2016-03-10
一路有食開呢度既半熟芝士撻, 相比起同區既另一間.. 我覺得半熟工房更勝一籌的.今日又心思思想買黎食下 每次心情唔好既時候 黎食一個就會開心番晒~ 美食對我黎講實在太重要!!呢度既半熟芝士撻每十二分鐘出爐一次, 今日去到出爐左一陣, 唔算太燙口, 八分熱, 咁樣仲好, 會容易D入口~我鍾意佢撻皮係用牛油曲奇餅底, 好鬆化, 好香!!!個撻面焗得好靚, 漲卜卜咁樣, 薄薄一層咁包實入面準備流出黎既半熟芝士......咬落去芝士餡呈流心半熟既狀態, 質感軟棉棉, 夠晒軟滑creamy, 超級正, 聽店員講個芝士餡仲係以北海道和美國忌廉芝士兩款芝士調製, 所以芝士味都好夠香!人流方面, 依家真係冇之前咁多人排隊, 甚至有時係唔洗排就買到, 但對我地呢D真.芝士控黎講其實係一大喜訊~因為可以快D買到黎食 我一定會多D黎支持!!!!順帶一提, 依家出左一樣叫"葉子派"既新產品, 好得意 形狀係一塊葉~好似都唔錯, 下次食完再分享!
我鍾意佢撻皮係用牛油曲奇餅底, 好鬆化, 好香!!!