2024-09-12 25 浏览
呢款華御結嘅金平牛蒡飯糰真係唔錯!外層海苔保持得好脆,包住啲軟糯嘅米飯,食落口感好正。入面嘅牛蒡絲,經過調味之後,有少少甜同微微辣,,啱啱好唔會太搶味。總括嚟講,呢款飯糰真係快速小食嘅好選擇,方便攜帶,味道又平衡,任何時候用嚟充飢都啱曬!

2024-08-31 40 浏览
今日喺華御結買咗個柚香炙燒鯖魚飯糰,真係色香味俱全!😋呢款飯糰外層用海苔包住,入面係香噴噴嘅炙燒鯖魚,仲有淡淡嘅柚子香味,正👍🍣一打開包裝,鯖魚嘅香氣就飄出嚟,果然係唔負我所望。每一口咬落去都係柔嫩多汁,配埋微酸嘅柚子味道,真係齒頰留香。🐟呢個飯糰不單止味道好,仲好方便攜帶,無論係當早餐定下午茶都啱晒!📱而且而家有買五送一嘅優惠,真係令人心動。快啲約埋朋友一齊試吓啦!👫總之,呢款柚香炙燒鯖魚飯糰絕對係值得一試嘅美食,大家有機會一定要試吓!🎉

2024-08-31 47 浏览
吞拿魚沙律飯團真係幾飽肚同埋好味。首先,個飯團外層嘅紫菜好脆,咬落去有種清脆嘅口感,唔會因為放咗一段時間而變得濕軟。入面嘅白飯煮得啱啱好,唔會太硬亦唔會太腍,保持住一定嘅濕潤度。至於吞拿魚沙律,佢嘅味道適中,唔會太鹹或者太油膩,反而帶出一種清新嘅感覺。吞拿魚同埋蛋黃醬嘅比例掌握得幾好,唔會搶味。呢個飯團份量適中,啱啱好可以作為一個快速嘅小吃或者輕便午餐。總括嚟講,華御結嘅吞拿魚沙律飯團係一個價錢合理,味道唔錯嘅選擇,值得一試。
2024-03-29 123 浏览
今日約咗朋友去行山,行山之前點都要買啲補給。 眾所周知, 東涌好多山可以行, 所以呢間位於東涌地鐵站嘅華御結, 地點非常之好, 非常方便。華御結嘅飯糰可以充飢, 細細件又飽肚,好適合帶去行山!

華御結嘅飯糰可以充飢, 細細件又飽肚,好適合帶去行山!
蒲燒三文魚腩
2023-12-31
蒲燒三文魚腩
2023-06-28 230 浏览
早餐唔係好想食麵包,又唔知買乜好,見到有間華御結,所以就決定買個飯團食吓🍙一直都唔中意食明太子嘅我,因為成日迎住明太子係好重口味同好咸嘅,所以聽到明太子沙律飯團覺得好普通。但係見到朋友上次一口氣買咗三個都係呢款飯團,我就好好奇想試吓呢個明太子沙律飯團到底係有咩咁特別😂食落去一啲都唔咸,反而有少少沙律醬嘅甜味,又唔會蓋過佢原本嘅明太子味。而且可能因為有沙律醬,所以吃緊飯團嘅時候都覺得啲飯係濕潤嘅👍🏻

2023-06-28
外卖自取
$18 (早餐)
2020-11-25 620 浏览
這家壽司飯團華禦結,分店遍佈港九新界, 非常方便。我常常和小朋友經過,他也嚷著要吃這個壽司飯團。 由於太方便,太好吃了,所以也忍不住和大家分享一下。從照片中大家可以看見, 這個壽司飯團獨立包裝,乾淨衛生, 可以不用手掂到飯團已經可以把紫菜包裏著飯團了。 米飯是用傳統日本米,粒粒分明,質感煙韌, 內裏包著吞拿魚沙律或三文魚等等。 而這兩款也是 我們的最愛。 肉的份量不多, 味道調得剛剛好不太鹹, 配飯團和脆卜卜的紫菜吃, 口感清新。
這家壽司飯團華禦結,分店遍佈港九新界, 非常方便。

外卖自取
2020-07-02 331 浏览
🧁🧁方便美味日本飯團昨天和小朋友郊遊一天, 在農場那邊很難找到適合小朋友吃又有營養的食物。 仔仔一向也愛吃sushi, 所以我一般也會在華禦結這家日式飯糰店買飯團。📍地理位置華禦結的分店遍佈港九新界很多大型商場地鐵站也有分店非常方便。💒 店舖環境這次去位於東沖東薈城的店舖。 鋪面比較狹窄, 但是非常潔淨衛生, 層架上也擺放了各類我所需要的飯糰和飲品, 所以店舖小一點也不是問題。🍧 和風吞拿魚沙律飯團記得我第一次到華禦結就問店員哪一種小朋友喜歡吃, 那時他推介了和風吞拿魚沙律飯團。 他果然沒錯,仔仔超喜歡吃。 他們的設計是紫菜分開的,吃的時候才把紫菜捲著飯團,所以紫菜不會淋了。 裏面的和風沙律醬茄吞拿魚調味之後非常惹味, 連我也覺得好吃。 脆脆的紫菜加上軟淋淋的吞拿魚沙律, 層次感十足。🍨 整體感覺除了地方比較狹窄, 整體外呀十分滿意這家。 他沒用了新鮮調味非常適中。
🧁🧁
方便美味日本飯團