蟹肉絲係面 無咩特別鰹魚刺身酸酸甜甜,幾好食,鰹魚魚皮有燒過大拖羅,有燒過更加香口,入口即溶不過師傅應該問一問個客接唔接受到紫蘇葉機燒鮑魚,鮑魚做得唔錯,但蘿蔔好似未熟,完全唔入味比目魚,好食 但上面個條蔥好咸同酸唔夾個魚🤔整體嘅壽司,師傅大部分都係用同一種醬汁食材係新鮮,但係差不多大部分同一隻味就麻麻拖羅蓉食得出,係平貨,呢個就真心麻麻另外坐我地隔離,我諗係佢地既熟客或者朋友佢地叫390$既set,佢地食既壽司比我地仲要多最後佢地既卷物,睇到師傅都用左唔同既吞拿魚部位,做咗卷物俾佢,令到我感覺唔太好最後賣單,睇到無75折,店員亦表示係dinner先有做75折,我解釋我訂位同打過黎confirm佢先減返350$
睇完hea佬個YouTube 介紹,
再黎到OpenRice 睇到都唔少既好評
出糧既好日子,就黎呢到試下堅唔堅
我係OpenRice 訂位時,佢寫明係有75折
係食前,我都打去餐廳再三確定係咪有75折
店員都答係,星期六訂左1330
去到上一轉既客未完,就等左等
一入到店,有好大魚生同醋飯既味
心諗正常新店唔應該有咁大陣味
坐底,我選左680$既set
好快就黎左沙律同水母酸酸甜甜幾開胃
茶碗蒸就有蟹肉絲係面 無咩特別
鰹魚刺身酸酸甜甜,幾好食,鰹魚魚皮有燒過
大拖羅,有燒過更加香口,入口即溶
不過師傅應該問一問個客接唔接受到紫蘇葉
機燒鮑魚,鮑魚做得唔錯,
但蘿蔔好似未熟,完全唔入味

比目魚,好食 但上面個條蔥好咸同酸唔夾個魚🤔

整體嘅壽司,師傅大部分都係用同一種醬汁
食材係新鮮,但係差不多大部分同一隻味就麻麻
拖羅蓉食得出,係平貨,呢個就真心麻麻
另外坐我地隔離,我諗係佢地既熟客或者朋友
佢地叫390$既set,佢地食既壽司比我地仲要多
最後賣單,睇到無75折,店員亦表示係dinner
先有做75折,我解釋我訂位同打過黎confirm
佢先減返350$
另外呢間店,只係改左新名
唔係新店,睇到佢地用既餐具都係用左一段時間
賣單出既單,都仲係用緊舊名
$1150賣單,的確香港仲有好多好既選擇