2025-02-04
台灣菜相信也是不少香港人嘅至愛‼️我哋都唔例外🤭最近在商場辦年貨後去搵地方醫肚,發現一間有水準台灣餐廳無論食物及服務也不錯👍餐廳位於商場地下位置,樓底高空間十足,裝修很有特色,天花以海洋設計,環境寬敞,半圓形座位帶住小朋友坐得很舒服!由於太肚餓關係我哋極速揀咗午市限定便當套餐:🥢招牌鹽酥雞賣相相當吸睛🤩跟平常一般見到嘅鹽酥雞size較大,每一舊都好有份量,外層炸至又香又酥脆,𥚃面每一啖肉質都保留鮮嫩多汁,配埋軟糯嘅白飯真係絕配喔!🥢滷水牛腱每碗有數塊牛腱,屬厚切非常有口感,肉質煙韌腍身都易入口,脂肪比例分布均勻,送飯一流!🥢糖心蛋魯肉飯飯面鋪滿了滿滿的滷肉粒,豬肉又香又腍身,而且超多醬汁!每一啖都食到醬汁及肉粒,配埋糖心蛋超滿足😋飯嘅份量亦十分多,超足料~飽肚又抵食!🥢芋泥牛乳 香滑芋泥同香濃牛乳非常搭配,口感豐厚值得一試👍🥢檸檬冬瓜茶清新檸檬🍋加入冬瓜茶,清熱解膩之選!
🥢招牌鹽酥雞
🥢滷水牛腱
🥢糖心蛋魯肉飯
🥢芋泥牛乳
香滑芋泥同香濃牛乳非常搭配,口感豐厚
值得一試👍
🥢檸檬冬瓜茶
清新檸檬🍋加入冬瓜茶,清熱解膩之選!